Inlägg

Inlägg som techdude57 har skrivit i forumet
Av techdude57
Av techdude57

USB data recovery? Enkel mount av HDD för filöverföring TIPS!!

Skulle göra backup på min annars fungerande bärbara dator som sist jag använde den för några veckor sedan var hur pigg som helst. Startade upp den och gjorde en överföring till min externa på cirka 50GB. Gick segt dock. Sedan gjorde jag en till överföring från annat område på disken runt 50GB igen och då hängde sig allting....

Symptom:
Allt står still men går att highlighta saker och röra musen. Så fort du klickar på något hänger sig allting.
Får upp felmeddelande vid uppstart om att disken har attributes som "Dell" upptäckt snart kommer faila
Får upp "copy count(chip) på rött via gpartedmagics live ISO
Får upp msdos error och gpartedmagic frågar om detta verkligen är en GPT partition eller dylikt

Överföra små saker i taget går bra (oftast) typ 2-3GB och då rullar den först 200MB/sek till 50mb/sek och därefter fryser den på mitten så första 1GB går svinfort av en film tex, därefter står den på 20-40MB/sek helt fryst i 60sek och sen fortsätter den lite, för att frysa 60sek och så håller det på. Så får man ta en och en och sen vips fryser maskinen.

Behöver nu tips på LIVE ISO program för data recovery som man kan boota via USB. Har Rufus för lägga över till ett A-disk minne.
* Vill kunna mounta/få upp min hdd i liveos:et
* Vill kunna klicka i dom filer jag vill spara
* Vill inte att den skapar någon imagefil eller liknande utan helst kopiera filer som jag klickar i rakt av utan att överskriva det som redan ligger på den externa HDD

Så tips någon? Sökt på youtube men får som vanligt bara upp skit videos om folk som sitter i cmd och försöker kopiera saker med windows xp. Vill ha som Gpartedmagics mount click-save program som körs i RAM eller via Live.

Av techdude57
Skrivet av Smack Jack:

Detta svarar inte på alla dina frågeställningar, men QE55Q8DNAT är originalnamnet på TV:n hos tillverkaren. Tilläggen med XXU/XXC kan vara regionala skillnader, där tex. en sådan sak som färgen på foten kan skilja sig. Panelen skall vara den samma. Vet att det var ett sätt att komma undan diverse "prisgarantier" förr om åren, vet inte hur det är numera. Tex. Media Markt säljer en som heter QE55Q8DNATXXU och Elgiganten en som heter: QE55Q8DNATXXC, samma panel men inte samma modell enligt företaget som säljer den, då slipper man undan prismatchningar.

Rätta mig gärna om jag har fel: @laxpudding

Blir dock inte klok för står under exakt samma beteckning på Prisjakt när jag köpte TV:n första gången på Hifiklubben. Och vad jag kan se så är det bara XXC som finns. Verkar som att den jag köpte först var QE55Q8DNATXXU och den som Elgiganten sålde mig var QE55Q8DNATXXC

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4852329
https://www.pricerunner.com/pl/2-4676020/TVs/Samsung-QE55Q8DN...

Eftersom det är denna jag söker med silver fötter. https://www.whathifi.com/samsung-qe55q8dn/review
Otydlig marknadsföring för kollar man på https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/QE55Q8DNATXXC/sa...

så ser det klart och tydligt på bilderna ut att vara silver fötter inte carbonmatt svart..... såhär såg den jag fick ut

https://i.postimg.cc/kGj4N0Dy/IMG-20190709-181052.jpg

Och såhär ser elgigantens ut

https://www.elgiganten.se/image/dv_web_D18000100292469/QE55Q8DNA...

Skall lämna tillbaka den imorgon. Har mailat till diverse butiker och även försökt kolla på Amazon vilken modell det kan vara som jag borde beställa. På Samsungs egen hemsida finns även en helt annan som heter Q8FN som ser likadan ut https://www.samsung.com/us/televisions-home-theater/tvs/qled-...

Någon som vet om Hifiklubben brukar ta hem varianter med utländsk standard än vad tex Mediamarkt och Elgiganten plockar in?

Av techdude57

Köpte Samsung TV men fel färg och remoten glappar?

Köpte en Samsung Q8 på Hifiklubben för några månader sedan ihop med mitt ex. Köpte därav en ny likadan på Elgiganten för några dagar sedan som jag nu orkade packa upp.

Märker direkt att färgen skiftar mer mot matt svart än mot silver på foten och själva tv-ramen. Trots att skiten heter exakt samma...
Denna köpte jag https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/QE55Q8DNATXXC/sa...

På denna länken hittar jag dock:
https://www.whathifi.com/samsung-qe55q8dn/review
Manufacturer Part Number QE55Q8DNATXXU
Colour Carbon Silver, Eclipse Silver

Och på samsungs egna hemsida hittar jag https://www.samsung.com/us/televisions-home-theater/tvs/qled-... att den heter Q8FN

Men på elgiganten och prisjakt heter den klart och tydligt QE55Q8DNAT med produktnummer QE55Q8DNATXXC

Varför visar dom upp bilder på en silvrig TV där foten i själva verket är svart? Den jag köpte på Hifiklubben som nu längre inte finns eftersom den sålde slut nyss verkar det som var precis som på bilderna SILVRIG.

Sedan undrar jag om man kan reklamera endast TV-remoten till Elgiganten och få en likadan? eller är dom kopplade med nån sifferkod till specifik tv. Anledningen är att remotens vänsterpil knapp "glappar" eller känns begagnad. Allting var i ny skick men den känns begagnad och slapp eller vad man ska kalla det. Den har inte heller det där hårda klicket som alla andra knapparna vilket är otroligt jobbigt när man väl har en sådan och kommer använda den dagligen.

Av techdude57

28.500 i ingångslön, 25 år
- 30 semesterdagar
- 3000 friskvård
- mobil, dator
- 5 privata läkarbesök betalda av firman/år

IT-tekniker/konsult hos Göteborgs stad. Ingångslön så börjat nu i år. Tidigare erfarenhet inom data ~3 års arbete och motsvarande 3 år på yrkeshögskola med inriktning datasäkerhet. Har även en hel del Cisco certifikat om det nu är något att ha ens. Mest självlärd och frammåt. Tycker det är alldeles för mycket SLASHASAR på dom flesta ställen jag varit på hittils. Personer som är ansvariga, chefer, andra konsulter etc som inte tar tag i något utan bara kastar problemen vidare och skyller på "systemen" och att allting måste gå via "officiella vägar" som tar TID. Så får se vad man begär nästa år eller om man går vidare.

Av techdude57
Av techdude57

Lägg till denna raden under din annons-addon under "My filters" på Ublock Origin iallafall som jag använder.

youtube.com##.no-scroll #page-manager:style(margin-top: 0px !important)

så försvinner randen i fullscreen.

Av techdude57
Skrivet av andreassofus:

har pratat med Inet nu. han sa att cpu-fläkten kan vara felkopplad. Fläkten ska vara kopplad till moderkortet och inte till nåt som hette "fan hub"

Vet dock inte hur man ser det.

han sa också att AMD processor är varmare så 50 grader inte var så mycket i viloläge.

Klart han säger så... dom vill ju inte erkänna något "fel". Eller rättare sagt moderkortstillverkarna kör sina default ganska högt vilket tvingar fläktarna att hålla på som du upplever det varva upp och ner om man inte manuellt går in och sätter kurvan eller sänker voltage.

Väldigt dumt men händer som oftast när man köper ett överklockningsvänligt mobo till ett standard bygge

Av techdude57

Gigabyte GeForce GTX 460 1024MB OC var för min del väldigt seglivat och riktigt starkt kort med ännu mera överklockning.
Bytte nämligen ut det 2017 mot ett 1060 och då hade jag haft det i 6 år utan problem och spelat titlar som Tomb Raider rise of tomb , GTA V online på high, Crysis 2 etc allt i 1080p då men endå.

Av techdude57

3000 på blocket marknaden? Vild chansning låt se vad andra här säger :/

Av techdude57

Som du ser är din CPU Voltage ganska hög antar den är automatisk men min i7:a klarade på 1.050V nu kör jag den dock 1.080 då jag fick en ynka bsod efter typ 12h gaming för några månader sedan. Kunde varit vad som helst så din prolle behöver knappast 1.406 du kan nog gå ner till 1.150 direkt och lägga den där utan problem. Vill du gå lägre bara prova dig neråt så får du ner tempsen > mindre fläktarbete för kylning.

Just nu kör dina fläktar förmodligen på default läge och likaså moderkortet för dom som EV vill överklocka.

Av techdude57

Intel Core i7 7700K 4.2 GHz
MSI Z270A S02
DDR4 2400MHz CL14 @ 3000Mhz

Så har jag min CPU fläkt. De andra fläktarna två 140mm i fronten av ett Fractal Design och en bak har jag inte justerat nå vidare utan de körs i default antar <200rpm hela tiden då dom inte hörs alls. Grafikkort kan du satsa alltid på ett MSI dom är ljudlösa på fläkten 0RPM enda tills det når 60> grader

https://i.postimg.cc/ZRKKDdsy/IMG-20190220-212456.jpg

https://i.postimg.cc/kgv21qMz/IMG-20190220-212550.jpg

Av techdude57

Skall posta mina fan curves till dig. Min Noctua går 190-600RPM kyler en i7:7700 på stabila 4.5Ghz 1,080Volt konstant sedan något år tillbaka. Har dock ett MSI moderkort typ z370 eller liknande men samma curve "modell".

Blir en ny reply när jag rsat datorn om en liten stund har lite saker som måste bli klara först. Hade samma problem när jag satte ihop datorn första starten. Satt en stund och pillade med det där liksom XMP på ram minnena till 3000Mhz från ett par standard 2400. Går att klocka det mesta nuförtiden så man kan köpa mellanklass hårdvara och klocka något tyngre istället till likvärdig prestanda.

Av techdude57

Nä nu orkade jag inte kolla mer det är ju ingen "kraft" i deras tal dom kommer upp lite halv sega och står helt stilla och säger saker som "revolutionary" stup i kvarten eller "worlds first". Trodde man skulle få lite mer entertainment så bortkastad tid för min del då jag följt sedan starten i soffan med sweclockers gänget och samsung representanterna.

Blir en OP 7 istället alternativt S10E. Lyssnade aldrig färdigt kommer dom ha hörlursuttag eller måste man ha adapter? Och när kommer det gå kringå 5 minuters begränsningen i 4K läge? Android är väl så pass uppdaterat nu att det borde gå.

Av techdude57
Skrivet av improwise:

Nu har jag aldrig försökt fuska i detta spel eller något annat (iaf inte i multiplayer/online) men jag föreställer mig att de fusk som finns funkar oavsett spelläge. Sett till att även proffs åkt fast för fust tar jag för givet att det fuskas i alla de olika spellägena.

Sant..

Själv som gammal 1.6 spelare med cirka 15k timmar där genom åren så har jag ganska bra movement vilket såklart underlättar mitt CS:GO övergångs lirande. Men då jag mest kör solo games casual efter jobbet har jag derankat och hamnat där jag är nu. Jag rankar givetvis uppåt men själva känslan av att möta folk nästan varje game där det är 1/10 chans att en i laget eller motståndarna fuskar är inte särskilt rolig gameplay. Det fungerar ju inte riktigt så i andra spel typ WoW, League of legends eller andra spel. Just FPS verkar ju dock vara hårt drabbat av P12:or som köper fusk och skins till höger och vänster som förstör för oss som bara vill casual spela och ha kul den tid man har till övers efter sysslor i hemmet och umgås socialt samt ha lite datortid.

Tog dock folks tips och började med FaceiT och hade redan ett konto från 2015 där tydligen O.o. Dock tycker jag inte leveln spelar ett dugg roll. Finns ju folk som har 1600 wins !?!? som är totalt sämst. Jag förstår inte riktigt hur man kan spela så mycket wins enbart och fortfarande vara podbot 1.0 men tackar för er som tipsa om att lämna MM för det suger totalt. //Over and out

Av techdude57

Följer absolut live streamen tycker hittils diskussionen dom haft varit relevant och intressant. Kanske inte så teknisk men man känner iallafall igen sig med representanternas kommentarer då jag ungefär är lika gammal som killen iallafall. =D

Frågan är bara hur relevant ett nytt köp blir då jag sitter med min OnePlus 6 just nu och vackar mellan 7 och samsung s10

Av techdude57
Skrivet av Cirap:

villkoren står i ditt avtal. Men: Vanligtvis inte, du har ju förbundit dig i ett avtal att betala en viss summa ett antal månader. Sen att nya kunder får ett annat pris hör egentligen inte saken till. Precis som om du skulle köpa en TV i butik för 15000kr sen en månad senare har de sänkt priset till 10000kr. Finns inget som säger att du är garanterad att få det lägre priset. Viss kan internetleverantören/butiken vara snälla (och ibland skriva in i sina avtalsvillkor/köpvillkor prisgaranti) men det är ingen absolut rättighet

Vad hade hänt om priset istället hade ökat?

Priset hade gått upp till 349kr istället - hade du förväntat dig att få betala det högre priset? TV hade ökat till 17000kr istället. Tror du butiken skulle ringa och be om ytterliggare cash? Nej, så klart inte. Man betalar vad man kommer överrens att man betalar, allt annat är good-will

Kommer det en ny Modell av TV så klart den är dyrare än sin föregångare. Här pratar vi ju om en fast tjänst som hela tiden byter kostnader fram och tillbaka snabbare än jag byter underkallingar?? Ungefär såhär håller ComHem och Telenor på från månad till månad. Och det tycker alla verkar jättebra som inte har provat en riktig leverantör. Tråkigt nog är vissa "fast" med dessa två då många bostäder idag förbinder sig med fasta avtal med dessa.

(hittepå exempel men samma princip dom kör.)
Månad 1: 100/10 239:-/mån 6månader: därefter 349:-
Månad 2: 50/10 189:-/mån 12månader: därefter 399:-
Månad 3: 200/10 199:-/månad 6månader: därefter 389:-
Månad 4: 150/10 149:-/månad 24månader: därefter 399:-

Av techdude57

Här finns det ju iallafall en grundtanke med stegen som ComHem och Telenor verkar sakna totalt. Där folk kan välja ganska fritt vilken typ utav anslutning man vill ha och hur mycket det kommer att kosta dig. Dom kanske inte är lika generösa med rabatten men i slutändan blir det endå billigare för kunden.

https://i.postimg.cc/4xYMpnLj/VALFRIHET.jpg

Ska man seriöst behöva betala 399kr/månad för en uppkoppling som bara 1-2 personer använder? Och som inte ger vidare bra kundtjänst alls jämfört med andra aktörer på marknaden. Visst man får "låna" deras skräp router men vad mer, knappast så att supporten är vidare bra. Synd bara att ingen av dessa företag verkar läsa kunders recensioner eller "dåligt rykte" trådar på diverse forum för dom borde verkligen behöva ett uppvaknande från sin maffia era.

Av techdude57
Skrivet av Andreas Epradius:

Och du hade av princip tyckt samma sak om det andra erbjudandet var 299/mån och därefter 449 kr/mån? Alltså att även du borde få betala 449 istället för 399 som det första erbjudandet var?

Fast det är ju inte riktigt samma sak? Nu är det ju ganska obvious att det enda ComHem sysslar med är maffia metoder.

1. Tvingar sig på fastigheterna med sin skit och låter folk inte välja leverantör i slutändan.
2. Ena dagen 6månader "rabatt" med slutpris 399:-/mån. Och för nya kunder veckan därefter 12 månader rabatt slutpris 349:-

Såhär håller verkligen inte andra mer seriösa på? Visst dom kör olika månader men i slutändan är det samma pris. Och skulle man nu som kund upptäcka dessa pris skillnader i basutbudet för exakt samma hastighet ja då ändrar dom det så alla betalar lika. Dom får gärna köra rabatt-priser hur dom vill. Men bas tjänsten är ju densamma för alla oavsett när man tecknar abonnemanget.

Att dom nu ändrat bindningstiden från 12 månader till 24 månader medan dom sänkt abonnemangen är ju också något som inte någon ärlig människa borde stå bakom. Jag menar vad finns det att välja på? Comhems skitna priser eller Telenors 200 abonnemang för 399kr. Finns ju inget mellan alternativ för folk som bor i låt säga en 1:a och kanske studerar och arbetar extra och bara behöver 30-40mbit uppkoppling för <249kr i månaden? Telenor har ju dessutom 0 månaders bindningstid men istället kör dom

Bredband 200

Bra val när hela familjen är uppkopplad samtidigt

Snabbast för Netflix!
Just nu: Lägre pris under 6 månader för nya kunder
Ned- och uppladdningshastighet 120–200 Mbit/s
Slipp bindningstid och startavgift

249 kr/mån i 6 månader.
Därefter 399 kr/mån.
Ingen bindningstid, Uppsägningstid: 1 månad

Så det hamnar ju i slutändan på antingen pest eller kolera. VÄLJ aldrig ett hus med ComHem /over and out

Av techdude57
Skrivet av ZaInT:

Jag fick prata med en totalt lobotomerad supportmotarbetare som började snacka om inflation och prisökningen på chips när jag påpekade att 429 kronor per månad för 100/100 är pinsamt dyrt och att jag gav 229 för 100/100 för 10 år sedan, det fanns iallafall ingenting han kunde göra åt priset och passar det inte kan jag dra åt helvete ungefär.

EDIT: Som tur är har Telenor visst börjat erbjuda 10/10-tjänsten igen så jag skrev allt ovan i onödan på sätt och vis; men det skulle ändå vara intressant att veta om en prishöjning på 100 kronor (43%) på 2 år är rimlig?

Exakt... verkar som dom enda som faktiskt står bakom dessa maffia metoder och höjningar utan någon som helst skälig grund, är precis dom hjärntvättade personer som jobbar på kundtjänst.

Jag sökte kundtjänst exempelvis på Telia för några år sedan och även varit på Telenor. Telenors grundutbildning lärde ut att man skall köra över kunderna och tvinga på dom merförsäljning. Eftersom Telia redan är bäst på täckning inom mobilnät så lärde dom ut på utbildningarna att den som klarar sälja mest får flest klappar på ryggen av cheferna.

Det är väl helt ärligt inte såhär man vill se Sverige när man pratar om att vi är "ledande" inom bredband och dylikt :/ att allting beror på fulspel. Själv har jag varit kund hos Bahnhof i cirka 5 år utan några som helst problem med 100/10 för 289:- tror det blev 329:- sista åren innan jag flyttade in där jag är nu , dvs fast med Comhem's löjligt höga priser.

Det är ju inte direkt någon skillnad på routningen eller pingen mellan leverantörerna men endå höjer dom priserna fram och tillbaka var och varannan månad som om det vore en bergodalbana. Trist att utvecklingen gett oss dessa priser och speciellt för oss som sitter fast i ett comhem hus och tvingas köra Comhem eftersom Telenor är så dyra.