Inlägg

Inlägg som Anguzz har skrivit i forumet
Av Anguzz

Jo jag läste det på deras hemsida. Det är ju inte så viktigt med SLI när man tänker efter, men det hade ju vart kul att ha "bara för att" Jag ska köra en 19" så det blir nog inga större problem. Får väl hoppas bara att grafikkortet, som är ett 7900 GTX inte börjar krångla, vilket jag hört att de har en tendens att göra. Men det ska nog ordna sig...

Av Anguzz

Du lär ju behöva skicka in kortet på service innan de avgör ifall du ska få ett nytt eller om det går att laga men så länge garantin finns kvar ska det inte vara några större problem, du har ju rätten till service åtminstone och du ska ju inte behöva sitta med ett halvt fungerande grafikkort, så jag rekommenderar ett försök till byte eller åtmistone service iaf. Jag vet inte hur Dell är överhuvudtaget, har inte haft med dem att göra.

Av Anguzz

Tycker det låter som ett defekt grafikkort... Jag har en kompis som hade ett liknande problem, nämligen det där med ränderna, han körde ett gf 7800 om jag inte minns fel, jag tror han fick det utbytt (Visserligen var det en "leasingdator") Du ska helt klart ha ett nytt kort, eller åtminstone få det reparerat, vilket inte borde vara några problem med ett nyköp.

Av Anguzz

uppdaterade du drivrutinerna någon gång under första veckan? Om så är fallet, gå in i felsäkert läge, enhetshanteraren, bildskärmskort, egenskaper och återställ tidigare drivrutin...

Av Anguzz

Är detta erbjudandet från Volvo? Jag fick ett liknande erbjudande från västra götalandsregionen, men där betalar jag 451:- /mån i 3 år, för ENDAST datorn. vilket resulterar i ca: 16000 kr, vilket datorn visserligen är värd, medans de med Volvoerbjudandet endast betalar ca: 10000 kr för ett PAKET med skärm å krafs som medföljer. Låter lite konstigt tycker jag. Det erbjudandet hade jag aldrig tvekat på ska jag säga. Jag är beredd att lägga ut 6000 kr mer och dessutom bara får datorn (Visserligen med 5000+ -processorn, men ingen märkbar skillnad) Så kör på det, säger jag iaf.

Av Anguzz

Ej orolig...

Jag är inte ett dugg orolig för prestandan i spel direkt. Med de komponenterna går det nog fint, åtminstone ett litet tag framöver. Är det någon som vet om garantin går ut ifall man sätter i ett extra grafikkort? Ifall det nu går... Men moderkortet borde väl vara SLI-kompatibelt eller? Det är iaf det jag kan urskilja ur: "Kortplatser: 1 ledig PCI, 4 upptagna PCI (en plats upptas av grafikkort), 1 upptagen PCI-Express x16."

Av Anguzz

Västra götalandsregionen...

Detta erbjudande fick jag genom min mors jobb inom västra götalandsregionen. Det låter lite konstigt att volvo "leasar" samma dator för halva priset, dvs. 8000 kr. Stämmer det verkligen? Det måste väl vara någon skillnad? Jag har ganska svårt att tro att Volvo är så dumma så att dom släpper en dator för det priset när endast grafikkortet kostar ca: 5000 kronor, så jag ser priset som allt annat än dyrt.

Vi har haft leasingdatorer förr, vilka har krånglat ganska ordentligt men man får väl hoppas att de problemen är över. Jag ger dem en sista chans. Jag tror för övrigt att det är Windows-versionerna som gjort att "leasingdatorer" hängt sig, hårdvaran är ju trots allt densamma vare sig den är köpt av mig eller dem. (Förutom tillverkare förstås.)

Jag kör nog på erbjudandet iaf + 19" skärm. Må det bära eller brista.
Pallar inte större skärmar, får ont i huvudet + att en större förmodligen inte får plats på skrivbordet... Hehe!

Av Anguzz

Hempc från hp - Värt?

Tjenare... Fick just detta erbjudande av datorköp från HP och jag undrar om det är ett bra köp eller inte, jag har nämligen inte haft speciellt bra koll på datorer det senaste året, så lite hjälp skulle jag uppskatta.

PRODUKTINFORMATION

Processor: (CPU) AMD Athlon 64 X2 5000+ (med dubbla processorkärnor)

Cacheminne: 2 x 512 kB

Chipset: nVidia GeForce 6150 LE / nVidia nForce 430

Internminne: 2048 MB DDR2 SDRAM (667 MHz)

Minnesplatser: 4 st, 2 st lediga. Max 4 GB

Hårddisk: 2 st à 250 GB (varav en med ca 6 GB återställningspartition), SATA 7200 rpm
Extra löstagbar hårddisk 300 GB, USB 2.0 (UATA) 7200 rpm

Optisk enhet 1: DVD, 16x max

Optisk enhet 2: DVD±RW/±R/R9 (2,4x/16x / 4x / 12x / 24x / 10x / 32x max) med Lightscribe-teknik och Dual Layer

Grafik: nVIDIA GeForce 7900 GTX, PCI-Express, 512 Mb

Ljud: Creative Labs SoundBlaster X-Fi (motsv Xtreme Music)

Diskettenhet: Nej

Kortläsare: 11-i-1, kortläsare för SD, xD, MMC, Memory Stick, MS Pro, Compact Flash, CF II, IBM Micro Drive, Smart Media. MS Duo och MS Duo Pro stöds också och förutsätter användning av den adapter som normalt följer med korten.

Högtalare: Ingår ej.

Nätverksstöd: Trådlöst nätverk IEEE802.11 b/g, 10/100 Mbit/s Ethernet integrerat.

Modem: Nej.

Kortplatser: 1 ledig PCI, 4 upptagna PCI (en plats upptas av grafikkort), 1 upptagen PCI-Express x16.

Lagringsplatser: 1 ledig 5,25" (extern), 1 ledig 3,5" (extern), 1 ledig 3,5" (intern).

Gränssnitt: 2 st IEEE 1394 ("Firewire"), 6st USB 2.0, 1st RJ45, 2 st PS/2, högtalare, mikrofon samt ljudkontakter på ljudkortet, 2 st DVI (1 VGA-adapter medföljer), s-video.

TV-kort: Ja, med fjärrkontroll och hårddiskinspelning. Hybrid (analog/digital).

TV-Anslutning: S-video, kabel ingår ej.

Tangentbord: Trådlöst med snabbknappar och kontroller.

Mus: Trådlös optisk rullmus

Format: Stor tornmodell (43,0 x 20,0 x 48,0)

Färg: Svart/Silver.

Vad jag vet så medföljer även Windows XP och lite annat krafs som brukar följa med.

Nå vad sägs? Priset för hela kalaset blir ungefär 16000 kronor.

Jag är lite nyfiken på vad det skulle kunna vara för moderkort, jag googlade efter "chipsetet", men hittade inte mycket om vad det skulle kunna vara för något. Det jag är mest nyfiken på är ifall det är SLI-moderkort så att jag kan köra 2 grafikkort på det.

Jag har läst lite på forumet och vad jag förstår så är 2x512 kb i cache ganska lite och att det används i 4200+, borde det då stämma att det finns i 5000+? Är det ett skrivfel eller är det jag som är dum?

All hjälp är välkommen.

Just nu kör jag på en Amd Athlon 64 3200+ 2.20 Ghz - 1.25 Gb ram - Asus k8v-x.