Inlägg

Inlägg som A7V har skrivit i forumet
Av A7V

Nej, däremot så kan du säkert lägga till en egen menyrad som startar från dvd-läsaren. Usbstickor/minneskort borde också kunna funka men där är det lite lurigare eftersom linuxkärnan bara tilldelar dem nästa lediga hårddisksbokstav så du blir nog tvungen att ändra om du installerar fler hårddiskar i burken.

Av A7V
Skrivet av Pholostan:

Den relevanta delen av artikeln IMNSHO. Vi har ju som bekant krav här i landet på öppna nät. Man kan inte som en stor operatör bygga monopol och stänga ute andra operatörer. Vi vill ju inte ha det som i SovjetUni^H USA där Comcast etc har lokala monopol där du är hänvisad till dem och endast dem. de sätter vilka priser de vill, stryper trafik till folk de inte gillar/klämmer dem på pengar (netflix), kundtjänst kan du glömma osv. Rena rama mardrömmen och inget vi vill veta av här.

Skrivet av Rajat:

Det du säger är att du inte vill betala för en tjänst om jag ska tolka dig rätt, du vill bara ha det gratis.

Nej, han vill bara koppla upp sig mot vilka (lagliga) tjänster som helst utan att hans internetleverantör lägger hinder i vägen. Vissa internetleverantörer i USA hotade med att strypa bandbredd/tillgång till vissa internettjänster (Netflix med flera) om inte leverantören fick bra betalt av t.ex. Netflix för att släppa fram "sina" kunder. Både användarna och Netflix har redan betalat för sina internetuppkopplingar men nu ville vissa internetleverantörer ha del av Netflix's intäkter.
Ungefär som att Trafikverket skulle gå på Ikea och kräva dem på hundratals miljoner i vägslitage från Ikea-kunder, trots att detta redan betalas via skatter på fordon och drivmedel.

Av A7V
Skrivet av anon179444:

The Windows Charm bar is still here.
No!

Bara när du kör i touch-läge tydligen. Notera att han nämnde charm bar först efter att han börjat presentera nyheterna för touch-läget (MUI).

Av A7V

Lite oväntat för mig i alla fall. Man har ju blivit itutad att man är en bakåtsträvare som inte vill ha touch-skärm och att "alla andra" minsann var glada touch-skärmanvändare. Att så få väljer datorer med touch-skärm att det nu är olönsamt att tillverka dem är ju en skräll.

Av A7V

Men... om det är ett Gtx 970 med långsammare minne varför döper de inte kretsen till Gtx 970 SE (Slow Edition) istället? Varför kan de bara inte vara ärliga för?

Men det är ju i alla fall ett litet steg framåt att de mobila kretsarna i alla fall har mer än hälften av prestandan av de kretsar som de namnges ifrån.

Av A7V
Skrivet av Robban75:

Ring 11414 och bolla frågan med polisen. Har du dock betalt har du redan ingått och accepterat avtalet..
Helt klart ockerpris! Regleras AvtL 9:....6?

Skrivet av boniz:

Tack för hjälpen, hur som helst så blev jag INTE informerad om priser innan resan.
Jaha, får väl ta och bita ihop, sabla äckel det finns.

Skrivet av boniz:

Jag tycker att det är lite både och i den här frågan, dels så är det jag som är pantad som inte åkte med taxi 020 eller liknande, men jag fick ingen som helst information innan avfärd, så då lutar det mot bedrägeri enligt mig, men vad vet jag?

Jag är ingen jurist, men praxis när det gäller taxi och priser har varit att man som kund anses informerad om priser så fort man sett klisterlapparna och hur snabbt taxametern snurrar. Avtalet anses ingånget när kunden sitter i bilen och resan + taxametern startas. Alla vet att taxi kostar pengar och om man bör ha frågat eller kollat priser innan taxin rullar iväg. Annars så får man avbryta resan men tyvärr så åker man på att betala det som står på taxametern.

Alternativet att man skulle kunna förhandla om priset när resan är över och det redan står ett belopp på taxametern får du inget stöd för i svenska domstolar, troligen eftersom det skulle göra taxametern totalt värdelös som kontrollverktyg för skatteverket.

Edit: Det fanns lagförslag på att taxi i storstäderna (stockholm/göteborg/malmö) skulle kunna ge ett uppskattat pris innan man åkte, men jag tror inte det blir verklighet.

Av A7V

Jag har inte sett några tester av original-kylare på 970 men med tanke på effektuttaget på de korten så borde nästan alla kylare vara tysta. Nvidia hade lite ljudproblem med 660/670 men annars så har deras kylare varit ganska tysta.

Flera av andra företagens kylare stänger av fläktarna när GPUn är sval så de korten blir väldigt tysta. Asus och MSI's kylare gör så men finns säkert fler.

Av A7V

Det finns väl någon inställning i BIOS för hur usb-enheter ska hanteras också.

Av A7V
Skrivet av Wickman:

Ok, men har teman i Windows någonsin ändrat på bakgrunderna i enskilda program?
Jag kan inte erinra mig detta i alla fall, är inte detta något man har gjort för varje program separat?

Måste tillstå att jag inte labbat alltför mycket med olika teman tidigare, så jag kan ju ha missat något.

Det gick att byta färger på ganska mycket i Windows 95-ME och enkelt var det också. Då kunde man göra teman som verkligen märktes i dagligt användande eftersom 99.9% av alla program använde systemfärgerna.

Av A7V
Skrivet av Tobbbe__:

Passande att nvidia lanserar sina toppkort med 3st display portar. Fan va Nice!!!

Jo, men om specarna för DP1.3 släpps idag så lär ju inte Nvidia ha hunnit få fram färdiga kretsar att stoppa i de nya korten. Dvs de kommer att ha DP1.2.

Av A7V

NEEJJJ!!!!

Jag som ville ha ett Gtx 970 med DisplayPort 1.3, nu måste man ju vänta tills nästa generation Nvidia-kort.

3x 4K @ 160Hz åt folket.

Av A7V
Skrivet av Casgar:

Har inget tips på hörlurar, men kan komma med en liten erfarenhet eftersom jag också upplever tryck från mina nya glasögon om jag har headset på mig. Orsaken som jag har kommit fram till är att de nya glasögonen sticker ut lite längre bakom öronen än mina gamla glasögon vilket gör att hörlurskåporna trycker på glasögonarmarna på två ställen. Flyttar jag fram glasögonen så de sitter längre ut på näsan får jag inte samma tryckande problem alls, men måste istället luta huvudet bakåt för att se rakt fram viket är lång ifrån praktiskt.

Bra tips.
De flesta optik-butiker kan lätt hjälpa till att justera glasögonens passform runt öronen, om man inte vill hålla på med värmepistol eller strykjärn själv.

Av A7V

De flesta så kallade "nätaggstestare" mäter bara spänningar med liten eller ingen belastning vilket inte säger så mycket om nätagget. Vissa nätagg startar inte ens utan belastning. Andra funkar jättebra vid låg belastning men mindre bra vid hög belastning.

Det absolut enklaste är att låna ett annat nätagg av en kompis.

Av A7V

Meningen med objektorienterad (OO) programmering/programspråk är att återanvända kod på systematiskt sätt till flera olika objekt.

Själv lärde jag mig det via ett mudd (textbaserad mmorpg) som var skrivet i en OO-variant av enklare c-kod. Där var det ganska enkelt att lära sig saker som klasser, objekt, arv och hur de kunde användas.

Exempel: Ta två troll (Albert och Ben) som väntar på en väg.
Troll skulle då vara en klass, dvs de skulle ha gemensamma funktioner och egenskaper som alla troll kan ha. Vandra,plocka upp saker, slåss eller fly.
Albert och Ben skulle vara två olika objekt av klassen "troll". De kanske har lite olika storlek eller utrustning till att börja med.

Vägen är ett annat objekt, av klassen "plats".

Konstruktörer är funktioner som skapar nya objekt av en klass och ställer in de egenskaper som gäller just det objektet. Konstruktören för klassen "troll" ställer in storlek, färg och namn för nya troll.

Det fina med klasser i OOP är att man kan låta en klass ärva egenskaper/funktioner från en annan klass.
Säg att vi vill stoppa in draken Göran också som dessutom kan spruta eld.
En ny klass "drake" som vi enklast låter ärva alla funktioner/egenskaper/förmågor från klassen "troll", men vi lägger till "spruta eld" som stridsförmåga. Vi definierar om storlek och utseende också så att drakarna inte ser ut som eldsprutande troll.

Nu är den här indelningen klassindelningen kanske inte den bästa (minst sagt) men den funkar. Vill vi lägga till nya förmågor för alla våra kära monster så lägger vi till de förmågorna i basklassen "troll". Vissla kanske ska vara en ny förmåga? Då behöver bara ändra på ett ställe, i klassen troll. En mer genomtänkt klassindelning vore att ha klassen "varelse" för allt som kan röra sig/slåss och låta klasserna "drake" och "troll" ärva därifrån.

Av A7V

[ironi]Jo, jättebra. Uppdaterar dem gladeligen automatiskt också oavsett om spelet funkar då eller inte.[/ironi]

Tyvärr har workshoppen ingen koll på om de funkar tillsammans eller om den nya versionen av någon modd får något annat att sluta fungera.

Av A7V

Vad är det för specialkontakt på RT-66U då?
Det finns ju generella nätdelar på tex Clas Ohlsson där man får med en binge med olika kontakter och kan ställa in olika utspänningar också.

Av A7V

Mod Organizer (med hjälpprogram som BOSS, SKSE etc) + någon stridsmod + växtliv/djurlivsmoddar + några grafikmoddar så har man spelnöjet fixat i veckor/månader framöver. När det blir tråkigt så kan man slänga in lite uppdrags-moddar också. Jag gillade stridsmodden Skyrim Redone (SkyRe) men även Requiem är bra. Vill man spela magiker så finns det flera moddar som förbättrar Destruction-trädet så att det är roligt även på hög nivå istället för att man spammar samma magier som man använder från nivå 1.

Steam workshop funkar för att installera ett par enklare moddar men de mer avancerade verktygen krävs när man ska installera lite fler och intressantare moddar. Skyrim är tyvärr lite petig i vilken ordning som moddar laddas i så därför rekommenderas något verktyg (BOSS) för hålla koll på det. Moddarna från Steam Workshop uppdateras automatiskt vilket kan kasta om ordningen på moddarna.

Skyrim lämnar skräp kvar i sparfilerna efter moddar man har haft installerade så avinstallerar man många moddar så får man gradvis värre och värre problem. I början kan det vara vissa områden man inte kan gå till eller lämna men till slut kan man bli tvungen att starta med en ny gubbe/gumma.
Hårt, men tyvärr nödvändigt ibland. Då kan man testa någon Alternate Start-modd så man slipper det vanliga (och ganska långa) introt.

Med Mod Organizer (MO) så kan man ha flera olika profiler med moddar + sparfiler så att man enkelt kan växla mellan olika moddar och MO är också bättre än tex Nexus Mod Manager (NMM) på att hantera de moddar som har lösa filer installerade. Fördelen med NMM är väl att den är enkel och ... ... ja att den är enkel. Själv föredrar jag att ladda ner moddarna direkt från http://www.nexusmods.com/skyrim/ via en vanlig webbläsare.

Någon gång måste man också testa någon överlevnadsmodd som Frostfall. Kylan och blåsten i Skyrim har plötsligt en effekt. Man värdesätter värmen från en brasa och en varm torr björnpäls på samma sätt som i verkligheten. Springer man rakt ut i snöstormen i blöta kläder efter att ha simmar runt isbergen så fryser man ihjäl. Ett slagsmål med en enkel rövare blir plötsligt mer intensiv när man måste avsluta striden innan man blir för trött och avkyld. Vissa områden i Skyrim blir de ogästvänliga och oförlåtande platser som de bör vara. Snöstormar på hög höjd är lika farliga som drakarna och man bör undvika att slåss mot bägge samtidigt.

Spara ofta på olika sparfiler och speciellt innan du installerar nya moddar. Tänk också på att det finns flera begränsningar på hur många och vilka moddar man kan ha installerade samtidigt.

PS:
Kolla på isthereanydeal.com för bra erbjudanden från olika spelaffärer på nätet.
I fyra timmar till (22:00 söndag) så har GamesRocket.com Skyrim Legendary Edition för 9.95€. Har aldrig handlat från GamesRocket men isthereanydeal brukar inte ha med ful-affärerna där folk faktiskt köpt nycklar som varit stulna.

Av A7V
Skrivet av keyser:

Konstigt, det är inte vad James Gunn skriver: https://www.facebook.com/jgunn/posts/10152466527914570

Om jag fick välja så skulle jag inte se en film i 3D under resten av mitt liv.
Disclaimer: Om jag kan få 3D utan glasögon och förlorad kontrast/färgstyrka/ljusstyrka så kanske jag ändrar mig.

Menar han "shot=tagning" eller "shot=bildruta"? På mig låter det som han pratar om att han gick igenom varje scen innan tagningen(shot) för att se till att scenen funkade bra både i 2D och 3D.

Önskade att de hade gjort likadant med "Pirate of the Caribean 4" också där 3D-versionen (BD) var OK, men 2D-versionen (BD) kändes off, platt och tråkig pga ljuset och kameravinklarna. Scener som flykten på droskorna som i 3D-versionen bjöd på fina 3D-vyer tex när vår käre pirat balanserande på drosktaket kikar ner på de stålbeklädda hjulen som kan klämma fast honom mot de hårda gatstenarna om han gör ett misstag. I 2D-versionen blev det mest ett intetsägande klipp på gatstenar och i hela scenen så var 2D-kameran för långt bort (utzoomad). Istället för att se Jack Sparrow nästan ramla ner så såg man såg man någon okänd liten gubbe i bakgrunden som verkade flaxa lite med armarna. Gäsp. Hela scenen kändes för utdragen. Hjälpte inte till att molntäcket var på tok för jämt och gav noll kontrast eller liv till scenen. Det såg ut som att det var inspelat i en jättestor inomhus-studio fylld med lysrörs-armaturer.

I 3D-versionen så var det mycket bättre kontrast och molntäcket var fyllt med ett ljus som om solen nästan lyste igenom. Kan ju ha varit lysrör i alla fall men det gav kontrast och liv till den scenen.
I grottscenerna så gjorde den ökade kontrasten och det närmare perspektivet att man drogs med i filmen vilket man knappast gjorde i 2D-versionen. Nu finns det fortfarande brister i klippning och handling även i 3D-versionen men den är i alla fall ingen totalkatastrof längre.

Om jag kan välja mellan 2D och 3D versioner av samma film så väljer jag 3D-versionen om prisskillnaden inte är för stor. Hellre råkar jag ut för en 3D-film som är halvtaskigt konverterad från 2D än en 2D-film som är halvtaskigt konverterad från 3D. Klipp med spjut och pilar mot kameran är inte imponerande i 2D utan nästan lite tröttsamt.

Av A7V

Fan vad sugen man blir på lite D2 nu.
Extra roligt att se lite barbar-röj eftersom jag snöade in på Necro i nått år.

Hoppas det går vägen med Duriel så man får se lite act 3 snart.

Av A7V
Skrivet av MultiMan:

Edit: PS4 verkar inte ha 5GHz heller, tillsammans med Wiiu (men tydligen använder handkontrollen 5GHz-delen?).

Stämmer. PS4 klarar tydligen bara 2.4 GHz, hoppas de rättar till det i nästa version. Hemma hos mig betyder det att PS4:an får samsas på 2mbit tillsammans med skrivaren, PS3, telefoner och eventuella gästers datorer/telefoner. Samtidigt har jag 100 mbit på 5GHz-routern som knappt används.

Dock så är det märkbart sämre räckvidd på 5 GHz.