Inlägg

Inlägg som dunz0r har skrivit i forumet
Av dunz0r

Mitt fina :D. awesome med uzbl och en massa snitsiga funktioner.

http://awesome.naquadah.org/w/images/Dunz0r-2.png

config: http://github.com/dunz0r/awesome-configs

Av dunz0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av e5150
Jag kör med `most` som pager (`export PAGER=/usr/bin/most`).
I /usr/lib/man.conf så kan man ställa in vilket program som ska användas som pager bara just för manualer, men most är såpass mycket trevligare än både `more` och `less` så det är lika bra att göra inställningen global med miljövariabeln.

Även
alias more=most
alias less=most
i .bashrc / .zshrc / .whateverrc har jag för vana att sätta, då `cat /var/log/randomlogfile | more` är hårt präntat i min unix-ryggmärg.

Synd, tänkte du hade gjort nåt flashigt med less. Jag har testat more ganska ordentligt, men jag gillade honom inte alls :/.

Av dunz0r
Citat:

Ursprungligen inskrivet av e5150
Det är väl dags att bjuda på lite terminal-galore som motvikt till allt gnome och övrigt muspekeri...

http://jxvz.net/tmp/screenshot_t.png

Måste bara fråga. hur fick du så fina färger i manualen där?

Av dunz0r

Angående det hära med att block ip-nummer:

testa att sätta

ALL: ALL: DENY

i filen /etc/hosts.deny

och tillåta dom tjänster du vill folk ska få ansluta till i /etc/hosts.allow(där kan du såklart också ställa in ip-adresser och sånt med som får ansluta)

Av dunz0r

Glöm inte bort världens bästaste fönsterhanterare!

awesome! http://awesome.naquadah.org/

Av dunz0r

alltså är det en musiksamling eller? det verkar himla krångligt att göra om allt till iso's och sen ta ut musiken från iso's. föreslår att du använder dig av cdparanoia för att rippa musiken och sen konvertera till nåt fiffigt format till exempel flac eller ogg.

Av dunz0r

du kan ju annars göra en liten if loop som du lägger i din crontab

#!/bin/sh

expression=uttryck
file=filnamn
if grep $uttryck $filnamn
dosomestuff
end

Av dunz0r

eeehm. varför har du lagt en post som inte alls handlar om Linux/UNIX här? Finns väl ett konsol/TV-spels forum om jag inte minns fel.

Av dunz0r

Spenderade typ 3 veckor med att felsöka mitt lua-bibliotek för awesome>mpd... helmysko bugg verkligen. Använde jag libbet så hängde sig awesome. Använde jag det i ett hemmasnickrat script hängde sig scriptet. Sen upptäckte jag att jag hade gjort en typo och skrivit recieve där det skulle varit lrecieve. Då blev jag lite ledsen faktiskt

Av dunz0r

Jag röstade på att jag kör linux exklusivt... men det stämmer inte riktigt. Tycker frågan borde varit kör du UNIX exklusivt(som inte är OSX). OSX är visserligen ett UNIX men det är lite konstigt. Jag kör Linux på min stationära och på min laptop. Sen har jag Plan 9 på en av mina burkar och bsd på en annan de andra 4 kör ilnux allihopa. POSIX <3 BTW

Av dunz0r

annars om man ska ha en hel labbmiljö finns ju packettracer. fett najs program

Av dunz0r

jag brukar köra på proftpd om den finns tillgänglig annars är ju vsftpd rätt så trevlig

Av dunz0r

Varför?
* det är bra
* det är roligt(jag gillar att pilla sönder saker)
* det kommer inte upp dialogrutor som idiotförklarar mig när jag gör saker man inte ska(som att fuska med installationer genom att symlänka alla libbar istället för att uppdatera libbarna bara)
*det finns en massa lustiga program
*man jobbar "nära" hårdvaran(om man vill)
* man kan impa på polarna genom att sitta och fippla med en massa terminaler
* jag har blivit "låst" till *NIX på samma sätt som många är låsta till windows(fast här gör det mig mest glad )
*jag vill inte betala för mjukvara när det finns gratis alternativ som är bättre
*det är fritt och öppet
*jag slipper använda ett system som jag bara blir arg av och måste spendera mera tid på att hålla i trim än att faktiskt använda
*studerar till sysadmin i *nix så känns lite dumt att inte köra *nix

Vad?/Var?
laptop/workstation
*koda små fula lua-script
*koda stora fula bash-script
*larva mig i andra språk
*ändra i *.rc flera timmar i sträck
*filmer
*skriva dokument
*surfa
*irc
*gimpa
*läsa pdf:er

Saker som irriterar mig
Egentligen inget. Förutom att en del utvecklare verkar tro att folk kan spanska och franska och kommenterar sin kod på dessa språk. Men hade jag kört windows hade jag ju iofs inte haft källkoden. Fast det finns för lite riktigt bra terminalprogram. skulle gärna ha en riktigt bra webbläsare i terminalen(som klarar flash och javascript och sånt)

Av dunz0r

lite dum fraga... det ar inte sa att du kora awesome 2.3.4 nanstans? vad jag har for mig sa har inte awesome 3.0 nagon -k option.

Av dunz0r

kan ta och posta mitt fina desktop

http://img353.imageshack.us/img353/470/scroteo2.th.png

http://img353.imageshack.us/images/thpix.gif

awesome3 med hemmasnickrat tema och widgets

Av dunz0r

man behöver väl inte vara scout för att använda windows. det räcker med att man är maschocist:)

Av dunz0r

Men har ingen gjort en installation på XP eller? Jag måste fan alltid leta på internet(eftersom mina smarta kompisar tyckte att skivorna behövs ju inte när man redan fått datorn) efter drivrutiner som inte finns eller ligger på en ftp med 1200 baud i taiwan så det tar flera timmar. Jag behöver visserligen bara en enda drivis som inte kommer med mitt linux så jag kanske har missat en massa problem. Jag behöver med opensuse gå till opensuse.org, klicka på en länk, vänta lite klicka på lite rutor, starta om, färdigt. Nu så gör jag visserligen inte så eftersom jag är terminalskadad och därför laddar ned drivisen och installerar den själv. Har för övrigt lagt in opensuse på så många människors datorer jag kan. För om man bara "surfar och mailar" så behöver man inte windows. Det enda man behöver windows till är om man ska spela spel eller använda specialapplikationer. De flesta märker inte ens någon skillnad på XP och opensuse förutom att opensuse är snyggare, snabbare och till och med enklare.

Prova att installera en skrivare till exempel. Man kopplar in den, startar yast och sen är det klart underbart liksom.

EDIT: felstavning på skrivare

Av dunz0r

Meh. windows är fan ingen armékniv. det är mera som en sked imho. Det saknar ju hur många triviala funktioner som finns i MacOS och linux sedan flera år tillbaka(tex ett vettigt skal, virtuella skrivbord, enkel programinstallation).

Av dunz0r

mjo... men man kan ju inte kalla ett os för UNIX. Det finns jur redan liksom. Har inte nåt företag copyright på namnet? Annars kanske Xinux

Av dunz0r

skulle vara nånting som lät sjukt stort, dyrt, enterpriseigt och dyrt... men kan inte komma på något :/. isf skulle jag göra en egen linuxdist som inte alls skulle vara enterpriseig utan fulhaxig och evil >:) som skulle heta så. nånting som får en att tänka på jättestora superdatorer typ. nåt sånt namn skulle vara ballast.