Inlägg

Inlägg som PuMaH har skrivit i forumet
Av PuMaH

Problem att indexera sida

Hej,

Jag har kollat igenom Googles hälsokoll av en sida, och det visar sig att jag har problem med "noindex".
Det finns många undersidor på hemsidan, och det är endast en av detta som google rapporterar indexeringsproblem på.

Har kollat igenom "källan" för sidan och hittar bara detta:
<meta name='robots' content='max-image-preview:large' />
D.v.s. inget om noindex. Sidan behandlas inte på något speciellt sätt i robots.txt

Vad kan det då bero på?
Sidan i fråga är https://bmsvets.se/produkter/motstandssvetsning/stuksvetsning...

Tack på förhand!

Mvh
Daniel

Av PuMaH

Ni som skriver om sjukdom; glöm inte att sjukanmäla er! Om man är sjuk på semestern så är det inte semester.

Av PuMaH

Skriver ett inlägg här istället för att skapa en ny.

Jag har samma problem, men det verkar bero på något annat. Jag har många undersidor på hemsidan, och det är endast en av detta som google rapporterar indexeringsproblem på.

Har kollat igenom "källan" för sidan och hittar bara detta:
<meta name='robots' content='max-image-preview:large' />
D.v.s. inget om noindex. Sidan behandlas inte på något speciellt sätt i robots.txt

Vad kan det då bero på?`
Sidan i fråga är https://bmsvets.se/produkter/motstandssvetsning/stuksvetsning...

Av PuMaH
Skrivet av evirob:

Ladda ned pluginet Contact form 7 istället för divis inbyggda.

Skrivet av jocke92:

Borde inte vara några problem att bygga formuläret i Contact form 7 istället för i Divi

Stort tack för hjälpen!
Hade inte tänkt på att det gick att ta en plugin men fanns färdiga lösningar. Har bytt formulär och tror att Googles recaptcha är aktiv nu. Verkar funka hittills.

Av PuMaH
Skrivet av iXam:

Då låter det som ni endast verifierar via javascript i browsern och inte på servern också. En bot som postar behöver ju inte köra nå JS.

Ja, det verkar ju vara en rimlig förklaring. Någon idé för hur man löser det?

Skrivet av jocke92:

Ser ju ut att vara Wordpress. Om ni använder Contact form 7 finns Googles recaptcha som integration

Stämmer att det är Wordpress i grunden. Men designverktyget heter Divi, av någon anledning kan jag inte aktivera Googles recaptcha i deras kontaktformulär.

Av PuMaH
Skrivet av dlq84:

1. Se till att input-fälten är "required" för att slippa oifyllda mail.

Det är gjort. Jag kan själv inte skicka "tomma" mail via formuläret, får felmeddelanden som det är tänkt om jag försöker.

Skrivet av dlq84:

2.;använd Google captcha för att stoppa bots

Jag verkar tyvärr inte kunna göra det via verktyget som vi använder för att designa hemsidan (Divi). Det ska gå med senare versioner, men av någon anledning finns det inte som alternativ när jag kollar. Jag kan bara använda det inbyggda skyddet.

Av PuMaH

Spam-mail via kontaktformulär

Hej,

På företagets hemsida ( https://bmsvets.se/ ) har vi längst ner på varje sida ett kontaktformulär. Varje dag får vi någon typ av spam-mail. En del är "riktiga" mail som jag antar är svårare att bli av med (t.ex. av typen "vill du ha hjälp att förbättra sökresultat") men vi får också "tomma" mail, se nedan.

https://i.imgur.com/CPaXDb1.jpg

Hur blir jag av med detta?

Tack på förhand!

Av PuMaH
Skrivet av Calma:

Mail från webhallen.

Allt avbröts. Rätt väntat från en överskattad kedja. Hade haft större förhoppningar om det rörde sig om en bättre butik.

Mediamarkt - Legendarer inom branschen.
När de sålde TV till galet bra priser så skyllde man inte ifrån sig och levererade som riktiga kungar trots att det handlade om riktigt stora belopp. Jag köpte inte ens någon men gläds med alla som gjorde!

Webhallen säljer ett par skräpstolar från märket Arozzi till bra pris, skyltar med stor utförsäljning dessutom på hela hemsidan. Fynda här, gör kap. Hävdar felpris och avbokar sen allt. Falsk marknadsföring för att locka folk till sin hemsida?

Tänk att det kan skilja så pass mycket i klass mellan butiker inom samma bransch.

Men det var ett bra tips, du som tipsade ursprungligen.
Lite otur att det var från fel butikskedja bara. Aldrig sett Webhallen stå för ett misstag någonsin så var väntat.

Nog för att man kan ha olika åsikter, men det kan ju inte vara definitionen av en bra butik att de levererar produkter för uppenbart felaktiga priser? Kul om man får leverans men inte något man kan räkna med.

Av PuMaH
Skrivet av Treant:

Vad är en extra semesterdag värd enligt er? Tänkte att man istället för låt oss säga 500 kr löneförhöjning väljer 1-2 extra semesterdagar. Är det rimligt? Brukar företag gå med på det?

När man har kommit till runt 40-45 tkr i månadslön är extra semester i princip alltid värt mer än högre lön enligt mig. Skulle säga att en extra vecka är värt runt 5000 tkr i månadslön. Räknar då att en anställd för företaget kostar 1,5 ggr lönen, 12% extra för semester och förlorad inkomst för företaget när den anställde är på semester.

Av PuMaH

Kanske dum fråga som gäller traktamente.
Som jag förstår det är traktamente till för att täcka ökade omkostnader, främst för mat. När ni får så höga traktamenten antar jag att ni får extra förutom den skattefria delen? Och räknar ni med att det kostar typ 300 kr extra i mat varje dag ni är ute?

Av PuMaH
Skrivet av HickeHiskelig:

läser första terminen på uni och det har inte alls gått bra, civilingenjörsutbildning... har kuggat 2 av 4 kurser redan. jävla matte. varför då? motivationen bara existerar inte. jag har bara inte klarat av att ta mig igenom skiten. jag har varit i en svacka, av vad jag antar är depression. jag tycker inte någonting är roligt längre, vänder på dygnet och ligger i sängen halva dan och blir sedan stressad mot kvällen för att jag inte lyckats göra något produktivt så att allt bara blir ångestladdat. jag har denna termin endast gått på en handfull antal lektioner under första kursen vi läste. jag vet inte ens varför jag läser den linjen jag läser och funderar på att byta till något jag tycker är roligt, eller iallafall roligare. jag tänkte inte igenom mitt val ordentligt, jag va bara så pengarkåt så jag hoppade på indek utan att riktigt fundera. redan på uppropet första dagen började jag känna att "vafan sitter jag här för? läsa flummig marknadsföring och lean för att utbildas till projektledare när jag inte har någon social kompetens alls?". känns som en jävla återvändsgränd. egentligen tycker jag ekonomi är rätt intressant, men jag vet inte, känner inte att jag klickar med alla fina ekonomi människor som går där i sina märkeskläder heller. visst, jag gör också det, men jag är inte riktigt mig själv. jag pillar gärna med bilar eller något och blir lortig om fingrarna. jag kan ju inte hoppa av, jag har inget att hoppa av till, jag lär ju bli något i livet. min plan, som inte alls kommer bli av om jag känner mig själv, är att nu skita totalt i de mattekurserna jag kuggat, skaffa gymkort och ta mig i kragen, försöka skaffa ett extrajobb för att få någon slags rutin i vardagen och hitta lite mening med livet, och byta till en annan linje nästa år, och läsa om matten. bara att stå ut... jag undrar hur det känns att ta antidepressiva, min syster gör det och blev som en helt annan människa, från sängliggandes till att någon med en massa vänner kring sig, till och med kille har hon skaffat. fan. det tar ju som kille verkligen emot att söka hjälp för sånt där. jävla tabu

Ville bara ge dig ett kort svar då jag gick samma linje och också saknade motivation i perioder.
Det är klart att det kan vara annorlunda för dig än vad det var för mig, men jag tror generellt att det kan vara tufft i den åldern och ny utbildning, speciellt om man inte tycker att man passar in. Det är lätt att man får tvivel kring de val man har gjort, men det måste inte betyda att man är deprimerad.
Mitt råd är att försöka gå på föreläsningarna, prata med folk (brukar ju åtminstone vara en del grupparbeten) och se hur det känns. Du behöver absolut inte låtsas vara någon du inte är, på min linje skilde det en hel del i intressen och det var inga problem. Oftast blir det mer intressant om man engagerar sig i det man gör snarare än att bara fokusera på långsiktiga mål. T.ex. lean tyckte jag var intressant pga. historiken och att det används så mycket, speciellt inom fordonsindustrin som ändå är rätt stor i Sverige.

Av PuMaH

Vad gäller för parkering vid lägenhet?

Hej,

Ber om ursäkt i förväg för en rörig tråd!

Jag bor i en hyreslägenhet i ett nybyggt hus. Det finns också ett garage (där man kan hyra "plats" men ingen specifik p-ruta) och parkeringar på gatan (hyr man där har man en egen plats).

Jag har plats för min bil i garaget där platserna är väldigt trånga. Platserna är egentligen 2,30 m breda, men då det är pelare vid varje plats försvinner 15 cm. Min bil är 2,04 m bred om jag fäller in speglarna...
Igår när jag kom hem fanns det bara lediga platser längst in, dessa platser är väldigt svåra att parkera på när det står bilar bredvid, jag vet faktiskt inte ens om det är möjligt då det är för trångt för att kunna vända bilen. Till detta hör också att platsen i garaget är dyr.

Kort förklarat tänker jag säga upp min p-plats och istället stå några gator bort. Problemet med detta är när man har mycket att lasta ur bilen, det finns nämligen ingenstans att stanna i närheten av huset. På ett par hundra lägenheter finns det två besöksplatser som i princip alltid är upptagna, i övrigt är det fullt med reserverade platser på båda sidorna av gatan. Stannar man så står man helt enkelt i vägen för trafik.

Vad gäller egentligen? Jag vet att hyresvärden inte behöver erbjuda p-platser till alla hyresgäster, det här känns bara så dåligt skött att det borde finnas regler emot detta.

Tack på förhand!

Av PuMaH
Skrivet av Greed:

Lyfter upp denna tråden igen. Går själv i tankarna om att byta bank. Har tidigare haft Swedbank men bytte till Nordea 2017 då Swedbank inte ville bevilja mig mitt bolån. Har upplevt att Nordea fungerat "ok" men finns lite som jag stör mig med att mobilappen är medioker. Internetbanken från datorn har jag aldrig kommit åt de 2 sista åren trots att jag försökt med olika webbläsare. Dock upplevde jag att även den var medioker.
Ser att mitt bolån är på lite över 2% också vilket känns sådär.

Går därför i tankarna om att byta bank. Ser att Länsförsäkringar fått bra omdömen här och undrar lite hur den är från folk som har den idag. Det jag "behöver" är bankid, swish, betal/kreditkort. Tar emot tips om andra banker också.

Sparande sköter jag idag redan med Avanza. Ser att dem även tar hand om bolån, har någon erfarenhet med deras bolån?

Du ska absolut försöka få lägre ränta på bolånet, men hittar du billigare någon annanstans brukar ens nuvarande bank kunna matcha.
Jag har Nordea och känner inte alls igen dina upplevelser. Jag tycker att appen är bra och har inte alls några problem med hemsidan (använder den också för företaget vilket är lite rörigare för valutaväxling t.ex., men vet inte om det är bättre någon annanstans).

Av PuMaH

Bara ett litet inlägg om Tesla (företaget, inte aktien).

Jag har varit rejält skeptisk innan, och ett tag såg det riktigt skakigt ut. Före lanseringen av Model 3 hade de modesta intäkter och det betvivlades att de skulle klara av att ha en "vanlig" bilproduktion. Model 3 lanserades, när ramp-up skulle ske i fabriken uppstod kvalitetsproblem. Dessa är dock hanterade nu och de har nyligen (i Europa) lanserat Model Y som bygger på samma plattform som Model 3. Att återanvända plattformar är standard inom bilvärlden, det är helt enkelt det som gör att serietillverkare tjänar pengar (kostar ofantligt mycket att utveckla en plattform). Musk är troligtvis bättre på detta än de traditionella bolagen, vilket för mig att tro att Tesla verkligen klarat sig över puckeln.

Jag kollar just nu på en ny förmånsbil. Har idag en V60 diesel som är mycket trevlig, men om jag skaffar en ny likadan blir det mer än dubbelt så dyrt för mig jämfört med nu. Dessutom räcker inte den skattefria ersättningen för att täcka drivmedelskostnader under körning i tjänst. Jag kollar då elbilar med förutsättningen att jag för det mesta kommer att ladda hemma, men en del långkörningar med laddning på väg. Här finns det helt enkelt inget annat alternativ än Tesla. De har flest och bäst laddstationer, dessutom är det den billigaste laddningen. Model Y har ett lågt förmånsvärde, även om det blir något dyrare för företaget.

Av PuMaH
Skrivet av Saddl3r:

Den kan automatiskt gå in i "do not disturb" under de tider du ställt in som bedtime i clock-appen. Kan det vara nåt sånt?

Ja, men den går ju ur också?

Jag tror att problemet har varit att jag har haft Google Pay bundet till power + volym upp! Detta sätter tydligen mobilen till ljudlös, men det syns bara under en väldigt kort stund när man trycker på knapparna. Tror att det har upphört helt sen jag ställde om Google Pay till andra knappar.

Av PuMaH

Oneplus 8 Pro i tyst läge på morgonen

Hallå,

Jag har en Oneplus 8 Pro. Varje morgon är den i något slags ljudlöst läge, trots att det inte står någonstans.
Har ingen aning om vad det beror på. Trodde att det var någon bugg med "stör ej"-läget som jag hade schemalagt på natten, men det är likadant även när jag har slagit av det.
På morgonen behöver jag dra slidern fram och tillbaka (dvs. från läget med ljud till tyst läge och sen tillbaka igen) för att telefonen ska "fatta" att den inte är i tyst läge.

Det är oerhört frustrerande då jag brukar glömma av det, och om inte telefonen ligger så att jag ser den kan jag missa något samtal.

Någon som har någon idé?

Av PuMaH
Skrivet av Yorg:

Kaffekapslen.

Hittar du någon annan sida än vad jag gör?

https://www.senseo.se/kampanj/

https://i.imgur.com/6OuDr4x.jpg

Av PuMaH
Skrivet av Yorg:

Fick hem mina 360 kaffekapslar idag från Senseo, köpte 299:- dealen från kaffekapslen och skickade in kvittot via hemsidan.

Vad valde du för återförsäljare i formuläret?

Av PuMaH
Skrivet av Yorgo_:

Tjena alla!

Jag sitter och klurar lite hur jag skall göra med våra barns sparande här hemma.

Har ett aktiekonto med ca 150k som går lite upp och ner. Dock inga större förluster/vinster ännu.
Var väl ca 50k plus ett tag men valde att inte sälja och då droppade de fort igen.
Även ett sparkonto till barnen med ca 5k (precis öppnat upp detta).
Vi har två små barn (ca 2 och 5 år) och jag sitter och klurar lite på hur man inför framtiden skall ge dem den bästa start i livet när de fyller 18, och gör vad de nu väljer att göra.

Jag minns hur min far alltid samlade ihop pengar till mig och syrran när vi var små, allt ifrån del av lönen, V75-vinster etc gick alltid in 50/50 på våra konton.
När jag var 18 hade jag ca 300k och la dessa till en insats till min lägenhet.
Jag var överlycklig.

Detta vill jag göra för mina barn.
Jag tänker att jag lägger in ett par tusen vid löning, och eventuella vinster åker också in på deras konton.
Hur tycker ni jag skall lägga upp en plan?
Aktier? Fonder?

Kom gärna med era tips och tankar.

Håller med föregående talare, men ett extra inlägg:
Eftersom det gick upp så mycket för att sen gå ner verkar du ha aktier med hög volatilitet. Jag tycker att indexfond med lite enskilda aktier som krydda är rätt väg att gå här. Visst kan man ta högre risk när det är lång tid kvar, samtidigt är det ju inte kul att säga till ungarna "ni hade 150k, men jag satsade på ett coin-företag och nu får ni inget".

Av PuMaH
Skrivet av zeddead:

Produkt: Senseo Original kaffemaskin med 36 kaffepodds
Länk: www.kaffekapslen.se/original-svart-extra-strong-paketerbjudan...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5622206
Pris: 299kr

360 st extra kaffepodds vid registrering av kvitto på inköpt maskin, gäller fram till 30 september
https://www.senseo.se/kampanj/
OBS: Kampanjen gäller ej Kaffekapslen.se /moderator

Testade Elgigantens prisgaranti. I butik kunde man inte använda den då de inte hittade Kaffekapseln på Prisjakt med samma SKU. I chatten menade de att man inte kan använda prisgarantin då det rör sig om en tillfällig prissänkning på Kaffekapseln.