Nu finns Oculus Rift att förboka och konkurrenten HTC Vive är på gång under våren. Det är därför hög tid för spekulanter att uppgradera sina system för att klara av de skyhöga systemkraven, som utöver prestanda ställer krav på utbudet anslutningar.

Under CES-mässan presenterar EVGA Geforce GTX 980 Ti VR Edition, som likt namnet antyder är avsett VR-ändamål. Förutom grafikkort kommer paketet med en 5,25-tumspanel som monteras i datorns främre del. På denna finns en HDMI 2.0, som kopplas in direkt i grafikkortet, och två USB 3.0, som ansluts till moderkortet.

Nämnvärt är att EVGA:s lösning endast till viss del matchar rekommendationerna för Oculus Rift. Förutom två USB 3.0 för själva huvudbonaden rekommenderas ytterligare två USB, den ena för en Xbox One-spelkontroller och den andra för framtida speldonet Touch.

Grafikkortet ska levereras med Nvidias referensfrekvenser 1 000/1 075 MHz vid base/boost för de 2 816 CUDA-kärnorna och 7 012 MHz för dess videominne på 6 GB GDDR5. När modellen ska finnas ute för försäljning är ännu inte känt.

► Läs alla artiklar från #ces-2016