Inlägg

Inlägg som PuMaH har skrivit i forumet
Av PuMaH
Skrivet av m4gnify:

Är det officiella Youtube appen?

Ja, det är det.

Skrivet av Sarato:

Prova att installera om appen. Det kanske kan lösa något.

Testade det, men hjälpte inte.

Det har funkat bra på mobil nu, men testade precis plattan och det funkade uselt. Kollade då speed test och det ser märkligt ut...

Vad kan jag göra åt detta?

Av PuMaH
Skrivet av allstar16:

Lyckades du beställa? Jag blev precis medlem online och la till den i varukorgen, men i kassan blir priset 1999. Får ta mig till en butik imorgon, gissar att erbjudandet gäller veckan ut.

Står även "Medlemspris 1999" i kassan

Hade samma problem, testade att logga ut och in och då funkade det.

Jag kollade runt lite och verkade OK, köpte 2 st.

Av PuMaH
Skrivet av Sarato:

Vad för router har du? Låter som att det är något där som spökar i det här fallet. För jag antar att Youtube-appen fungerar bra om du kör på 4G eller 5G?

Jag har en D-Link DIR-878. Har några år på nacken men tror inte att jag haft några problem med den.
Precis, märker inga problem annars. Kollar dock mest hemma.

Av PuMaH
Skrivet av Sarato:

Vad säger Speedtest vad du har för hastigheter på enheterna?

Riktigt dåligt av mig att svara så långsamt i min egen tråd!

Anledningen är helt enkelt att jag har haft varierat resultat... Har bara upplevt att det är långsamt en gång sedan jag startade tråden, då hade jag ca 10-20 Mbps (annars har jag 100). Detta leder ju till två frågeställningar:

  1. Varför är uppkopplingen seg ibland? Det troligaste i mina ögon är att det är wifi som spökar, bor i lägenhet så kan vara signaler från grannar som stör?

  2. Varför räcker inte 10-20 Mbps till 1080p? Är som sagt inga problem att ladda ner snabbt...

Av PuMaH
Skrivet av Chrillthebill:

Produkt: ZSUS 2160*1440 14-inch 2K Portable Monitor 60HZ
Länk: https://www.aliexpress.com/item/1005006111326351.html?spm=a2g...
Kategori: Monitor
Prisjakt:
Pris: 779kr

Finns det någon risk att den här typen av produkt kan överföra skadlig kod till en dator? Vet inte vad USB-C har för begränsningar, men blir lite nojjig med tanke på vad man kan göra med ett fejkat ladduttag...

Av PuMaH

Youtube app är seg

Hej!

Hemma har jag 100/10 uppkoppling. Brukar inte vara några problem, t.ex. kollar Netflix på flera enheter samtidigt. Det enda programmet jag har problem med är Youtube. Däremot bara appen till Android, inga problem t.ex. i webläsaren. Testat på Samsung S23 Ultra och Samsung S8 surfplatta.
Jag kan ha problem att kolla på en video i 720p, stannar och buffrar flera gånger. Väljer jag att ladda ner videon går det på 5-10 sek.

Någon som vet hur man blir av med problemet?

Av PuMaH
Skrivet av DeluxXxe:

Tankar kring Samsung s8+ surfplattan? Har en iPad 2017 som jag funderar på att byta ut . Nån som vet hur de jämför sig ? Är s8+ att jämföra med iPad Pro ?

Ekosystem spelar ingen roll men tycker väl Apple har bättre kvalitet på appar .

Har ingen erfarenhet av iPad så kan inte hjälpa dig där. Jag har S8 och är nöjd med den, har man behov av större skärm så är väl S8+ ett bra alternativ. Tycker inte att S8 är seg eller har några problem. Värt att nämna är väl att det finns nyare modeller.

Av PuMaH
Skrivet av PajN:

Jag har köpt min telefon privat, tidigare, och mitt jobb ska förse mig med en telefon. Så jag kunde antingen be dem köpa en telefon eller så kunde jag skicka in fakturorna, så jag kör som det sista och skickar in som utlägg. Minns inte beloppet men under ett visst belopp (2-3-4k?) så behöver inte företagets information stå på kvittot. Rätt eller fel, idk

Det är väl just abonnemangsdelen som kan vara problematiskt. Jag antar att företaget redan tillhandahåller ett abonnemang? Och som nämnt är ju detta ett privatabonnemang.

Av PuMaH
Skrivet av Bolånespel:

Inget är omöjligt. Med dagens räntenivå och ett försäljningspris på 9,5 miljoner och att köparen har 85% blir dennes räntekostnad samma som om räntan sänks 0,75% och huset säljs för 12,5 miljoner.

Tror inte huset kommer stigs så mycket men tydligt är iaf att räntesänkningar har stor effekt på månadskostnaden. Huset ligger i ett a-läge som bara blir bättre. Om vi inte får det vi tycker det är värt kommer vi istället bygga ett attefallshus och vänta något år eller två till.

Har ca 1 års buffert i likvida medel så det finns säkerhet där och kommer alltid kunna sälja huset i Stockholm snabbt om så behövs. Så banken känner sig lugna.

Det är samma resonemang som jag hade som köpare: när räntorna ökade så skulle huspriserna gå ner. Jag tänkte att folk ville hålla sina räntekostnader ganska konstanta och därmed vara villiga att ta 1-2 miljoner mindre i lån. Facit: knappast. Har varit lite stillestånd på marknaden, men trots att räntan har gått upp 300% syns det knappt på priserna. Inga galna budgivningar men de flesta hus går strax över vad det ligger ute för (Göteborg).
Om huspriserna går upp när räntorna går ner blir jag mörkrädd...

Av PuMaH

Verkar inte som att det blir någon prissänkning med koden på Samsung Galaxy Book4 längre? Får "bara" Buds när jag lägger till koden.

Av PuMaH
Skrivet av macmann1:

Vet inte vad man ska hitta på längre. Jag vet inte hur man ska lyckas få vård i den här stan, eller det här landet. Sambon har diskbråck som pressar mot nerver och har haft det nu sen september och det blir bara värre och ingen hjälp tycks gå att få. Kan inte gå, kan inte sitta, kan inte ligga, kan liksom inte leva drägligt alls utan konstant smärta. Kan inte kissa utan smärta, men inte nog illa för att vara akut. Har träffat sjukgymnaster via både primärvård och företagshälsovård, massage. Varit på akuten. Ingen kan göra något för det måste gå via vårdcentral > röntgen > ortoped. Dom kan bara konstatera felet och försöka (men misslyckas) smärtlindra. Senaste sjukgymnasten sa att det är väldigt oroväckande och borde ses över akut, men kunde själv inte skriva nån remiss.

Bortsett från akuten så var första faktiska läkarbesöket idag med väldigt osympatisk läkare som inte ens undersökte, men åtminstone skickade remiss till röntgen. "Det är såhär politikerna har ställt till det" var hans tröstande ord. Må vara sant men föga hjälpsamt. Väntetider på ryggoperation i länet är över tre år, och att ens behöva vänta i tre månader för att försöka åberopa vårdgarantin känns outhärdligt. Tydligen så innefattas heller inte röntgen där så vem vet hur lång tid det tar. "Ring till dom och säg att ni kan komma med kort varsel så kanske ni kan få komma vid avbokning". Jajo.

Tär ju fruktansvärt på en själv också att se smärtan, hopplösheten och otröstlig sambo, men också stressen och att hela båda våra liv med hus, bestyr, hundar och allt annat faller på mig i princip och det är bara tur att jag har ett väldigt flexibelt jobb. Det är inte mig det är synd om, men det är utmattande lik förbannat och det kändes som att jag behövde skriva av mig kanske.

Har börjat försöka hitta privat vårdgivare och se om vi helt enkelt får ta den ekonomiska smällen själva, om det finns tider att få. Riskerar att få åka rätt långt dock och det är inte bara heller.

Låter som en riktigt otrevlig situation!
Kolla över alternativet med vård utomlands, man kan få ersättning för det i EU. Om ni ska betala själva kan jag rekommendera t.ex. Thailand, riktigt bra och billig vård.

Av PuMaH
Skrivet av klacko:

Hej, ska krita på min första lägenhet idag och undra lite hur man ska göra med bankerna. Inte haft några lån tidigare så inget jag är så insatt i. (tar över i feb)

Är det bäst att ansöka via internet? Ska man ringa runt? Lendo?
Hur går man bäst till väga? Några generella tips?

MVh

Om du ska skriva på idag så har du väl lånelöfte och har varit i kontakt med en bank?

Börja att kolla på SBAB vad du får hos dem, sen kontaktar du alla andra banker (går att ansöka via internet men förr eller senare behöver du prata i telefon om du vill få bra villkor).

Av PuMaH
Skrivet av Dhanjel:

Och att svensk moms ska betalas oavsett om man beställer på nätet eller tar hem det själv, om man ska vara petig

Var går gränsen för det? Man behöver väl inte betala moms om man har varit i USA en längre tid och tar med sina grejer hem?

Av PuMaH
Skrivet av Hiraeth:

Viss förbättring en månad senare. Jag hade inför lönerevisiontagit en del möten med diverse chefer och i praktiken yrkat på 55k med en bra motivation som de höll med om. Jag är fullt medveten om att det inte är möjligt att gå från 38 till 55 utan en befodran av något slag, vilket jag fortfarande jobbar för. Hur som helst så fick jag en ökning upp till 43000 vilket inte är fy skam.

Det viktigaste är ju vad man jobbar med och vad det är värt, samtidigt är 55k en riktigt hög lön för en 26-åring. Kunskap och arbetsuppgifter är viktigare än ålder men vi har en del tekniska specialister som har runt den lönen och är drygt 20 år äldre.

Av PuMaH
Skrivet av HickeHiskelig:

det känns ju inte optimalt.
ex:

du köper en lägenhet för 2miljoner. säljer till "dig själv och sambon" för 3M, skattar då 300k vinstkatt. och får ut 2.7M

nytt lån på 3 miljoner tillsammans med sambon (=dyrare lån än det du hade från första början, för att man tvångt ville vinstskatta).

om lägenheten sedan går ner i värde, och säljs för 2M igen, ja då har man helt plötsligt skattat 300k + att man får en skuld, istället för att bara behålla gamla lånet på 2M för en lägre månadskostnad.

nej, det bästa är att du skriver ett samboavtal, om att lägenheten är din, och sedan delar ni på månadskostnaden (med hänsyn till den kontantinsatsen du lagt, dvs den som inte äger lägenheten bör betala mer månadsvis) tills ni flyttar till ett större boende.

Man kan väl skjuta upp vinstbeskattning?

Av PuMaH
Skrivet av kribban72:

ålder 50
lön 52500
Förmånsbil

Chef

Chef inom vad? Utbildning?

Av PuMaH
Skrivet av Taiofii:

Vi som jobbar med teknisk sälj, hur många procent brukar årsbonusen ligga på? Har ni provision också eller bara fast månadslön?

*Admin får ta bort om det är OT*

Har som standard ingen bonus eller provision. Förra året fick vi dock en månadslön i bonus (alla på företaget), men det har aldrig hänt innan.

Av PuMaH
Skrivet av boyen89:

Nu kanske mitt inlägg blir borttaget, men med tanke på allt hat trans och drag och andra inom HBTQ+ rörelsen möter just nu så måste jag ändå skriva något.
Jag hoppas verkligen att du förändrar dina åsikter innan du får barn, för att barn som växer upp med värderingar som dem tar med sig, gör bara världen farligare för såna som mig.
Jag menar vad gör du om det visar sig att din son inte är din son?
Tråkigt att ingen annan regerar.
Du får självklart ha din åsikter men snälla sprid inte mer hat till världen för det är vad trångsynthet gör,
En 16 årig flicka vart för tydligen nyligen mördad på grund ut av trångsynhet.

Sånt här gör mig ledsen att läsa, det är så tråkigt. Det ger mig visserligen förståelse för varför jag jobbar inom Pride och varför jag föresläser om hat som fortfarande finns, men ibland undrar man om det faktiskt gör någon skillnad.

Jag känner inte personen som skrev men får ändå säga att det finns olika typer av "konservativ uppfostran". Man kan låta bli att uppmuntra pojkar att leka med nagellack men ändå lära dem att respektera andra. Det behövs absolut inget "hat" i ekvationen (äve om det förekommer så tror och hoppas jag att det är väldigt ovanligt idag).
Jag blev själv uppfostrad traditionellt och har inga problem med sånt du skriver om.

Av PuMaH
Skrivet av Stan Carley:

Hur mycket av er nettolön sparar ni ungefär varje månad?

Minst 60%, ofta runt 70%.

Av PuMaH
Skrivet av wootz91:

Om ni skulle gissa, hur högt kommer den rörliga räntan vara i slutet av 2023? Jag försöker göra en budget och se om vi har råd med solceller när vi ska omförhandla vårt lån i september.

6%.