Inlägg

Inlägg som MrFenwick har skrivit i forumet
Av MrFenwick
Skrivet av bathamel:

Är väldigt intresserad av att köpa detta chassi, hur har det fungerat för er nu när det gått lite tid? är det omöjligt att köra tunga spel och eller överklocka utan värmeproblem?

Jag är supernöjd. Kör en 7700K + 1070 GTX ASUS Turbo. Bra temperaturer, ingen överklockning. Behövde tweaka fläktvarv för att få till bra ljudvolymer, men det var inget problem.

Av MrFenwick
Skrivet av Purgatory:

@MrFenwick: Schyte Kozuti tror jag den på bilden heter, men kan rekommendea Cryorig C7 som jag har bytt till nu, mycket bättre

Ah. Det är den jag kollat på. Trevligt. Lyckas du överklocka något? Eller är det främst stockfrekvenser? Vilken processor kör du?

Av MrFenwick

Tydligen gick till och med 3000MHz bra enligt Inets kundservice.

Såhär ser kundvagnen ut nu:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10142610/version3

Det enda jag är fundersam är över om jag skall ta ett något större chassi pga CPU-kylningen. Några tankar kring det? Eller kundvagngen rent generellt?

Av MrFenwick
Skrivet av Purgatory:

Kan meddela att det funkar med SFX-L om man plockar ut hdd-buren (och inte har jättelångt grafikkort)

http://i.imgur.com/LPW1MnY.jpg

Vad är det för CPU-kylare? Funderar på att skaffa detta chassi och det enda jag är tveksam till är om ett 7700K är värt att trycka in i den pga att det inte kommer gå att överklocka.

Av MrFenwick
Skrivet av j_miller:

@MrFenwick:

Jag gillar att köpa grejer och bygga om/modda lite och när jag är klar så är jag ofta trött på det och vill ha något annat/nytt att greja med 😊

Ah okej. Tack för svaret.

Av MrFenwick
Skrivet av DST:

Eftersom lga 1151 officiellt bara stödjer eg 2133 så vill inet undvika eventuella problem om ens supersnabba minnen inte vill köra i den hastighet de är angivna till.

Sen vill inte inet installera för tunga kylare heller pga frakten.

Ah okej. Tack.

Jag hittade precis att de stödjer 2400MHz för generation 7, dvs 7X-serien.
Det står här: https://www.inet.se/produkt/9990387/montering-och-test-av-dat...

Av MrFenwick

Av intresse: varför skall du sälja den?

Av MrFenwick
Skrivet av rekoj:

@MrFenwick , Ett alternativ är att du bygger din dator i Nano S lådan! Praktiskt, snyggt och tyst också.

Inet kundvagn (Kan du sträcka dig några hundra till kan du köpa annan kylare) Tänk på att om du byger i ett Nano S så är max höjden för cpu kylare 160MM):
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10141922/

Test från Sweclockers: http://www.sweclockers.com/test/21869-fractal-design-define-n...

Bra förslag. Det är nog ett bra alternativ om jag ska bygga själv! Har faktiskt börjat fundera på att göra det nu, med tanke på minneshastigheterna.

Av MrFenwick
Skrivet av DST:

På inet finns det bara två sfx agg som är modulära och båda den ena är 450w för 1k och det andra är 600w för 1200. inte värt.
sen för ca 100kr mer kan man få 3000mhz minnen, men inet vill inte montera snabbare än 2133.
med 600w modulärt agg skulle det se ut så här prismässigt, dock med msi kortet då för att snåla
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10141755/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10141755/

Vad sägs om https://www.inet.se/produkt/6900047/corsair-sf450-450w#specs istället för 600w-versionen? Den har bättre recensioner, är modulär, och kostar bara lite mer.

Av MrFenwick
Skrivet av DST:

sen för ca 100kr mer kan man få 3000mhz minnen, men inet vill inte montera snabbare än 2133.

Oj. Varför vill de inte det? 3000MHz-minnen borde kunna ge en rejäl prestandaökning i rätt många scenarion. Hm... kanske värt att bygga själv ändå?

Av MrFenwick
Skrivet av DST:

På inet finns det bara två sfx agg som är modulära och båda den ena är 450w för 1k och det andra är 600w för 1200. inte värt.

Mm känns som att det lätt drar iväg då! Jag hade dock problem med att nätaggregat gick sönder när jag köpte billigare nätaggregat (i princip 1 trasigt nätaggregat per år). Nu har jag ett lite dyrare Corsair nätaggregat som inte gått sönder på 6 år. Är det något jag behöver oroa mig för med Integra SFX 450W?

Av MrFenwick
Skrivet av Dizzö:

Bygg själv skulle jag säga.
Det där är keffa minnen som kommer sänka din prestanda så köp minst 3000+ MHz till en i7 processor.
Skaffa bättre nätagg oxå och lägg någon krona extra på full modularitet. Det kommer hjälpa mycket till bygget (speciellt mITX) samt se snyggare ut sen.

Tack för tipset! Jag har funderat på att bygga själv igen eftersom jag tycker det är väldigt roligt (jag brukade göra det), men tycker att 700kr är värt tiden och garantin hos Inet. För mig brukar det ta åtminstone 15-20h att lära mig allt, testa och sedan sätta ihop bygget, så därför tjänar jag mer på att arbeta 15-20h och låta experterna på Inet göra jobbet.

Vilka minnen föreslår du? De minnena som är i kundvagnen var förslag från Inet, och har själv ingen aning vilka som passar i ett mITX-bygge, tyvärr.

OK. Vilket nätaggregat är bättre än det DST rekommenderade (utan att vara alldeles för dyrt)?

Av MrFenwick
Skrivet av rekoj:

Hej,
@DST La fram ett väldigt bra förslag.

Glömde nämna det i tidigare post och anledningen till varför man ska tänka på vilken del man köper är att du kanske efter några år vill byta upp dig till mATX eller ATX chassi. Då kan du ha användning för delarna som finns i ditt nuvarande bygge.
Om nu din budget är 13.000:- så skulle jag lägga några extra kronor på att välja ett annat mITX chassi, annan cpu fläkt (Noctuas LP eller någon typ av sluten vattenkylning då du köper en grym cpu som har mycket möjligheter) guld cert nätagg (Mer prestanda per W och längre garanti) välja ett RX480 eller GTX 1070 istället för 1060. Resten tycker jag är perfekt.

Därför jag tycker det är viktigt att man tänker efter vad man köper för delar nu. Så du inte köper något nu som du behöver byta ut efter några år, då kan du lägga pengar på annat istället

Tack! Det är väldigt bra förslag och tankar! Dock känner jag att min kunskap gällande nätaggregat, moderkort och chassin är väldigt låg, så jag förlitar mig på er och Inet.

Vilket mITX-chassi skulle du valt, om det ska vara stilrent och minimalistiskt (som t.ex. Node 202)? Jag är rädd att budgeten kommer öveskridas hårt om jag köper vattenkylning och GTX 1070. Hittar du nåt sätt att få det att fungera? För mig hamnar budgeten snabbt på ~16000kr då. Tack igen!

Av MrFenwick
Skrivet av DST:

mm vi får hoppas att de gör det bra, sen kan du spara 300kr om du väljer msi kortet, ser ju lite tattigare ut men kommer ju prestare lika bra antar jag.

https://www.inet.se/produkt/5402912/msi-geforce-gtx-1060-6gb-...

men min favorit är ändå : https://www.inet.se/produkt/5402817/evga-geforce-gtx-1060-6gb...

dock lär den låta mer sen finns det ju ett ännu billigare:

https://www.inet.se/produkt/5402859/gigabyte-geforce-gtx-1060... men har två dvi istället då.

Tack! Har haft MSI och Gigabyte-kort tidigare, och de har alla lagt av efter bara några år. Det var bökigt med kundservice/garanti då. Kommer satsa på ASUS som jag har bättre erfarenhet av eftersom jag börjar bli till åren och inte har tid att tjafsa med garantiärenden: det är värt några extra hundralappar. Har även massa andra ASUS-prylar, och känns bra att ha samma "kontaktföretag" vid problem.

Skrivet av HBcore:

den funkar fint.

Alright! Då låter jag den stå som den är. Tack!

Av MrFenwick
Skrivet av rekoj:

Funkar helt utmärkt.
Ska du köra mITX så rekommenderar jag starkt att du kontrollerar varje produkt du köper för det kan kosta dig mer i slutändan.

Jag har kört mITX (Cooler master elite 130 och 120)
Har kört i5-4690K med Corsair H60v2 kylare (PnP med 2 noctua fläktar)
Gtx 750ti/970 och ett RX470 har suttit i chassi.

Viktigt att tänka på:
Lagring: Kör helst två stycken diskar med högre diskutrymme, ex SSD/Lagring.
Nätagg: Fullt modulärt med bra kylning (Lägg extra pengar på det)
Kylning: För cpu så passade det utmärkt för mig att köra Corsair H60v2 vattenkylning. Monterade radiatorn vid fronten med 2st noctua fläktar i PnP (Fick lite extra luftflöde)
Moderkort: Kör du på en i7 (K version) så kan du köpa ett moderkort som stödjer överklockning.
Grafikkort: Kör på ett kort med bra kylning då det blir några grader varmare i ett mITX bygge.
Minnen: Köp alltid LP minnen om du väljer att lägga till en annan än stock kylaren (Ligger oftast väldigt nära cpu.

Chassi: Finns många olika chassi man kan välja mellan. Jag är väldigt nöjd med CME 120 och 130. Nästa ITX bygge blir nog ett Fractal design.

Tack för ett omfattande svar!

Jag hade tänkt köra Samsung 960 EVO 250GB och sedan en HDD som lagringslösning. Tror du det fungerar?

Angående nätagg, kylning, moderkort, grafikkort, etc: behöver jag tänka mycket på det, eller är det någonting Inet tänker på när de bygger ihop datorn? Vad tycker du om förslaget på dator som DST la fram?

Av MrFenwick
Skrivet av DST:

https://www.inet.se/produkt/1900148/gigabyte-z270n-wifi#specs

tycker inte det e värt det om jag ska vara ärlig.

Ah okej. Tack för tipset! Då kanske jag skippar Z270.

Skrivet av DST:

mm 450 räcker men om du vill ha det renare/"cleanare" utan en massa slingrande kablar så tror jag att ett modulärt e att föredra. dock så blir det la ca 200kr till minst om du väljer bara node 202+ ett valfritt modulär nätdel.

Mm. Har inget behov av ett renare/cleanare chassi mer än att det kanske skulle vara bra för temperaturen, och antar att Inet gör ett bra jobb.

Av MrFenwick
Skrivet av DST:

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10141681/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/10141681/

Satte ihop ett litet ex här.
Har haft ett gtx 1070 med den kylaren å den var lite "högre" än 2 slots. men tror att node node 202 sväljer det ändå.

Det där ser grymt bra ut! Då är frågan om det är värt att vänta på Z270, eller om Z170N står sig? Räcker 450W på PSU (Inet föreslog 600W)?

Av MrFenwick
Skrivet av DST:

Kör inte på define Nano s, med ett kort som har två/tre stora fläktar. Det blir bara en liten glipa mellan nätdelen och fläktarna på grafikkortet. Välj i så fall ett gtx 1060 founders edition(fe) istället då om du ska köra på ett Define nano S.

Själv hade jag nog satsat på ett node 202 istället.

Tack! Om det går att bygga en dator med Node 202 och de krav jag beskrivit så skulle det vara en dröm. Vad är skillnaden på GTX 1060 FE och det grafikkort jag hittat? Hittar inga mITX-moderkort i Z270-serien. Är det värt att vänta på det?

Skrivet av Tizzue:

Den funkade för mig

Ah kanon!

Av MrFenwick

@riger: Oj. Den fungerar för mig även när jag är utloggad. Vad har jag gjort för fel?

Av MrFenwick

Ny dator. Budget ~13000kr. Är mITX möjligt?

Tänkte införskaffa en ny dator för spel (framför allt strategispel som Total War), simulering/AI (flera trådar) och programmering.

Jag skulle vilja ha ett så litet bygge som möjligt, och har inget behov av att i framtiden uppgradera det, utan kommer istället att köpa en ny dator om 5-6 år. Om möjligt tänkte jag köra på mITX, eller i värsta fall mATX.

Tänkte även satsa på i7 7700K, Samsung 960 EVO 250GB och ett grafikkort från NVIDIA med märket ASUS (antagligen GTX 1060). Nu behöver jag hjälp att hitta moderkort, chassi och PSU. Har egentligen ingen aning alls vad jag bör satsa på där, mer än att jag vill ha ett moderkort från ASUS, och att jag är väldigt kär i Fractal Design-chassin: framför allt Node 202, men också Define Nano S, eller Define Mini C för mATX. Kommer inte att bygga datorn själv, utan kommer att använda Inet för montering och test.

Budgeten ligger på ca 13000kr (inklusive montering, men exklusive kringutrustning och skärm), men fokus är prisvärdhet och har därför inte något egentligt hårt tak.

Vad tror ni? Är det möjligt att bygga en mITX-dator med Node 202-chassit med så tung hårdvara? Tack så mycket för hjälpen på förhand!

Behöver förövrigt ingen CD/DVD-spelare eller hårddisk, och är inte superkänslig vad gäller ljudnivåer.

[Edit]
Såhär ser datorn/kundvagnen ut just nu:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10142610/version3