Inlägg

Inlägg som Mormis har skrivit i forumet
Av Mormis

Skämtar ni eller, holy bananas vilken hype trailer. Sen hur det representerar själva spelet är ju en annan sak.

Av Mormis

Jag hittade https://www.hifiklubben.se/hogtalare/aktiva-hogtalare-till-t.... kanske är ett alternativ? Finns tyvärr inte i lager i min stad så kan ej provlyssna

Av Mormis

2.0 system 3500kr

Hej!

Tänkte köpa ett par nya högtalare till datorn som mest kommer användas till musik och lite film. Jag har kikat runt lite och Audioengine 5+ är ju ett vanligt alternativ verkar det som men är inte helt övertygad. Jag har en gammal förstärkare(Sony str-de245) stående som jag kan använda till ett par passiva högtalare. I musikväg lyssnar jag på allt så det är svårt att använda det som guide, allt från Dylan till Metallica och hip hop.
Har ett Asus STX i datorn om det går att använda till något, finns ju RCA ingång.

Av Mormis

http://fidelify.net/ är en spotify klient med denna funktionen tror jag.

Av Mormis

Hade 6P varit 5,2" så hade det varit en given uppgradering från min Nexus 5, men den är allt för stor.

Av Mormis

Vet inte om detta är relaterat men jag har 30Mbit från Telia och idag har det strulat hela dagen, kontanta disconnects i Skype och jag fryser bara fast i CS:GO. Pingar sunet samtidigt men allt är normalt där, har heller inga problem med att surfa/streama video osv heller.

Av Mormis
Av Mormis

Ny dator, nytt problem. Har försökt med ett par olika lösningar som jag hittat online men ingen av dem verkar funka

Av Mormis

Om du ska streama på Twitch så har de ett tak på 3500 bitrate som de gärna inte ser att du går över. Teoretiskt kan du väl streama i 90k bitrate.

Av Mormis
Skrivet av CorsairSWE:

Som de nämndes tidigare i tråden, testa att lägga ner datorn medans pumpen är igång för att se om luften försvinner. Annars så är det inga problem att reklamera, om du gör det direkt till oss så kan vi göra en express RMA så du får en ny skickad till dig som du kan använda och sen skicka in den som de är fel på.

Grym service! Men jag balls to the ball på slangarna igår och det verkar ha fixat sig nu, men om problemet återkommer ska jag testa ditt förslag.

Av Mormis

Tack för svaren men det blir nog en Noctua NH-U14S om jag köper nytt.

Av Mormis
Skrivet av kerbo:

Jag vet ju inte var du satt radiatorn, men om du har den bak på chassit så ställer du chassit på frontpanelen så att radiatorn kommer överst. Bättre med luftbubblor i radiatorn än i pumpen.

Edit: Bubblorna är ofta rätt små som jag förstått det och det kan ta ett tag innan alla vandrat uppåt i systemet. Om du dagen efter vänder tillbaka datorn i normalläge så kan det sedan vara så att bubblorna stannar i radiatorn om det inte är för mycket luft i systemet. Nu är jag ingen vattenkylarsnubbe direkt men det är så jag vill minnas att flera andra tidigare gjort då de råkat ut för detta problem. Så testa.

Okej ska pröva detta inatt, systemet måste inte vara på va? Det blir lite problematiskt då.

Av Mormis
Skrivet av kerbo:

Prova att vänd lite på datorn så att kylelementet kommer överst, sen låter du datorn gå i den positionen över natten så kanske luftbubblorna vandrar bort från pump o slang. Har sett tidigare att en del varit tvungna till det. Det kan hjälpa.

Nu hänger jag inte riktigt med vad du menar. Vända lite på datorn? Lägga den ner eller hur menar du.

Av Mormis

Uff, reklamera saker är inte min grej riktigt. Sitta utan kylare 1 vecka är inte så lockande, blir väl att köpa sig en ny inom snar framtid då.

Av Mormis
Skrivet av giplet:

Smäcka på kablarna? Menar du slangarna? Om det är slangarna du menar så kan det vara så att det suttit luftbubblor som du nu har fått bort. Det bör vara lugnt att köra vidare. Är det elkablarna du pratar om så skulle jag bytt kylaren. Du vill ju inte att fläkt eller pump stannar.

Menade självklart slangarna. Problemet är att detta kanske funkar i några minuter sen går tempen upp igen.

Av Mormis

H60 problem

Hej.

Märkte för någon dag sedan att tempen på min CPU hade gått upp väldigt, tänkte att de var väl tid att damma av bara. Men så var icke fallet, visar sig att det är något fel på min H60. Läste någonstans att jag skulle pröva att smäcka lite på kablarna och detta hjälpte direkt, sjönk minst 10c. Är detta ett fel jag kan lösa själv eller måste jag köpa mig en ny?

Av Mormis

Använd obs estimator på deras hemsida och läsa några guider som finns på deras forum. Ta dig faktiskt tiden till att hitta informationen först(som är väldigt lättillgänglig) innan du skapar massa trådar.

Av Mormis

Att spela in med diverse program drar på hårddisken och processorn, det är rekommenderat att spela in till en annan hårddisk än den du spelar på. Som någon ovan säger så är nog LoL replay bästa alternativet eftersom där kan du spela de bitar du vill ha utan att bry dig om lagg i spelet eftersom det är en replay.

Av Mormis

Har du under 5mbit i uppload blir det nog svårt att streama online spel där pingen är viktig.

Av Mormis
Skrivet av Karlsson1993:

Ska dyka lite djupare i QoS och se om jag kan förstå det hela, dock så gjorde jag ett test nyss med uplinkhastigheten strypt till 70 kbs och får ändå samma respons i form av 500-600 ms på WoW.

Med 1Mbit upp så är 70kB/s fortfarande rätt stor procent av din max uppload, som teoretiskt ligger på 128kB/s om du har exakt 1Mbit upp. Så att din ping skjuter i höjden är inget konstigt. Skulle vilja säga runt 30 kanske 40kB/s inte borde påverka pingen så värst.