Inlägg

Inlägg som Svantesson666 har skrivit i forumet
Av Svantesson666

77". Slängde ut skrivbordet för snart 20 år sedan och har aldrig ångrat mig.

Av Svantesson666

ordlig.se nr 693, 4/6

⬜⬜🟨🟨⬜
⬜⬜⬜🟨🟨
🟨🟨🟨🟪⬜
🟪🟪🟪🟪🟪

Av Svantesson666

ordlig.se nr 692, 3/6

⬜⬜⬜🟪⬜
🟨🟨⬜🟨⬜
🟪🟪🟪🟪🟪

Av Svantesson666

Tackar och bockar

Av Svantesson666

ordlig.se WEEKEND nr 690, 4/6

⬜⬜⬜⬜⬜⬜
🟨⬜⬜⬜🟨🟨
⬜⬜⬜🟪⬜🟪
🟪🟪🟪🟪🟪🟪

Av Svantesson666

ordlig.se nr 688, 6/6

⬜⬜⬜🟨⬜
⬜⬜🟨🟨⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
🟨🟨🟪⬜⬜
⬜⬜🟪🟪🟪
🟪🟪🟪🟪🟪

Av Svantesson666
Skrivet av Fade:

Har aldrig haft något problem med DV under det året jag haft min c1 77", använder mig av apparna i tv'n och en Zidoo z9x (mediaspelare).

Haft min CX i ett par år och har heller aldrig haft något problem med Dolby Vision. Källa är en nVidia Shield Pro med Plex, Kodi eller Netflix.

Av Svantesson666

Läste på en annan sida att denna är ungefär lika snabb som flaggskeppen var för två år sedan, men troligtvis lite bättre i energieffektivitet.

Hade passat mig utmärkt. Behöver verkligen inte snabbare mobil än så.

Av Svantesson666
Skrivet av Tommy:

Varför behöver jag nåt annat än en HTPC för att få Dolby Vision, finns det inte stöd i moderna GPU:er?

Nej det gör det inte. Du kommer inte få DV från datorn hur du än gör. En Shield är svaret på gåtan som sagt. Och tro mig skillnaden mellan HDR och DV är kort sagt enorm. Tom min helt teknikointresserade ser skillnad direkt. Det är inte ens en fånig överdrift utan hon gör verkligen det.....för att inte tala om undertecknad.....vet inte om det beror på att LG hanterar vanlig HDR ovanligt dåligt eller inte. Men skillnaden när filmer har och inte har DV syns direkt i kontrast och färgmättnad.

Vore kul att få se hur en film med DV är ut på Samsung som då visar den i HDR10. Samsung stödjer HDR10+ vilket borde vara ungefär lika bra som DV, problemet är ju bara att det nästan inte finns några källor med HDR10+.

Du behöver inte oroa dig för inbränningar. Jag har kört min CX som min enda datorskärm i flera år utan ens mikroskopiska spår av inbränning.

Av Svantesson666

LG alla dagar i veckan p.g.a. Dolby Vision. Men du lär behöva ha något annat än HTPC som källa för att få Dolby Vision. Rekommenderar att du köper en nVidia Shield Pro.

Själv kört med en CX "77 och en Shield i ett par år nu. Funkar fint.

Av Svantesson666

Super Mario Bros. Wonder

Spel #8 för 2023

Herregud vilket roligt spel. Nintendo kan verkligen göra roliga plattformsspel. Har alltid rankat Super Mario Bros. 3 högst i serien (har dock inte spelat alla) men detta slår det. Fantastiskt roligt spel, om än kanske för enkelt. Bortsett banan Fluff-Puff Peaks som jag tyvärr inte klarat trots att jag måste ha gjort 200 försök vid det här laget (behövs dock inte klaras för att klara själva spelet).

Tog mig sammanlagt 22 timmar men då har jag också plockat alla Wonder Seeds bortsett ovan och en bana till som jag inte kan komma till om jag inte klarar Fluff-Puff Peaks.

Betyg 5/5

Av Svantesson666
Skrivet av F.Ultra:

Det är jag övertygad om att de både tror och hoppas. Det är därför som de har exclusives och delar ut gratisspel. Planen är uppenbarligen att tillräckligt många utvecklare ska lämna Steam så att EGS blir det enda alternativet som är kvar (varpå de magiskt kommer att höja den procentsats som de tar).

Eller tror du att de driver EGS med miljardförlust för att de tycker synd om alla andra utvecklare som måste betala 30% till Valve? Nej någon högt upp på Epic eller Tencent har en nagel i ögat när det kommer till Valve.

Att ta en betydande andel är inte samma sak som alla. Det är nämligen närmast otänkbart att de tror att alla ska lämna Steam. I styrelsen sitter högst sannolikt en del utbildade ekonomer och de tror garanterat inte på världsherravälde inom gaming. Men givetvis hoppas de...

Av Svantesson666

Kan vi inte bara döda den här tråden?

Av Svantesson666

ordlig.se nr 672, 5/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟨🟨🟨⬜
⬜⬜🟩🟩🟩
🟨⬜⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Hade ingen aning om vilket ord det var

Av Svantesson666
Skrivet av Meowi:

Jag är nog ensam om att gilla Epics enkla launcher mer än Steams klottriga stil.

Jag tycker också om Epics Launcher betydligt mer än Steam. Steam känns otroligt föråldrad (har använt den sedan den var ny) och direkt ful. Använder Steam så lite som möjligt. Använder mest Epic men föredrar GOG om alternativet finns.

Av Svantesson666
Skrivet av Gurrrra:

Ja stackars Apple, bara nästan en biljon kronor plus :((

Intänkt är inte samma sak som vinst. Det är totalt värde av all försäljning (omsättning). Från artikeln vet vi inget om kostnaderna Apple haft under samma tid. Men högst sannolikt har Apple gjort några (många) miljarder i vinst i alla fall.

Av Svantesson666
Skrivet av VisualDarkness:

Våra ser nästan identiska ut, bara att jag istället minimerade bokstäver på näst sista.
ordlig.se nr 666, 6/6

🟩⬜⬜⬜🟩
🟩⬜🟩⬜🟩
🟩⬜🟩⬜🟩
🟩⬜🟩⬜🟩
⬜🟩⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Försökte faktiskt minimera på näst sista men hittade inget ord som hjälpte mig bättre än ordet jag gissade på... =\

Av Svantesson666

ordlig.se nr 666, ❌/6

⬜⬜⬜⬜⬜
🟨⬜🟨⬜🟩
🟩⬜⬜🟨🟩
🟩⬜🟩⬜🟩
🟩⬜🟩⬜🟩
🟩⬜🟩⬜🟩
Ahhhhh.....f-n......hade en streak på 140 som rök. Bara göra det bättre nästa gång. Vill klara ett år.

Av Svantesson666
Skrivet av LSD:

Nu hoppas jag på itx moderkort till denna och en riktigt bra htpc är född.

Tyvärr inte för mig eftersom den knappast lär kunna skicka ut Dolby Vision oavsett konfiguration. Men om man inte efterfrågar det, så absolut. Annars håller jag med om att det låter som om det skulle bli en ypperlig HTPC. Själv hoppas jag nVidia får tummen ur någon gång och släpper en ny Shield. Men en ren HTPC med stöd för DV hade annars varit uppskattat.

Av Svantesson666
Skrivet av flashen:

Philips HUE på allt, nu är man beroende och fast allt fungerar perfekt

Fast då har du också bara styrning av belysning misstänker jag? Eller finns det sensorer, motorer och sånt också via Philips Hue?