Inlägg

Inlägg som JZ0NiC har skrivit i forumet
Av JZ0NiC
Skrivet av Zalastax:

Fast nu är det ju så att det inte är microUSB som inte är standard utan MHL. Man behöver en speciel MHL-adapter(HDMI) och skall man vara rent krass så kräver inte MHL-standarden inte speciella kontakter utan det har bara blivit så att alla användt samma. Samsung gick in och gjorde en 11-pins kontakt som klarar av att skicka ström till HDMI samt USB och MHL samtidigt.
Vill man bara använda någon annans laddare har man därför inga som helst problem.

Jag tycker det här är ett perfekt exempel på nackedelen med att snöa in sig på USB. Båda MHL och OTG går ju att köra på en vanlig 5pins usb. Men inte samtidigt, eftersom det är två olika saker men använder samma ledare. Så länge man inte bygger in MHL i USB-protokollet så kommer man inte kunna köra båda samtidigt heller, såvida man inte tar ett avsteg och gör en kontakt med fler ledare.
MHL ÄR designat att använda USB-portar/kablar. Det är inget som bara blivit bland tillverkarna.

Notera att jag inte något emot själva fysiska formen på USB-kontakten, det är bara det att tro att 5 pinnar räcker för att göra samma sak som apples 30/19 pins kontakt gör så vet man inte vad man pratar om.

Av JZ0NiC
Skrivet av Morkul:

Tja själv har jag en sådan här: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=963296

Det fungerar med alla Androider jag testat (THC Desire, HTC one X, HTC one S, Samsung Galaxy S2, HTC, HTC Sensation XL plus några till).

Skrivet av GoYoghurt:

Trevligt med ett ordentligt svar, då har vi en produkt att välja på sålänge.
Måste säga att jag älskar alla valmöjligheter man har med Android jämfört med skit-iphonen.

Fast den där spelar ju upp musiken via bluetooth, den kan inte ta emot någon ljudsignal via USB kontakten, som bara är till för att ladda..
Så en batterieliminator med bluetooth högtalare, inte riktigt samma som 3e parts produkter till apple erbjuder eller hur?

Av JZ0NiC
Skrivet av SebboD:

Tänkte inhandla en iPhone 5 då den verkade lovande men seriöst, glöm det Apple. Hade ni använt MicroUSB som är STANDARD eller möjligtvis Intel Thunderbolt så hade jag förlåtit er men det här är bara ännu ett bevis på hur jobbiga Apple kan vara.

Vad är fördelarna med Standard 5 pinnars MicroUSB menar du?

Av JZ0NiC
Skrivet av thomas_skane:

Du har helt rätt. Apple vet exakt hur de ska kunna få ut mer licenspengar utan att uppröra deras fans för mycket.

Om nu 19-pins kontakten är bättre än USB. Är den bättre än 30-pin?

Det är ju fel att säga att det är en kontakt, det är flera kontakt i en.
Det är 19-pinnar för att man rensat bort gammalt stöd, som tex Firewire ur kontakten.

Lånad av tva@idg:
"Om du vill ha analogt ljud ut ur en microUSB så krävs det en adapter med D/A-omvandlare och drivelektronik.
Likadant med fjärrstyrning (via enkelt RS232-liknande) kontra att köra det via USB med elektronik och drivers i båda ändarna.
Likadant med enklare analog video ut.
Likadant med device sensing (som ska hanteras via USB-identifikation isft. enkel resistans mellan två pinna).
Likadant med audio in där extern drivelektronik A/D-omvandlare skall till för att få det via USB.
En stadig koppingspunkt som kan hålla ett iDevice på plats (vilket en microUSB -kontakt inte tål).
Dessutom har man USB givetvis i dock-kontakten.

Många bäckar små till varför en dockkontakt är så behändigt för tillbehörstillverkarna.
Sen att Apple tänkte lite dåligt innan man specade upp pinnarna och därför har slösat bort någta på skitprotokoll är en annan femma.

Men microUSB är inte ett till fylles alternativ för att ersätta. Eller varför tror du man får ansluta två kablar (usb och hörlurskontakt/bluetooth) när man kopplar in en androidgrunka i en av de få docka som stödjer dem."

Av JZ0NiC
Skrivet av Ninjaflipp:

Kanske finns sina nackdelar med det, även om jag inte kan tänka mig några. Men jag tror bestämt att fördelarna med att använda ett universellt format istället för att envisas med sina egna fåniga gränssnitt är tusen gånger bättre. Tycker det känns väldigt dumt att lägga undan alla tillbehör man redan äger bara för at utvecklaren av sin telefon bestämmer sig för att använda något dumt format enbart för att jävlas.

Det kommer ju fortfarande gå att använda de gamla sakerna med en adapter.
och den där kontakten har ju hängt med i nästan 10 år nu. Hur många andra tillverkare kan säga det om sina telefoner?

Det bästa vore ju att få ens standard på utseendet på kontakten. Men usb 5 pinnar räcker inte långt.
Samsung såg begränsningen och byggde runt den & det blev en kontakt med 11 pinnar istället.
edit: rättning av fel

Av JZ0NiC
Skrivet av WardonE:

Varför går alla rage på Apple då?

Antingen för att det det är apple, eller för att de inte förstår fördelen med att med att inte bara ha en standard usb-kontakt.
Ironin som uppstår när någon väljer bort iPhone för en S3.

Av JZ0NiC
Skrivet av WardonE:

Gjorde inte Samsung så här med Galaxy S3:an?

Stämmer bra.
http://www.galaxymhl.com/

Av JZ0NiC

Bra att de håller sig undan standard usb-kontakten. Se bara på Samsung som också insett eländet med bara en standard usbplugg.
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_High-Definition_Link#The_...
http://www.galaxymhl.com/

En egen kontakt med en hel del fördelar jämfört med USB.
http://www.cultofmac.com/178093/the-future-of-apples-dock-con...

Av JZ0NiC

Om du inte vill köra stock FW så har du ju DD-WRT. Enklare hantering än open-wrt, du anger bara destinations-ip och port.

http://dd-wrt.com

Av JZ0NiC
Skrivet av Dan_The_Man:

3. Gör som Killbom har sagt testa systemet utan processorn först sedan lägger du till hårdvaror allt eftersom.

Ingen cpu = ingen dator = ingen post.

varför har ni fått för er att moderkortet ska gå igenom POST utan processor?

Om det inte är några minnen i moderkortet så är det enda du kommer höra är pip-koder,(förutsatt att moderkortet har en "högtalare" integrerat)

Av JZ0NiC
Skrivet av anon81912:

Du kan starta moderkortet utan processorn ikopplad. Då skall den boota utan problem, prova det innan du gör något annat. Startar inte moderkortet är det trasigt.

Alltså, inte schysst att trolla och skrämma slag på stackarn.

Axelneo: moderkortet måste ha både cpu och minnen installerat för att starta.

Av JZ0NiC

Fick dock betydligt bättre fart om man kikar på bredbandskollen

http://www.speedtest.net/result/2060986882.png

http://i49.tinypic.com/2vv6qrq.png

Av JZ0NiC

När vi skulle fixa bredband i våran BRF så kom Telia mitt i processen och erbjöd sig dra in alltihopa gratis förutsatt att de fick exklusiv tillgång till nätet i tror det var 5 år.
Vad jag fick veta så låg de flesta andra anbuden på runt 250 000kr totalt för koppla in ~70 lägenheter.
Telia drog Cat6a kabel till varje lägenhet från källaren.

De erbjuder upp till 100/100 som det är just nu.

Av JZ0NiC
Av JZ0NiC

Jag kör på en i3-2100T dvs slöaste i3an. Eftersom jag inte har någon kryptering kan jag inte riktigt svara på den biten, men även fast jag har några VMs igång, lite webb, streamar till min apple-tv, vpn server, ett gäng aktiva torrentar å sånt så ligger jag sällan över 25% load.

Av JZ0NiC

Har kört ZFS på linux 3+ år kanske? Haft 2 olika servrar och har fungerat väldigt bra, kört både ZFS-FUSE (rätt sölig prestanda) och ZFSonlinux, (väldigt bra fart). Bara kört på ubuntu och när jag hoppat mellan distar så har jag ominstallerat hela OSet.
fungerat väldigt smidigt att bara importera zfs volymen efter ominstallation.
Versions uppgraderingar av ZFS har inte heller varit något problem.

Det enda som bråkat är att ZFS volymen inte alltid monterars ordentligt under vissa versioner av ubuntu. Men man löser det enkelt med ett script som avmonterar för att sedan montera volumen igen.

Av JZ0NiC

Jadu, tyvärr är jag ledig i morgon... annars hade jag åkt till jobbet och testat. Blir ju nyfiken själv eftersom jag tycker att det låter som en sådan fenomenalt dålig idé. Möjligt att jag kan testa på onsdag.

Om inte annat så kommer ju ReFS med nästa release av Windows server 2012, det ska vara mer eller mindre Microsofts egen version av ZFS. Det släpps någon gång mellan i höst fram till början på 2013.

Förresten, har du kollat så att du kan installera ESXi på din nuvarande HW då, så att du inte sitter där med långnäsa när ESXi inte hittar några hårddiskar i alls

Av JZ0NiC
Skrivet av backfeed:

Om jag förstår det rätt så kör du alltså raid-z2 i host-operativet, och alltså inte virtualiserat som TS undrade om? Om du kör virtualiserat så ser siffrorna trevliga ut.

Jag kör själv raid-5 på fakeraid i Windows, med hela raidvolymen TrueCrypt:ad, och får liknande (aningen högre) resultat (med i5 650 med AES-NI), men vill hellre köra raid-z (så jag slipper beroendet av Intel ICHxR-chipset och risken för write holes etc). Raid-z i Windows verkar vara att glömma, och då återstår för min del bara virtualiserad FreeNAS med iSCSI (förutsatt att jag kan fortsätta använda TrueCrypt på något vis).

Den intressanta frågan är ju då hur stor prestandaförlust virtualiserad FreeNAS med iSCSI egentligen har? Hälften? I så fall är det ändå ok för mig, då mitt hemmanätverk maxar ut på 1 gbit (får strax över 100 MB/s både till och från servern i dagsläget) och hälften av min nuvarande prestanda ändå blir en god bit över 100 MB/s...

Tillägg: Jag kan iofs förutse responsen på detta: "Det är väl bara att testa?", men det är inte så "bara" tyvärr eftersom jag har rätt mycket data på min raid-5-volym som jag inte har plats att backa undan till 100%.

Varför krångla till det?
Att köra en nas virituellt för att ansluta diskar över iscsi är ju som att gå över ån sju gånger för att hämta vatten (när du har vatten i kranen hemma).

Jag har slutat rekommendera esxi+nas, jag rekommenderar istället att man installerar linux, tex ubuntu. lägger till stöd för zfs(zfsonlinux.com) och sedan installerar valfri applikation för att virtualisera med. Smäll på truecrypt om du så känner för det. Om inte annat så lär kryptering för ZFS dyka upp om ett tag på linuxgrenen.

Men du har ändå problem, det går inte att 'konvertera' diskar till zfs. Diskarna kommer tömmas på innehåll när du skapar din första pool.
Så kan du inte spara undan allt du vill ha kvar får du antingen köpa nya diskar för ZFS eller så får du ge upp planera tills vidare.

Av JZ0NiC

Jag var i samma sits som dig förut. Jobbar själv som virtualiserings-konsult, så jag ville gärna köra ESXi samt en fläskig NAS.
Men eftersom jag bor relativt trångt och inte ville ha 2 maskiner så slutade det med att jag installerade Ubuntu som grundOS, stoppade in 7st 2TB diskar som jag kör ZFS på. (bootar på en separat disk).
(i3-2100T, 8GB ram.)
Sedan kör jag virtualiseringen via Vmware Workstation i Ubuntu... Inte optimalt kanske, men mina VMs idlar mest bara ändå.

Testade VirtualBox, men gillade inte nätverkshanteringen i det.. Så det blev workstation.

Någon ovan här var verklingen imponerad på 800Mbit, jag skulle säga att köra allt i ett ger dig även bättre prestanda än att ha en separat NAS.

såhär ser mina resultat ut på ZFS disken som alla VMs ligger på.

Raidz2:

root@NASDISK:~# dd if=/dev/zero of=/nasdisk/zerofile.000 bs=1M count=10000
10000+0 records in
10000+0 records out
10485760000 bytes (10 GB) copied, 36.046 s, 291 MB/s

root@NASDISK:~# dd if=/nasdisk/zerofile.000 of=/dev/null bs=1M
10000+0 records in
10000+0 records out
10485760000 bytes (10 GB) copied, 32.6235 s, 321 MB/s

Och då har jag inte använt mig av 4k alignment, eftersom det var typ omöjligt på den tiden jag började köra ZFS på linux. Med 4k alignment så kommer siffrorna klättra upp ett bit till.

Valde bort FreeBSD/Solaris eftersom jag ville ha tillgång till en del applikationer som inte finns där, som tex Vmware Workstation.

Av JZ0NiC

Oj, vad är det som är problemet med att få igång pptpd? det är ju hur enkelt som helst

Edit.
http://www.networkinghowtos.com/howto/configure-a-pptp-vpn-se...

strunta i de två sista raderna i sista rutan om IPTABLES, såvida du inte kört igång det på din server redan.

Sist öppnar du bara TCP port 1723 i din router.