Inlägg

Inlägg som hakan78 har skrivit i forumet
Av hakan78

Tydligen sköter LVDS kabeln även strömmen fram till backlight också. Har mätt en massa och blir inte klok på resultaten. Säkring är okej. Men likt förbannat ingen ström på inverterns pwr del.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Jag har en idé om säkringen på moderkortet också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Behöver vägledning.

Hej. Jag har ett problem.
En skärm gick sönder på min Vaio SVF1541M1EW.
Bytte skärm. Inget konstigt där men när jag provade så fick jag en knappt synlig skärm. Ljusstyrkan gick inte att ljustera. Provade den gamla skärmen igen och inget ljus på den heller. Det är normala vad jag vet om är att det sitter en inverter med separat strömförsörjning. Men det finns ingenting sådant i det här fallet. Från moderkortet går en 40 pins som går till skärmen och en separat som går vidare till kameran. Har jag missat något här? Kan någon vänlig själ förklara för mig hur denna skärmen är uppbyggd utan inverter? Får den ström via 40 pins kabeln och sen sitter det en inverter integrerad i skärmen. Tror iofs att kabeln kan vara fel på också då det var lite glapp i den innan och som säkerligen blivit sämre efter demontering och montering. Men det är inget fel på bilden förutom att den är knappt synlig. Tacksam för hjälp.

Av hakan78

4 av 10.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Jag har inte vågat köra remastered då detta spel tillhör mina absoluta topp 5 spel. Vissa spel skall man minnas för vad dom var och jag är rädd för att man blir besviken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Hur väl står sig musen i "chips och spilld cola"-testet?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Snart måste man väl hyra tio olika plattformar. Vad sägs om en gemensam portal där ingen tjänar grova pengar i form av tredjepart? Kanske bara är gammal och gnällig.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Går det inte roota och köra ändå?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Ni bedömde väl enligt smaklökarna också?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Då du ska slå en äng så antar jag att det är mestadels gräs.
Trimmerhuvud med techniblades hade jag kört. Bytt till klinga för det vedartade i moment 2. Även om man får gå över samma område två gånger så går det snabbare så.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av gabriel15:

Nej har förmodligen inget med Huawei eller teknik att göra.

Har inte sett några bevis på att det skulle vara sant att de övervakar.

Hur mkt från NSA vet man inte om?
Största orsaken är en markering mot Kina.
Verkställs det så kommer alla operatörer tvingas bygga om de 5g nät som de redan börjat på och en total omkonstruktion till en sämre 5g teknik för dyra pengar. På sikt kan blockaden mot Kina på sikt leda till stora problem för USA. EU kan likväl gå in med något liknande med dyra tullar som följd etc. Det är så mycket avtal, patent etc som är spinnad likt ett nät globalt. Det kommer kosta mer än det smakar för USA och därför är det snart i vanlig ordning igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Det finns en stor risk med ett kontantlöst samhälle. Man blir också väldigt uthängd vid fel.
Det räcker i princip att det är strul på en central nod för att allting skall lamslås.
Vid ett tillfälle kunde man inte handla på någon butik med kort i centrum på grund av detta.
Detta fel dröjde till nästkommande dag innan det åtgärdades. Grillen funkade dock tack vare mobil uppkoppling. De hade aldrig sålt så bra den dagen.
För fem dagar sedan var det kabelbrand i tunnelbanan. All el stängdes av i centrum. Man kunde varken handla med kort eller med kontanter pga att cash-guard systemet kräver också el.
Pizzeriorna kunde inte komma åt kassan men de löste genom manuell hantering. Bankomaten fungerade inte heller. Personligen går jag alltid runt med 400 kr ifall att.

Av hakan78

De kanske har ställt in siktet på effekt denna gång och i så fall kan det bli intressant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Jag ritar tillräckligt hyfsat för att förstå vilken tid som är nedlagt i detta eller så har du bara en grym talang. Oavsett så är det välgjort och en värdig vinnare. Grattis.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Det skulle vara intressant att göra om en hel del tester på SweClockers nu. Något som finns i planerna?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Känner en som fortfarande sitter kvar med tele2 abbonemang för 199 kr som fungerar som en pott/månaden med fri surf. Öppningsavgift 69 öre per samtal/sms tills potten är förbrukad. Därefter får man betala utöver potten. Dock 3G begränsad.
Edit: De höjde priset för 2 år sedan med motiveringen 4g till 399 kr.
Dock billigaste alternativet ändå.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av Wasp:

Största felet som jag ser är att man jordar sigsjälv i exempelvis ett eluttag istället för i datorn/komponenten.

Du har ju ett ESD-armband för att minska potentialskillnaden imellan dig och pryler du hanterar med. Att du har samma potential som jorden i ditt hem spelar ingen roll om prylen du hanterar har en annan potential. Jorda(sätt esd-armbandets klämma) alltid direkt i chassi/moderkort/psu.

Man minskar potentialskillnaden mellan sig själv och kretskortet eller vad man nu håller på med. Om du kopplar in dig genom att jorda i chassit så är effekten nästan densamma som att köra utan. Vill nog påstå att vanliga ESD-handskar gör ett bättre jobb. Jobbar man seriöst så kör man via en jordningsenhet som i sin tur är kopplad via eluttaget. antistatmatta är också bra att koppla in men då skall du koppla dig i mattan. Bra är även om du kör med ESD-handskar och ESD-skor. Vill du vara på den säkra sidan så skall man mäta resistensvärdet innan man börjar med jobbet.

Av hakan78
Skrivet av Nätälskare:

Den är till för att leda bort eventuell ström, sedan kan du fortfarande få en stöt av en jordad yta pga att du själv har blivit uppladdad. Har hänt mig flertalet gånger på jobbet.

Better safe than sorry är inte fel men att dra en massa 2.5mm när du kör 10A är helt onödigt faktiskt då det tar så mycket extra plats i rör/slang och kopplingsdosor. 1.5mm klarar mer än väl en 10A säkring, man skulle kunna säga att när man gjorde reglerna kring detta så hade man redan en "better safe than sorry" mentalitet, dvs i praktiken så klarar 1.5mm mer men du skall ändå givetvis hålla dig till 10A säkring med den dimensionen. 2.5 kan du ju dra dock om du vill göra det enklare för framtida eventuella byte till 16A säkringar.

Precis. Men har rejäla säkerhetsmarginaler. Vid 230 volt klarar 1.5 mm2 kabel teoretiskt 18.5 Ampere. 1.5 A är således godkänd max för 13A. En säkring har olika tröghet på när den skall lösa ut. En trög 13A säkring klarar en belastning på 15A under en ganska lång tid innan den löser ut. Ju högre belastning desto högre fluktuationer. Därför ökar kabelarean snabbare än antal steg i storlek på säkringen. 2.5 mm2 klarar 23 A men säkras max med 16A. 4 mm2 klarar 31A men säkras med max 20A. 6 mm2 klarar 40 A men säkras max 25A etc. Dessa säkerhetsmarginaler är väl tilltagna för att kabeln ej skall bli för varm och orsaka brand. Att köra på 2.5 mm2 på 10A är totalt onödigt om behovet ej finns. Bättre att köra på 5 ledare och dela upp belastningen per säkring och fas istället. Det är bättre att man går upp i kvalitet på kabeln istället än storlek. Max ledningstemp 90 grader och minst brandspridningsklass 2.
Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Enbart ett ESD-armband gör knappt någon skillnad speciellt om man jordar i chassit utan ledande material via bordet. Man behöver en riktig ESD-matta med jordningspunkt. Då först kan du använda armbandet i chassit. Helst även med ESD-skor och handskar som komplement. Jag har jobbat med detta. I varje fall har man en jordningspunkt från mattan till eluttaget. Men som sagt. Utrustningen var inga leksaker. Man mätte resistans och ESD mellan golv och matta innan man ens började jobba. Det är ingenting man har hemma då bara resistansmätaren kostade runt 20 t på början av 2000 talet.
Det går inte att få tillräckligt bra ESD skydd utan bra jordningspunkt. Men att koppla via eluttaget utan jordfelsbrytare är korkat och kan vara livsfarligt. Du måste veta vad du sysslar med. Att jorda genom chassit är inte tillräckligt via ett armband.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Problemet med Epic Games launcher är att den är så begränsad. Det finns inga funktioner och det går inte att köra spelet i offline-läge.

Skickades från m.sweclockers.com