Inlägg

Inlägg som Hìthae har skrivit i forumet
Av Hìthae
Skrivet av Karaff:

Datorer tål mer än man tror, bara ställ den så den har lite fjädring under, väldigt hårda stötar och vibrationer man få kort etc att lossa lite.

Samt stora tunga cpu kylare kan givetvis belasta moderkortet, glöm inte sätta tillbaka innan du kör igång igen

Hårddiskarna behöver du knappast skruva ur, hur tror du alla datorer som säljs skickas ? Det är ju inte så att man får bygga den när den kommer fram så fort du köper en pc..

Har faktiskt skickat datorer på posten också utan problem.

Tack för tipset. Undrar om jag behöver skruva ut min CPU-kylare. Jag har en Scythe Ninja Plus eller vad den heter.

Av Hìthae

Tack för tipsen, alla. Kommer bli nervöst när det är dags. Är speciellt rädd om skärmen, men det går nog med originalförpackningen.

Av Hìthae

Jisses, 40 lax på ett år bara på datorn? Vad har ni för jobb där ni har såna pengar?

Under 2012 uppgraderade vi fruns dator för någon tusenlapp eller två samt köpte henne en skärm. Spenderade nog inte mer än 5 000 kr under hela året.

Av Hìthae

Hur ska jag göra så att datorerna och skärmen överlever flyttransport?

Snart är det äntligen dags att lämna föräldrahemmet och hitta något tillfälligt ställe för familjen att bo på, och vi håller på att packa det lilla vi har. Vi har fastnat lite på datorerna, och undrar hur vi ska transportera dem utan att de går sönder. Rent spontant känns det som att jag bara borde behöva ta av CPU-kylarna och ta ut hårddiskarna (eftersom de är så känsliga). Vi har kvar originalförpackningarna till skärmarna och tänkte använda dem, men behöver vi oroa oss för att skärmytan repas eller skadas utan den här skyddsplasten som är tejpad över ytan när man originellt, eller är det bara att stoppa ner dem?

Av Hìthae

Pinsamt att det ska vara så här i 2013. Youtube har varit fantastiskt sen det släpptes, men nu verkar det gå åt helvete. Vare sig det är Youtube själva som begränsar Sverige/gratisanvändare eller våra ISP är det skandal rent ut sagt, det ska inte vara så här. Varför behandlar de sina kunder och användare på det här sättet?

Kanske snart dags att lämna det sjunkande skeppet Youtube?

Av Hìthae

varför rekommenderar du just den? Det finns många nätagg i den prisklassen som har Seasonic-innandöme.

Av Hìthae
Skrivet av Alle22:

Hände det nyss eller innan? så att kaffe kom mot nätdelen? Torkat ordentligt innan användning? Kanske kan vara anledningen?

nej, var ett tag sen (1-2 mån). Jag tror inte att det berodde på det, för nätagget var gammalt. Kaffet kan inte ha gjort så att kontakterna blev lösa.

Av Hìthae
Skrivet av phz:

*Trådar sammanfogade*

Ett ämne, en tråd. Se §3.3 i reglerna.

den första tråden handlade om mitt grafikkort... den andra (specifikt) om att hitta någon att prova mina delar i.

Skrivet av MultiMan:

Vad har hänt med nätagget? Ser ju totalt misshandlat ut.

Jag köpte den begagnad från en skummis på Sweclockers.

Hur som helst är problemet löst, och jag ska köpa ett nytt nätagg. Har lånat fruns nätagg och fixat så att jag kan använda mitt grafikkort med det. Tack till alla som hjälpte.

EDIT: om du syftar på fläckarna var det min kära fru som ville vara snäll och ge mig en kaffe medan jag höll på att mecka i datorn, så hon sträckte ut armen över datorn som låg ner, öppen på ett bord... hon är inte superkunnig när det kommer till datorer, men jag försöker lära henne allt mer.

Av Hìthae

Ska jag köpa detta nätagg eller ska jag tänka om?

Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket nätagg jag ska köpa till min framtida dator: http://www.inet.se/kundvagn/visa/2924402/2013-02-01

Har ett förslag här efter att ha gått genom många olika nätagg, men är liite osäker med tanke på ljudnivån bland annat, så jag ser gärna tips på ett bra, billigt nätagg som hade passat i ett Fractal Design Define R4.

Mina krav:

vara (näst intill) ljudlös i ovannämnda chassi
ha kablar långa nog att dras bakom plåten i ovannämnda chassi
ha minst 2st Molex (4-pin)
pris kvittar egentligen, men jag vill inte köpa något mer än vad jag kommer använda.

Mer info:

kommer inte använda CF/SLI
kommer att överklocka
modulär eller inte kvittar
ska helst ha 2 x 8-pin PCI-e om jag får för mig att uppgradera i framtiden

Hade verkligen uppskattat hjälpen då jag sitter hopplöst fast i den här frågan. Pengarna rusar snabbt iväg när man tittar på snäppet bättre PSU.

http://i.imgur.com/2ZeNwyv.png

Av Hìthae
Skrivet av retro123:

Så ser det ut för dig men du säger ju inte vad vilka övriga fläktplatser du använder, luftflödet är ganska viktigt och det finns otaliga olika konfigurationsmöjligheter i ett och samma chassie. Att bara säga att din konfiguration är den som är bäst stämmer ju omöjligt då du inte säger vad för övriga fläktar du har att spela med. Vad jag vill ha sagt att för mig har jag sänkt temperaturen med att använda en fläkt i botten in och slopat båda i toppen som utsug (som jag hade två fd 120mm fläktar i förut) men lämnat den längst bak i toppen öppen utan ljuddämpningsplattan ditskruvad..även sänkt ljudnivån så två flugor i en smäll. Bara ett tips som har fungerat för mig. Alltså en till fläkt som blåser innåt har gett mig lägre temperaturer än två utgående. Dessa är fd gen1 fläktar som inte flyttar mycket luft alls. Om det gör någon skillnad.

han har inte sagt att hans konfiguration är bäst. Han gav bara ett tips som han själv upptäckt.

Jag har inget FDD-chassi själv, men jag tänker köpa FDD R4 inom några månader och har funderat på bästa kylkonfigurationen, samtidigt som jag minimerar damm i datorn. Det jag kom fram till är en konfiguration som skapar övertryck inne i datorn genom att ha mer intag än utblås. Allt intag sker genom dammfilter, så inget damm kommer in på det sättet. Jag hade tänkt mig två fläktar i front, en i botten. Någon som har en idé om hur det hade funkat?

Av Hìthae
Skrivet av Cruentusa:

Define R4 har väldigt bra dammfilter så övertryck är inte något du behöver, fläkten som sitter på Hyper är högljud ska man få kylaren tyst behöver du byta fläkten. Planerar du att uppgradera till Vishera och klocka den behöver du något rejält för att hantera den rejält höjda värmeutvecklingen. Med en ND-D14 kan du köra fläktarna på lägsta utan att ha några problem med temperaturerna, du kommer kunna använda den till nästa bygge också så den extra kostnaden är försumbar.

Define R4 har dammfilter på vissa utvalda ställen, men som jag ser det kan jag undvika att damm kommer in genom öppningarna utan filter genom att ha övertrycket, då luften konstant pressas ut ur öppningarna.

Fläkten på Hyper 212 är verkligen inte högljudd. Min fru har den och så sent som igår, när jag hade våra datorer öppnade, lyssnade jag på den på nära håll med chassit öppet. Den susar lite tyst, och hörs knappt.

Angående NH-D14 (antar att du menar den)... ja, den är bra, men den känns väldigt dyr och tung, så jag får ta mig en funderar på det. Enligt ett test (http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/coolermaster...) var Hyper 212 Evo nära 80 grader c i load, vilket kanske är lite högt. Kanske blir vattenkylning i slutändan om jag inte kan kyla ordentligt även i ett svalt chassi som FDD R4.

Av Hìthae

Okej, så beg. GTX580 för runt 1 300 kr, alternativt HD7870 för runt 2 000 kr (HD7950 för nära 2 000kr har jag inte sett). Tack för den utförliga förklaringen, Minsc S2.

Jag har försökt hitta bra jämförelser mellan E8400 och PII 965, men det är lättare sagt än gjort. Det verkar i slutändan som PII 965 vinner, med tanke på två extra kärnor, snabbare hastighet per klock. Jag måste hur som helst uppgradera för att få tyst på frun, som sitter med en Athlon X2 5200+...

Cruentusa, nu överdriver du väl ändå. Phenom II ska från vad jag har läst fungera väldigt bra i moderna spel, beroende på vilka spel och inställningarna. Jag hade gärna hellre köpt en Vishera, men det får bli längre in i framtiden. Som tur är passar både den och PII på samma moderkort.

Chassit har två medföljande fläktar, men jag funderade på att ha en konfiguration där alla sitter på insug (två i fronten, en i botten) för att slippa damm och fortfarande kyla bra. Hade uppskattat tips på den här biten. Borde jag tänka om min idé att ha 3st fläktar på intag och skapa ett övertryck?

Vetifan om jag håller med om att man måste köpa allra högsta segmentet av CPU-kylare för att kunna få ut så mycket som möjligt ur som CPU. Jag tror att skillnaden i klock, och temperatur, samt ljudnivå blir snarlik (fördelen för Noctuan motiveras inte av priset, storleken, tyngden).

Av Hìthae
Skrivet av Minsc S2:

Han menar nog begagnat. Det är väldigt svårt att få tag i ett nytt GTX 580, och i de få fall där dom finns kostar dom fortfarande runt 2500-3000:-.

Du funderar inte på att köpa ett FX-8350 eller FX-8320 istället? Visserligen lite dyrare (FX-8320 går för ~1200:- på CDON om deras 15%-rea fortfarande är igång), men betydligt bättre prestanda, och lär hålla betydligt längre.

Edit: Bah, 15%-rean är slut, men principen är densamme.

Jag behöver uppgradera denna månaden och måste ha ett nätagg eftersom min är defekt, och frun klagar på sin långsamma dator, så jag tänkte uppgradera CPUn och ge henne det som blir över. Har alltså inte råd att köpa Vishera än.

Ja, jag förstår att han menar begagnat, men om nya kostar 2 500 kr - 3 000 kr borde väl begagnade kosta minst 1 800 kr - 2 000 kr??

Av Hìthae
Skrivet av Jalle64:

Vilket moderkort? Annars är ett beggat GTX580 helt ok. Men inte över 1200 -1300:-.
Förresten vad har du för nätagg, då 580:t är rätt strömhungrigt?

Här är det jag tänkte köpa över tid (alltså, inte allt på en gång) http://www.inet.se/kundvagn/visa/2922189/2013-01-31

Varför är inte GTX580 värda mer än runt 1 300 kr? Prestandan är ju runt 7870 om jag inte misstar mig.

http://i.imgur.com/5WG6Zys.png

Av Hìthae

Uppgradera nytt/begagnat i väntan på AMD Q4...

Jag sitter på Intel E8400, 2x2 GB RAM, XFX HD4870 idag och har redan bestämt mig för AMD Phenom II 965 och 2x4 GB RAM, men är fortfarande osäker på grafikkortet.

Jag vill ha något som jag klarar mig på tills AMDs nästa generation kommer ut, men vet inte om jag borde köpa nytt eller begagnat. Jag funderar på MSI 7850/7870, men med handen på hjärtat har jag inte de absolut högsta kraven i världen grafikmässigt, så jag vet inte om de hade varit overkill. Jag funderade också på något som är lätt att hitta begagnat, t.ex. nVIDIA 580 för runt 1 300kr. Vad ska jag göra?

Av Hìthae

Bra att vi får moderna alternativ till den föråldrade Phenom II 965 BE och mindre-än-optimala Bulldozern. Kan ni lägga till den på recensionen för FX-8350?

Av Hìthae

Två par hörlurar samtidigt med Asus Xonar DG?

Är det möjligt att ha två par hörlurar (3,5 mm plug) inkopplade samtidigt till datorn genom mitt ljudkort, Asus Xonar DG, och få ljud ur båda samtidigt i hög kvalité, med Dolby Headphone? Jag använder Windows 7.

Jag har en splitter hemma som jag provade att använda, men det funkade inte särskilt bra. Ibland kom ljudet bara ut ur ena sidan på hörlurarna, och om splittern vidrördes eller flyttades skiftade ljudet och sprakade... alltså inte alls välfungerande. Jag vet inte om splittern bara är av dålig kvalité eller om alla är så? Inkluderar bild på splittern.

Av Hìthae

Här är paketet http://www.inet.se/kundvagn/visa/2899053/uppgraderingspaket-9... Summa 2 111 kr

Asus M5A97 LE R2.0
AMD Phenom II X4 965 3,4GHz Black Edition
Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP Röd
Cooler Master Hyper 212 EVO

Prisvärt, överklockningsbart, snabbt.

Så vitt jag vet finns det inga andra CPUer i den här prisklassen som är så snabba och överklockningsbara, och den täcker som sagt mina behov.

Å ena sidan har jag läst att AMD 965 ibland är snabbare i spel överklockad än Intels i5 2500K och 3570K, å andra sidan är E8400 snabbare än den?!

Av Hìthae

Stor skillnad mellan C2D och Phenom II?

Jag vill uppgradera datorn men blev lite osäker på om jag gör rätt val om jag skaffar en AMD Phenom II 965 BE med 2 x 4 GB DDR3 RAM mot vad jag har idag, Intel C2D E8400 med 2 x 2 GB DDR2 RAM. Vissa källor på nätet påstod att skillnaden är liten mellan nämnda CPUer. Borde jag behålla den jag har och bara överklocka den till 4 GHz+ och istället lägga pengarna på annat, t.ex. grafikkort? Jag hade planerat att överklocka 965an hårt om jag inköpte den.

Jag vill kunna spela moderna spel utan problem i 1080p utan att bli begränsad av CPUn, t.ex. Skyrim, BF3, Diablo III, Starcraft II.

Om AMD PII 965 inte är särskilt mycket bättre än min C2D E8400, och inte kommer att kunna maxa spel, vilken borde jag köpa istället? Jag tittade på AMD Piledriver FX 8350 men vet inte om det är overkill med tanke på att jag inte gör något tungt utom att spela...

Av Hìthae

Update: har mer eller mindre kommit fram till att det är portarna på nätagget för strömförsörjning för grafikkort som är defekta (eller något väldigt närliggande), se den länkade tråden för mer info. Vill fortfarande testa grafikkortet för att vara helt säker. :/