Inlägg

Inlägg som A7V har skrivit i forumet
Av A7V
Skrivet av phz:

ActiveX är fortfarande en av de säkerhetsmässigt mest huvudlösa teknologier som släppts i det vilda.

Jo, måste ju vara bland de 5 största säkerhetsmissarna i datorhistorien, om inte annat med tanke på hur många som påverkades och hur länge det var i bruk. De borde ha vetat bättre.

Själv så grundlades mitt intryck av Microsofts webbläsare någon gång före år 2000. Egna webb-standarder, går ej att avinstallera, invävt i operativsystemet utan större tanke på säkerhet. Dessutom med en förkrossande marknadsandel så att virus och malware-skaparna fick ett lätt mål. Man blev ju inte gladare när massvis med webbsidor på den tiden vägrade fungera överhuvudtaget om man inte körde IE. Istället för företagets hemsida fick man meddelandet "Upgrade to Internet Explorer [länk]". Ställde man om användarsträngen från Mozilla till Internet Explorer så funkade plötsligt hemsidan utan större problem.

Av A7V
Skrivet av Evil Peter:

Då har vi verkligen inte läst samma diskussioner.

Det jag vanligtvis sett från de som avskyr Win 8 är att de säger att det är fel att ta bort startmenyn för att de är vana vid den (emotionellt argument) och struntar i att det inte är det mest effektiva sättet att arbeta.

Mitt intryck av Win8-trådarna är precis tvärtom. I nästan varje tråd fanns det startmeny-förespråkare som gav logiska och väl underbyggda argument till varför fullskärmsmenyerna och fullskärmsapparna hade klara nackdelar utifrån gränssnittsdesign. (Tappad fokus när man arbetar med flera saker.)
Oftast blev de kallade för bakåtsträvare av de som verkade gilla det MetroUI för att det var någonting nytt.

Att behålla saker i ett OS som användarna är vana vid är faktiskt ett viktigt argument (och inte något enbart emotionellt argument) eftersom kostar en hel del tid och pengar att lära upp användarna på nytt. För att inte tala om vad som händer om effektiviteten råka sjunka under inlärningsperioden. När Microsoft körde sin "Get the facts"-kampanj för att hindra företag och myndigheter från att byta till Linux så var argument Nr 1 den stora kostnaden för att utbilda användarna.

Av A7V

WAN= Wide Area Network, dvs allt som inte är lokalt. Dvs resten av internet.
Wired WAN= en trådad internetuppkoppling.

Av A7V

För maximalt ljud så är det väl IBM Model M som gäller. Finns nytillverkade också men jag glömde bort vad tillverkaren heter.. står troligen i början av tråden.

Av A7V
Skrivet av iBigs:

De flesta TV-kanaler sänder ju idag inte ens i HD. Redan nu ser det ju uselt ut på en 55-tummare i 1080p, och inte lär det väl se bättre ut på en UHD-tv?

Skrivet av Alling:

Och det de kallar HD är bara mesiga 720p. Så det är ju definitivt väldigt viktigt att köpa en UHDTV, men det behöver vi inte förklara för någon, för det kommer Svensson förstå snart ändå.

TV4 har dock riktigt skarp bild – hela 576i faktiskt!!!

En av fördelarna med 4k är ju just det att både 720p och 1080p media blir pixelmappat.
720 x 3 = 2160
1080 x 2 = 2160

Så om tv-försäljaren vill kränga 4K-apparater så ser han/hon till att apparaterna i affären visar 720p-filmer.

Av A7V

PTS har inte rätt att skriva om den svenska datalagringslagen så de måste ju se till att den följs tills justitiedepartementet eller svenska domstolar säger någonting annat. Det är regeringens och riksdagens ansvar att se till att våra svenska lagar anpassas efter EU-lagarna.

Nu borde det väl bli inhibition på det här tills den svenska lagen har setts över.

Av A7V

Det absolut enklaste sättet är väl att någon gång per år göra en tar-fil av allting på disk-partionen, formatera om och sedan packa upp tar-filen igen. Bäst att göra när man startat om från cd/usb. Håll bara koll på vilken partition du formaterar och vilken du har tagit backup på.

Det går iaf bra mycket snabbare än att låta Microsoft Defrag nöta på disken i någon timme.

Av A7V

Sys-fan 1/2 styrs väl av moderkortstemperaturen och inte av cpu/gpu-tempen?
Då kanske t.ex. spel inte gör så att moderkortet blir så mycket varmare att sys-fläktarna behöver varva upp? Speciellt inte om du har bra kylning för övrigt?

På min burk så ökade moderkortstempen bara 3-4 grader när jag körde Unigine Valley-demot på högsta inställningarna men då har jag en överklockad Amd X6 1050T och ett gtx 670 som dumpar värmen inuti chassit. Din intel-processor drar bra mycket mindre ström vilket inte värmer upp moderkortet så mycket.

Av A7V

Om du vill installera om så är det snabbaste sättet att skapa en ny partitionstabell med en eller två primära partioner och sedan låta de nya OSen sköta formatteringen. Det går med Gparted eller fdisk.
Glöm inte att sätta boot-flaggan (active) på den primära partition som du ska installera Windows på för Windows-installationen är för dum för att upptäcka/korrigera såna misstag och Windows kommer att fastna i uppstartsfasen.

Linux bryr sig inte så länge grub ligger installerat på hårddisken.

Edit: Var bara 1000% säker att du arbetar på rätt hårddisk.

Av A7V
Skrivet av valiant:

Är du säker på det? I min bil funkar usb-stickan som sitter i ciggkontakten utmärkt även när nyckeln är vriden till det s.k. radioläget och då är inte motorn igång alls.

Beror på bilmärke.
Min volvo slår av ciggkontakten när startmotorn går.
Arbetsfordonet (VW) har ciggkontakten påslagen även när startmotorn går.

Av A7V
Skrivet av Zotamedu:

Strömspikar vid start borde ändå gå att designa runt om man bara vill. Nu finns det ju inget incitament alls att göra det varpå det blir enklast tekniska lösningen. Det vill säga att gömma strömknappen. Så antingen får man tvinga de som designar att fixa skydd mot strömrusning vid start eller så får man införa reglering för hur mycket saker får dra i standby. EU verkar sikta på att reglera standby men det skulle behöva göras lite mer där tror jag. Jag är för övrigt lite nyfiken på hur Sony och Microsoft går runt EU-reglerna för en apparat får inte dra 3 W i standby.

Slitaget från strömspikarna är nog egentligen ganska försumbart för de flesta elektronikprylarna om vi inte pratar om flera hundra watt vid uppstarten. Att nätdelen är konstant strömsatt under alla de dagar/veckor/månader som apparaten inte används lär slita bra mycket mer.

Angående EU-reglerna om 3W i standby så klarar sig väl Microsoft och Sony genom att det finns ett strömsnålt standby-läge någonstans som drar mindre än 3 Watt. Sen är det väl en annan sak att de gärna uppmuntrar användarna att ha mer fler finesser påslagna än vad de behöver.

Av A7V

Vilken spänning kräver minnesstickorna för att gå i 1600 MHz? De kan behöva lite extra spänning.
Kolla också vilken hastighet BIOS försöker köra minnena i.

I nödfall så kostar väl inte 2 st nya 4GB stickor så fruktansvärt mycket.

Av A7V

Valve tänker nog lite mer långsiktigt än de flesta av oss andra.
Ska man konkurrera på PC-marknaden mot Microsoft så kan man inte i längden vara beroende grejor som Microsoft styr över. Microsoft har väldigt många smarta och välmotiverade människor som arbetar åt dem. Risken är för stor att en eller två av dem ändrar lite granna i en kodsnutt som ställer till det för Valve. Tänk om nästa Xbox-kontroller skulle stänga av sig varannan minut om den kände av SteamOS, eller bara fungerar lite "dåligt". Hur skulle användarna veta om det var fel på handkontrollen, SteamOS, Valves programvaror eller fel på själva spelet?

Valve behöver få fram ett vettigt alternativ till Xbox-kontrollern.. även om nu Steam-kontrollern ser ganska speciell ut.

Av A7V
Skrivet av Brillmongot:

Krävs ju bara att man har vram nog att trippelbuffra

Jo, men det ska i princip bara vara minnesåtgången för en extra färdigberäknad ritningsbuffer dvs:

1920 x 1080 x 5 ~= 10 megabyte. för FullHD med 8-10 bitars färgdjup.
3 x 3840 x 2160 x 12 ~= 280 megabyte för 3 st 4K skärmar med 20+ bitars färgdjup.

Av A7V
Skrivet av SwedenVirre:

dom är ju solklart bättre än nvidias som är ett rent skämt! inget vettigt flerkärms stöd(krånglar mer än något annat) och drivrutiner som ger sådan sjukt dålig prestanda att man blir mörkrädd.... Hade 9800GT där det laggade mer än jag vet inte vad i OpenArena... EN QUAKE KLON!

med ett 570 så var det lite bättre då var det precis spelbart mot bottar! Mitt inbyggda intel grafikkort jag har i daotrn i sign spriner åttor runt 570t...

allt detta testades för inte allt för länge sen

Det bör vara något problem med din linux-installation... eller var det med de öppna drivrutinerna?
Nu säger iofs frame-raten i OpenArena kanske mer om hur "bra" de är på att optimera till Nvidia-kort än hur bra Nvidias drivrutinerna funkar. Med allt på max (32 AA/16 AF) så hade jag iaf runt 170 fps med ett Gtx 670. Egentligen inte alls bra med tanke på hur lite detaljer det är i spelet, men det säger kanske lite mer om hur långt efter hobby-utvecklarna är när det gäller att optimera sina spel än om hur bra drivrutinerna är. När OpenArena var nytt så var det ju spelbart (60+ fps) på ett Fx5200, med de har ju knökat in en hel del extra grafiska finesser utan större optimering.

Av A7V

Förresten har du plats att spänna fast datorn under skrivbordet? Då skulle du ju inte behöva ha datornfläktarna alldeles bredvid dig.

Av A7V

Gratulerar!

Tror inte jag hittade något liknande (eller SoJ) under mina år med D2 men den sjukt dåliga drop-raten var det som gjorde att jag tröttnade på vanliga D2 (eller D2:LoD). Efter ett par år blev det bara mods som Eastern Sun och Median XL.

Av A7V

Va? 83 grader för ett kepler-kort med special-kylare??
Eh... Ah, ok. Du kör fläkten extra sakta.

Men, antingen så har din datorlåda för lite cirkulation (för varm) eller så släpper datorlådan igenom för mycket ljud.
Jag hade ett Gigabyte Windforce Gtx 560 Ti innan och det var ju knappt hörbart. I alla fall inte hörbart jämfört med de tre andra 140mm fläktarna som kyler chassit.
Nu har jag Gainward Phantom Gtx 670 och där kan man höra fläktarna(eller resonansen) när
man belastar kortet hårt. Windforce 2 var alltså klart tystare för mig och så mycket kan de ju inte ha klantat sig med Windforce 3x.

Gtx 560 Ti drar ju minst lika mycket ström som Gtx 670. FERMI#!"!#" vs Kepler

Edit: Ah. Ok. det var ett mini-chassi.
Hmm... Windforce, och de flesta andra specialkylningarna är ganska beroende på att de kan dumpa den varma luften inuti ett hyfsat rymligt chassi. Egentligen skulle du kanske haft en Nvidia originalkylare, om det inte vore så att originalkylaren till just 670 tyvärr är lite för klen och högljudd.

Var det inte Gigabyte som körde med 680-kretskort till sina 670? I så fall kanske det skulle gå att ghetto-modda dit en (begagnad) Nvidia original 680-kylare? Eller möjligtvis skaffa/byta till 680/770 med originalkylare, men det låter inte riktigt som prisvärd uppdatering om du inte kan byta/sälja ditt nuvarande kort till ett bra pris.

Av A7V

Det är en säkerhetsgrej och beror på routerns inställningar.
Den har WLanet på ett eget isolerat subnät bara för att grannens eller kompisens bärbara/läsplatta inte ska kunna komma åt och smitta ner ditt riktiga (ethernet-anslutna) datornätverk men fortfarande kunna komma åt internet.

Beroende på hur routerns mjukvara ser ut så borde du antingen kunna ange att alla wlan-anslutna sitter på samma nät som ethernet-anslutna, eller att vissa specifika wlan-klienter ska vara på samma subnät som ethernet-klienterna.

Av A7V

Det kanske hjälpa med ett underlag/musmatta som är svårare att läsa av. Testa den direkt på skrivbordet eller en glasskiva.

Märkte precis att min Logitech G9 verkar slå av på ungefär samma höjd oavsett underlag men Logitech tog ju bra betalt för min mus så då har de råd att sätta in en extra sensor för 3.45 kr + moms.