Inlägg

Inlägg som Aloysius har skrivit i forumet
Av Aloysius

Inte för att vara den som är den eller för att jag skulle kunna göra det bättre, men vad är det egentligen som gör programmet han gjort till ett OS? Jag vet inte om det finns någon vedertagen exakt definition av ett OS (ett program som ligger som ett abstraktionslager mellan program och hårdvara och hjälper till att fördela systemresurser etc?) , men han borde väl åtminstone kunna starta spel genom det?

Av Aloysius

Det är fascinerande att att han inte ens förstår vad "bränna" betyder. Det är ingen kritik, det är ju en generationsfråga, men det är ändå intressant att det finns vuxna människor idag som inte bara aldrig har bränt en CD eller DVD utan blir förvirrad när någon frågar och kanske tror att det betyder att läsa innehållet på en skiva.

Av Aloysius
Skrivet av xxargs:

Har du sovit under en sten

På den tiden mobiltelefoner var nytt och det kostade typ 8:- minuten att ringa med dem i slutet av 1980-talet så var det två kategorier användare som hade råd med dessa - hantverkare och börsmäklare och de sistnämnda gärna flashade med telefonerna vid bardisken på Café Opera. Har ni sett en Storno hundben fastklämd vid örat med axeln och låtsas jobba vid bardisken så är liknelsen till 'nalle' inte så lång...

Nja, som jag minns det var veterinärer en väldigt stor early adopter av "biltelefoner". De stod ju allt som oftast ute i en ladugård någonstans och förlöste en kalv och mobilen gjorde nog deras liv väldigt mycket enklare.

Säljare ute på fältet var också en tidig grupp.

Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius

De första smartphonarna bytte jag ungefär vartannat år. Men nu senast hade det gått nästan 4 år och om jag inte fått en ny telefon hade jag nog kunnat ha kvar den ett år till.

Av Aloysius

Jag är gammal..

Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius

Vad har ni för hastighet/upplösning/framerate på er Gamestream-ström?

Uppsättningen är:
Stationär PC -> ethernetkabel-> router -> 5G Wifi -> Nvidia Shield 2019.

När jag väljer Test connection får jag runt 31 Mbps till datorn. Har inga problem med hastighet i övrigt. Testar jag Wifi mot internet från shielden får jag ca 200 Mbps, samma med iPerf mellan PC och shielden. Och PCn maxar min internetuppkoppling som bara är 250/250 om jag testar något test mot internet.

När shielden får ställa in automatiskt väljer den 1080p@60.

Är det normalt eller är det någon inställning jag missat?

Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius
Av Aloysius
Skrivet av KingCobra:

Jag har testat alla frekvenser, 4k, 1080 med alla 24, 25, 30, 50, 60 hz men ingen skillnad alls med HBO appen.
Har inte hyrt från google på denna men har inte upplevt problemet alls på sf, disney+, rakuten, prime, youtube, netflix, youtube, svt play, cmore, viaplay.

Ursäkta bumpen. Vet du om Viaplay fungerar med 4k på den här Chromecasten utan ethernet? Enligt Viaplays egna (inte så uppdaterade som det verkar) krav på 4K så är ett av kraven Chromecast Ultra med nätverkskabel. Men känner de verkligen av nätverkskabeln eller går det lika bra med en bra trådlös signal?

Jag funderar på att köpa en till en tv där jag inte kan dra kabel.