Inlägg

Inlägg som JZ0NiC har skrivit i forumet
Av JZ0NiC
Skrivet av lakej:

150?! Herrejesus, vad gör du på telefonen?

Det vanliga antar jag?
Spel, surf, sociala media, jobb,photo-appar, snapchat+relaterade, instagram+relaterade, dejting appar, play-appar osv osv. Inget konstigt.

Edit: Använder dock inte alla, många borde jag nog kunna rensa bort
Men du vet, latsidan slår till. Skapligt osorterat med

Skickades från m.sweclockers.com

Av JZ0NiC
Skrivet av Fade-swe:

Är du på riktigt? "Uttala dig inte om saker" alla har väl rätt att yttra sin åsikt? Min jobbtelefon är en iPhone6 16GB och har fått rensa inför varje uppdatering, detsamma gäller alla mina kollegor med samma lur.

Du pratar om iOS9, vilket inte är ute än. Så fram tills dess gäller ju precis det jag skrivit, även om det kommer i dagarna.

Kudos att de äntligen gör något åt problemet, men vart på detta vis i många år.

Ja man ska väl köpa efter behov, är det någon som säger annorlunda? Jag inkl. mina arbetskamrater som inte hade mycket mer än 16GB versionen att välja på (företaget köper bara in 16GB versionen) har alla samma problem med uppdateringar, och har haft med tidigare modeller också.

Skönt att nu iOS9 förhoppningsvis löser det problemet, det är på tiden.

Hur du eller kollegor har haft det är ju inte relevant eftersom det här handlar om hur ska ska bli när det släpps och vilka funktioner som finns i iOS 9. Så han har rätt i att du bör uppdatera dig. Gnäll inte över gammal ost, gnäll över att din chef inte ger dig en telefon med mer utrymme.

Edit: såg ditt svar där uppe nu
Skickades från m.sweclockers.com

Av JZ0NiC
Skrivet av Fade-swe:

Problemet är väl bara att den hälft du har har kvar behöver du vid varje systemuppdatering. Kan vara rätt skönt att inte ligga på gränsen hela tiden.

Bra för dig att du inte behöver mer utrymme, men de flesta andra gör det.

iOS 9 ligger bara på 1,3gb VS iOS 8 som låg på 4gb.
http://fortune.com/2015/06/23/apple-ios-update/

Man får väl köpa efter behov? På vissa låter det ju som att folk inte köper annat än 16... Men det är ju inte sant.

Har en 32gb 5s, använder 18gb. Har 4800 bilder och 172 videoklipp, några offline playlists och 150 appar.
Men bilder/video är komprimerat och originalet uppladdat till iCloud, laddar hem originalet vid behov automatiskt och har 20gb data i månaden på abonnemanget. Ser faktiskt att behovet av lokal lagring minskar nu när man får tillgång till mer och billigare datatrafik och allt hamnar i molnet, men alla är väl olika vad man föredrar, så också ens behov av lokal lagring.

Skickades från m.sweclockers.com

Av JZ0NiC
Skrivet av anon193054:

Du menar att jag är den som är problemet om andra tillverkare har bakat in 3 års garanti i priset och är billigare än Apple på motsvarande produkt? Vi pratade om överpriser va? Ok.

Ja? du ÄR ju problemet. Herregud, Du tar en påtvingad up-sell som en gåva från gudarna. Men väljer bort den frivilliga up-sellen i garanti från appel.
Det är ju så jävla dumdristigt så jag vet inte vad, om du är ansvarig för att köpa in 27k maskiner men skiter i att köpa 3 år garanti TROTS att som du säger ni har haft massa problem med apple... ja du är verkligen problemet. Dags att inse det.

Det är ju trots allt billigare att ha en lagad appledator i 3 år, än att behöva köpa nya 27k maskiner vart annat år för att man skulle "spara" pengar på att snåla in på applecare.

Vi pratar om vad du kallar "TILLÄGGSFÖRSÄKRING" något som du själv köpt på delldatorerna. Applecare = dell 3år garanti. potato potato.

Edit: Som en kollega påpekade så ska vi inte klaga, du betalar ju trots allt våran lön.
Men det är ändå ett helt loco resonemang du för.

Av JZ0NiC
Skrivet av anon193054:

...
Det ingår 3 års garanti med Dell.

För mig och de jag frågat är det inte standard att förlänga garantier på dessa produkter då det oftast ingår dessa tjänster från andra leverantörer såsom Dell, HP och Lenovo. Och bara en grej. Garanti är 1 år - Om du köper mer är det 3 år. Men jag tycker inte du har rätt i få det till garanti. Det är en tilläggstjänst, och gör slutsumman till ännu högre än om man bara skulle jämföra burk mot burk.

Ingår? Du menar som i att du inte får betala de där ~2000kr extra mot om att du hade bett om bara 1 års garanti?

There is no such thing as a free lunch osv.

Om du inte kan välja bort det i webshoppen så är det för att det blir en påtvingad up-sell. Går dock bra att välja annat om du pratar med en säljare.

Förstår inte rimligheten i att välja bort applecare men gladeligen ta 3års dell support för att det "ingår".
Mvh Dellanställd.

Av JZ0NiC
Skrivet av anon193054:

Tror inte man kan reklamera efter så lång tid som företagare nej. Att ha en extraförsäkring borde väl rimligtvis inte vara nödvändigt på välbyggda premium-produkter? Jag är fine med att det är trasig, det jag inte är fine med är att folk påstår att det är bättre grejer på insidan - det är samma skit som alla andra säljer.

Hah. Jaha, vad tog du för garanti på Dell datorn då?
Körde du på standard 1 års garanti, eller kanske du valde Next businessday 3 år?

Av JZ0NiC
Skrivet av anon99339:

Jag begriper inte den här osakliga och onyanserade kritiken från Sweclockers medlemmar.

Det gnälls över att den inte har massor av usb-portar, hdmi, displayport och vad vet jag.

Jag ska berätta en sak: Den här datorn är i så fall inte för dig! Det finns massor av grymma datorer som är exakt till för de behoven. Köp någon sådan, istället för att gnälla över att alla datorer i hela världen inte uppfyller alla dina behov.

Jag gillar inte ens Apple, men ibland går det för långt.

Skickades från m.sweclockers.com

Den osaliga kritiken kommer antaligen från anvädare som inte skulle ta i en äppel-produkt, ens med tång?

Har en MBA själv. Har bara haft behov av USB-porten i samband med att jag skulle installera W7 åt en kompis och skulle installera från pinne.
Annars; Nä, har en NAS hemma och så kör jag Onedrive för "vardagsgrejorna". Behovet för min del att flytta saker till och från den stationära eller annan dator på en usb-pinne är överspelat.

Lär dock vänta iaf 3 år till innan jag byter laptop. Så får väl se vad det finns för produkter då, Just nu känns inte det här som rätt pris/prestandasegment för mig. (om jag var i läge att skaffa min första mac)

Av JZ0NiC

Haha. kan någon svara på varför det alltid ska bli en kräksfest i kommentarsfältet om hur dåligt apple är när det kommer nyheter om apple?

Av JZ0NiC
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrNeikter
Har aldrig förstått mig på denna Apple-hype. :/

Skrivet av winne:

Alltid varit så, folk gillar dela in sig i 2 läger och om det är för dyrt att ha båda så trashar de den andra på alla sätt de kan för att övertyga sig själv
att de valde rätt. Känns bättre då.

Jämför med Mac/PC Amiga/Atari Ps/Xbox och andra sånna "krig"

Skrivet av Gtoxed:

aldrig fattat apple hypen heller.. begränsad mjukvara, dålig batteritid, inga widgets, inge riktig HD display.. nee iphone e egentligen ***t telefoner, men det som de har lyckats med är en PR-avdelning i världsklass. Aldrig har de lyckats lura så många människor på dyra telefoner som inte är värda sitt pris någonstans.. haha

THIS! Made me lol.

Av JZ0NiC
Skrivet av Adchen:

Det finns ingen anledning till att tvinga en göra det manuellt varje gång. Antingen vill man ha publika adresser eller så vill man ha privata adresser. Eller hur?

Har man som ISP slut på Ip4-adresser så har man slut på ip4-adresser.

Det är tack var att andra människor hamnar bakom CGN som du & andra faktiskt kan ha 10 publika IPn. Vilken annan operatör erbjuder det i Sverige?

Är det ett sånt himla projekt att antingen återanvända MAC adresserna om du kör virituellt, eller regga dom nya. SÅ BYT ISP istället för att sitta här och gnälla över ett icke-problem.

Av JZ0NiC

Varför köper du bara inte det och stödjer utvecklaren om du är nöjd med funktionen?

Finns en Lite & Pro variant:
http://www.netlimiter.com/featurelistnl3.php

Lite kostar 130sek
Pro Kostar 195sek.

Av JZ0NiC

Det här var ju den sorgligaste diskussionen jag sett på länge på det här forumet.

Jag kan hälsa att samma diskussion fördes för 10 år sedan på det här forumet och då var det folk som inte fattade vad man skulle ha 10/10 till. 0.5 dög ju alldeles utmärkt!

På er låter det ju som att internetaccess vad bara fanns i en begränsad mängd.. ungefär som att det var det sista drickbara vattnet på jordet. Herregud om folk förklarar för er vad de använder det till börja inte käfta emot då!

Ni kommer ändå sitta här om 10år på era 1000/1000 uppkopplingar och undra varför folk ska ha 10000/10000.

Det blir bara ett j'vla ekorrhjul av det i alla fall.

Kan f.ö hälsa att min tjej valde 100/10 över 10/10 för att det skiljde 29kr i pris. Och hon tittar bara på Netflix, facebookar och kör lite Sims 3 via origin. Där kan ni ju börja spekulera varför hon valde som hon gjorde.

Av JZ0NiC

Ring telia, hade samma problem för någon vecka sedan och då visade det sig att jag missat en räkning och enligt kundtjänst så skulle min internetlina vara helt död, men det var den inte men det fungerade att fint att surfa, men absolut inget annat. Gick inte ens att ping något på internet.

Av JZ0NiC
Skrivet av emigrating12:

Förstår inte ditt räknestycke om jag ska vara helt ärlig.

5' per lägenhet är jag med på och redan där känns det dyrt beroende på vilken utrustning som är inräknad. Om man går ut ifrån av fiberkonvertern/switchen är tillhandahållen utanför dessa 5' per lägenhet blir det helt enkelt vanligt material, verktyg och arbetstid. En 305m rulle cat6 får man för allt mellan 500-1000 kronor och bör vara tillräckligt för hela installationen. Om det redan finns kabelkanaler från källare till varje lägenhet ska denna enkelt dras och sedan några uttag och paneler sättas upp, om detta tar 16 arbetstimmar har man i mitt tycke fel anställda. Finns inga kabelkanaler och det ska dras snyggt, prydligt och synligt tar det givetvis mer tid men även då låter 16h mycket med tanke på att det bara är 4 lägenheter - mest troligt 2+2 vilket gör dragningen väldigt enkel.

Det är helt orelevant vad en rulle cat6 kostar i inköpspris.
De ska betala lön, skatt och sociala avgifter & de ska göra en vinst på de där 5k/lägenhet. Det gör inte du som jämför med vad en rulle kabel kostar.
Så av det där 5k blir det inte så himla mycket pengar kvar.
Tänk på att det är vinsten som gör att de kan anställa fler eller inte behöver säga upp kabeldragarna när det är dagar de inte har något att göra.

Om det nu är så himla dyrt varför drar ni inte kablarna själva ner till källaren så behöver de bara ställa upp switchen i källaren och koppla in kablarna.

Edit: typiskt att man ska vara sist på bollen.

Av JZ0NiC

Jag höll på att brottas med KVM och göra samma sak som dig att routa i en VM.
Jag orkade inte hålla på speciellt länge utan bytte till Vmware Workstation där jag redan visste att det fungerade utan problem. Vilket är ett alternativ om man inte vill köpa ett nytt NIC.

Av JZ0NiC

Köp nytt och kassera det gamla. Dags att satsa på virtualisering.

Lägg till dessa, (har stöd för AMD-Vi, motsvarar intels VT-d)

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/143145-amd_fx-8150_3....
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/161549-msi_760ga-p43_...

Av JZ0NiC
Skrivet av wRRM:

Chassit är micro-ATX medans moderkortet är ATX så det där lär ju inte passa.

Edit
Såg nu lite längre ner att moderkortet är 24.4cm(L) x 24.4cm(W) Micro-ATX Form Factor, lite lustigt att det står ATX i namnet dock.

Noterade det också men det är felmärkt hos webhallen bara.
http://www.msi.com/product/mb/H77MA-G43.html#/?div=Basic

"Form Factor: M-ATX"

Av JZ0NiC

Jag föreslår det här:
http://www.webhallen.com/se-sv/varukorgen/56729

ca 3800kr utan hårddisk. Lämplig storlek på den får du välja själv.

Båda CPU och moderkort stödjer Intels VT-d, kan vara intressant om du vill virtualisera i framtiden.

Kan för övrigt säga att chassit är grymt. Tejpa fläkthålet på sidoplåten så kommer du aldrig ha damm i maskinen.

Av JZ0NiC
Skrivet av Micke O:

Jag skulle tro att SSDer är mera driftsäkra än USB-minnen (iaf billiga sådana). Har hört folk svära ve och förbannelse över USB-minnen som använts som lagring för olika OS och hypervisors - gissningsvis är det genomsnittliga USB-minnet helt enkelt inte tänkt att användas 24/7 även om det som körs på det skapar en ramdisk.

Nu tar det iofs inte speciellt lång tid för mig att sätta upp min ESXi hemma på nytt om den skulle rasa men jag gör gärna något annat den tiden

Man har faktiskt tagit hänsyn till usbpinnar/sdminnen i ESXi.
Den skriver bara ut filer på pinnen/minnet var 10 minut för att inte skriva sönder mediet. (log & conf filer.)
Resten av OS ligger helt i minnet.

du kan faktiskt dra ut usbpinnen och hosten kommer fortsätta tuffa som inget hänt. (tills du drar ut strömmen)

Av JZ0NiC
Skrivet av SWE|OggE:

Jorå, den dyker upp som en datastore direkt efter install.

Jojo det vet jag att den gör, men du kan väl inte använda passtrough till en VM då? (utan måste skapa en vmdk på datastoren)
Det var därför du fick förslaget att installera esx på en usbpinne.