På konferensen AsiaD avslöjar Jonney Shih några av detaljerna bakom nästa generation Transformer. Precis som tidigare handlar det om en surfplatta som även kan förvandlas till en bärbar dator tack vare ett avtagbart tangentbord. I den nya utgåvan utlovas bland annat Nvidia Tegra 3 "Kal-El" och en uppfräschad design.

Asus Transformer Prime huserar i klassen tio tum och har en tjocklek på endast 8,3 millimeter, det sistnämnda troligtvis uppmätt utan tangentbord. Skalet uppdateras från plast till aluminium och har en Zenbook-liknande design med cirkulärt mönster.

På komponentsidan syns först och främst Nvidias nya fyrkärniga ARM-processor Kal-El, som sägs leverera uppemot fem gånger högre prestanda än dagens Tegra 2. Surfplattan har även USB-anslutningar, utgång för Mini HDMI och integrerad kortläsare. Battertiden sägs uppgå till cirka 16,5 timmar.

Nya Transformer begåvas även med Android 4.0 "Ice Cream Sandwich", men det är ännu inte känt om Googles operativsystem kommer att finnas med redan från säljstart eller om det levereras först i en senare uppdatering.

Den officiella lanseringen av Asus Transformer Prime äger rum den 9 november.