Inlägg

Inlägg som Ragin Pig har skrivit i forumet
Av Ragin Pig

Civilization IV - Baba yetu

Mega man x - nedan är en remix/cover (av flera låtar) som fått hänga med genom åren.

Av Ragin Pig

Final fantasy 14 - Finns så sjukt mycket bra att välja mellan här så jag vet knappt vad jag ska länka.

Av Ragin Pig

Äh, det är väl mysigt med belysning? Jag mår bra av lite färg i vardagen

Av Ragin Pig

Kollar så lite på Netflix att jag inte är säker på att deras algoritm kommer plocka upp mig. I vilket fall, jag betalar för 4 skärmar, 180kr i månaden. Detta mest för att mina föräldrar och syster vill ha det. Detta abonnemang antog jag t.om först var menat att delas.

Mer än så här betalar jag i varje fall inte så kontot får ryka isåfall.

Av Ragin Pig
Skrivet av Caenyl:

har inte den någonstans vad jag vet

ok, jag vet inte om det finns att köpa, inte omöjligt men kan vara tillverkar specifikt. Har tv'n en scart ingång så kanske en scart rgb kabel kan funka istället.

Av Ragin Pig

Blandat men nuvarande arbetsgivaren står för det mesta. Hade dom inte gjort det hade jag betalat ur egen ficka, att sitta med ett tangentbord eller mus som man stör sig på är inte värt det.

Av Ragin Pig
Skrivet av Kyraal:

Det går väl säkert att "lösa" det genom att öka dead zone via mjukvaran, men det är ju som att sätta plåster på ett sår som aldrig läker. Inte tillräckligt bra.

Ah, ja ökad deadzone hade verkligen varit silvertejps lösning. Jag tänkte mer på något i stil med nedan lösning för ps2 kontroller.

Av Ragin Pig

Någon som vet varför man inte kan lösa detta med mjukvara? Även om det skulle krävas konsol bunden kalibrering.

Edit: när jag tänker efter så har säkert inte konsolen tillräcklig hårdvarukontroll över joyconsen.

Av Ragin Pig

Så.. ca 1625kr med valuta omräkning och moms påslag. Detta för det, sämsta(?) moderkortet på marknaden ett halvår efter release.. nä förlåt om entusiasten i mig inte direkt jublar av glädje.

Av Ragin Pig
Skrivet av Caenyl:

Skulle någon form av adapter behövas också? Jag tänker på att de två översta ska gå till en.

Ser ut som det behövs en adapter, den ska isåfall ha följt med tv’n - vet du om den finns kvar?

Av Ragin Pig

Har inte meckat med det själv men tror man brukar behöva en extern upscaler för tv spels konsoler för att få bra bild. Sen skulle jag tro att enda sättet att få det helt perfekt är med en CRT tv.

My life in gaming har en lång video serie om hur man får ut bästa bild ur retro konsoler på moderna tv apparater. https://youtube.com/@mylifeingaming

Edit: playlist https://youtube.com/playlist?list=PLTNBVisVMbSR1ZDDQRgjg6S9D2...

Av Ragin Pig

Egentligen 7/10 -startade om då jag blev frustrerad över frågan där man stavat fel på keepass (var det ett quiz om nätverkssäkerhet eller finn 5 fel?)

övriga missar: vilket år sha-1 introducerades och vpn protokoll.

Av Ragin Pig

Vill nog mest peka på grafikkort och kanske moderkort. I vilket fall så har hårdvara blivit så dyrt att entusiasten i mig fått ta både ett och två steg tillbaka.

Av Ragin Pig

Har en ubiquiti edgerouter x som huvudrouter - den kör stock vilket imo är halva poängen med dessa routrar (riktigt bra dvs). Som AP kör jag en äldre asus router (RT-AC58U v1) som är flashad med openwrt.

Openwrt var det enda custom firmwaret tillgängligt för min router, men det är mycket kompetent och hade säkert kört det ändå om andra som T.ex. Merlin också funnits.

Av Ragin Pig
Skrivet av altair4:

Den brytaren är mer till för att automatiskt starta igång högtalaren om man vill lämna dem på hela tiden. Men kräver hög signal för att väcka igång.

Problemet är att om man inte har hög volym igång så stänger den ned högtalarna oavsett.

Hmm, ok. Det låter konstigt - jag hade också det problemet men kommer inte ihåg om jag gjorde något mer än att stänga av det med den där knappen. Har ett par till datorn (aux) och ett till tv’n (toslink) och dom stänger aldrig av sig längre :/

Av Ragin Pig
Skrivet av altair4:

Någon som vet om det går att stänga av Auto Standby på dessa? Blir tokig att de slår ifrån hela tiden även fast jag har ljud igång. Även om det krävs att öppna upp och löda så om ni har lösning hör av er är ni snälla. Annars åker de ut.

Ja det går, finns en brytare för auto standby på baksidan av ena högtalaren

Av Ragin Pig

hmm, alltså visst 360 kontrollen är trevlig men för egen del (och jag gissar för många andra) så är den i dagsläget mest relevant som en billig/garderobs pc gamepad av god kvalitet.

Så det borde väl hänga på att den här är minst lika bra och prisvärd för annars finns det två nyare konsol generationer av xbox att välja bland.

Av Ragin Pig

27" oled med 1440p, så man kan nå en hög uppdaterings frekvens i spel utan att offra för mycket pixel densitet. Ser ut att kunna bli en galen gaming skärm

Av Ragin Pig
Skrivet av ronnylov:

Hade hoppats att det skulle komma black friday erbjudanden på lagringsdiskar men än så länge har jag inte sett något sådant. Black week har knappt börjat i och för sig. Fyndade en M.2 SSD häromdagen men skulle vilja ha mekaniska diskar också.

inte riktigt letat men finns två stycken 18tb för ~3600kr på swecs bevakning
https://www.sweclockers.com/blackfriday?fc=4

edit: svaren ovan kom in medans jag skrev

Av Ragin Pig

måste fixa det där, problemet är att jag legat kvar på gamla mbr bootloaders som jag upplever som enklare och inte orkat sätta mig in i gpt (dual bootar). Men det håller uppenbarligen inte längre så ligger på todon, men kommer nog vara en del meck att konvertera om.

edit: vill minnas att det inte går att aktivera resizable bar utan att ordna ovan.