Inlägg

Inlägg som hakan78 har skrivit i forumet
Av hakan78

Jag vet om butiken men det är mer för att man gått förbi den på väg mot Webhallen än att man gått in och klämt på sakerna. Jag har inte ägt någon Applepryl sen 3gs.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Jag tror inte på 5g förutom centralt i städerna. Det är för mkt hinder i vägen som försvårar placering och annat för en bra täckning. K märkta hus, försvarsmakten, överklaganden som gör det svårt. Jag bor strax utanför Stockholm och i den längan jag bor så kan jag knappt ringa med något abbonemang. Varför skulle det bli bättre med 5g?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

I princip de flesta produkter som finns likvärdig eller bättre lokalt producerad. Tex Ben & Jerry som tillverkas i Nederländerna med inköp från hela världen och påstår att de medverkar att förhindra den globala uppvärmningen. Hur kan alla transporter till och från Sverige medverka till mindre utsläpp? Dessutom om den glassen skulle ha tillverkats i Sverige hade vår el gjort det mesta av produktionen koldioxidfri.
Vissa produkter går inte att få tag i men när det gäller mat så kan man anpassa sig mycket efter säsong för att minska klimatpåverkan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av Ssargon:

"Great Leap Forward" tog livet av mellan 18 och 45 miljoner människor. Det är enbart en sak som Kinas politiska ledning gjort mot sitt eget folk.

Spela inte ner Kinas smutsigheter, tack.

Det gör jag inte. Det jag vill poängtera är att USA är definitivt inte "de goda".

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av cdx873v:

I USA kanske man torskar om man är terrorist eller något liknande. Finns säkert något sett att driva det rättsligt om det skulle bli fel. I Kina däremot kan man ju torska om man kritiserar det kommunistiska partiet, och så blir det fängelse sen, eller ett väldigt besvärligt liv. Lycka till att driva det rättsligt!

Skickades från m.sweclockers.com

Som individ är du extremt utsatt i Kina. Du har hårt kontrollerade rättigheter. Men om du kollar vad respektive land har gjort genom tiderna så har USA betydligt mer smuts i bägaren än Kina. Mycket på grund av makten och oljans drivkraft. USA har skapat många av de terrorister som finns med sina egna pengar. Muhajjdin, PKK, Talibanerna, Al-Quiada för att nämna några exempel på rörelser som fått både pengar och vapen av USA.
USA har spridit mer skit omkring sig än Kina någonsin har gjort.

Av hakan78

Då trenden går mot mobiler som inte får plats i fickan, så är vikbara den enda lösningen eller en väska där man har mobilen i? Fast har man väskan så kan lika gärna ta med sig sin iPod pro. Jag trodde att begreppet mobilt betydde "lätt att ta med" eller rörlig.
Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Om en Huawei är en säkerhetsrisk, vad är då tex Facebook och andra stora plattformar där dom samlar in och säljer information till företag? Vem är det som avgör att USA är de goda i historien?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av Fluffster:

Det var då räva! (Västgötskt kraftuttryck räva=röven)

Så räven raskar över isen betyder något helt annat på västgötamål?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av SpeedRebirth:

Haha, köp mindre då om det inte är den modellen som passar dig!
Jag har 6,1" nu och kommer absolut inte gå under 6,5" på nästa mobil.
idag använder man ju mobilen till allt, surfa, betala räkningar, spela, rita, musik, videos ect ect. Allt detta blir bara bättre och enklare ju större skärmen är. Och det är dessutom enklare att träffa rätt bokstav när man skriver (som jag gör just nu!)

Det är en bra trend

Det är ju det som är problemet. Få modeller är mindre än 6 tum

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Vad är det för något med telefoner man behöver ha en väska för att kunna ta med sig? Mobilt är inte så mobilt längre. Vill jag ha en större skärm så tar jag med min ipad. Under nio tum funkar ju inte om man vill göra något vettigt så jag förstår inte varför mobiler skall vara som ett miniformat av en surfplatta.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Avdelning motsägelsefullt?!

Den finns inte men kan ändå finnas, men ingen annan vet om det. Dock så kan den finnas bortom den planerade tidsgränsen eller om ifall ändringar i produktionen görs mot befintligt schema.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av Modellören:

Det är inte kul att ha jättemycket ved färdigt och uppstaplat som räcker för länge. Det letar sig in skräp och damm så ska du hatera det efter två tre år så rekommenderar jag dammskydd. Detsutom så letar sig möss och andra djur in i högen om man har otur.

Norrut så finns det sork och det jävla djuret har en loppa den jävla loppan har ett virus som ger virussjukdomen sorkfeber. ja det gäller att ha extrem otur men vill bara upplysa om att det kan ge problem med för mycket ved.

Helst ska man ha en bra bod att ha veden i.

Eller pall utomhus med tak. Men en bod är ju lite finare.
Sorkfeber är inte kul. En kompis till mig flyttade uppåt landet och fick det när han renoverade en gammal lada. Han var ganska dålig ett bra tag. Som jag förstått det så finns det bara norr om Dalälven typ?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av Litenskit:

Återigen en skum tråd på sweclockers...
Nu har jag funderat lite och min sambo tror jag har fått en stroke.

Men jag vill göra ved! Massor av det!
Jag tänkte köpa långved en lastbil med släp motsvarande ungefär 70kbm.
Så jag tänkte bolla lite med den samlade expertisen här på sweclockers!
Lite handlar det väl om att rättfärdiga inhandlande av grejer men iaf.

Nåväl det jag först och främst funderar på är hur lång tid tar det att såga upp 70kbm långved (björk)?
Min uppskattning är att det skulle ta ungefär 24 dagar med 8h per dag.
Räkna:
70kbm med medelstamdiameter på 10cm
70/(0,05x0,05x3,14)=8918 meter stock.
Tänkte göra 30-35cm bitar så blir väl 26800 bitar eller räknat på 3 meters stockar som tydligen är rätt vanligt så blir det 23800 snitt med motorsågen och tänker mig att jag borde hinna två snitt per minut i medeltal. Så det blir typ 11900 minuter motsvarande ungefär 198 timmar eller 24 dagar.
Då talar jag enbart sågning, klyvningen har jag lagt ut på entreprenad (i dessa tillfällen är det perfekt att vara ensambarn till pensionärer).
Har jag räknat hyfsat rätt? Eller är jag helt ute och cyklar?

Står man och kapar 70 kbm med en motorsåg så har man väldigt lite att göra. Jag har ingen aning var eller hur du bor men ofta kan man hyra en vedkombimaskin för under tusingen per dag. Sen hur snabb du är beror på hur van du är maskinen och diametern på stockarna. Räkna med allt från 1 till 5 kbm /h. Jag skulle gissa på att det är minst dubbla tidsåtgången att såga upp allt med motorsåg + hanteringstid, samt mindre mardrömmar om kapa vedträn med motorsåg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av R-Lodbrok:

Eftersom Netflix har begränsat vilket innehåll som är tillgängligt i olika regioner jobbar de aktivt med att blockera VPN-tjänster som gör det möjligt att låsa upp innehåll som inte borde vara tillgängligt. Det gör att bäst VPN idag kanske blir blockerad inom en snar framtid. Med det sagt hade jag inte bundit upp mig hos ett VPN. Här är 5 st av de jag skulle rekommendera, som låser upp allt innehåll på Netflix USA och samtidigt inte loggar användarnas aktivitet:

1. ExpressVPN
* Snabb
* Funkar på Netflix på de flesta enheterna
* 5 enheter på samma konto samtidigt
- Pris per månad: 1 månad: $12.95 | 6 månader: $9.99 | 12 månader: $6.67

2. NordVPN
* Många bra servrar så enkelt att hitta en snabb
* Stabil anslutning
* 6 enheter på samma konto samtidigt
- Pris per månad: 1 månad: $11.95 | 6 månader: $6.99 | 12 månader: $3.49

3. CyberGhost
* Väldigt enkel att använda
* Snabb anslutning
* 7 enheter på samma konto samtidigt
- Pris per månad: 1 månad: $12.99 | 6 månader: $3.69 | 12 månader: $2.75

4. IPVanish
* Många servrar
* Bra support
* 10 enheter på samma konto samtidigt
- Pris per månad: 1 månad: $7.50 | 6 månader: $6.75 | 12 månader: $4.87

5. VyprVPN
* Snabb anslutning
* Låser upp innehåll från alla länder (enligt deras hemsida)
* 5 enheter på samma konto samtidigt
- Pris per månad: 1 månad: $12.95 | 6 månader: $3.75 | 12 månader: $2.50

De flesta av dessa har även en provperiod, så testa med någon och se om du tycker den funkar bra för dig. För de bästa VPN-tjänsterna i alla kategorier har jag även satt upp en lista här: https://bästvpn.se du kan jämföra olika för- och nackdelar på.

Lycka till!

Tack för det utförliga svaret. Jag har en följdfråga. Kan man ha flera enheter på olika IP samtidigt? Man växlar ju mellan olika nät ofta samtidigt som någon i familjen kanske sitter uppe på wifi.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av hasenfrasen:

Ska du inte hosta något till specifika portar utan klarar dig med NAT'ad VPN är det Mullvad som äger.

Men mullvad funkar inte med Netflix USA väl?

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Vpn och Netflix som fungerar till bra hastighet med bra anonymitet?

Hej.
Hur är era erfarenheter när det gäller vpn och Netflix?
Vill gärna ha en bra hastighet och kunna se material från USA.
Helst en VPN som inte sparar loggar heller.
Hur gör ni som är insatta?
Finns det några bra tips?
Jag har sökt en del men de mesta verkar vara reklam än matnuttig information.
Tack på förhand
/Håkan

Av hakan78
Skrivet av Mizzarrogh:

Sant, det mesta verkar ju vara vanlig 1/4" när jag kollade på mina vattenblock och annat, heter förmodligen bara något tjusigare i datorbutikerna.

Japp. Rördimensionerna kan du säkert köpa hos valfri VVS butik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78
Skrivet av Mizzarrogh:

Jag håller helt med, men proffsverktyg ligger ju dock ofta litet utanför ramarna om man bara skall göra en dator då dessa ju ligger i en helt annan prisklass än 500:- på biltema. (No offense, det gör som du säger enorm skilnad att jobba med dem.)

Men, det kanske är saker som går att hyra för den som inte kan köpa egna.

En bra röravskärare är dock inte så dyr. Man behöver antingen en fast eller ställbar. Jag föredrar de fasta då de är lättare att arbeta med. Det som är dyrt är bockningsverktygen som kostar allt från 1400 till 15000 kr.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

Som röris är detta lekande lätt. Som någon skrev - använd stödhylsa. Sen framförallt bra avskärning- och bockningsverktyg. Köp inte det som är billigt utan det som är bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hakan78

De hade ju inget speciellt ens. Jag handlar aldrig bara för att.

Skickades från m.sweclockers.com