Inlägg

Inlägg som Dahlium har skrivit i forumet
Av Dahlium

Tack för era svar!

Av Dahlium

@SexMachine:

Fast jag vill ju inte bli kock, jag vill bli programmerare? :S

Av Dahlium
Skrivet av huttala:

Om jag tolkar dig rätt så vill du ha en utbildning där chanserna för att kunna jobba 50% är större när du väl är utbildad.

Då skulle jag nog rekommendera en vanlig systemutvecklarutbildning som är specialiserad mot C#.
Med C# i CVt så är nog chanserna att få jobba som konsult störst.
Men du kan nog inte räkna med att jobba 50% i början, utan det kommer nog ske när du kan styra lite mer över dina uppdrag på firman.

Tack för svaret!

Som konsult inom systemutveckling, vad skulle mina arbetsuppgifter vara? Skulle det kunna vara mer "ren" programmering, eller även andra delar i processen som design, ta reda mer om målgrupp etc?

Av Dahlium
Skrivet av walkir:

Om du har en passion för konst, så är det kanske bättre om du satsar på CSS och webbdesign? Sätt dig in i hur Wordpress.org fungerar och sätt upp en tjänst där du hjälpa mindre företag med en webblösning. Wordpress är något som nära nog alla webbhotell erbjuder idag.

Fördelen med Wordpress är att det är lätt att börja i liten skala, allt man behöver är en dator med en webbläsare. Däremot finns egentligen inte gräns på hur stort det kan bli i slutändan.

Som de andra säger, så lär det bli svårt att jobba som oerfaren programmerare på halvtid, men däremot finns det en marknad för frilansare.

Fakturerar gör man via exempelvis Cool Company:
https://coolcompany.com/se/

Lycka till!

Tack så mycket för ditt svar!

I första hand skulle jag inte vilja blanda in konst i jobbet, men det kanske finns möjlighet att istället bara koda hemsidor till små företag som frilansare på deltid?

Av Dahlium

@huttala:

Tack för svaret - precis detta jag vill ha reda på!

Som sagt, jag undrar INOM VILKEN BRANSH DET ÄR MÖJLIGT ATT FÅ DELTIDSJOBB MEN ÄNDÅ ARBETA MED KODNING. Detta gör att jag kan VÄLJA VILKEN UTBILDNING jag ska ansöka tilll. Är det mjukvaruutvecklare, webbutvecklare, datavetenskap, etc? Eller det kanske går att arbeta deltid med samtliga i bagaget? Jag skulle ALDRIG TA ETT JOBB JAG INTE HA KOMPETENS FÖR och skulle ta mitt jobb på djupaste allvar. Om tex det visar sig att jag skulle kunna arbeta med mjukvara för röntgenprogram (random idé) på deltid i SLUTÄNDEN, så skulle detta innebära att jag skulle anmäla mig till ett treårigt program som förbereder väl för detta via antagning.se, börja kolla in nu vilken kompetens jag behöver, och direkt börja med egna hobbyprojekt och programspråk. Krävs det heltid direkt efter examen ett tag, så är det inga problem. Jag har aldrig menat på att jag skulle vilja ha deltidsjobb INNAN jag har kompetensen.

Det är INTE så att jag inte är intresserad av kodning i sig - jag VILL arbeta med logiskt problemlösning. Jag TYCKER DET ÄR ROLIGT, det lilla jag gjort (tex höll jag på med att bygga en hemsida i HTML när jag var nio. Jag tänkte innan läsa matematikerprogrammet och pluggade i förväg, och tyckte då att kursen med matematisk programmering med Python var roligast att lära sig om. (Är det även så att en termin i matematik skulle öka mina jobbchanser, så går jag gärna en sådan, för jag har redan pluggat in mycket av kurserna i förhand privat. Jag har även läst en kurs i engelska och en kurs i lingvistik, och jag vet att det finns vissa jobb inom lingvistisk programmering, dock så verkar dessa kräva en masterutbildning/PHD.) Dock så har jag ingen "färdig" kompetens inom programmering, men jag kan vissa grunder som klasser, if-satser, hur man skapar egna funktioner, felmeddelande etc).

Av Dahlium

@careface:

Nej, jag skulle INTE vilja ha ett deltidsjobb när jag INTE har utbildning och kunskap. Jag skulle utbilda mig och ha kunskap INNAN jag tog ett deltidsjobb. Deltidsjobb är själva MÅLET.

Av Dahlium

@anon81912:

Jag kanske borde förtydliga:

Min plan skulle vara att skaffa mig en treårig kandidatexamen inom ämnet och programmera mycket på fritiden för att bygga upp en kompetens. Jag skulle vilja vara specialiserad mot en viss bransch i min utbildning, därför undrar jag nu i vilka man kan arbeta deltid så att jag kan börja träna. Jobben skulle jag söka först när jag tagit examen.

Av Dahlium

Jag tycker faktiskt det var otrevlig ton det där. Det jag efterfrågar är mogna svar på vilka deltidsmöjligheter som finns. Inte "jag antar att du skulle börja innan du har någon kompetens, därför ska jag vara nedlåtande". Speciellt när jag aldrig antytt att jag skulle ta ett jobb innan jag kan utföra det väl.

Av Dahlium

@talonmas: Inga alls

Programmering är nåt jag tittat på alldeles nyligen. Har innan haft tankar om att bli forskare inom något naturvetenskapligt, men det visade sig svårt att kombinera med författande vilket jag också vill hinna med.

Det lilla jag gjort inom programmering har varit jättekul och det passar min läggning att sitta och knåpa med något. Saken är bara den att jag som sagt vill ha tid över till att skriva också. Jag kan tänka mig alla möjliga sorters branscher och nivåer, och lägger gärna ner några år för att lära mig rejält. Dock så är själva slutmålet att kunna kombinera jobbet med skrivandet. Men jag är medveten om att det kanske inte är realistiskt

Av Dahlium

Jag kan mycket väl tänka mig att arbeta på ett företag också, det var bara det att så få utlyste deltidstjänster.

Av Dahlium
Skrivet av mattoys:

Är jobbet så väl specificerat att det kan göras på distans så kan företag lika väl outsourca det till Indien och komma billigare undan.

Har du några meriter som visar att du kan skriva läsbar kod?

Det kanske finns på plats då?

Nej, jag skulle lära mig det från scratch.

Av Dahlium

Jobba med programmering på deltid?

Hejsan!

Det är så att jag skulle vilja arbeta 50% med programmering, helst på distans. Jag planerar att ta en relevant kandidatexamen, och skulle vilja få in i alla fall 13.000 kr före skatt.

Är detta möjligt, och vilket yrke skulle fungera bäst i så fall? (Jag har kommit fram till att detta skulle passa min livsstil bäst, då jag skulle ha möjlighet att arbeta med någonting logiskt men ändå ha tid över för min andra passion som är konst)