Inlägg

Inlägg som A7V har skrivit i forumet
Av A7V
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Beautiful_Barca
Hur gör du för att swappa mellan xp o vista? Har köpt Vista och då känns det dumt att inte använda det. Dock skulle jag vilja se hur mitt 8600 GTS klockar med XP eftersom jag aldrig får artifrakter i Vista utan skiten bara stängs ner. Kan bero på att jag kör x64. Vill ävn kunna klra xp utan att använda partion magic. Litar inte på det programmet då det har ställt till det för mig flera gånger.

APCMag har en fin guide på hur man ska fixa dubbel eller trippel-bootning utan partition magic eller andra köpe-program.
The definitive dual-booting guide: Linux, Vista and XP step-by-step

Av A7V
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Corlione
Håller med dig på allt du skriver. Tror att väldigt många problem kommer fixas redan i SP1...

Missade du Microsoft-höjdaren som sa att de inte skulle släppa några Service Packs till Vista? De skulle lösa alla buggar och problem via Windows Update istället.

Av A7V

Intressant, men varför jämförde de inte med ett 7600GT som det väl är tänkt att det ska ersätta?
Äsch nu börjar jag tröttna på allt hysch-hysch och kanske,kanske. Nu får ATI och Nvidia se till att släpppa nåt på riktigt.

Av A7V
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Beautiful_Barca
Jaha. Så det de menar med att kortet kommer att kräva pcb med åtta lager är för "kortet"? Då passar det alltså i vilken pci-e plats som helst.

PCB=Printed Circuit Board, dvs grafikkortets stomme som alla komponenter sitter på.
Att de nämner 8 lagers kretskort är bara för att vi ska bli imponerade av hur duktiga tekniker som Nvidia har, ungefär som när bilförsäljaren säger hur många lager klarlack det är på bilen. Det påverkar inte alls vilka moderkort eller anslutningar som vi kan sätta grafikkortet i, förutom att flera lager brukar betyda att grafikkortet kan göras lite mindre.

Av A7V

Vilken cpu-fläkt/kylare använder du? Jag hade problem med fläktbevakningen i BIOS när jag hade en silent-kylare (med långsam fläkt) eftersom fläktbevakningen trodde att fläkten hade stannat när den inte piskade på med 2000-6000 varv. Varje gång jag hade resettat BIOS så var jag tvungen att plocka fram en lös högvarvig fläkt och ansluta den till cpu-fläktens anslutning för att få igång datorn.

Av A7V
Citat:

Ursprungligen inskrivet av alteemo
Hur mycket bättre ungefär är 7950GT räknat i 3D Mark osv, finns det tester någonstans?

Toms hardware har nåt de kallar Interactive VGA charts där man kan jämföra olika grafik i olika tillämpningar. Undrar om inte 3DMark var ett av dem.

Av A7V
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TinyTeeth
Ja, det kommer det väl? Om du använder ett operativsystem utan stöd för HDCP och NGSCB och allt vad det heter så blir du ju av med det.

Jo, men då blir du också utan möjlighet att titta på dina HD-filmer i högupplösning.
Det hela är ju uträknat så att du ska köpa en ny hemmabio utrustning (spelare, förstärkare, skärm) för att titta på blueray/HD-Dvd i högupplösning. Att använda datorn för att titta på film är ju inte intressant (för bolagen) eftersom de har för lite kontroll över vad man göra med den. När folk har lärt sig hur man kopierar och tittar på blueray filmer på sin vanliga (icke HDMI) datorskärm så hittar välan företagen på någon ny videostandard som kräver att man uppdaterar all hemelektronik igen.

Själv tror jag att det kan dröja innan det slår... tänk på hur länge det dröjde innan CD och DVD slog igenom.
Nä nu ska jag nog lägga på en ny stenkaka på 45-varvaren.

Av A7V
Citat:

Ursprungligen inskrivet av FredrikMH
10 ominstallationer räcker minst 3år och sen är det bara att lyfta på luren så går det ändå.

Vart fick du det ifrån? Du ska ju kunna ominstallera (på samma hårdvara) i princip hur många gånger som helst. Däremot säger någon MS represent att man ska få omaktivera 10 gånger utan MS säger nej. Därefter måste du ringa till supporten och tigga nya aktiveringar. Säger dom nej så är det bara att kasta bort din gamla vista licens och köpa en ny. Någon annan MS representant sa förut att man bara skulle få föra över sin licens en gång, men då menades kanske när man säljer/skänker till någon annan.

Däremot tycker jag att det är lite blåögt att som bit-tech.net tro man bara ska kunna ha en ghost-kopia som man kan använda hur många gånger som helst oavsett hur mycket hårdvara som man bytt. Vista lär väl säkert kontrollera med jämna mellanrum om man använder samma hårdvara som när man aktiverade senast. Det vore ju lite väl enkelt att kringå "skyddet" annars.

Själv tycker jag att programvaru-industrin driver det här med hårda licensregler lite väl långt. Vi har ju regler och lagar för köp-kontrakt, marknadsföring och sådant men det verkar ju inte finnas någon hejd på vad som man kan skriva in i ett licensavtal.
Mera Sverker behövs.

Av A7V

Kolla med Crucials minneskonfigurator-applet som komplett har på sidan för minnen.
Det finns säkert billigare minnen, men jag antar du inte direkt vill ha det billigaste utan det som funkar bäst.

Av A7V

Det är ju bara plugga i ett seriesnöre till den andra datorn.
Kerneln/Debian ska sedan automagiskt upptäcka att den inte har nåt grafikkort att köra konsolen på utan slänger upp en text-konsol på seriesnöret istället. Funkar iaf när man installerar Debian på Sparc så stödet finns ju där redan.

Det svåra i sammanhanget blir välan att hitta rätt seriesnöre, hitta rätt program att kontrollera seriesnöret med på burken med grafikkort (Kermit finns välan inte längre?) och att stå ut med den långsamma skrollningen.

Iofs så är det nog lättare att slänga i ett pci-grafikkort.

Av A7V
Citat:

Ursprungligen inskrivet av superduperkille
Antar att det är en gammal sockel A?

Sådana finns här:
http://www.netvaruhuset.com/cpu.html

Hoppas att det fungerar

Jag ploppade in en Duron 1800 i mitt gamla A7V och det funkar fint i 1.35 GHz.
Den blir automagiskt nerklockad eftersom mitt gamla moderkort bara stödjer 100 Mhz systembuss och cpu-multipeln är låst till 13.5

Vilket moderkort är det förresten? Kan iofs vara svårt att se när den inte startar..
Har du tur så stödjer moderkortet lite snabbare hastigheter.

Av A7V

kör du en livecd som inte har "tar" installerat?? Kan välan inte vara möjligt.
Förresten glöm inte flaggorna "z" eller "j" till "tar" som anger att du vill komprimera arkivfilen med gzip (z) eller bzip2 (j). Bzip2 finns inte alltid installerat och kräver mer cpu-kraft men arkiven blir mindre än men gzip.

tar är standardverktyget för att säkerhetskopiera och återställa filer under alla unixdialekter. Den tar det mesta, även device-filer och annat skoj. Jag använder det för att återinstallera windows (98) på frugans dator fler gånger i månaden.

'cp -ax' klarar också av ganska mycket även om den klagar lite granna ibland.

Av A7V

Jo, såklart om man har obegränsat med pengar så borde det ju vara bättre att köpa den dyraste och snabbaste på en gång. Så anledningen till att många tycker om att köpa en billig processor och kräma ut riktigt mycket kraft ur den är:

1. Vill inte betala för den dyraste prollen.. (snål)

2. Ju mer man lyckats överklocka desto mer kan man imponera på kompisarna.

Av A7V
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Hehe värst är väl komplett som i sin annons skrev:

Det är ju alltså norton inbyggt i processorn

Haha, jo det funderade jag också på innan jag köpte min prolle.
Men eftersom ingen nämnt att "virusskyddet" orsakade förlust av 75% cpu kraft, sporadiska omstarter eller kraschade hårddiskar så kände jag mig rätt lugnad.
Så det var alltså detta de menade med inbyggt virusskydd.

Iofs om de hade haft inbyggt norton i processorn så hade de ju haft en kraftig prestandareserv att bräcka Core 2 med.

Av A7V

Jo, om du kan vänta till åtminstone till efter 12:e Augusti när komplett får in 197st så är Intel Core Duo det bättre alternativet. Ring och kontrollera hur många beställningar de har fått in först bara... Jag har en känsla av att Core Duo kommer att vara slutsålda ett tag framöver (om man inte förbeställer)

Att Intel sopar mattan med AMD i CPU testerna är kanske egentligen så intressant om man inte köper senaste värsting modellen (och spelar spel som är mycket starkt beroende på cpu:n). (1) AMD sänker ju priserna också.
Synd bara att den endast stödjer 2 GB minne, men du kanske redan har minne så det räcker? Via's K8T800 chipset ska väl prestera hyfsat.Annars ska välan det därninga moderkakan duga. Jag vet att jag funderade på det kortet men köpte ett Abit UL8 istället eftersom det har fler minnesplatser och stödjer mer minne.

(1) Konstigt hur man ändrat inställning till CPU tester när den andra sidan plötsligt börjar bli bättre.
En poäng är i alla fall att för spel så är inte värsting CPU:n det viktigaste utan ett eller två värsting grafikkort viktigare.

Av A7V

Går det inte att klocka ner minnena? Köra minnesbussen lite saktare än systembussen?
Det gick iaf på urgamla via kort.

Iofs så förlorar du kanske lite prestanda på det men du borde ju kunna pressa prollen lite mera.

Av A7V

Nja, såg att asus metoden för att vara säker att resetta bios är att:
1. Plugga ur elkabeln.
2. Ta ur batteriet.
3. Kortslut med hjälp av stift (jumper) eller om det inte finns så mellan de två kontaktpunkterna på moderkakan.

Iaf med mitt gamla (nu fungerande) A7V så fungerade det INTE med att bara ta ur batteriet eller kortsluta. Schysst att inte de dokumenterade detta i manualen eller i FAQ:en för moderkortet i fråga dock.

Av A7V

Jo den ska palla med X2 5000, den ska också klara av X2 5500.
Det är ju AMD-prollar inte några kaminer som Intel Netburst prollarna.