Inlägg

Inlägg som anon99565 har skrivit i forumet
Av anon99565
Skrivet av Stefanp67:

Ytterst är det den som driver forumet som bestämmer. Jag har aldrig läst sweclockers regler men jag tror dom vill att alla ska känna sig välkomna och ingen fråga är för dum att ställa om det gäller datorer,teknik och konsumentfrågor.

Har aldrig fått en varning själv så jag är inte 100% säker men jag tror du får en varning när du börjar närma gränsen och även information om vad du dom tycker du gjort fel så du borde ha en chans att kyla ner dig lite utan att bli avstängd.

Jag är nerkyld. Har bara en annan åsikt än moderatorn. Försökt förklara att jag inte trollar genom pm men får aldrig svar, den/dom bara påstår jag gör det oavsett. Får inte ens en chans att argumentera utan ta bort och ban istället på det.

Av anon99565
Skrivet av sleepyoh:

Narkotika får dig nog inte avstängd, men tas bort garanterad, piratkopiering, olagligt tittande med olika tv-tjänster/streaming tjänster, olika extrema ideologier, liksom sunt förnuft.

Det finns platser för att diskutera olika saker, här vill vi ju främst prata om teknik, datorer och sådant. Visst, det finns 3 andra forumdelar där man kan tjöta lite, men det borde väl inte vara så allvarligt? Bättre att bara hålla det trevligt och tänka på tonen. Känns ändå som hyffsat högt i tak där, majoriteten verkar ju nöjda liksom så det fungerar väl.

Jag tror aldrig jag fått en varning/pm om något olämpligt under alla år, svårt att förstå vad du menar.

Vem bestämmer vad som är sunt förnuft?
Det är det som är grejen folk kan ha olika åsikter om saker. Jag tror ex nasa är fejk och skrev om det i tråd om fake x, men blev som sagt avstängd för det. Jag forskat en hel del i detta och kommit fram till att hela grejen är bluff och båg, enorma pengar ligger bakom.
Ska jag då inte få nämna min åsikt och bli kallad troll för detta?

Av anon99565

Vad får man INTE prata om på sweclockers (förbjudna ämnen)(blivit censurerad/avstängd flertalet gånger)

Tänkte att det vore bra om moderatorerna skriver en lista på allt man inte får nämna. Har nämligen blivit avständ pga "trollning" flertalet gånger för att jag nämner åsikter som inte är mainstream.

Jag trollar inte alls. Men om en moderator påstår det kan han ta bort min kommentar och spärra mig X dagar.
Tycker detta är lite tråkigt och trångsynt. Även om man har logiska argument motarbetas man upplever jag.

Så det enklaste vore väl om moderatorerna som deltar i denna censur (vilket det faktiskt är) skrev en lista på allt man inte får prata om/nämna för att slippa bli avstängd för "trollning".

Finns det en möjlighet för att få en sådan lista?

Av anon99565

"Jorden är platt" ... (trollar ej)

Hej, "jorden är platt". Yttrande av detta påstående får många att tänka att man här helt tappad bakom en vagn.
Man blir nästan alltid
1. Förlöjligad
2. Förolämpad
3. Bortförklarad även när specifika argument finns
4. Skrattad åt
5. Etc ...

Ja ni förstår. Ofta tänker man att folk som tror på detta är
1. Religiösa fantatiker
2. Folk som trollar
3. Folk som är korkade och fullkomligt ologiska i sitt tänkande
4. Okunniga
5. Barnliga Etc ...

I vetenskapen ifrågasätter man alltid saker, och man är alltid öppen för ny information som kan revidera en antagen sanning. Många gånger har saker vi trott på stenhårt förändrats helt. Ett sådant exempel är bakterier, att små mikroskopiska bakterier skulle kunna orsaka sjukdomar. Vid ett tillfälle trodde folk inte på detta. Sen kom bevis för detta och med tiden ändrade man sin åsikt.

Med platt jorden ändrades uppfattningen successivt från platt jord till rund jord modellen.
Vad många inte vet är att det fanns vetenskapsmän på båda sidor som båda argumenterade för sina ståndpunkter. Experiment gjordes av båda sidor, inget togs för givet.

Idag är vetenskapen, det vi tror vi vet är fakta. Eller som vi "vet" är fakta samma sak som religion var för hundratals år sedan. När någon ifrågasätter det vi alla växt upp att tro på, så är människans instinkt att försvara den. Att bortförklara allt som strider mot det vi tror är faktan.
Det som vi kan läsa i faktaböcker eller bilder från Nasa. Vi antar att allt det här är 100% sant.

När någon ifrågasätter den runda jorden modellen ser man inte objektivt på argumentet i sig. Utan man deltar i beteenden som enbart finns där för att hävda det man redan vet. Detta är inte vetenskapligt eller logiskt.
Det logiska och vetenskapliga vore att bit för bit vinna argumenten på platt jordarnas arena.
Alltså, om en platt jordare tar upp en ifrågaställning att då seriöst och objektivt analysera vad för svar som kan finnas. Alltså inte blint återupprepa vad som står i en bok eller referera till en bild som kommer från en organisation som Nasa, som styrs av en liten klick människor.
Har vi något sätt att kontrollera om Nasa ger oss verklig information? Förmodligen inte. Bevisar detta att informationen Nasa ger är fejakad? Naturligtvis inte, men poängen är att när man förutsätter att den är sann så blir en debatt som grundar sig på fakta omöjlig.

Platt jordare har flertalet argument som jag reserachat som jag inte kunnat finna klara svar på.
2 utav dom är avsaknaden av kurvaturen på jorden mätt från ytan och hur horisonten följer med tittaren upp i extrema höjder.

Jag tänkte att dessa två punkter måste lätt gå debunka. Jag hörde att alla höjd film videos var s k "fish eye lens" som gör att horisonten kröker sig pga kamerans distortion av bilden. Så jag försökte hitta videos eller bilder utan fish eye effekt som visar den krökta horisonten.
Jag lyckades inte efter flera dagars sökare och än idag har jag inte sett en enda bild som inte har fisk öga effekt som visar kurvaturen även på extrema höjder. Jag blev väldigt förvånad.

Angående horisonten som följer med upp. Om vi förutsätter att vi lever på en glob och vi kan se (den klassiska argumentationen) skepp försvinna bakom horisonten (vilket det finns bevis både för och emot för) så sker detta på ett visst avstånd. Jorden kurvar sig 8inch per mile squared så på nån mil blir det ett ganska stort avstånd som jorden börjar kröka sig enligt jord modellen. Men, om du åker upp i ex en ballong så istället för att se horisonten falla när du åker upp, så följer horisonten istället med dig upp. Hur förklarar man det?
Argumenten jag hört är att jorden är så ofantligt stor att det inte går att märka en fallande horisont. Jag köper inte det argumentet. Även på extrema höjder är horisonten precis där den verkade vara nära jordens yta. Detta är inkonsekvent med rund jord modellen, och passar mer ett ändlöst platt plan.
Det låter hur sjukt som helst, men dessa är frågorna som finns med många fler.
Nyligen tog Eric Dubays kanal ner från youtube, en stor person inom flat earth communityt, efter han postade en video om judarna där han ifrågasatte faktan som vi fått angående hur många judar som dog och hur gaskamrarna var designade etc. Anledningen var "hatbrott".
Enligt Eric är det judarna som ligger bakom detta. Jag vet, det låter mer och mer osannoligt. Mer och mer långsökt. Vad skulle judarna vinna på att ljuga om något sånt här. Jag är inte tillräckligt insatt. Men jag vet att youtube inte bara tagit ner hans kanal och alla hans videos utan även tagit bort ett personligt forum angående detta ämnet.
Tycka vad man vill om holocaust förnekare, men att censurera någon på detta sätt tycker jag är fel oavsett så länge man inte möjligtvis uppmanar till brott eller liknande.

Ännu är jag inte helt övertygad om någonting, men jag blev mycket förvånad över att dessa frågeställingar faktiskt är logiska och sunda frågeställningar utan klara enkla svar. Vi tar väldigt mkt förgivet utan konkreta bevis vi själva kan bevisa egentligen. Jag har alltid trott på svarta hål, rymden, andra planeter osv. Men jag inser nu jag kan egentligen inte veta alls om något av detta är sant om man tar bort Nasa ur bilden.
Som sagt har dom bästa videosarna om detta tagits bort pga dom tog ner Eric Dubays kanal, men jag hittade en video

p.s. att se en debunking video som ger 1 förklaring är inte nödvändigtvis=debunking. Se även debunking av debunking videosarna först.

Welcome down the rabbit hole

backup: https://www.youtube.com/watch?v=dNt1-P6r7Tc

Av anon99565

Då blev det som jag befarat, dom ökar storleken från redan lite för stora 5.7. Lär inte gå att få ner i fickan med 6.2.

Av anon99565

Kan väl inte påstå eu är något är ha med tanke på allt kaos det fört in. Men, detta var åtminstone något bra. Går knappt ens söka på forumsposter längre utan få upp massa reklam. Innan när google var ok, då kunde kan söka specifikt på forumsposter i filtret. Detta tog dom såklart bort för det gav inga pengar... Google minskar funktionalitet för kunden och tänker enbart på att få in mera $ Tragiskt tycker jag.

Av anon99565

guys?

Av anon99565

nån som vet skillnaden mellan 000 och 001 versionen?? verkar ju vara samma pris

Av anon99565
Skrivet av Buio:

Håller med fullständigt. Om Sverige går ur, då blir vi ett litet pluttland i utkanten som stormakter kan göra som de vill med. Det finns många nackdelar med EU, men fördelarna överväger.

Som i england menar du?
Går ju bra för england trots alla pundits.

Av anon99565

REALEASE...THE RYZEN!!! (RELEASE THE KRAKEN)

Av anon99565

WWOOOooooooooooooOOOOOOOOOoooooooooOOOOOOooooooOOoooooTTT

Av anon99565
Skrivet av tvelander:

En snygg tjej vill även ha en snygg kille,

* det är SJUKT olika.

Utseende är inte lika viktigt för tjejer. Finns gott om exempel på det. Det är mer andra saker som spelar in, ex självförtroende.
Sen finns det en liten andel tjejer som går enbart på utseende mer eller mindre, precis som golddiggers.

Av anon99565
Skrivet av WhiteOnyx:

Äntligen kommer den..läste om den redan 1 september så jag har väntat...blir å köpa å ha istället för tv:n å se film på.. så slipper man licens skiten!! gött att det är VA panel så det blir riktig svärta... å snygg är den också!

Du vet att ingen har rätt att gå in i din lägenhet? Du kan neka oavsett. Bara ringa upp säga du blivit av med tvn etc vid intresse. Jag kollar aldrig på svensk tv. Youtube is the shit nu för tiden, speciellt för nyheter förankrat i verkligheten.

Kan förövrigt rekommendera en boox max om man vill ha något att läsa mkt text på, ovärdelig.

Av anon99565

Nice. Vill ha indistinguishable from reality spel senast 2030. Jobba på!

Av anon99565
Skrivet av Ratatosk:

CDOn verkar köra till på Måndag med sina erbjudanden, verkar det som.

Jag tror det är en sed numera att alla affärer har kvar sina erbjudanden till och med måndag åtminstone.
Men dom bästa tar ju oftast slut på fredagen det är sant.

Av anon99565
Skrivet av Icte:

Inte jämfört med förra året IMHO! Men det är en smaksak!

Jag köpte iaf en honor 8 för nästan halva priset, en wok alledgedly 40% rabatt, en matberedare jag inte ens tänkt köpa för 3k (700kr rabatt), en mini bluetooth högtalare 220kr (180kr rabatt), en ereader 14% rabatt 6.5k, 24 redbull för 10kr styck, en hårklippare för 240 kr halva priset typ. Så jag har handlat en hel del känns som rätt bra deals känner jag då.
Men mycket tog slut förvånandsvärt fort, trodde jag inte
Så man måste vara kvick.

Av anon99565

@ bör länka till senaste inlägg

Fixa gärna så när man läser i forumet och någon svarar genom @Nickname om man klickar @Nickname så man kommer till det personen skrev senast, istället för profilsidan.
Tycker jag vore smidigare och bättre iaf

Av anon99565
Av anon99565
Skrivet av TheJo:

Än så länge har det blivit en Honor 8 (kan ev. bli en till) från tele2 och AKG 518 från https://www.teknikmagasinet.se/produkter/ljud-o-bild/horlurar...

Och icke teknikprodukter:
Har blivit massa BullDog-produkter från Mankind.co.uk.
Samt en Muurikka från Bagarenochkocken.se, tillbehör från CDON.

https://bagarenochkocken.se/20.0.0.3/35858/cache/35858_5bae1bf8609c963535ff3180dfc7a53b.jpg

Om vi ändå är inne på det spåret blev det en WOK

https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81rJSJM6kHL._SX...

https://www.amazon.de/gp/product/B00G6K6WDW/ref=ox_sc_act_tit...
fri frakt

Försökte förfalska nån kompis abbonemang på tele2 köpet av honor 8 men systemet genomskådade mig. Får väl betala dom 200kr extra då :/ Surt jäkligt surt. Borde man inte kunna bestrida denna på något sätt

Av anon99565
Skrivet av Homer_S1:

Han sade att han vader nöjd efter denna års black friday. Äro denna black friday nu överiger?