Inlägg

Inlägg som Pierre232 har skrivit i forumet
Av Pierre232
Skrivet av Eazy:

Det finns inget som hindrar dig att läsa igenom vad du skrivit innan du trycker iväg ditt inlägg. Det finns även rättstavningsfunktion att ta till om man vill.

Jag är själv klumpig på tangentbordet och inte så vass på stavning, så därför använder jag rättstavningsfunktion för att visa respekt för läsaren.

Ibland så skriver jag på bussen och hinner inte korrekturläsa ofta för att jag behöver gå av bussen. Men kan du inte se förbi det eller stör dig så mycket, så läs en annan tråd istället. Så slipper du störa dig så mycket att du är tvungen att skriva av dig här och känna dig välutbildad😰
Är du lika ragat när det gäller dyslektiker också? Håll dig till ämnet i tråden istället för att försöka vara en Messersmith vilket såna som du kallas!

Av Pierre232
Skrivet av snajk:

Jag har ingen aning om hur man ska lösa det, men om det handlar om RCS så bör det vara någon inställning under Chattfunktioner. För mig finns det bland annat en som heter "Skicka om automatiskt som sms/mms" som borde hjälpa kanske. Men jag har Android 13 så det kanske inte ser likadant ut för er.

Har också skicka som sms/mms automatiskt, men den står precis alla andra kontakter. Så jag försöker hitta något på andra platser, nån gång borde man träffa rätt och då vet du. 😉

Av Pierre232
Skrivet av snajk:

Kan det ha något med RCS att göra kanske? Det är ju en ny standard för textmeddelanden (och liknande) och Google pushar för den men mottagandet har i övrigt varit hyfsat svalt så det kan vara så att det har satts igång som default och så misslyckas någon koll på om mottagaren kan ta emot det. Jag har för mig att jag fick frågan om att gå över till det på min telefon, men minns inte vad jag svarade, har inte haft några problem jag märkt av i alla fall.

Det är möjligt då det är nyare telefoner el åtminstonde senaste Android versionen är 12 på 90% av telefonerna. Men varför bara någon enstaka mottagare,har även letat efter möjliga inställningar även i utvecklaren ställningarna.
Det är j*vligt irriterande när det ser ut som om att det är skickat, men uppenbarligen vill den skicka via nån annan kanal/app?
Jag och mina vänner lyckas inte lösa det iaf. Mvhiaf

Av Pierre232
Skrivet av Det Otroliga Åbäket:

Ni barnrumpor med era bläckpennor vet väl inte ens vad det innebär att skriva i granit med kil och hammare. Och du tycker säkert svensk grammatik som den såg ut för bara några decennier sen är komplett? Jämför med vad vi hade på 1400-talet! 😆

Men 9 trollpoäng på din kombination av att inte kunna använda ett tangentbord och samtidigt klaga på att ”ungdomen av idag” inte kan använda pennor.

Det var ett väldigt tjat från vissa mina stanvingskunskaper, skriver lite för fort på mobilen och den ändrar ord i tid och otid.mvh

Av Pierre232

Fått ett konstigt problem som även några vänner också råkar ha!

Har en Poco X3 Pro men mina vänner har i stort sett det stora spektrat(dvs dom som upptäckt samma sak som mig.

Till vissa kontakter går det ej längre att skicka ett textmeddelande fast den står som app då det är Android det gäller.
Alla har fått Android 12 och även säkerhetsuppdateringar den senaste tiden, även jag.
Försöker skicka ett mess men det vägrar gå iväg tills jag trycker en gång till på messet, då får jag ett val växla tilll sms/mms istället och vips får mottagaren det.
I hela min teknik som är ganska stor har jag märkt detta på 3 av mina bästa vänner och även testa skicka hälsningar till folk som jag knappt har kontakt med längre för att se om det fungerar. Och det går klockrent,även ca 7st av mina sk techintresserade vänner har också detta problem men varför ett 10tal kontakter som jag vet om och ingen annan, testat avinstallera alla meddelande appar bara för att testa men det hjälper inte,och inget ageniérna som också råkat ut för detta fattar nada. Finns en hel del på nätet om detta men kanske någon här sitter på insideinfo😉

Av Pierre232

Skaffa en AirTag el liknande istället, personligen tycker jag att 8år är i tidigaste laget att börja ha med sig en ut. Internet under kontroll hemma vissa stunder och antar att dom har nån datatimme el. Liknande i skolan. Hur många sidor finns anpassade för den målgruppen eg?
Men det är ett fritt land.mvh

Av Pierre232
Skrivet av MinscS2:

Jag hoppas (och tror) att detta är ironi, för isåfall är det ganska kul.

Om inte ... yikes!

Det är inte ironi, jag har själv barn och deras vänner skriver inte skrivstil i skolan!
Jämför någon som är 20 med någon på 25år.
Det är i låg och mellanstadiet man lär skriva både normal text och skrivstil. Hur ska som lärs sig att skriva när alla har iPads och Chromebooks? För var din text tvungen att bli godkänd av lärarna. Idag skriver folk under 25 op ett ungefär som krattor,inte alla men 90%skriber så det knappt är läsbarhet. Jag anser att det svenska språket försvinner tillslut men jag är medveten om att uttal och språ förändras men inte påö några decennier iaf.
Mvh

Av Pierre232
Skrivet av MinscS2:

Onödigt komplicerat.

"Dom ville inte gå över ån!"

"Såg du dom?"
50%kan imtebens texta vanliga ord

Såg du dem!

Vad gör ungdomarna i skolan förutom att kolla på TikTolk och YouTube. Det är för mig en gåta! Dom kan inte ens skriva skrivstil och knappt dtava till mjälk utan ordbehanlare,var ät samhället på väg?
Alla jag känner.som ät 25år och ygnre så kan dom inte ens skruva i en skruv i en planka i dagens läge. Någon som är lver 24vssom håller med???????

Av Pierre232
Skrivet av MinscS2:

Onödigt komplicerat.

"Dom ville inte gå över ån!"

"Såg du dom?"

Såg du dem!

Av Pierre232

Samsung tv utan hörlursuttag vad för adspter?

Min mamma har en billig samsung 42" i sovrummet har dock ej modellnr ännu, men problemet är att den bara har 2 hdmi's och en optisk ut.
Jag gav henne ett par pchögtalare 2.1 med 3.5mm kontakt och utan optisk.

Tv har dåligt( väldigt) ljud men hade tänkt koppla in dessa högtalare med 3.5mm och frågan är vad jag ska ha för adapter till detta, söker en adpter som delar upp till en hdmi in/ut och en 3,5mm för ljudet som man kopplar in i adatern.

Hittat ett pat olika men är tveksam till att alla skulle fungera? Tips mottages tacksamt!
Mvh Pierre Mvh

Av Pierre232
Skrivet av Pierre232:

Ok, ska testa det idagarna, är i behov av telefonen nu ifall något skiter sig. Återkommer med svar! Mvh

Är du i medlem i Xiaomis betagrupp? Verkar vara full nu iaf. Mvh

Av Pierre232

Lyckas inte med npgon och det längsta jag kommit är att gå med i Betaprogrammet men inte ens det fungerar, min är Global(Vayu) och har testat den länkade globalrecoveryn och även hela romen och även med EEA varianterna. Min dator är trasig därför tänkte jag försöka att ladda ner uppdateringen och välja den som paket. Är utvecklare men vill inte ändå, andra vähen går ju om jag lånar eller ockuperar bågon väns dator men brukar alltid vara något som gör att det drar ut på tiden, dessutom skulle jag inte välja miui (stockrom) om jag ska behöva låsa upp Bootloadern osv. Den har funkat bra i nästan ett åroch en uppdatering(fräshning) skulle inte skada.
Mvh

Av Pierre232
Skrivet av MatteN:

Borde inte vara nåt problem.
Kommer ihåg nu att jag körde global tidigare och att det helt plötsligt inte funkade längre, prövade då EU (EEA), då funkade det.

Ok, ska testa det idagarna, är i behov av telefonen nu ifall något skiter sig. Återkommer med svar! Mvh

Av Pierre232
Skrivet av MatteN:

Har aldrig haft några problem med att uppdatera via recovery från https://xiaomifirmwareupdater.com/

Räcker det med en recovery när den både byter Android version och miui? Eller ska man vänta tills den kommer OTA?
Mvh

Av Pierre232
Skrivet av HazZarD:

får du ingen uppdatering via telefonen ?

Fick den sista som var miui 12.5.5 med januari säkerhetsupdate, men den fick jag ganska omgående efter att ha inköpt tel.
Kommer inte upp någon när jag söker heller.
Testar nu med full rom och inte recoveryn som länkades för den accepterades inte iaf. Har för mig att jag fick ett erbjudande om att uppdatera men satt på bussen och tryc

kte bort det och efter det så nada! Mvh
Edit: antar att recoveryn inte räcker då den skall uppdatera till Android 12 och miui 13?

Av Pierre232
Skrivet av MatteN:

POCO X3 Pro Global Stable Beta Recovery V13.0.5.0.SJUMIXM 12.0 3.4 GB 2022-07-15
https://xiaomifirmwareupdater.com/miui/vayu/stable%20beta/V13...

Har du testat den själ? Har hittat en länk Xiaomi själva rekommenderar men tydligen behövs en dator för den länken och jag skulle vilja dra ner updaten och bara välja paket så at säga. Mvh

Av Pierre232

Köpte en på Webhallen för något år sedan för 1790kr och det är den mest prisvärda tel jag haft.
Min flyter på klockrent och man vänjer sig vid Miui. Du kan få upp reklam efter tex nedladdning av en app från playstore, men det är enkelt att stänga av, finns oändligt med inställningar jämför med vanilla och ir-sändaren andvänds dagligen.
Håller än idag trots 2st ofrivilliga bad och får Android 12 och miui 13 när som helst, finns att ladda ner men väntar på ota. Mvh
Edit, kan tillägga att kameran blir bättre med en portning från pixel.

Av Pierre232

Poco x3 pro uppdatering till Android 12 och miui 13?

Nån dom har nån koll på när uppdateringen släpps ota eller går det att ladda ner ett updatepaket och installra utan att koppla telefonen till datorn? Det är den globala versionen. Mvh pierre

Av Pierre232

Det duger bra, hon är synskadad så jag vill upp till 10" iaf.
Ska kolla den, det ska bli en 70års present, Android har jag faktiskt fått henne att förstå sedan Galaxy S2😊

Men är fortfarande daglig kostnadsfri support så fort det är något hon inte känner igen.
Fast jag har nog skrämt henne med mina förklaringar om phishing och alla andra hot😓.

Av Pierre232

Ska försöka hitta en Androidplatta under 2k som fungerar ok för Facebook och andra enkla saker, tacksam för tips

Ska försöka hitta en Androidplatta under 2k som fungerar ok för Facebook och andra enkla saker, tacksam för tips.
Det ska vara en platta med så ny uppdatering som möjlig4. Mvh