Inlägg

Inlägg som Ragin Pig har skrivit i forumet
Av Ragin Pig
Skrivet av Molotov:

har du med magnethållare eller utan?

Jag har vanliga, utan magnethållare.

Av Ragin Pig
Skrivet av Halldin:

Någon påverkan på FOV? Kanske ingen skillnad mot glasögon visserligen, men man borde väl komma en längre bit ifrån.

Ja, jämfört med att köra med glasögon så är den något bättre med linserna. Med glasögon hade jag distansen på max, steg 4. Med linserna går det att ha den på lägsta läget, steg 1. Beroende på hur headsetet sitter så kan jag känna att kanten touchar mina ögonbryn i det läget så jag har satt mina på steg 2.

Av Ragin Pig

Tänkte bara bidra med lite kort återkoppling av min beställning av synfels korrigerande linser från honsvr.

Linserna fungerar bra och kom med ett hardcase + putsduk. För tidigt att uttala mig om kvaliteten kring plasten.
Leverans tog 14 dagar från beställning, spårbar försändelse (kina).
Inga extra kostnader längs vägen.

Riktigt skönt att slippa köra med glasögon, kan verkligen rekommendera att investera i linser till headsetet om man behöver.

edit:
Det är alltså dom här: https://honsvr.com/product/custom-meta-quest-3-prescription-l...
finns även med magnetfästen: https://honsvr.com/product/custom-meta-quest-3-magnetic-presc...

Av Ragin Pig

Min sista android telefon var en htc one så det var ett tag sedan jag var på den sidan staketet nu. Men på den tiden var det i alla fall väldigt enkelt att roota/jailbreaka android telefoner så när tillverkaren slutade pusha uppdateringar så kunde man flasha någon vanilla eller community dist. Det är ju i alla fall en (ganska kul) lösning för power users.

Annars är ju apple riktigt bra på den fronten. Gav bort min gamla iphone 8 plus till min pappa för två år sedan, en telefon från 2017. Den verkar fortfarande få uppdateringar vad jag kan läsa mig till.

Av Ragin Pig
Skrivet av Dimestam:

En sista ledtråd!

<Uppladdad bildlänk>

google sök ledde mig hit, låter som det kanske är relevant: https://sv.wikipedia.org/wiki/Preussens_flagga

Av Ragin Pig
Skrivet av Sapporun:

Jag beställde av Hons VR, tror det gick på 500kr och först fick jag ett par linser som dem verkade ha glömt slipa helt o hållet. Kontaktade deras support och fick direkt nya utskickade, hade inga höga förhoppningar efter första leveransen men andra paret jag fick var med rätt recept. Så kan rekommendera dem även om det blev fel först, riktigt bra support.

Jag är närsynt, har inget större synfel men upplever ändå att det är rätt stor skillnad med linser i headset.

Är dom svåra att plocka i och ur? ser att dom ska börja sälja en variant med magneter snart. Har inga fler i hemmet som använder headsetet men kommer behöva ta ut när vänner vill köra.

Av Ragin Pig

Tänkte skaffa synfels korrigerande linser till headsetet - hittar linser från zenni och vroptician. Zenni verkar det skrivits mest om men vroptician verkar skicka från Europa med snabb leverans.

Finns det någon som testat, hört om skillnader eller läst någon recension?

Av Ragin Pig

Ett av mina gamla favorit spel från 90talet är Theme hospital - för bäst upplevelse spelas det idag med open source motorn CorsixTH och då tycker jag det håller riktigt bra. En kopia av originalet krävs för installation:

https://github.com/CorsixTH/CorsixTH#getting-started

(random lets play)

---

Om man vart sugen på Baldurs gate 3 så undrar jag om inte Dragon Age: origins kan falla i smaken. Ett storslaget rollspel från Biowares glansdagar.

Av Ragin Pig

Har några år på nacken nu men rekommenderas varmt om man missat:

Portal + Portal 2

Av Ragin Pig

Factorio https://www.factorio.com/ - Riktigt roligt och beroendeframkallande

Av Ragin Pig
Skrivet av evil penguin:

04:09:26:01

Ååh vilken facepalm - såg det precis efteråt. Binärkods meddelandet fick mig att leta pussel, ska inte försöka lösa sånt mitt i natten lol.

Av Ragin Pig
Skrivet av evil penguin:

Drygt 4 dagar på timern, väl?

Hm, timern visar 4093815 sekunder för mig.
Sekunder på ett dygn= 60*60*24 = 86400.

4093815 / 86400 = ~47,382

Av Ragin Pig

Gratis samtal och sms, medlemmar emellan? Nä jag kommer inte på något som verkar rimligt. Men timern ser ju iaf ut att räkna ner till 28 dec om ChatGPT plussat dagarna rätt

Av Ragin Pig

Snålt i vanlig apple anda och på tok för lite för deras pro serie, skäms. 8gb kanske duger till konsumerande av media idag men är det målgruppen som man riktar sina professionella datorer till? nej - 16gb borde vara absolut minimum.

Det är väl också en grej om man förstår minneskrav och fattar att inte köpa basmodellen men det här kommer resultera i dyra felköp till stackare som inte vet bättre.

Av Ragin Pig

Vettig funktion, konstigt att det tagit dom så lång tid.

Av Ragin Pig

Hatar att ge dom rätt, och ja - det var andra tongångar från mig förut, men jag tror inte jag kommer stå ut med att gå tillbaka till reklamen -_-

Av Ragin Pig

Tror det blir en ssd - har även försökt köpa års subar av tjänster under black week. Hittills är det dock bara Sony som varit konsekventa med erbjudanden - i år står jag dock över pga anledningar - men ett bra tips till playstation ägare, brukar vara en ordentlig rabatt.

Av Ragin Pig

Vill också instämma lite kring nvidias drivrutiner på linux - Amds öppna är jätte bra och jag föredrar dom - men jag har faktiskt aldrig haft några större problem med nvidias stängda binär blob, mest småsaker som gått att lösa.. även på rullande distros.

Så jag har inte riktigt förstått kritiken som ibland lyfts, att dom är jätte dåliga - förr rekommenderades dom som det bästa för spel pga prestandan (iirc). Men det kan vara att jag inte ser problem pga hur jag använder datorn. Sysslar inte med 3d modelleringen eller spelar speciellt mycket under linux.

Av Ragin Pig

Tycker det är jätte tråkigt att tillverkare försöker segmentera småfunktioner för olika segmenet. Med mycket distans arbete så behöver mina skärmar fungera bra för båda arbete och underhållning. Saknar t.ex. bild + ström försörjning över usbc eller inbyggda kvm funktioner osv som aldrig återfinns i "gaming" skärmar.

Den här skärmen ser nära på perfekt ut, sjukt synd om man struntat i freesync/gsync bara för att den ska passa i något marknadsförings fack.

Av Ragin Pig

Har varit riktigt sugen på en oled skärm rätt länge nu (27” 1440p/ alt kanske 32” 4k) - det som håller mig tillbaka är framför allt problemen med subpixel renderingen av text - har det skett någon förbättring på det området än?