Inlägg

Inlägg som RatCat har skrivit i forumet
Av RatCat

Är själv i samma tankar. Kommer nog antingen satsa på en Gigabyte som har grymma aluminiumchassis. Något i stil med P55W skulle säkert funka mer än bra.

Annars kan du ju konfa en egen dator på mysn. Bli lite billigare i och med att du kan skippa Windows om du redan har det. Skulle satsa på en P505. Verkar som att man får en gratis 250 GB SSD just nu också vilket gör den datorn till en grymt bra deal.

Av RatCat
Skrivet av ocr123:

Msi får ips-skärmar på gt72 i januari. För mig själv kommer det bli en msi med ips och 980m. Kommer kosta ca 22k. Asus g751 har massor med småfel just nu. Gå in på forum.notebookreview.com och läs om båda datorerna. Asus har ett eget forum för rog laptops också.

Förutom de stora bulkiga GT70, GT72 och G751 så har ju även MSI slimma datorer GS60/70. Även Gigabyte verkar ha släppt nya datorer. Såg en recension här på forumet av Gigabytes nya spellaptops. De verkar riktigt grymma och mycket prestanda och kvalitet för pengarna, för att vara slimbooks.

De säljer dem på webhallen, kanske http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/208604-gigabyte_p35x_v3_156_qhd_i7-4710hq-16gb-1tb_hdd128gb-gtx980m_8gb-win_81&atcl=search:result kan vara intressant för dig?

Från vad man kan se på bilder och läsa verkar ju den mycket skönare än msi och asus motsvarigheter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av RatCat
Skrivet av Gorian:

En liten sido-anekdot:
Jag var i Asian i somras, där människor öppet pekade, skrattade och viskade om oss. Det gjordes väldigt tydligt att vi var något underhållande och lustigt.
Inte sprang jag iväg och kände mig kränkt för det? Förståelse för andra människor annorlunda livssituation och -syn fortsätter lysa med sin frånvaro i allmänhetens ögon.

Mvh,
Gorian

Som lång (1.95) och blond känner man sig väldigt utpekad i Asien. Rest mycket på ställen där de aldrig sett turister förut. Av de flesta klassificerades jag som ett Freak, som man kunde stå och glo eller peka på, ta smygbilder på, eller gå fram och visa med händer hur lång jag är jämfört med dem. Många skrattade/fnissade...

Men helt ärligt tycker jag att det var ganska kul. Förstår ju verkligen att jag ser ut som UFO i deras värld och beter mig på ett konstigt sätt, skulle jag nog också tyckt i deras situation.

Av RatCat

Från vad jag ser så verkar du hittat det mesta som skiljer de båda datorerna åt. Processorn är väl marginell skillnad och högtalarna kan jag inte uttala mig om. Om du anser att 120 GB extra SSD är värt 2500 kr ska du väl satsa på Asusen. Thunderbolt är en teknik, USB-isch, som Apple har satsat mycket på. Om du inte har massa thunderbolt produkter redan så har du ingen större nytta av det.

Thor-serien har annars generellt sätt bra byggkvalitet, bra möjligheter till framtida uppgraderingar och ser (i min mening) betydligt bättre ut än Asusen.

Med det sagt skulle jag kört på Thor, framförallt då du får mer prestanda per krona. 120 GB extra SSD behöver du knappt med den mekaniska disken.

Av RatCat

Jag skulle personligen logga in på mysn.se och sätta ihop en clevo-dator av dem. Då kan du själv konfigurera vilka komponenter du vill ha och inte ha etc.

Har själv en dator från Clevo av modell äldre som funkar utmärkt.

Av RatCat

Tycker att det är extremt intressant att se hur politikdebatter ALLTID tar vändningen 'för eller emot SD'.

Hur har det blivit så? Är det kanske ett tecken på det missnöje som råder? Att vissa (läs vänstermedia) tror att SD är synonymt med rasism? Att invandringen håller på att bli en allt tyngre fråga?

Av RatCat

Det där är en clevomaskin. Har själv en som jag är grymt nöjd med.

Grafikkortet är mxm-standard så det brukar gå förhållandevis smärtfritt att uppgradera både CPU och GPU. Det kommer efterföljare, när vet jag inte men skulle chansa fram till sommaren?

Kan inte svara om kylningen på just den maskinen, men min fungerar utmärkt så länge man ser till att rensa ut damm ur flänsarna och ger f*n i att lägga den på magen.

Den är inte knäpptyst direkt när man spelar, men det tror jag inte du hittar någon speldator som är i det bärbara segmentet. Däremot är den tyst när den inte maxas. De nya är säkert ännu bättre på detta än min.

Hoppas det var till någon hjälp i alla fall

Av RatCat

I och med att du har hårddisk, OS och har funderingar över att slänga på mer ram skulle jag snarare kollat på en clevo dator.

Typ en http://www.mysn.eu/se/xmg-p503 med 8970 måste ge absolut mest prestanda per krona i dagsläget? Speciellt med julrabatten på 10%...

Har själv en Clevo, även om det är modell äldre, som jag är grymt nöjd med.

Av RatCat

Jag skulle själv aldrig vilja plugga på KTH kista så för mig skulle valet ligga på elektroteknik. Med det sagt tycker jag att elektrokurserna på KTH var bland de tråkigaste, men smaken är som baken.

Tips: Gå in och läs vilken typ av kurser som ges de olika åren.

Av RatCat

Skulle rekommendera en M-192B från PC-konsulten.

Du kan konfigurera den så som du vill. Du kan med andra ord slänga in en fet SSD direkt och CPU samt köra utan Windows.

Finns en annan tråd här på swec med lite videos: http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1...

Av RatCat

Som jag har förstått det har Thors 15 tums modeller en AUO B156HW01 V4 skärm - vilket är bland de bästa LCDs du kan få till en bärbar i den prisklassen. Tvivlar också att den skulle gå varmare eller högljuddare än andra. Det går väl i värsta fall också att konfigurera fläkthastigheten om det skulle låta för mycket, eller använda kylplatta.

Att läsa tester om vilken som låter mest tror jag är svårt. Egentligen måste du nog lyssna på alla själv för att skapa dig en bild om vad som är ett jobbigt ljud för dig.

Vänta på nästa generation? Detta är nog det värsta man kan göra i datorvärden då det hela tiden kommer nåt nytt...

Av RatCat

Måste bara passa på att fråga: Har du testat ett tangentbord med den layouten, alltså liten enterknapp?

Det är en ganska vanlig layout på amerikanska tangentbord (?). Har jobbat mycket utomlands och hade själv samma problem som du. Men i ärlighetens namn tar det inte speciellt lång tid att vänja sig, tar max några dagar. Enterknappen är ju fortfarande större än en vanlig.

Det som jag ser som ett problem vad gäller tangentbord för bärbara är att knapparna inte är lika upphöjda som på ett stationärt tangentbord och inte har samma motstånd.

Av RatCat

Bland det starkaste du kan få i den prisklassen i den storleken måste vara en Clevo W110.

Du kan konfigurera en själv på http://www.pc-konsulten.se/barbara/extreme/x-128.html?options... och kan då komma loss på ung 7500 för en komplett dator eller så kan du köpa den förkonfad på http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/168452-webhallen_conf... .

Med den kan du både surfa och spela det mesta på, plus att du har schysst batteritid.

Har själv en Clevo pck och rekommenderar starkt!

Av RatCat
Skrivet av mrfreeze:

Ursäkta jag lånar tråden lite!
Söker också efter en ultrabook, fast jag vill ha en riktigt snabb surf dator samt kunna sätta in bilder från semestern och smidig

Du skulle ju alltid kunna titta på pc-konsultens M-192B: http://www.pc-konsulten.se/barbara/mobility/konfigurerbara/m-...

Där kan du slänga på en snabb processor och en stor hdd samt saftigt med ram. IPS-skärmen gör dessutom bildtittande trevligare.

Har själv en Clevo från pck och är mycket nöjd, dock är det en annan modell jag har.

Av RatCat

Y500 är skarp men det finns ett par anledningar som faktiskt gör CDONs dator snäppet vassare.

Y500 har aningen bättre prestanda i spelbenchmarks, men skillnaden är inte speciellt stor (notebookcheck). I övrigt är cdon-dator bättre på det mesta:

Skärmen - du får en grymt mkt bättre skärm, matt, bättre färgåtergivning, bättre betraktningsvinklar etc.
SSD istället för mekanisk - 16 gb som på y500 räcker inte till spel och 5400 RPM är inte för spel (!), eller den otålige.
1600 MHz ram, etc...
Clevo-dator - bra byggkvalitet - inge bloatware - nuff said

Sen är den tusingen billigare också.

Av RatCat

http://www.pc-konsulten.se/barbara/mobility/m-192b.html

Tryck på en snabbare prolle i denna och släng in en SSD och lite extra RAM. Då får du en IPS skärm, bra batteritid och en stark dator så när som grafikkortet.

Vet att PS stödjer GFX, men borde inte mycket ram samt snabb hårddisk och processor väga tyngre?

Angående mac så visst, som folk säger så är det bra grejer, schysst finesser och snygg design. Men om du vill ha valuta för pengarna är det inte Apple du ska söka dig till då prestandan på PCs är såpass mycket bättre.

Av RatCat

Älskar att det står:

Processormodell Intel AMD A10-4600M

Verkar i övrigt vara en intressant gejmingmodell. Synd bara på Win 8 och halvtaskig processor.

Av RatCat

Valet känns för mig ganska enkelt. På Clevon får du betydligt starkare grafikkort, vilket jag antar är en stor anledning varför du ens kollar på gejming segmentet av laptops?

Grafikkort >> CPU när det kommer till speldatorer.

Dessutom är skärmen snäppet värre i och med att du tar specialvarianten. Du får även bättre kylpasta, uppgraderingsmöjligheter etc.

Skrivet av Joskara:

Hej där,

Jag står inför ett byte av bärbar spelmaskin.

Antingen Samsung NP700: http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/153290-samsung_np700g...

Jag byter ut en HD till 180 GB SSD. Priset blir någon hundring över 16000 kr.

Eller PC Konsultens X-768B.
AUO B173HW01 V4
i7 3612QM
RAM 8GB 1600
AMD Radeon 7970M 2 GB GDDR5
180 GB SSD + 750 GB 7200
MX-4
Pris: 15950 kr

Kan inte bestämma mig för vilken som är rätt. Vad säger ni?

Av RatCat
Skrivet av Stisse:

Roligt att folk vet att de ska köpa den utan att de ens vet vad det är för telefon. Skulle Apple göra en remake på 3310 och sätta ett äpple på den och kalla den iphone 5 så skulle folk köa iaf.

Nu är ju 3310 en av de absolut bästa telefonerna genom tiderna så, why not? De skulle behöva göra den lite smalare bara så är jag en given kund

Av RatCat
Skrivet av MasteraCe:

Du har säkert rätt, hursomhelst känns PC-konsulten jäkligt B så man vill ju inte ligga ute med 15k till dom ifall dom konkar..

Nackdelen är väl då att garantin inte följer med om man säljer datorn

Edit: Vad många glömmer när dom jämför priser mellan PC-konsulten och märkesdatorer är att ASUS och MSI ingår 2Års garanti.. Dell och PC-K har bara 1års om man inte köper till för en summa.

Att de är B kan jag inte heller hålla med om, bland annat har de mycket bra support. Har inte mycket negativt att säga förutom kanske hemsidan och förhållandevis lågt produktutbud. De är väl ett småföretag och då finns väl alltid risk för att de konkar. Ganska säker på att garantifrågan varit uppe förut och att det är en clevo-garanti vid konkurs. För övrigt hade de 2 års garanti senast jag kollade.

Skrivet av Chickfactor:

I och med att jag inte lyckades få studentkortsrabatten om funka ska jag idag köpa en Toshiba Qosmio X770 med GTX560 för 7.7k.

Jag vet inte riktigt vilken status Toshiba har i laptopvärlden men de lämnar i alla fall två års standardgaranti och själva datorn har fått ganska bra recensioner överlag.

http://www.netonnet.se/art/dator/laptop/skrmstorlek/laptop-17...

Ska försöka återkomma med respons senare idag ifall du fortfarande letar

Edit: Oj, såg att du hittat dator redan.

Ser riktigt bra ut för den pengen. Inte ofta man ser nåt som sticker ut från Toshiba sedan.... länge. Kul

Någon som vet om det är den bra eller den dåliga versionen av 560M?