Vid årsskiftet överraskade taiwanesiska FSP Group med att utannonsera ett kommande nätaggregat på 400 W med 80 Plus Titanium-certifiering – en nivå av verkningsgrad som vanligtvis är oerhört svår att uppnå vid lägre effektklasser. Efter en längre tids tystnad är nu företaget redo att visa upp den slutgiltiga produkten för allmänheten på årets Computex-mässa.

Modellen, med det något kryptiska namnet FSP400-60AGTAA, är i första hand tänkt för OEM-marknaden för integration i färdiga system, men kommer enligt företaget även att säljas löst. Enhetens 80 Plus Titanium-certifiering innebär en skyhög verkningsgrad på hela 94 procent vid endast 200 W belastning.

Anledningen att lanseringen av nätdelen har dragit ut på tiden tillskrivs ett patentgodkännande som ännu inte gått igenom. Enligt FSP ska dock detta vara klart inom någon månad, vilket innebär att modellen kan rullas ut för massproduktion lagom till slutet av sommaren. Med patentet på plats väntas även fler modeller från företaget med högre verkningsgrad.

► Läs alla artiklar från #computex-2015