Inlägg

Inlägg som RatCat har skrivit i forumet
Av RatCat
Skrivet av MasteraCe:

Jag skulle inte handla av PC-Konsulten iallafall.. speciellt eftersom detta står i deras köpvillkor:

"Stockholms PC-Konsulter garanterar inte att datorn fungerar ostört eller felfritt. "

Nu vet jag inte om det är det att jag är trött och bakis så här på morgonkvisten men jag fattar inte hur du resonerar.

Du är medveten om att det i princip är omöjligt att garantera att en dator fungerar felfritt? Att alla program funkar, aldrig bluescreen etc.

Jag köpte innan jul en netbook från HP som var fylld med massa spyware, bloatware och andra program, som inte ens fungerade på datorn. De verkar använda samma program oavsett modell. Tog ett antal timmar att fixa detta, så att säga att den var felfri skulle jag inte.

Angående villkoren är skulle det finnas fler företag du inte skulle köpa ifrån enligt ditt resonemang. Följande kanske känns igen:

"Lenovo garanterar inte att en Maskin fungerar ostört eller felfritt." Garantivillkor.

"Apple garanterar inte att produkten kommer att fungera ostört eller felfritt. Garantivillkor.

"InfoPrint garanterar inte att en Maskin fungerar ostört eller felfritt." Garantivillkor.

Googla själv så får fler.

Då jag själv äger en Clevo från pc-konsulten kan jag intyga att de har mycket bra service, vilket även verkar intygas i denna tråd där samma fråga tas upp.

Av RatCat

Gå till valfri teknikhandlar och känn lite på dem så att du får en känsla om det är nåt du vill ha.

Denna finns på swecs marknad för 700 (bud):

http://www.sweclockers.com/annons/61535-hp-elitebook-2530p

Kanske nåt?

Tycker inte du ska gå över 1500 på begagnade netbooks, då du i princip kan få en ny för samma pris.

Det är både processor och ram som avgör. Eftersom att du inte kör några tunga program på netbooken så är det vanligaste att processorn flaskhalsar. Med det sagt så ja: 1 GB ram är mycket lite i dagens läge och mer ram är alltid fint. 1 och två gig kostar ju ungefär lika mycket så se om du kan hitta en med två eller som i alla fall stödjer två så att du kan uppgradera om det skulle behövas.

Av RatCat

Under 13 tum är det väl 11 som gäller, alltså netbooksegmentet. Som jag ser det finns det fyra faktorer i köpet av en netbook.

Först och främst är det processorn. Du vill ha en så snabb processor som möjligt men som ändå inte slukar för mkt av ditt batteri (du köper ju en netbook för att den ska vara bärbar?). Kolla på http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.... så får du en bild av vad du har att göra med.

Batteritid är viktigt och för bra batteritid krävs ett bra batteri och strömsnåla komponenter. Har för mig att det inte skiljer mycket mellan 5400 RPM och 7200 på hdd, men rätta mig gärna om jag har fel. Lita inte blint på batteritiden som tillverkarna ger, kolla hur många celler batteriet och titta på recensioner.

Design, är också viktigt om man ska bära med den hela tiden, tycker jag i alla fall. Smaken är som baken.

Priset - du vill ha den så billig som möjligt. Verkar vara många butiker som har reor nu inför jul. Om du har tur kanske du lyckas få tag på en. Jag rekommenderar aldrig någon att köpa begagnat, främst pga batterikvalitet och man vet aldrig om de har tappat den i golvet en gång för mycket.

Av RatCat

Hade beställt en netbook, men inte gick det:

Hej!

Din beställning har inte gått igenom och din order har dragits tillbaka.

Om du har frågor kring din order, kontakta kundtjänst på:

För privat och företagskunder
Ring 0771-99 10 00 måndag till fredag 09.00 - 18.00 Eller maila: support@phonehouse.se

För avtalskunder
Ring 08-615 40 80 måndag till fredag 08.00 - 17.00 Eller maila: 3c@phonehouse.se

Med vänliga hälsningar
Phone House

Dold text

Bättre lycka nästa jul antar jag?!

Av RatCat
Skrivet av Pastrami:

Gillar inte pc-konsulten, de verkar ju som att man får inget med för 10000kr, finns ju isåfall bättre val.. Kollar man på "konfig" så finns där inga HDDs med, inget operativ system osv. Så dom har dolda avgifter, very nice. Den sidan e blockerad på min dator iallafall.

Det är meningen att du ska konfigurera din dator, du kan då välja till eller ta bort saker du vill ha respektive inte vill ha. Om detta inte passar dig är det bara att fråga här så kan säkert någon snäll själ rekommendera en bra konfiguration.

Du får mer speldator för pengarna om du köper en med 6990M, detta har sagts ett antal gånger i forumet. 6990M är betydligt kraftfullare än ett 560M. Ytterligare en fördel med datorerna på pc-konsulten (clevo datorer) är att det i framtiden är möjligt att byta ut de flesta delarna. Detta kan du inte göra på vanliga datorer.

Av RatCat

Ännu ett vinklart inslag av våra kära public service.

Man kan fråga sig hur många de behövde intervjua innan de fick tillräckligt med material för att kunna sätta ihop ett tillräckligt vinklat avsnitt ala svensk media.

Enda vettiga är morsan som inte låter sonen spela.

Av RatCat
Skrivet av Papas:

Spännande, tittade precis igen och jag ser bara 2630qm och sen är nästa 2720qm

Testa att ta bort cookies osv.

Jag ser nämligen också 2670

Av RatCat
Skrivet av HenrikssonMedia:

Tack för alla svar, byggde ihop en dator på DevilTech nu för 12700:-, i7 2630QM, 8gb 1333mhz, 500gb sata, radeon HD6990m 2gb, 15,6". Den lär dyga för BF3 på iaf medium. hd6990 kortet lär vara bra mycket bättre än 560M kortet om jag förstått detta rätt?

Förövrigt, är det någon som vet hur deviltechs leveranser fungerar? står nämligen beräknad leverans tid (voraussichtliches lieferdatum) 1/11-2011. Jag kommer förmodligen inte kunna beställa datorn innan detta datum, skickar dom en gång i månaden eller hur funkar det?

Det stämmer att 6990M är mycket bättre än ett 560M.

Tror nästan att du kan få samma dator billigare på PC-Konsulten än Deviltech. Satte ihop din konfiguration där och fick till 12800.

Du får tänka på att bankerna tar ut rätt mycket mer än valutakursen du hittar på tex valuta.se eller google. Dessutom känns det säkrare att köpa från en svensk butik. Var själv i tankarna att beställa från Tyskland innan jag bestämde mig för pc-konsulten och jag är mycket nöjd.

Ganska säker på att Deviltech skickar oftare än en gång i månaden men hört att de är rätt sega ibland.

Av RatCat
Skrivet av Blackie:

Tror inte man kommer undan så mycket billigare om man skall köra BF3 på en bärbar som TS är ute efter. 560M är väl det absolut lägsta man skall sikta efter idag om man är ute efter en bärbar gaming burk med någorlunda prestanda och de startar ju runt 10.000 spänn.

Jag lyckades bygga en Mini-itx burk med Chassi, mobbo, 2500K, kylning, minnen, SSD och GTX580 kort för under 10.000 förutsatt att jag hade skärm då. Då följer sladdarna med på köpet För att göra den lan portabel så hade jag monterat ett väskhandtag ala portfölj typ på chassit.

Det jag syftade på var att det gick att få en 560M från cdon för 9000 kr och att de som sweclockers hade recenserat kostade runt 14000 om jag inte missminner mig. Alltså en ökning på drygt 50 % men i princip ingen prestandaökning i spel. Det är i alla fall inget jag skulle sträva efter.

Av RatCat
Skrivet av Blackie:

Tänk på att prestandan är långt ifrån motsvarade grafikmodell på en stationär dator. Ett GTX560M motsvarar typ ett GTS450 stationärt kort. Mitt tips är att ni kollar på SweC recension över MSI och Asus. Båda är snarlika, men som Emil säger... Man får bra mycket mer krut om man lägger motsvarande pengar på en stationär dator. Tänk på att det finns mini-itx mobbos idag som tar SandyBridge proppar, så man kan göra ett grymt litet monster bygge om man vill.

Men för er som fortfarande absolut vill köpa en bärbar så är Notebook Check en bra sida där de testar bl.a. bärbara grafikkort som GTX560M och GTX570M

Självklart får man mer krut om man köper en stationär jämfört med en bärbar. Men vill man ha en bärbar så är ju det av den simpla anledningen att den är just bärbar, eller i vissa fall släpbar. Det skulla jag inte vilja påstå att en dator med mini-itx är då det är massa sladdar och skärmar som ska med etc. Betydligt jobbigare.

I övrigt förstår jag inte varför man vill betala så mycket för en dator med 560M när de finns så mycket billigare på tex cdon.

Skrivet av HenrikssonMedia:

Gud vilken jungel detta är, man får ju en sinnes dator för 11k från https://www.xoticpc.com/ men den kan ju också kosta 16500:- om tullen tycker man förtjänar det. Hur ofta åker man på tull och moms på saker köpta från Kanada?

I min erfarenhet får man dessvärre nästan räkna med att åka på tullavgiften. Det skulle ju vara om de skickade den som gift eller inte fyllde i papperna korrekt, men detta kan i sin tur innebära problem för dem så tror de flesta avstår från sånt.

Av RatCat

Jag har själv en X-768 och är mycket nöjd.(http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/9... och scrolla ner till mitten)

Av datorerna skulle valet för mig vara enkelt: X-768 i och med att du själv får välja vad du vill ha och inte. Du får dessutom bättre skärm och snabbare grafikkort för samma pris som den från Webhallen.

Av RatCat

Vilken dator blev det tillslut?

570M är som tidigare nämnts bättre, och datorn är billigare. Förstår faktiskt inte varför de är så dyra. Om du vill ha en vass speldator kan du ju få mycket bättre dator för pengarna om du köper en Clevo.

Av RatCat

Låter faktiskt som att det är en Clevo du söker efter. Skulle rekommendera nåt i denna stilen till dina behov då den går att konfigurera så att den uppfyller dina behov samt att du slipper all bloatware:

http://pc-konsulten.se/contents/sv/p35.html

Har själv köpt från pc-konsulten och är mycket nöjd. Maila dem bara om du har några frågor.

HP ska väl förövrigt helt lägga ner sin produktion av bärbara? Kommer inte in på deras hemsida heller pga tekniska fel...

Av RatCat
Skrivet av Ali3nPredator:

Här har du det kraftigaste mobila grafikkortet, GTX 580M. Men mest för pengarna, får du om du köper från PC-konsulten. Det räcker med en 4-kärnig processor.

Här är vad jag själv skulle ha valt för 30k.

X-2560

+ AUO B173HW01 V4 blank skärm (längre leveranstid) (1.700,00 kr)
+ Normal garanti/branschstandard - max 7 felaktiga pixlar inom 14 dagar (efter leverans från oss)
+ I7 960 3,2-3,46GHz 8MB- 4 kärnor (200,00 kr)
+ 12 GB Kingston HyperX DDR3 1600 mHz (3x4 GB) (500,00 kr)
+ 2 x Radeon 6990M, 2 GB, GDDR5, DX11 (3.000,00 kr)
+ Seagate Momentus XT 500 Gb/4Gb Hybrid (1.050,00 kr)
+ Seagate Momentus XT 500 Gb/4Gb Hybrid (1.050,00 kr)
+ Intel 320 Series 120GB SSD (1.950,00 kr)
+ Windows 7 Home Premium svenskt - 64bit (1.100,00 kr)
+ Blu-ray-combo (Blu-rayspelare & DVD-brännare) (700,00 kr)
+ Intel Centrino 6230 Advanced - kombinerad blåtand (2 antenner) (80,00 kr)
+ Arctic MX-4 - cpu & gpu
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Summa: 30.280 kr

/AP

Är väl ungefär vad jag skulle tagit. Galen dator och betydligt bättre än en med 570M

Vet inte varför du kör två hybriddiskar, kan väl lika gärna köra två vanliga i och med att det är lagringsdiskar. Men om han verkligen vill ha prestandan så ^^

Av RatCat
Skrivet av lungre:

Är du bara lite händig så fixar du lätt att byta wifi-kortet mot ett med wifi/bluetooth-kombo om det skulle hänga på det

Nu är ju detta inte överdrivet enkelt att göra på alla typer av bärbara datorer på grund av oflexibel design. Dessutom pajar man väl garantin mer eller mindre när man håller på med sånt?

Av RatCat

Generellt sätt är 13" dyrare för samma prestanda, mindre skärm och ofta sämre batteritid (då batteriet är fysiskt mindre). Anledning varför man skulle vilja ha en 13":are som jag ser det är att det finns ett behov av en liten bärbar dator som verkligen är portabel.

Gå till någon butik, typ el giganten, och känns och kolla på olika modeller för att bilda dig en uppfattning om vad det är du vill ha och om fördelarna med en liten dator verkligen väger upp nackdelarna.

Av RatCat
Skrivet av koffeinn:

Skall använda datorn för spel, tänkte bara höra om det verkligen är värt att lägga de extra pengarna?

http://www.inet.se/artikel/1968982/msi-gt780-236ne-geforce-gt... + SSD HDD + Extra minne.

vs

http://www.inet.se/artikel/1968983/msi-gt780r-233ne-geforce-g... Utan SSD.

Priset blir nästan samma, skillnaden är processorn och vad jag förstår gör det ingen direkt skillnad i spel?

Tacksam för snabbt svar.

Får man fråga varför du inte köper en Clevo från pc-konsulten, deviltech eller liknande? Typ en sån här med 485M eller 6990M spöar ju 560M med hästlängder, för typ samma pris som en av dem du länkade. Du kan dessutom välja bort Windows etc.

Om SSD är värt är helt upp till dig själv. Är ju lite kortare laddningstider etc men du förlorar utrymme och priset skjuter i höjden. Det är ju absolut ingen nödvändighet om man säger så. Skulle kanske hellre rekommendera att köra på någon hybriddisk.

Processorn kommer nog inte göra någon större skillnad i spel, nej. Jag skulle dock personligen rekommendera en I7:a då de inte kostar jätte mycket extra.

Av RatCat
Skrivet av aVaTar:

Du råkar inte veta om dom (pc-konsulten/deviltech) har bakgrundsbelyst tangentbord?
Hittade inget om de på hemsidan (vilket antagligen betyder nej då) :/

Rätt säker på att man inte kan få bakgrundsbelyst tangentbord från Clevo.

Av RatCat
Skrivet av d2004:

Hittade den här --> http://pc-konsulten.se/contents/sv/p43.html den värkar rätt bra dock blir priset 14,100.00 om jag väljer det jag ska ha "tex 16 gb ram" sen är dne inte så snygg

Jag har en sån och jag är mycket nöjd. Har skrivit ett recension på den förut här på forumet. Om du kollar där har jag tagit ett par bilder. Personligen tycker jag att den ser betydligt bättre ut än diverse speldatorer på marknaden som tenderar att vara rätt spaceade, bokstavligt talat. Smaken är väl som baken antar jag

Av RatCat
Skrivet av Antonheeh:

gå in på dell.se och konfiguera din egna alienware där kan man välja amd 6990 och alla andra värsting sakera.

Om man inte vill betala flera tusen bara för att det finns en liten äggformad alien på baksidan av datorn är väl det ett rätt dåligt alternativ?