Inlägg

Inlägg som Waste har skrivit i forumet
Av Waste
Skrivet av Svensktiger:

Vad sitter du på för information som bokstavligt talat ingen annan vet ?
Har inte lyckats hitta nåt test där D14 klår D15, skillnaden är inte stor kan jag medge men den finns och är till D15's fördel.

Jobbade i butik där jag gått från dem gamla serien till den nya. Bara egna erfarenheter. Bättre flöde och pins på gamla serien. Men alla måste ju göra sin egen bedömning, annars sitter du bara med någon annans åsikter. Finns inte så mycket tester på just Noctua D-14 vs D-15 då det i princip är samma kylare med samma mått och prestanda. Materialet och flödet är skillnaden som jag skrev i första posten.

Och som svar på din fråga så sitter jag inte med någon mer info än någon annan. Däremot så gillar jag att hitta svar på saker jag inte vet själv. Annars har du som sagt bara en åsikt och ingen erfarenhet i frågan.

NH D-14 finns oftast till bättre pris (än D-15) på dom butikerna som har den kvar i sortiment. Gör den bara mer prisvärd. Om inte företaget annonserar bättre prestanda på sin nya produktserie måste det finnas en annan anledning att man lanserar ny modell, med ny ritning och material. Detta är en ganska stor process som med största sannolikhet kostar en del pengar. Alla företag vill ju tjäna pengar i slutändan.

Det kan bero på allt mellan att dem slutit ett nytt avtal med dem som tillverkar eller leverar aluminiums "blecken" eller att dem helt enkelt har jobbat med en ny revision av D-14 som är billigare i tillverkningskostnader.

Av Waste

Köp D14 om du lyckas få tag i den. Mer metall och lite bättre kylningsförmåga än nyare D15.

Och som svar på frågan så är dom helt klart värda sina pengar.

Av Waste

En DAC (Digital Analog Converter) sitter i allt du kan tänka dig av IT utstyr som omvandlar digital signal till ljud. I modern benämmning har man börjat använda DAC som ett uttryck på lite mer högklassade produkter där DACen är av "hifi" kvalitet.

Av Waste
Skrivet av Seriously:

Så du har rätt bara för att du säger att det är så? TS frågar om butiken har prisgaranti och får till svar att så är fallet. När TS upptäcker att varan är prissänkt försöker TS få vad som utlovats. På vilket sätt är det girigt av TS att försöka få det hen blivit utlovad? Och är det inte just företagets policy rörande prisändringar som TS försökt kontrollera genom att kontakta företagets support? Vem kontaktar du annars för sådana frågor, VD:n?

Nej nog f-n ska man kunna förlita sig på att supporten ger ett korrekt svar. Om de inte gör det får väl företaget stå sitt kast att ej ha utbildat sin support i frågor gällande policys mm.

Det tycker jag också, supporten ska såklart lämna riktig info. Frågan är hur du ska bevisa ditt antagande utan bandat samtal eller referans. Det blir ett litet speciellt problem. Det bästa är att läsa företagets policys själv. Då slipper du fundera och har något konkret att rätta dig till.

Det jag kan säga är att det ofta blir problem när man får referans på ett telefonsamtal som inte registrerat med saksnummer. Verkar ju som så är fallet i här då han fått kompensering.

Av Waste
Skrivet av Jaxione:

Problemet var att jag blev lovad mellanskillnaden tillbaka. Men om du tycker det är ok att man inte håller vad man lovar så får det stå för dig. Det är ju såklart mer synd om det stackars mångmiljonföretaget som lovat en sak och nu måste hålla det. Vem är det egentligen som är girig här? Ett stort företag som lovat mellanskillnaden tillbaka om priset sänks inom 30 dagar och nu försökte slingra sig ur det eller jag som verkligen inte har obegränsat med pengar att punga ut hit och dit som förväntade mig att företaget skulle hålla sitt löfte?

Det har alltid varit löftet som varit problemet inte priset jag betalade. Nu höll dom sitt löfte till slut och jag är nöjd och glad.

Sen kanske man ska tänka en gång extra innan man skriver att folk man inte ens träffat är giriga.

Mvh J

Har aldrig sagt att du personligen är girig, det kan jag omöjligt veta. Det jag däremot har jag rätt i är att detta är ett girigt beteende. Det är jag nog inte ensam om att tycka här. Du försöker med alla medel att få ett annat pris än det som är satt på en vara. Att en person jobbar på support på ett företag betyder inte att denna har full kontroll på bestämmelser och regler, det har du ju själv upplevt. Om du inte har samtalet bandat har du egentligen inget att gå på, jag personligen litar aldrig på supportande personer över telefon om detta inte bandas. Att vara blåögd och inte kontrollera företagets policys rörande prisändringar och reklamationer får du i faktiskt bara skylla dig själv tycker jag.

Jag behöver inte dig som vän så vi ska nog klara oss där. Tycker du ska ta till dig kritiken och lär dig något av detta istället till nästa gång. Men det tror jag du också gör ;).

Av Waste

Cry me a river... Lite av det jag känner. Du har köpt en vara för ett satt pris, vad är problemet? Om man ska ha den mentaliteten får man snabbt inget annat att tänka på än pengar.

Girigheten är enorm...

Av Waste

Detta är inget problem. Du spelar av upplösningen du spelar i. Om du vill att det ska visas i ett annat format måste du redigera/konvertera filen. En annan lösning som någon skrev är att manuellt ändra aspect i Media Player till widescreen.

Av Waste

Ja det här har vi ju verkligen väntat på... Ett till Arena fps som inte riktigt klarar av att hålla måttet. Nu ska jag kanske inte säga för mycket men tycker det ser mycket och samma ut som mycket av nyare Arena titlar. Har väntat länge på ett nytt arena fps i klass med Q3, RA3 UT/UT2004. Ett lite senare eller nyare spel med samma känsla skulle kunna vara Painkiller. Var är farten i spelen, ser inga stora ytorna och dropsen mellan många nivåer/plan i mapsen är antingen få eller för låga.

Ser ju häftigt och flashigt ut men spelkänslan ser ut att bli lidande. Man ska inte känna sig begränsad eller instängd i ett Arena spel, det tycker jag mig känna här.

Av Waste

Du behöver inte använda XMP profiler, har aldrig gjort och kommer nog aldrig att göra heller. XMP är samma sak som "Preset Values". Ställ in värdena manuellt istället för att försöka ladda XMP. Lär finnas fler dividers på nyare riggar med Z97. Ska inte vara några problem.

Av Waste

DFI Lanparty logo från 2004 :). Har inte bytt sedan jag blev medlem

Av Waste

Om du känner att du kör bil som en påse skridskor kan du gott plocka ut allting. Har transporterat min rigg på lastbilsflak utan att montera ut delar. Ska till ganska mycket kraft för att lyckas knäcka ett PCB i flera lager.

Färdigbyggda lösningar/datorer transporteras inte med någon direkt försiktighet och har inte läst om någon med problem med leverans i sådana fall.

Av Waste
Skrivet av TrafikRegler:

@Waste

Skulle inte rekomendera att köra med routerns egna firmware. har du en ny router uppdatera med senaste firmware för att vara på den säkra sidan

Vet inte helt varför du citerar det jag skrivit. Men jag håller med om att det är viktigt att uppdatera till senaste stabila firmware. Om det är senaste firmware eller inte blir svårt att säga på rak arm. Bäst att läsa på forum om vad som fungerar för andra, lite dumt att bara gå på senaste release. Då det ofta blir fel flash för man har inte gjort undersökningen själv på vilken version som har fungerat bäst tidigare och vad som kanske kommer fungera bäst. Nu har det ju nästan blivit omöjligt att lyckas felflasha. Oavsett blir det lätt gissninglek utan att du egentligen vet vad som fungerar. Det hör ju inte till ovanligheten att tillverkare släpper "stabila" firmwaren som dom senare får dra tillbaka på grund buggar ostabilitet etc. SSD's har nog blivit värst drabbat här.

Det är väl det som skiljer oss "IT människor" eller "Super users" från vanliga användare. Att vi inte bara vill ha en lösning utan också förstå varför denna fungerar.

Av Waste

Har samma router men kör med dd-wrt firmware. Stabil som en sten. Har aldrig testat firmwaren som routern leveras med.

Av Waste

Det finns bra syntetiserade derivat av naturligt förekommande ämnen som har bättre verkan än sitt naturliga dito. Likaså finns det derivat som aldrig någonsin kommer ha lika bra eller samma verkan som sin naturliga.

Det viktiga är att faktiskt se saker för vad dom är, inte för vad man tro sig vill dom ska vara.

Av Waste
Skrivet av fAkkFejz:

näpp har själv en 8pro OEM som är upgraderad till 8.1pro OEM och jag har ikonen.
likaså vet jag piratversioner även får ikonen.

Good to know!

Av Waste

Tror det beror på att du har OEM lisens.

Av Waste

Enkelt svar JA. Beror helt på system och hur mycket Sata controllerna klarar av att levera av bandbredd. Det du får se på om det faktiskt lönar sig med raid. Sen har du det med stabilitet, två diskar har större felmarginal en enkel disk.

Av Waste
Skrivet av anon81912:

Haha.

Det här med att tycka om saker man inte har en uppfattning om. Inlägget jag citerar har ju absolut fel om hurvida man bör vara 2 eller 4 spelare i fia med knuff. Visst är det kul att få ha flera färger, men jag föredrar det ökade motståndet när man är fyra spelare. Dessutom tycker jag att han borde dricka saft istället för öl till fiat, då det blir mindre stök då.

Vet inte om du citerar rätt inlägg. Skriver egentligen bara att spelet ser för Sci-fi ut om man jämför med tidigare Wolfenstein titlar. Första spelet utspelade sig i en alternativ WW2 miljö. Detta utspelar sig således efter första spelet vilket kan förklara mycket. Får hoppas på att dom lyckas sammanfoga storyn bra, men tycker det kan bli svårt när spelen och miljöerna ser ut att skilja sig så pass mycket.

Men vad vet jag, har som sagt inte spelat spelet. Att tycka är att ha en uppfattning. Om man däremot gör det blint utan sina egna tankar och filter utan bara talar någon annans ord blir man fort vilsen, rädd och dömmande mot allt och alla.

Av Waste

Ser mer ut som Sci-Fi ala Starwars än Wolfenstein i mina ögon. Ser bara flashigt ut helt utan spelkänsla, allt för vanligt i nya speltitlar. Story lär bli lidande när småpojkar blir mer blöt i byxan av blinkande levande färger og futuristiska robotar istället för storyline i spelet.

Hoppas jag har fel till alla som köper spelet...

Av Waste

Om du är lite stadig på handen ska du nog klara att böja tillbaka pinsen med nål og förstoringsglas. Bit i sura äpplet och lär dig något på samma gång ;). Tar inte väldigt lång tid om det inte är allt för många pins.