Inlägg

Inlägg som MrRunaway har skrivit i forumet
Av MrRunaway
Skrivet av MyRus:

Om din skärm fungerar är det ju bara dumt att köpa ny?

Min fingertrycksavläsare slutar plötsligt fungera.
Efter omstart fungerar det 5 ggr innan det strular igen.
Batteriet har blivit markant sämre.
Laddporten fungerar men är glapp och hoppar gärna ut under natten.

Jag betalar samma summa som jag gör nu för den nya med abonnemang.

Så varför inte ta ut en ny om priset är detsamma?

Skärmen har bara en DVI och en VGA vilket begränsar en aning, men i övrigt fungerar den så du har absolut en poäng i att det är onödigt att köpa. Speciellt när jag kan docka med min sekundära skärm.

Gällande ditt köp av ny mobiltelefon. Jag skrev aldrig att det var fel, bara ett dåligt svepskäl att köpa ny baserat på laddkontakt. Roade mig lite. Jag kan ha sådana diskussioner med frugan om att motivera köp med lama ursäkter. Däremot, med buggig fingertrycksavläsare har jag full förståelse att du prioriterar. Och åter igen. Det var inget dömande, bara ett skämt med låg nivå.

Av MrRunaway

Playstation Plus är dessvärre något jag vill ha. Speciellt efter att ha spelat co op-uppdrag i Assassins Creed Unity. Hjälpt oss i storyn att få extra skillpoints. Sen kommer jag säkert vilja spela GTA Online bara för att jag inte kan.

Sen blir det antingen:
En mekanisk hårddisk. Finns en Seagate Exos X20 (20 TB) för 4800 kr. Att jämföra med X22 som kostar 7000 kr.

Actionkamera men det verkar helt hopplöst att hitta någon jag filma två+ timmar med utan risk för överhettning som GoPro lidit av senaste åren.

Datorskärm. Min primära är 23" 2048x1152 med TN-panel. Vill framför allt ha större upplösning på bredden och lite större på höjden Min sekundära är en 27" ASUS ProArt 4K. Där blir texten väldigt liten i terminalen. Opraktiskt liten. Speciellt när jag föredrar att använda Mutt, Irssi, fsdupes, Vim framför grafiska applikatikoner. Vill ha något i stil med Samsung 34" ViewFinity S34A650, men lite kluven kringa VA-panel och att det kanske blir för lite pixlar för skärmstorleken.

Tar tacksamt emot tips om någon hittar en bra deal. Speciellt när det gäller actionkamera. De(n) ska primärt sitta monterad på cykel när jag filmar landsvägsträningar. När jag höll på att bli påkörd sist, då var jag glad att det fanns på film. Även observerat en EPA som kom i säkert 70 km/h men ena kameran strulade så jag fick inte med regnumret.

Skrivet av MyRus:

Blev en Galaxy S23 från comviq då min 21 börjar bli kass i laddkontakten. Samt en Yamaha rx-v6a Hoppas det kommer imorgon!

Sämsta ursäkten jag hört för att köpa ny mobiltelefon med tanke på trådlös laddning. Den kan säkert fungera för andra som vill övertyga sin sambo hur viktigt det är med ny mobiltelefon. Om du sagt att du köpt iPhone 15 får att få USB C. Då hade jag köpt det.

Av MrRunaway

Nu kom jag faktiskt på något som jag behöver, som jag ska hålla utkik efter. Belysning på stativ när jag filmar material till Youtube.

Primärt filmar jag i köket men den belysning som finns i köket flimrar lite eller ger en skugga som jag inte gillar. Att filma utan går inte. Jag har fått skrota en handfull inspelningar för att det blev för mörkt.

Skrivet av Haglund:

Ny säng, skrivbord och kontorsstol. Har "tyvärr" inget behov av datorprylar, hade varit roligare med det än möbler, men men..

Skrivbord och kontorsstol kan du mycket väl hitta på second hand.

När vi köpte säng för några år sen, fick vi 50% rabatt på ett visningsex. Vi var runt i flera butiker och en säljare visade hur man hittar rätt säng så det tog vi med oss innan vi hittade en säng inom budget.

Av MrRunaway
Skrivet av Dragone:

Fortfarande ganska dålig deal då man t.ex kan köpa 3-pack i Ullared för typ 70-80kr.. och för dom som vill påstå dålig kvalitet. Vill jag säga att mina jag köpt alltid hållit va 10 år iaf.

598/16 = 37.375 kr/styck. Allt annat än en dålig deal.

Du måste ta hänsyn till hur långt det är att åka till Ullared med.

Av MrRunaway

På ett sätt är det miljömässigt hyckleri att tillverka något med bara 8 GB. Om de nu ska vara koldioxidneutrala inom sex-sju år, då kan de försöka minska de snåla konfigurationerna. Sänka priset är bara att fetglömma. Apple är måna om att öka sina intäkter.

Det är ett problem att Apple har både inflytande över tillverkare och myndigheter. Köper du en Apple-produkt online, då bokförs den på deras hemmaort.

Av MrRunaway

Nu ska jag gömma mitt ansikte i mina händer och tänka riktigt hårt. På något som borde varit infört sedan länge men ingen tänkt på. Bra gjort att Coolermaster. Hoppas fler tillverkare följer.

En på mitt gym berättade att en engelsman sagt till honom att den som kommer på något roligt att göra (utomhus) när det regnar, den kommer bli rik. Han har funderat på det i decennier men fortfarande inte kommit på något.

Av MrRunaway
Skrivet av Dragone:

Kalsonger... Så mycket kalsonger så det inte är roligt... Valpen hittade min kalsonglåda, Så har bara 3 hela kvar...

Dressmann säljer fyrpack för 299 kr. Köp två, betala för en. Jag köpte 16 par för 598 kr. Finns även med lite längre ben.

Av MrRunaway
Skrivet av ipac:

MBP 14" M3(8C/10C) 1TB 16GB - 29K
MBP 14" M3Pro(11C/14C) 1TB 18GB - 32.5K

Alltså, skulle jag ändå vara ute och vifta med hiskeliga 30 papp för en laptop så hade jag valt det sistnämnda. Kanske det som är meningen iofs...

Enda sättet att få en svart, dessutom.

Fler anslutningar på Pro med väl?

Av MrRunaway

Vad det inte Rockstar som sa att spel i framtiden inte kommer ha lika lång story som RDR 2? Utan att det blir expansioner/tillägg. Som på GTA IV.

Ska bli intressant att se om de får igång hypen nu. Som någon redan skrivit. Det har hunnit bli avslaget med så lång tid mellan.

Av MrRunaway

Nej, tack. Inget i chassit, inget på kringutrustningen och en skärm som inte har gaming i produktbeskrivningen. Stilrent är ledordet.

Av MrRunaway

Jag har länge sneglat på någon skärm som ska ersätta min primära (23”, 16:10, 2048x1152) och den här skärmen med den här upplösningen hade definitivt kunnat göra det. Fast nej, jag är mer bekväm att betala 5000-6000 kr.

Av MrRunaway
Skrivet av SanTeoX:

Ganska glad över att jag köpte en Macbook Pro 14” M1 Pro när man kunde köpa dom för 21990 på Netonnet. Då med 16Gb minne. Så hissnande skillnad verkar det ju inte vara på M2 och M3.
Mac Studion med 32gb minne och M1 Max fick man också till vettigt pris innan kronan gick åt skogen.
Får sitta på dom ett bra tag till, för priserna som är nu är ju hissnande rent ut sagt.
Apple borde dessutom skrota 8gb-alternativet, 16gb kan man tycka borde vara minimum idag.

Jag fick jag likadan som för tidig 40 års-present. Vid den tidpunkten fanns M2 men jag fick prismässigt mer valuta för pengarna med M1 Pro.

Känner inget större behov av att byta upp mig när det gäller MacBook. Däremot suktar jag efter en stationär Mac med mer internminne och mer lagringsutrymme.

De proffsanvändare som har råd och behovet, har säkerligen redan beställt M3 Max. Undra när M3 Ultra kommer. I typ sommar? Jag skulle tro att de möjligtvis kunnat lansera Ultra nu med, men att de vill sälja Max till proffsanvändarna för att de senare ska uppgradera till M3 Ultra.

Frågan är hur det blir med Mac Pro. Framtiden får visa.

Av MrRunaway

Bubka och Duplantis höjde/höjer världsrekordet i stavhopp en centimeter i taget. Apple gör något liknande mes små förbättringar för varje ny generation och de kommer alltid ha en skara som alltid ska ha det senaste.

Tänk om Apple släppte bästa möjliga förbättring. Då undrar jag vilket monster de skapat.

Framför allt är jag imponerad över prestanda per watt. Se bara vad Intel, AMD och Nvidia släpper. Det är perverst hur många watt deras senaste produkter drar.

Av MrRunaway

Då vet vi vad priset är för att sälja sin själ till en psykopat. Vars hela affärsidé går ut på att sälja personliga uppgifter.

Säg att man börjar betala. Upphör de att samla in data då? Det skulle jag inte tro. Så fort man säger upp prenumerationen så lär den användas.

Av MrRunaway

Det är alltid intressant att följa Apples utveckling när det gäller prestanda per Watt. Ingen slår dem där.

Skrivet av Nivity:

Hade hellre de tagit bort fula störiga notchen än något annat, och fler portar.
Chipset är det minst intressanta tbh.

Notchen ryktas vara på väg bort för att ersättas med Dynamic island i någon form. Läste det på någon av de större bloggarna. Understryker att det är ett rykte. De har tidigare avslöjat läckor genom att planera falsk information så jag tar rykten med en stor nypa salt.

Av MrRunaway
Skrivet av oqvist:

Hehe de har skalat ner på dlc också.

Det är helt okay men lite för nerskalat. Finns ju mycket klassiskt de kunde återanvända med katakomber och grejer.

När ni redan kör dem så kanske de känns för mycket same

Hoppa origins valhalla och kör odyssey är ett alternativ. Ubisoft bossarna verkar ha mer tro på action rpg än klassiska ac

Frugan spelade ettan själv. Hon är intresserad av historian med, vilket jag inte.

Det kommer garanterat bli ett köp framöver, men först efter att det är på kampanj.

Sämsta var ändå Stray. Kostade 300 kr och var klart på en kväll. Nu ingick det i Extra men ändå. Sådan nitlott vill jag inte göra om.

Av MrRunaway

Vad säger ni nu då som haft det en vecka? Jag och frugan lirade om Ezio Collection med början för ett par månader sen och nu håller på med Black Flag. Därefter blir det Unity, som var det första spelet vi lirade ihop. Vi hoppar över trean den här gången.

Hon vill köpa Mirage med. Origins, Odyssey och Valhalla är långa spel, speciellt med allt extramaterial. Hur är Mirage? Någon boss på Ubisoft har sagt att det inte finns planer på DLC.

Av MrRunaway

Mitt skrivbord är 80 cm djupt och 220 cm (160+60) brett. Under har jag en tv-bänk med två plan. På nedre ligger nätverksswitch, SFF för HomeAssistant, RPi2 för Pi-hole.

Bredvid mig har jag ett fulltower-chassi och på den ligger scannern. Min arbetsdator står på ett vanligt hyllplan där jag skruvat fast som hjul.

Nackdelen att ha för stort skrivbord är att jag inte behöver ha ordning. Det är bara att stapla på hög. Jag ska ordna upp det så småningom.

Av MrRunaway
Skrivet av HoboCop:

Jag har fått en av fem beställningar när jag har beställt från amazon. Resten dök aldrig upp. Jag undviker dom som pesten med undantag för primevideo.

Mina erfarenheter är goda. Sedan 2022 har jag beställt minneskort, adaptrar (bluetooth, 2.5>USBm USB C -> USB A OTG), pepparkvarn, precisonsvåg (för kryddor m.m.), pastamått, Garnin pulsband, datormus, nätverksswitch och en hel drös med korta nätverkskablar, Kilner fermenteringsburkar 3 l (två stycken i olika ordrar), kökstimer.

Kökstimern var lite intressant. Min fru har nedsatt hörsel. Vad klagades det på om timern? Att den pep för högt. Dessvärre låter den som ett brandlarm så varje gång hon använder den, då flyger jag upp ur soffan. Vi kallar den brandlarms-timern.

Det jag väntar på nu är ett Samsung USB C-minne som inte är skickat ännu. Den borde skickas senast om några dagar, max en vecka.

Av MrRunaway

Det skulle vara intressant om omröstningen görs om inför Black Friday, eller någon annan hitte på-rea, med frågeställningen: Har du slutat använda Prisjakt?

Jag tror att jag kommer fortsätta kolla upp priser för specifika varor framöver men i jakten på rätt produkt kommer ta längre tid.