Inlägg

Inlägg som ElanSpeedy har skrivit i forumet
Av ElanSpeedy

Annonsen är avslutad

Av ElanSpeedy

Mina barn älskar dessa möss från Xtrfy. De är också lite mindre så tänker att de är bra för yngre personer. Elgiganten har riktigt bra pris på dess i helgen:

https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datortillbeh...

Då har du ändå ca 1250 kvar till skärm, tangentbord och headset.

Av ElanSpeedy

Xtrfy K4 TKL - svart RGB alt K5

Hej,
Söker ett svart Xtrfy K4 TKL tangentbord till min son i julklapp. Hade ”köpt” ett via en annan sajt men säljaren skickade aldrig varan så nu har jag inte lång tid kvar att ordna ett innan jul.

Toppen om någon har ett som inte används som vill sälja :-). Skriv gärna skick och vad du har samt vad du önskar sälja det för.

Läs hela annonsen här

Av ElanSpeedy

Om du kan bygga själv hade jag satsat på detta:

Budet ligger på 1000 kr på denna just nu:
https://www.sweclockers.com/marknad/234525-ryzen-7-2700x-ram-...

Låt säga att du får paketet ovan för 1200, köper ett beg gtx 970 för 500,beg psu för 400, ssd för 400, billigaste cpu-kylaren på webbhallen kostar 279 (vit med rgb), nytt chassi ca 500. Så har du en bra prisvärd första gaming-dator för bara 3179:—

Av ElanSpeedy

Annonsen är avslutad

Av ElanSpeedy

Vitt väggfäste 34 tum - Vogel 3145 eller 3245

Hej,
Min dotter på snart 13 år ska få sin första dator i julklapp. Hon kommer att få ett vitt bygge och till det kommer hon att få denna skärm som jag kom över i somras:
https://www.webhallen.com/se/product/343191-Svive-Gamingskarm-Pyx-34D901-Vit-34-QLED-IPS-144Hz-1ms-3xHDMI-DP-USB-C-Freesync

Syftet med så stor skärm är enbart för att jag tänker att skärmen ska fungera både som dataskärm och TV. Den ska sitta upphängd på väggen ovanför skrivbordet med ett vridbart fäste i 180 grader. Gärna tiltfunktion.

Har kikat lite på Vogel 3145 och 3245 (minsta modellen anpassad för 19-43 tum. Om någon har ett sådant i vitt eller motsvarande i vitt/silver är jag intresserad av att köpa.

Kan hämta inom Uppsala/Sthlm.

Läs hela annonsen här

Av ElanSpeedy

Annonsen är avslutad

Av ElanSpeedy

500+frakt om det finns kvar.

Av ElanSpeedy

1600+frakt eller hämtar

Av ElanSpeedy

Cpu+mobo

Söker efter ett uppgraderingspaket, moderkort+cpu. Cpu-kylare och RAM-minne är ett plus men inget måste.

Det ska bli en julklapp till min son på 10 år som bor varann vecka med dator men nu ska få dator hos sin andra förälder också.

Spelar mest Fortnite och lite Roblox. Grafikkortet kommer vara ett 1060 6GB. AMD 3600 (eller liknande) eller Intel gen 7/8 och uppåt tror jag funkar finfint för hans ändamål.

Datorn som ska få sig en uppgradering innan den kan bli julklapp har en FX-8350 processor så tänker att det bara kan bli bättre.

Toppen om du har möjlighet att skicka. Kan hämta inom Uppsala/Stockholm/centrala Gävle.

Läs hela annonsen här

Av ElanSpeedy

1850+frakt Samsung G7

Av ElanSpeedy

1700+frakt Samsung G7

Av ElanSpeedy
Nytt bud: 550 kr Mz1 trådlös + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av ElanSpeedy
Nytt bud: 1 300 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av ElanSpeedy

jag är också intresserad om affären ej blir av. Också Uppsalabo.

Av ElanSpeedy
Nytt bud: 750 kr Plus frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av ElanSpeedy

Är det ett vitt eller svart grafikkort?

Av ElanSpeedy

350 kr plus frakt eller hämtar i city inom I vecka, beroende på vad du själv föredrar.

Av ElanSpeedy

Uppgradera sonens dator till jul. Vad bör jag prioritera?

Hej,
Mina barn har blivit dator/spelintresserade. I julklapp kommer min dotter att få en dator som jag köper delar till just nu. I vissa aspekter verkar min dotters dator bli lite bättre än min sons. Sonen har ett större intresse och spelar i dagsläget Fortnite och Roblox. (Dottern endast Roblox). Därför tänker jag att en bra julklapp skulle kunna vara datorkomponenter till min son. Kommer sedan lämna in datorn hos lokala datorbutiken så de kan byta de delar han i så fall får i julklapp.

Sonen fick nyligen sin första speldator i födelsedagspresent. Datorn köpte jag nybyggd av privatperson på Blocket. Min sons dator:
• MPG B550 Gaming Plus
• Ryzen 5600X + originalkylare
• Corsair Vengeance RGB PRO 16 GB (2*8)
• Western Digital NvMe SSD 250 GB
• Nivida GTX 970 GB
• Asus Tuf Gaming 750W
• Chassi Zalman R2

Skärmen är en 27 tum MSI 144 Hertz, IPS, 1ms.

Köpte en USB wifi 6 dongel som visade sig inte fungera så bra. När vi bytte till ethernet kabel försvann allt lagg och sonen blev nöjd. Han har sagt att bilden är bättre när han spelar Fornite på datorn än på Nintendo Switch.

Han sitter vid datorn ca 1,5 timme om dagen. Med utgångspunkt att han spelar Fortnite, Roblox och sannolikt på sikt kommer att spela något tyngre spel. Vad bör jag nu eller på sikt se över och uppdatera i hans dator? Grafikkort? Mer ssd, är det bäst att ha tex 1 tb ssd NvMe eller behålla den som sitter i och addera tex 1 tb ssd? Eller bör jag addera hdd? Eller köpa till ett 2-pack med likadana ram-minnen? Eller något annat?

Jag har även en gammal speldator som jag köpte som en familjedator (FX-8350) som kommer att bli över som jag kommer att sälja vidare. I den sitter det ett Asus 1060 6GB grafikkort. Jag har funderat kring att byta plats på grafikkorten men känner mig osäker på om det blir någon märkbar effekt. Skulle jag bara byta plats på grafikkorten gör jag det hos databutiken i samband med att de bygger ihop min dotters dator. Bör kunna få bättre pris på bytet då.

Tar gärna emot era kloka tips!

Av ElanSpeedy

1000kr plus frakt för moderkortet