Inlägg

Inlägg som Gregermeister har skrivit i forumet
Av Gregermeister

battlefield.com ?

Av Gregermeister

Spännande Gillade nog mest GT Legends av de äldre spelen.

Av Gregermeister

Jag köpte precis en begagnad XL2411Z för 1200kr, så runt 1500 borde du väl kunna få.

Av Gregermeister

Tidigare har man som vissa säger bytt CPU när man bytt dator, dvs suttit på samma under väldigt många år. Min förra stationära satt det en hederlig och tok-klockad C2D E6420 i som tjänstgjorde under 4-5 år. Därefter sladdade jag in på bärbart ett kort tag i vilken det satt en Core i5-4200U. Sedan förra året så kom dator intresset tillbaka och den bärbara såldes till förmån för nuvarande setup med Core i3-6100.

Tanken nu är att hålla prestanda nivån runt vad Core i3 klarar då det räcker för mina behov, men att istället uppgradera oftare. Sitter i nuläget i valet och kvalet att ordna ett uppgraderingspaket med Core i3-7320

Av Gregermeister

Asus VX228H 21,5" 1080p/60hz 1ms

Hej!

Säljer av min Asus skärm efter uppgradering.

Köptes av mig från inet 2016-01-13 för 1192kr (elektroniskt kvitto finns).

Skärmen är i bra skick, observera dock att det finns en död pixel till höger i bild.
Kartong och tillbehör finns ej kvar, utöver skärmen ingår strömadaptern samt en hdmi kabel.

Skickas helst ej då kartongen saknas. Skärmen finns i Norrtälje utanför Stockholm.

Jag tänker mig ett startbud på 300kr. Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill osv.

Betalning sker med swish eller banköverföring.

Med vänlig hälsning Robin

Läs hela annonsen här

Av Gregermeister
Skrivet av Norea:

Hej. Mina barn har varsitt ps4 och sedan delade på en skiva med Garden warfare 2. Nu skulle jag köpa ett till fast på ps-store så de kunde spela separat.Det var en festive edition tillägg. Jag skrev lösenord för att köpa det då kom det upp en fråga att jag redan spelat på denna enhet fast med en skiva. Den frågade då om jag ville radera det. Jag tryckte nej för min pojke ville inte rdera. Då visade det sig att jag redan köpt hela men den ville ändå ha skivan. Så nu har jag köpt spelet med kan ändå bara spela om skivan är i. Jag radera hela spelet för jag tänkte jag kunde hämta det igen. Men nu står det att jag bara har tilläget
Hur gör jag nu????

Skickades från m.sweclockers.com

Hur mycket köpte du det för? hela spelet med festive edition kostar 369kr medans endast festive edition kostar 91kr. Tänkte om du faktiskt köpte hela spelet eller bara tilläget?

Av Gregermeister
Skrivet av DavidtheDoom:

Då vi har läsare från båda sidorna vad upplever ni era korts bästa och sämsta sidor? Kan även vara intressant vad ni lirar och vilken kylare det är som sitter på korten.

Kortet presterar väldigt bra men jag har inte kunnat pressa det till det yttersta då mina 8Gb ram slår i taket innan GPU load hinner upp i mer än c.a 80%. Ändå kör jag exempelvis BF1 i High @ 1080p utan problem.

Sitter i valet och kvalet om man ska leta reda på 16Gb DDR3 ram eller köpa ett kaby lake uppgraderingspaket med 16Gb DDR4.

Kortet har sin originalkylning vilket är den senaste Direct CU II från asus, har aldrig hört fläkten låta överhuvudtaget. Överröstas i sådana fall av den halvdana intel original fläkten till cpun. Tempen ligger idle cirka 35C, vid load kanske 50C.

Av Gregermeister

Mycket bra recension!

Som ägare till ett Asus Strix 1050Ti OC så kan jag intyga att 1050Ti är ett riktigt bra kort. Det duger gott till casual gaming och klarar bra inställningar på nya spel i 1080p, vilket var mitt krav vid köpet.

Att köpa ett RX470 istället med högre ljudnivå/värme valdes bort till fördel för ett nvidia kort med premiumkylare som drar mycket lite ström, alstrar mycket lite värme samt har mycket goda förutsättningar för överklockning när man vill få ut lite mer i framtiden utan att behöva kliva upp till mellansegmentet.

Av Gregermeister

Själv kör jag Bose Companion 2 och för 995:- så får jag lov att säga att de levererar väldigt bra ljud, viss mån av bas-återgivning trots avsaknad av sub. Dock har jag länge haft ögonen på Companion 20 för 2995:-, enligt tester jag läst ska de tydligen leverera bas som om det fanns en sub med i systemet trots att så ej är fallet. Har provlyssnat dem i butik men det var länge sen så jag kommer inte ihåg hur jag upplevde dem helt mer än att de var klart imponerande ljud.

https://www.bose.se/sv_se/products/speakers/stereo_speakers/c...

Av Gregermeister

Starkt ha-begär på Strix Z270G mATX

Av Gregermeister

@Fagerholm:

Bud noterat, har ev. en köpare på dom redan han är i valet och kvalet. Återkommer när jag vet mer!

Av Gregermeister

@Wasp:

Bud noterat!

Låter annonsen ligga några dagar och kollar av intresset.

Av Gregermeister

Fanatec CSR simracing paket

Hej!

Jag har lite produkter från Fanatec liggandes hemma som ej kommer till användning, tänkte därför kolla av intresset här.

Det som finns är följande:

Fanatec Forza Motorsport 4 CSR Wheel EU (Nypris 249.99$)

Produkten är "discontinued" på Fanatecs hemsida därför finns ej någon produktsida kvar längre, dock finns givetvis drivrutiner och support + dokumentation.

Ett utförligt test av ratten av Inside Sim Racing

https://www.youtube.com/watch?v=z3okuWTux9M

----

Fanatec CSR Pedals EU (Nypris 99,95 Euro)

https://www.fanatec.com/eu-en/pedals/csr-pedals-eu.html

fotplattan i aluminium har fått sig en bula men i övrigt i bra skick.

---

Fanatec Clubsport Tableclamp V2 EU (Nypris 59,95 Euro)

https://www.fanatec.com/eu-en/wheel-stands-table-clamps/clubs...

i bra skick.

Ratten kom ut i slutet på 2011 och är den officiella ratten för Forza Motorsport 4 på Xbox 360. Ratten skall även fungera till Playstation 3 & PC. Själv har jag använt den sparsamt till PC så jag spelat sim racing spel. Den skall även vara kompatibel med vissa spel på Playstation 4, b.l.a Project cars men till Xbox One krävs en adapter för att den skall fungera så vitt jag kunnat läsa mig till på Fanatecs hemsida.

Ratten och pedalerna i sig är ett steg upp i känsla och kvalitet mot exempelvis Logitech G25/27/29. Ratten är tyst och remdriven samt har 3st force feedback motorer b.l.a en som simulerar ABS.

Jag köpte ratten begagnad för 1 år sedan och den har fungerat som den skall i min ägo. kartong & kvitto saknas men allt kablage medföljer såklart.

Jag tänker mig ett startbud för alltsammans på 1000kr.

Förbehåller mig rätten att sälja till vem jag vill, om jag vill.
Skickas ej, endast upphämtning.

Med vänlig hälsning Robin

Läs hela annonsen här

Av Gregermeister
Skrivet av Dreijer:

Är verkligen 1050ti så pass bra?

Det är det. Funkar galant på high med mitt 1050Ti i 60 fps. Kan gå på ultra med eventuellt men min CPU flaskar mitt 1050Ti något i BF1.

Av Gregermeister

@Blander:

Speccen på den datorn du plockat ihop är väldigt lik min och den klarar BF1 utan problem på High åtminstonde i 60 fps.

Det som håller tillbaka mitt 1050Ti något är min Core i3-6100, i vissa situationer i spelet där mycket händer samtidigt så börjar det tugga lite p.g.a min CPU. Med en starkare Core i3 eller Core i5 så borde du ha en dator som klarar det utan vidare!

Av Gregermeister

@Andreaz1:

Min i3-6100 används tillsammans med DDR3 ram. Vissa moderkort med styrkrets H110 (budget) har stöd för ddr3 ram till skylake.

@phoenix96:

Jag slår ett slag för alternativ 3 med modifikation. Core i3 klarar betydligt mer än man tror, jag spelar BF1 och andra krävande spel på en 6100 utan problem. Z97 moderkort passar dock ej till skylake utan då skulle jag rekommendera ett moderkort med H110 eller B150. Förvisso har jag ett moderkort med DDR3 och skylake men det är en kompromiss, idag hade jag köpt DDR4 utan att tveka.

Exempelvis dessa:

https://www.inet.se/produkt/1900031/asus-h110-plus#specs

https://www.inet.se/produkt/1900011/asus-b150-plus#specs

Av Gregermeister

Ja det finns en hel armada av olika kyllösningar till 1050, vilket man väljer tror jag spelar mindre roll då kortet i sig är så strömsnålt att det utvecklar väldigt lite värme. Mitt ligger i skrivande stund på 30 grader. Värt att notera är att vissa topp kort som exempelvis asus strix oc som mitt har en 6-pins strömförsörjning för att det ska finnas bättre möjligheter för överklockning, alla andra får all ström genom 75w pci express porten.

Mot ett gammalt HD4850 512mb lär 1050Ti vara i snitt 3 gånger bättre som userbenchmark visar utan vidare, det tror jag absolut. Det finns ju även i 2Gb utförande, jag själv uppgraderade från ett GTX 950 2Gb och märkte att i stort sett alla nya spel använder mer än 2Gb i 1080p så jag skulle ändå rekommendera 1050Ti 4Gb om du tänkt spela nya spel som BF1 osv.

Av Gregermeister

@Nougie:

Jag gick från 950 till 1050 Ti och märkte en Stor skillnad.

Att gå från 960 till 1060 6Gb borde vara en väsentlig skillnad för din del då den ska motsvara en 980.

Av Gregermeister

@HandsFREE:

Skulle faktiskt rekommendera ett GTX 1050 Ti 4Gb, det räcker gott för din dator och klarar nya spel i bra inställningar. Tillochmed min setup med ny Core i3 & 8Gb ram håller tillbaka ett 1050Ti något i vissa nya spel så jag tror inte du skulle ha så mycket större glädje av ett 1060, dessutom är 1050 avsevärt billigare och samtidigt en enorm uppgradering mot ditt nuvarande grafikkort.

Av Gregermeister
Skrivet av SweMerlin:

OK. Tunga spel. Highest settings, eller?

Frågan är dock hur det skulle påverka prestanda i förhållande till pris om man kan 1060 3 resp 6 Gb.

Battlefront och skyrim kör jag på ultra, Bf1 high då min core i3 slår i taket på 100%, i forza endast medium, på high slår RAM-minnet på 8gb i taket. Alla spel går i 60fps minimum

Det blir uppgradering till kaby lake i vår då lutar det åt core i3 7350k + 16gb ddr 4 ram

Skickades från m.sweclockers.com