Inlägg

Inlägg som Maedsigil har skrivit i forumet
Av Maedsigil

ID: detståriskåpet
Pass:deterhemmligt

Av Maedsigil

Prisvärt grafikkortsuppgradering

Hej Swec!

Har en i5 6400 med 8gig ram som kör på ett gtx 960. Har börjat spela PUBG och känner att det inte riktigt håller, har funderat på o köpa helt ny burk men med allt snack om nästa generation så tänker jag att jag skulle uppgradera GFXen för stunden bara och sen brassa på den nya generationen. Nån som har något tips? Kortet måste va ganska litet då jag har ett Fractal Design Core 500 Mini-ITX Sort chassi

Av Maedsigil

Gaming dator, grund på ~12k+ skärm tangentbord/hörlur

Hej!

Sitter nu och försöker bygga ihop min egen dator. Jag har inte mycket koll på datorer längre, men jag vill så gärna bygga eget ändå. Mitt största problem är att jag inte riktigt vet om alla komponenter passar och om det är något jag felberäknat (dålig hastighet på minnen eller om jag missberäknat portar för något på moderkortet osv. Tanken är att jag ska ha en dator som kommer kunna gå in i VR-eran då jag gärna vill spela EVE Valkyrie. Till det som redan finns i listan skulle jag vilja addera en skärm
Grunden ser ut så här:

http://i.imgur.com/N6kpjf6.png

Jag tar gärna tacksamt emot förslag på hörlurar/tangentbord då dessa skulle kunna uppgraderas från nuvarande (Sennheiser HD-555 // Logitech Illuminated

Listan är vad jag byggt ihop genom recensioner och andra köprekommendationer under kvällen. Problemet för mig verkar vara att jag köper genom Komplett.no (då jag bor i Oslo) och de har antingen inte alla saker som folk rekommenderar eller att lagret är tomt pga av julförsäljningen.

Av Maedsigil

CS:GO server community, äldre klientel

Någon som kan tipsa om en servercommunity liknande [FADER] i CS eller 30+ i CS:S fast för CSGO? Gärna svenska om de t.ex. har något community lan årligen, annars strikt engelskt.

Av Maedsigil
Skrivet av oggan:

Svea Rike är ju bara en bunt björnar, i alla fall var ni alltid det när jag väl spelade EVE. Karln söker ju piracy och riktig PvP.

HUSK3R: Sök dig till 'riktiga' pvp corps om du är genuint intresserad. Kolla runt på forumet efter vilka som är aktiva och framgångsrika. Jag spelar tyvärr inte längre, så jag har ingen koll på vilka som fortfarande finns kvar.

De senaste åren har Svea Rike börjat pvpa på riktigt, för stunden är vi det corp i FCON som har mest attendence per capita

Av Maedsigil
Skrivet av HUSK3R:

Jag har precis aktiverat EVE igen efter nått/några års uppehåll. känner mig helt lost har i alla fall 10M SP på gubben men vet inte var jag skall ta vägen. vill pirata/kriga någon som har några tipps ? är just nu stationerad i Villore heter Leric Wayress ingame

Spelar i svenska corpet Svea Rike, vi kan ge dig möjligheterna att utvecklas fullt ut ,oavsett om det är pvp, bygg, planetmining eller annat.

Detta erbjuder Svea Rike
1: Fri tillgång till capital fuel när det gäller pvp eller flytt.
2: Tillgång till skepp å moduler för empire priser.
3: PVP i alla former från gangs till blobs.
4: Tillgång till bästa rått/majningrymden.
5: Stark gemenskap!
6: Över 8 års erfarenhet av 0.0.

Joina vår nya rekryt kanal "SR Rekryt" för mer info

Av Maedsigil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blackbird_CaD_
Du behöver ju inte köpa en färdigkonfigurerad dator.
T.ex. på komplett så kan du klicka på en liten knapp som heter "konfigurera själv", och vips kan du ändra alla komponenter själv på det paketet.. allt från chassi till CPU, rubbet.
Dem bygger fortfarande datorn åt dig.

Fast jag skulle föredra inet.se ..

Som du säger så har jag hittat den knappen med.
Dock på vissa färdiga paket verkar det inte som jag får alla valmöjligheter.

Kanske jag som är noob men det verkar lustigt att det bara finns 1 moderkort som funkar på en konf. t.ex.

Varför Inet framför komplett om jag får fråga?

Av Maedsigil

Men om jag omformulerar min fråga:

Torskar jag för mycket på att köpa en färdigkonfiguerad dator än att köpa delar?

Av Maedsigil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MakeWarNotPeace
Jag är lite emot att köpa en sjuk dator för så mycket pengar... Detta är för att när dom nyare spelen kommer ut, kommer din dator även inte klara av det för att då måste den ha andra grejer, bla bla bla... Därför är det ju värt att lägga ut något run 10-17000kr, om du nu vill ha en OMG dator.. Sen uppgraderar du den bara.

/Mike

Eftersom jag har ett eget företag så *host* försvinner *host* momsen.
Vilket innebär att den blir rätt duktigt mycket billigare.

Tanken var att landa nånstans runt 17-20 med mina "egna" pengar.

Av Maedsigil
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elmoth
Det var ett ihopplock

här har du ju ett paket men det är inte så prisvärt som mitt anser jag...men men
http://www.komplett.se/k/ci.aspx?sku=10386

Ne det är ju det...
Men jag har gått och blivit slö med åren. Men samtidigt ju mer jag gör själv desto mer kan jag "kräma" på...

Skulle va najjs med ett operativsystem oxå, det sjunker ju med halva priset om det byggs av leverantören.

Av Maedsigil

kanon Elmoth.

Men jag hittar inte det här som nått paket, eller du kanske föreslog ett ihopplock av komponenter?

Av Maedsigil

Speldator 20-25k

För första gången i mitt liv vill jag nu köpa ett färdigt paket.
Jag vill slippa o skruva och köpa delar för en gångs skull..

Jag har en budget på runt 20k-25k då momsen ju är avdragsgill

*edit* Jag behöver inget annat än själva burken då mitt senaste köp var en ny skärm. TB o mus finns det gott om. *edit*

Vad jag letar efter är det värsta för just den pengen...
Era åsikter kommer att beaktas noggrant innan jag ger mig in i paketköpsdjungeln.

Jag har kollat runt lite själv men har på senaste tiden fallit ifrån vad som är hett och vad man ska ha, så jag behöver verkligen er hjälp. Speciellt då alla mina "vänner" tydligen är gimps dom med.

Vad det står som avsändare på mitt paket är helt orelevant, bara det är créme de la créme. dvs den får gärna överleva midsommar nästa år.

Er kille i läderbyxor Trålle.

Av Maedsigil

För de som är intresserade av klanspel skulle jag vilja uppmärksamma att r60.org kommer lansera en ladder och cuper såfort vi har kodat in det i sidan! Jag söker även folk som skulle vilja hjälpa mig administrera detta projekt. Mer info finns i denna nyhet:

http://r60.org/?a=1&g=0&id=935

Av Maedsigil

Skärmproblem

Sen nån månad tillbaks har min dator/skräm börjat bete sig underligt. Runt hälften av gångerna jag går in i ett helskärmsprogram så slocknar skärmen och lampan börjar blinka. Jag har problem ibland att bara få igång den då den ska växla mellan de olika start-up skärmarna. Ibland när ja rebootar genom rebootknappen märker den inte av det på skärmen, utan fortsätter o vara svart och lampan fortsätter att blinka. Nu undrar jag om nån annan stött på detta problem? Antar att de inte har med grafikkortet att göra då jag testat både ett 7900GTS och ett 8800GTS.

System
Mobo:Asus A8N-E
Grafikkort:7900GTS/8800GTS
Skärm:VX922

Av Maedsigil

Tusen tack, det funkade alldeles utmärkt!

Av Maedsigil

"Canon PowerShot A710 IS" språkproblem

Hej!

Gick och köpte en sådan kamera till kinaresan men nu visade det sig att den är förinställd på kinesiska/japanska och det står inget om hur man byter språk i manuallen som följer med(den på installskian var bara på japanska/kinesiska) och nu undrar jag om det finns nån som kan hjälpa mig?

Av Maedsigil

Sugoi!

Av Maedsigil

Jag måste säga att de var jävlar vad folk gnäller Personligne tyckter jag namnet är ett av de bättre, då det är stilrent, passar utmärkt på konsolen och framförallt: dubbla iina som representerar både oss och nunchakukontrollen är helt über!

Sen att det kommer bli spelhistoriens coolaste konsol gör den inte mindre bra! Zelda, Mario, Wii Sport, Red Steel. Enda jag saknar nu är att SquareEnix börjar producera huvudtitlarna i FFserien till Nintendo igen såå ja slipper köpa en ps3 också