Inlägg

Inlägg som Slap har skrivit i forumet
Av Slap

Annonsen är avslutad

Av Slap

i7 6700K + 3080 - Intressekoll dator

Säljer min stationära dator, jag ser helst att den säljs i ett paket tillsammans med skärmar, bord samt dator. Annars dator + skärmar och sista fall bord skärmar och dator separat.

Prioritet kommer ligga ifall någon vill köpa allt och då kan vi säkert hitta ett bra pris. Datorn kommer inte säljas i delar.

Spec:
Moderkort: ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO
CPU: Intel Core i7 6700K 4.0 GHz 8MB (CPU kylare: Corsair H115i)
CHASSI: Fractal Design Define S Fönster Svart
RAM: Corsair Dominator Platinum 16GB 3000MHz DDR4 Icke ECC
PSU: Corsair AX860 860Watt 80 PLUS Platinum
GPU: ASUS TUF GeForce RTX 3080 10GB Gaming OC
SSD: Samsung 860 EVO 500GB, Samsung 960 EVO 256GB. Sitter även en 840 EVO 120GB med okänd status då den har krånglat, misstänker defekt så jag drog ut sladden, sitter dock kvar i datorn)
WIFI: ASUS PCE-AC56 802.11ac

SKÄRMAR x3: Acer 25" XF250Q 240Hz (två döda pixlar), AOC 24" G2460PQU 144Hz, HP 24X 23.8" 144Hz
Skärmarna sitter monterade på ett DELTACO Office triple hydraulisk monitor-arm 17"-27", går och ställa in lite i höjd och sidled. Jag har kvar skärmfötterna.
MUS: ASUS ROG Gladius II Wireless, tangentbord Logitech G610
Sitter även ett ASUS FAN EXTENSION CARD i datorn för att hantera alla fläktar, totalt i datorn sitter 7 fläktar (https://www.asus.com/se/Motherboards-Components/Motherboards/...)
Bordet är ett AROZZI Arena Gaming Desk - Pure Black, går tyvärr inte att höja eller säkna utan är fast i sin position. Finns även en stol som kan följa med vid intresse.
Chassit har dammfilter men de skyddar tyvärr inte mot findamm som finns en del i datorn.

Datorn fungerar fint i övrigt och kommer nyformaterad med aktiverad Windows 10 Professional (OEM/Retail) där ni även kan få med produktnyckel.

Hör av er ifall ni har frågor, har säkert glömt något.

Läs hela annonsen här

Av Slap

Kör 6700K samt 3080. Har en 1080p skärm och kör Nvidia DSR i 4K via deras kontrollpanel då jag har lika många fps där som i min normala upplösning 1080p.

Min CPU flaskar rejält och klarar inte att spotta ut mer än 40-70 fps med dippar under 30 fps i vissa scenarier. Fördelen jag får i 4K är att min CPU inte spikar i 100% maxbelastning som den alltid gjorde i 1080p vilket resulterade i väldigt många ministutters, nu får mitt 3080 sätta stop vilket resulterar i en lugnare upplevelse på skärmen.

Av Slap

Gillar du stark ketchup kan jag verkligen rekommendera denna, som en chiliketchup ska smaka

https://i.ibb.co/gSMmVHf/IMG-20211110-204150.jpg

Av Slap

Ljud och bekvämlighet är viktigt för mig. Sen gillar jag trådlöst vilket försvårar ljudbiten men idag finns de aptx hd och LDAC som få tillverkare använder sig av tyvärr. Jag väntar fortfarande på ett riktigt high-end headset med mic.

Av Slap
Skrivet av heatm:

Nice! Ser fram emot till en bilstereo som kommer med detta. I hörlurar bryr jag mig inte så mycket, men är dom allvarlig med cd-kvalité bör även signalen förstärkaren ser vara där i krokarna, så som S/N-ratio o.s.v. Dagens blåtand typ AAC är fruktansvärt kasst när man ligger på gränsen och balanserar.

Jag kom runt problemet i min bil genom och köpa en FiiO BTR 5. Nu kör jag min telefon kopplad till BTR 5 via LDAC/Aptx HD och därifrån är BTR 5 inkopplad via bilens aux ingång. De är dag och natt i jämförelse med och koppla upp telefonen mot bilens egna blåtand. Kan varmt rekommendera.

Av Slap

Blev lurad när jag skulle köpa ett grafikkort för ett par år sedan via marknaden här, betalade i förskott men säljaren slutade svara. Han hade varit medlem länge och hade rätt hög aktivitet. Polisanmälde och skapade ett ärende via kronofogden.

Fick ett brev från polisen att ärendet va nedlagt efter 3 veckor, kronofogden hade redan utmätt personen i fråga utan att de kunde hitta något värde sen tidigare.

Mailade då admin här på swec och berätta vad som hade hänt, medlemmen blev och är fortfarande avstängd.

Av Slap
Av Slap
Skrivet av Gizmo_8:

Min nuvarande drömbil!!! M135i eller m140i??
SKA ha en sån nån gång i framtiden.. med chip i är de ju uppe i nästan 400 hästar och sen asbra väghållning på det å man kan få en lämplig begagnad för typ 200k. Helt otroligt egentligen, förr i tiden fick man ju typ köpa en Porsche för att få motsvarande körglädje.

Denna är en 2017 M140i.
Otroligt rolig och köra, mitt mål framöver är dock och behålla körkortet, kan bli en utmaning

Av Slap

Blev en pocket rocket nu när sommaren är på intåg, kunde inte hålla mig

https://i.ibb.co/TRqBHxL/IMG-20210401-1314491.jpg

Av Slap

@Inet
Nu vet jag inte hur långt ni har kommit och om headsetet kommer vara trådlöst men om de blir så vill jag slå ett slag för Aptx HD utvecklat av Qualcomm för 24bit codec över BT (https://www.aptx.com/aptx-hd)

Av Slap

Beställde mitt 3080 TUF OC 15.23 på lanseringsdagen och fick mitt ca två månader senare.

Av Slap

@SwedenVirre du har högsta bud, kontaktar dig via PM

Av Slap

20.00 är sluttiden, skulle de dock komma in "sista minuten" bud 19.50-20.00 så förlänger jag med 10 minuter. Sluttid blir då 20.10, kommer de in ett nytt bud mellan 20.00-20.10 förlängs tiden med 10 minuter osv till ett bud ligger i 10 minuter.

Detta för att göra det rättvist, ni ska alla ha en sportslig chans att lägga ett motbud.

Av Slap
Skrivet av varget:

Vad för strömkontakter kräver kortet?

2x8-Pin

Av Slap

Bud noterade.

Vi gör denna snabb så jag stänger annonsen redan imorgon lördag 20.00, högst bud med avhämtning gäller

Av Slap

ASUS GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX

Säljer nu mitt 980TI pga uppgradering till 3080.

Mittenfläkten är utbytt pga defekt mot en tredjepart för just detta kort (saknas endast en asuslogga som ni kan se på bilderna)

Kylpasta byttes för ca 1 år sedan.

Kom med bud. Svarar endast på bud i tråden, inga PM. Notera även att de är avhämtning i Täby på denna då jag saknar emballage, skickas ej.

Annons avslutas 2/1 20.00

Läs hela annonsen här

Av Slap
Skrivet av Lodisen:

Nu är det inte så att kortet hänger av sin egen vikt, utan det är kortet ovanför som trycker ned det.
Bör det fortfarande vara lugna puckar?

Ahh, ja då är de något helt annat, de vågar jag inte svara på.

Kör du korten i SLI?

Av Slap

Ingen fara, de är byggda för att klara det.
Jag passade på och investera i en Cooler Master ELV8 när jag fick mitt 3080 för att motverka detta men de är mer av en lyx än nödvändighet.

https://i.ibb.co/XLvRfch/IMG-20201120-190154.jpg

Av Slap
Skrivet av anon201296:

Vad fan spelar "snyggare FPS" för skillnad i tävlingsinriktade spel eller var betyder ens "snyggare FPS"?

TS har inte nämnt något om betydelsen i "tävlingsinriktade spel"? De är skillnad på att maxa fpsen och dra upp grafikinställningarna.

Om man uppleverar att CPUn flaskar på grund av att du har ett starkt grafikkort kan du alltid dra upp grafikinställningana för att få spelen du spelar att se bättre ut visuellt. På så sätt maxar du GPUn trots att du når ditt tak för vad CPUn kan leverera.

TS är orolig för om ett 3060 Ti kommer flaska, jag menar att han kan ändå utnyttja grafikkortet genom att använda sig av t.ex. supersampling. Nej han kommer inte få fler fps än vad hans CPU klarar, men han kan få spelen att se betydligt bättre ut samt utnyttja grafikkortet till max ändå.