Inlägg

Inlägg som huggggge har skrivit i forumet
Av huggggge

UPC Chello support

Jag har UPC Chello 24/8Mbit internet och det brukar fungera bra, men en dag slutade det fungera och jag ringde support.
Dom avfärdade alla vanliga test man brukar få göra när man ringer supporten och sa direkt att det var något fel i källaren och sa att det skulle komma en tekniker på tisdag.
Min mamma ringde för att klaga och skynda på då vi är mitt i ett husköp och internet behövdes, då sa dom att det inte alls skulle komma någon tekniker på tisdag utan att det var en kölista med folk före oss och att vår tur kom när den kom. Min mamma ringde igen och försökte få tag på den så kallade "team leadern", som bossade över supportavdelningen, hon fick tag i henne och detta var på tisdagen då dom skulle kommit.
Team-leadern sa att hon skulle snabba på och lägga högsta prioritering på att dom lagade det samma dag (tisdag förra veckan)...Det gjorde dom inte.

Vi ringde supporten igen och försökte få tag i team-leadern eftersom allt supporten gjorde var att säga att dom förstod oss och felsökte lite på sätt som inte hjälpte på något vis. En support sa till min mamma att renewa IP, men inte hur. En annan support visste inte ens hur jag skulle komma in i modemet, ringde och fick prata med en annan support och då sa han en annan ipadress, då fungerade det.

Efter några omgångar med supporten ringde team-leadern och sa att tekniker skulle komma den dagen (11dagar efter felanmälan, 7 dagar efter tiden dom först sa tekniker skulle komma på) det gjorde dom och dom la en lapp i brevlådan.
Där finns olika kryssalternativ på vad dom hittat för fel bl.a trasiga kablar osv. Dom har inte kryssat i något förutom"kontakta support om fel kvarstår".

Då var det alltså inget fel i källaren?! Jag blir förbannad och ringer supporten och vi felsöker några metoder som vi inte gjort tidigare, bl.a kollar om det är ränder på TV-apparaten, byter ände på kabeln till vägguttaget och kollar på modemet om frekvensen är rätt.
Allt tycks stämma och då säger supporten att han bokar in en tekniker som ska komma hem till oss men att det kan dröja, jag frågar när han ska komma. Supporten svara 17 JULI!!

Liksom vad i helvete..varför gjordes inte den felsökning som konstaterade det var fel hemma hos mig i början när jag kontaktade support första gången? Dom sa direkt att det var fel i källaren efter att ha fått veta hur lamporna lyste på modemet men sen visar det sig att det inte var fel i källaren.. Varför ljög supporten om när tekniker skulle komma?

Detta är helt åt helvete....nästan fyra veckor innan en tekniker kan komma när det inte ens är mitt fel, det är ofattbart, dessutom att supporten inte kan konstatera rätt fel förens 11 dagar senare är konstigt då modemet lyste exakt likadant som dagen jag anmälde felet först, men då var det visst "källarfel"...omöjligt att få tag på team-leadern och outbildad support som dessutom ljuger? Jag är pissed på UPC och deras support och kommer antagligen säga upp mitt abbonemang, det jag hoppas på är att få göra det direkt även fast det är längre uppsägningstid pga denna händelse då det antagligen kommer ta mindre tid för min nya isp att koppla in sig än för UPC att laga felet...

MVH / Hugo Vestberg

Av huggggge

grohl du har det väldigt fint, och soffan är härlig

Märks att man samlar på sig massa skit som är onödigt och gör det fult osv, du har väldigt få saker (vet inte hur det ser ut i andra delar av lägenheten men det jag sett på bild så är det mesta bortskyfflat i skåp eller så existerar det inte

Ska nog rensa ut massa skit snart.

Ritade en skiss på hur tv-delen antagligen kommer se ut..snart eller mera snart

http://tf.exz.nu/frasse/pic/ritning.png

hehe paint

Av huggggge

Måste bara ge creds till flashen och dInmIn för antalet bilder dom pumpar in i tråden + att det är riktigt fina bilder också

keep it up!

Av huggggge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rxc
Vad är det för speciellt med dendär musen? Verkar ju inte speciellt bra eller?

Den var väldigt populär inom gaming speciellt spelet counter-strike för några år sen, men sen så slutades dom tillverkas och när alla säger att det är den bästa musen så vill många ha den, själv tycker jag intellimouse 1.1 är mycket skönare

Av huggggge

Bilder på eran hemmabio *BILDTRÅD*

Visa er hemmabio

http://tf.exz.nu/frasse/pic/hm-be.jpg

Våran fina hemmabyggda soffa, hehe.

http://tf.exz.nu/frasse/pic/hm-bt.jpg

Vet att det ser lite stökigt ut men vi ska köpa en ny tv.
Städa hyllorna och ta bort allt som står framför.
Det står en HTPC i tvbänken. vi kör med Creative Inspire T6060 5.1 system som är pc-högtalare så vi kanske inte har det bästa surroundljudet.
Duger tills vi har råd med bättre

HTPC specifikationer
*Divine 5 chassi
*1024 MB Kingston RAM
*Intel Celeron 2.53 GHz
*ASRock P4V88+ socket 478
*iMON 2.4G DT remote controll
*Samsung 300GB IDE Spin T133

Så visa upp er hemmabio nu

http://tf.exz.nu/frasse/smileys/evil.gif

/ frasse

Av huggggge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ackelind
Blev precis sådär på mitt moderkort också, utan at jag använde våld alls, den bara sprack när jag skulle ta ut mitt kort. Helt omöjligt att få nytt på RMA antar jag, hur ska de veta att man inte misshandlat kortet?

Hursomhelst så sket jag bara i det. Trycker i kortet som vanligt och skruvar fast det med skruven i chassit bak. Sitter fint där, trots nära halvkilot passiv kylare hängandes.

Jojo det funkar att köra utan den där, men jag är sån otrolig jävla perfektionist och såna här småsaker stör jag mig på enormt mycket

http://tf.exz.nu/frasse/smileys/evil.gif

Av huggggge

Suck...Dömt att misslyckas.

Av huggggge

Hållare för pci-e grafikkort

Tjenare var trött och mekade i datorn så råkade jag böja av pluppen som gör att grafikkortet sitter fast i pci-e porten.

såhär såg det ut innan olyckan

http://tf.exz.nu/frasse/mkd-2.jpg

såhär såg det ut efter olyckan

http://tf.exz.nu/frasse/mkd-3.jpg

såhär ser delen ut som lossnade

http://tf.exz.nu/frasse/mkd-1.jpg

Nu letar jag alltså efter någon som har ett kasserat moderkort och skulle kunna plocka loss delen och skicka till mig, jag betalar er för det känns inte så kul att ha ett grafikkort som glappar :\

Hoppas någon har en liknande del!

MVH / frasse

Av huggggge

fick samma fel, testa starta om inetd / xinetd beroende på vilken du använder.

Av huggggge

Det där är nog det sämsta chassi jag någonsin ägt. Jag och min polare köpte ett för att ha som server, tänkte inte att det skulle spela så stor roll vad det var för chassi, men vi fick fan inte ens in diskarna. moderkortet satt under så det blev klämt, då köpte vi ett

http://www.autohifi-world.de/users/grille/PC/chieftec.jpg

bästa köpet jag någonsin gjort, robustare Och snyggare chassi får man leta efter och för 600kr är det värt det.

Såhär såg deltaco ut efter vi var färdiga. Man kan säga att dom verkligen lever upp till sitt namn, skiten är fan gjord av taco

http://tf.exz.nu/frasse/pic/deltaco-shit-fuck-piss.jpg

Av huggggge

celeron d 2.2ghz
1024MB RAM
400GB HDD
Kör som ftp

pIII 500mhz
256MB RAM
10gb hdd
backup

pIII 500mhz
256MB RAM
10gb hdd
ska uppgradera med massa hdd och köra lokal ftp och backup på denna också

intel 1ghz (märkelolvetinte)
512MB RAM
10GB HDD
ventrilo webbserver ircbot (psybnc snart också)

Av huggggge

allt som står är
"use ratio module"
ratio ON

kan jag inte ställa in eller se ration på folk?
någon som vet hur man permanent mountar dev/sda till /home/ftp/Disk2 ?

Av huggggge

Tror vissa här blivit helt blåsta på hela att det som inte försvinner, stjäls inte. Men vafan om man tänker efter, även om det inte bryter mot någon lag så borde ju thepiratebay vara olaglig. Jag tycker det är dåligt att ta alla servrar hos PRQ men vi lever fortfarande i ett demokratiskt samhälle. Bara för att våra (datornördarnas åsikter) inte får avgöra sånt här så betyder de inte vi lever i nå diktatur, så sluta gnäll som om ni fått sitta i koncentrationsläger, för ni gnäller fan som små bäbisar.....

Av huggggge

Ot nu, men vore det inte ganska knasigt med svenskt bios? jag testade svenskt photoshop och det är ju ganska svårt om man fastnar och frågar någon som har engelska (som dom flesta har) och så ska man sitta och leta efter den, typ översättning osv, kan bli ganska svårt faktiskt.

Boot sak ordning ^^

Av huggggge

Jag fick för några dagar sen ett pip som börjar lite då och då. Det är överljudspipet alla fjortisar i skolan har som mobilsignal, riktigt jobbigt med andra ord så får pumpa musik tills jag köpt en tftskärm :/

Av huggggge
Citat:

om alla tjuvar använder sej av bahco kofot.. ska man stänga ner Bahco och åtala dem för förberedelse till brott ???
men om ja använder en vinkelkap som e eldriven, inte batteri utan sladd... ska dem beslagta elbolaget med ?? utan deras ström kunde ja inte göra brottet
om jag bränner HB hemma i min hyreslägenhet, ska då fastighetsägaren bli av med lägenheten eftersom den använts i ett brottsligt syfte ???

Men du får väl förfan tänka lite själv. ThePiratebay fanns ju för att piratkopiera, tror inte att bahco gör en kofot för inbrottstjuvar.

Sluta upp med era idiotiska jämnförelser och ni som inte vet ett piss om lagarna i sverige kan väl sluta säga att torrentsidor är lagliga då ni vet piss om det.....(inte jag heller men de hör inte till disskusionen )

Av huggggge

Tycker det är PRQ som gjort fel, vafan hostar dom siter som främjar piratkopiering. Idiotiskt tycker jag!

Av huggggge

Blev ju riktigt fint

Fint vardagsrum också men tyckte projjebilden såg lite väl skarp ut

Av huggggge

Är inte det där ganska hårt varuintrång eller vad det heter? Otroligt lika

Av huggggge
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ackelind
Den fungerade fint i mitt P180 i alla fall, skenorna sitter kvar utan att vika in sig. Det är knappt så jag hade behövt skenorna så frontluckan ändå håller kvar fläktkontrollern hyfsat bra.

Om du kör en täckplatta från din egen dator får du ett riktigt stilrent utseende. Ta bara lös plattan från Zalman-kontrollern, tejpa fast den på din lucka ganska hårt så den sitter helt perfekt emot. Sen tar du bara och hittar borrar av lämplig storlek och använder hålen i Zalman-plattan som mall. Busenkelt och nästan omöjligt att borra fel då. Jag lyckades riktigt bra även med min borrmaskin inhandlad på rusta med borrstål skeva som bananer. Du kan även göra små försänkingar i hörnen där skruvarna ska fästa plattan på fläktkontrollern. Ta bara en borr av lämplig storlek (en del större än vad själva hålet är) och snurra den för hand så skrapar den av lite längst ute så skruven hamnar plant mot panelen. Kolla på Zalman-plattan så ser du hur det ser ut vid skruvarna.

Vill ni ha lite bilder kan jag väl offra mig och ta ett par Vet annars att det finns andra som har gjort samma mod och har bilder på det.

Rattarna på min fläktkontroller var inga problem att få av. De satt nästan lite för löst. Funderar på att lägga dit en droppe locktite eftersom de slirar lite om man tar i för hårt.

Låter perfekt Jag har dock en rund frontpanel, eller ovalt böjd iallafall så det vore ju toppen om det gick att genomföra endå. För en vanlig 5.25 enhet sabbar helhetsintrycket när det blir en stor glipa mellan. ett problem kan ju bli att vissa av vridrattarna hamnar innanför. ska kolla lite. tack för information iallafall!