Inlägg

Inlägg som Svantesson666 har skrivit i forumet
Av Svantesson666

ordlig.se nr 856, 6/6

🟨⬜⬜⬜🟨
⬜⬜⬜⬜🟨
⬜⬜⬜🟨⬜
⬜🟨🟨🟨🟨
🟨🟨⬜⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Ibland är det jobbigt

Av Svantesson666

Kul! Hade en röd när det begav sig.

Av Svantesson666

Fakta: Jag gav 40 000 kr för min OLED
Slutsats: Jag hade kunnat få 3,26 tum av denna TV istället.

Av Svantesson666
Skrivet av Aje:

Kör också en C2a, men med stora inbränningsproblem. Ljusstyrkan beror ju helt på din omgivning. Jag sitter omgiven av fönster så kör på 90% för att se något på skärmen. Kan verkligen inte rekommendera en OLED-TV som skärm. Bara en dålig kombo, framför allt en LG som inte går igång automatiskt utan måste startas via fjärrkontroll.

Kör ni OLED-TV så är tipset att använda en enkel färg som bakgrund, inga bilder. Oavsett så från ni inbränningar från Taskbar. Omöjligt att komma ifrån.

Jag har en CX 77 som skärm. Använd den i ett par år nu och har inga som helst inbränningar. Så att hävda att det är "omöjligt" att komma ifrån är rent trams. Dessutom om man läser de trådar här på SweC som handlar om OLED av de som faktiskt äger en OLED verkar inbränningar synnerligen ovanligt. Tråkigt för er som drabbats så klart, men verkligen inte representativt för den stora skaran.

Av Svantesson666

Kört min CX 77 som skärm i några år nu, noll problem. Har även OLED på min laptop (Samsung Galaxy Book 3 Pro), noll problem där också. Kommer aldrig byta till en teknik som har sämre svärta. Svart ska vara svart.

Av Svantesson666

https://i.imgur.com/3UJaatu.jpg

Nya skor att ha lite till vardags. Gillade den skimrande färgen på de.

Av Svantesson666

Nyheten hade varit om det inte varit fler personer som gjorde det digitalt än förra året...

Av Svantesson666
Skrivet av hundmat:

Oj, ser ut som en billig kopia på Wago 221. Är det biltemas?

Nä det är billiga kinagrejer men de hade fått bra kritik och de som använt grejerna. Tycker själv de känns bra faktiskt

Av Svantesson666
Skrivet av Hakinger:

Mja, jag vet inte vilka sidor du tänker på, men de fulstreamingssajter som jag då och då använder för att se serier eller dokumentärer som inte visas här har ingen reklam som jag ser (kör med ublock i firefox) och filmerna avbryts inte av reklam heller. Däremot är det ibland problem med buffringen så man får hålla på och byta servrar.

Låter som om det blir en fantastiskt avslappnad upplevelse...

Av Svantesson666

https://i.imgur.com/o1QWH9w.jpg

75 öppningsbara kopplingsklämmor i olika storlekar. Bra att ha grejer helt enkelt. Använt Biltemas fasta tidigare. Hade 100 stycken sådana och sedan bestämde sig min syster för att renovera huset...

Av Svantesson666

https://i.imgur.com/4lCYDty.jpg

Behövde en ny telefon efter att ha tröttnat på min förra budgetlur. Så nu går vi åt andra ändan av spektrat. 512 GB lagring. Gillar dock inte att den saknar micro-SD kortläsare.

Av Svantesson666
Skrivet av Selmalagerlöf:

wow... verkar som dom har lyssnat på någon kunnig för en gångs skull.. synd att dom inte gör det oftare bara :/

Är väl ändå så att EU bestämt rätt många bra grejer som rör teknik senaste åren? Några exempel nedan och varje gång har de onekligen haft experthjälp.

Roaming för telefoni inom EES
Streamingtjänster får inte geoblocka inom EES
Kravställt USB type C
Kravställt att kunna laga elektronik
Grindvakter (DMA)
....plus säkert mycket mer som jag inte kommer på, på rak arm

Av Svantesson666

I jobbet: Ja
Privat: Ja (både egen och Mullvad)

Av Svantesson666

Jag har fått uppdateringen och jag har Windows 11 Pro. Jag har inställningen påslagen och jag har då inte fått någon som helst reklam. Gäller verkligen detta Pro eller är det bara Home som blir påverkad?

Av Svantesson666

ordlig.se nr 840, 2/6

⬜🟨🟨🟨🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av Svantesson666
Skrivet av Hurtigbullen:

Jag kör med originallaunchern utan uppdateringar och har autouppdatering avslaget. Försökte byta nån gång, men fick inte till det, men med originallauncher utan uppdateringar så slipper man ju reklam också.

Kör en 3:e parts launcher på Xiaomi S Boxen som mamma har. Jäkligt avskalat och nice. Tanten är 83 år och när Tele2 klantade sig så ingen bild fanns så kom intresset för att få igång den burken och starta SVT Play och minsann, med den avskalade launchern som jag stoppat dit så lyckades hon få igång det själv.

Det är jätteenkelt att byta, tar några få minuter allt som allt. Här är en video, https://youtu.be/lwGMtwGk9L8?si=eYHpxUhnLUW84Dgx

Kort sagt installerar man en ny launcher och väljer sedan i menyn vilken som ska starta auto, och vilken launcher man ska komma till om man klickar på hemknappen. Klart.

Av Svantesson666
Skrivet av adfactory:

Aldrig sett anledningen till att välja en Chromecast över en AppleTv, billigare ja... sämre ja

För att de är billigare än Apple TV och nVidia Shield. Annars är givetvis dessa bättre produkter. Som så ofta så får man vad man betalar för. För många räcker dock en Chromecast utmärkt.

Av Svantesson666
Skrivet av Njakke:

Kul!
Hoppas detta jagar på nvidia *lite* med en ny shield - tveksam att de bryr sig ens om denna.
Tycker min 2019 modell börjar bli lite seg i navigeringar, annars fungerar den bra.

Rekommenderar dig att byta launcher. Gjorde väldigt stor skillnad på min Shield Pro. Jag bytte till Projectivy Launcher och ångrar bara att jag inte gjort det tidigare.

Av Svantesson666
Skrivet av reaperishere:

Shield tv pro är ju sämst dolby vision fungerar inte ens och bilden ser helt förjävlig ut på OLED. Allt svart ser grått ut jämfört med Google TV. Den senaste säkerhetsuppdateringen är också 2 år gammal.
Men visst är den snabbare i övrigt...

Vad svamlar du om? Dolby Vision fungerar utan minsta problem på Shield Pro och svart är 100 % svart på en OLED. Fattar inte ens vad för inställning du fått fel för att lyckats få någon gråaktig bild på OLED.

Av Svantesson666

Alltså helt ärligt skulle de inte göra sitt jobb om de inte sa att de var emot det. Hade man frågat MUST, CIA, MI6 eller liknande hade de svarat samma sak.