Tidigare under månaden tillkännagav Nintendo sin nästa konsol Switch. Detta kom efter månader av spekulationer och rykten kring konsolen, som gick under namnet NX, och många av dessa visade sig stämma. Det handlar om en hybridkonsol som kan köras som både stationär och mobil enhet.

Nintendo meddelade efter avtäckandet att de inte planerar delge mer information kring konsolen förrän nästa år och nu har de gått ut med ett datum. Den 12 januari håller bolaget en presentation om Switch som ska få pris och lanseringsdatum, där det enda som är känt hittills är att släppet är någon gång i mars 2017.

Därutöver ska Nintendo visa fler spel till spelkonsolen, samt dela med sig av fler detaljer kring Switch. Det kan då även bli aktuellt med fler specifikationer, där det enda som är känt idag är att Nvidia ligger bakom systemkretsen som ska vara en skräddarsydd variant ur Tegra-familjen med grafikarkitekturen Pascal.

Nintendos Switch-evenemang hålls den 12 januari och hålls samtidigt i Europa och Nordamerika, men klockslag är ännu inte tillkännagivet. Nintendo meddelar att det under samma period även kommer ges tillfälle för konsumenter och press att testa spelkonsolen.