Inlägg

Inlägg som Gregermeister har skrivit i forumet
Av Gregermeister

Min PC med ett simpelt 950 gtx klarar att hålla det på konstant 60fps med allt satt på medium, resolution scale orörd på 42% samt Direct x 12 aktiverat. Jag kör på 1080p. Klart bättre än vad jag trodde faktiskt Misstänker att det är hyperthreadingen i skylake i3:an som gör att det håller sig så pass stabilt.

Av Gregermeister
Skrivet av vict94:

Den ser riktigt bra ut om den skulle ha samma känsla på styrningen också så är den grym

Skickades från m.sweclockers.com

Den där ratten skall vara riktigt bra lämpad till personbilar enligt en recension jag såg om den. Har sett den ute på blocket i omgångar för 2-3000kr. Finns även en mer basic utan mocka grip.

Av Gregermeister

Jag körde Logitech i många år tills jag fick upp ögonen för Fanatec. De är förstås mycket dyrare men jag kom över ett begagnat exemplar för bra pengar och kan konstatera att de är värda varenda krona om man är en racing entusiast. Kvaliten överlag och känslan överstiger vida Logitechs flaggskepp modeller.

https://www.fanatec.com/eu-en/

Av Gregermeister
Skrivet av GilbertG:

De är inte alls energiineffektiva, de har rätt bra effektivitet som ligger något bättre till än Maxwell, dvs 970 et al. Det är snarare så att Pascal är väldigt energieffektiv.

Jag gjorde en schablonuträkning åt dig här http://outervision.com/b/hI8J80 med ett RX 480, och fastän jag tar i ganska mycket och drar till med en förhållandevis rejäl överklockning av grafikkortet så går inte det rekommenderade effektvärdet högre än 360W. Så du kan tryggt och glatt köpa precis vilket grafikkort som helst

Ett RX 470 4GB hade kanske varit trevligast ihop med din processor, det är nog det mest prisvärda kortet ute, i synnerhet XFX Radeon RX 470 Triple X HDMI 3xDP 4GB som landar om 3 dagar.

Jo det kortet kan vara av intresse ändå i sådanafall, dock så vill jag vänta och se vad Geforcekortet landar på pris/prestandamässigt gentemot ett 470

Av Gregermeister
Skrivet av GilbertG:

RX 470 eller 480?

Problemet med dessa kort är att de är så energi-ineffektiva. Då jag idag sitter med ett Corsair 430W nätagg så innebär det att jag även måste investera i ett kraftigare nätagg och då kan jag lika gärna köpa ett GTX 1060 6gb som mitt nuvarande nätagg klarar att driva.

Dock så tror jag att resten av mitt system flaskhalsar ett 1060 6gb samt så hade jag tänkt lägga lite mindre än 3k på ett grafikkort.

Därav borde detta kort passa mig ypperligt

Av Gregermeister

Det ska bli spännande att se hur kortet presterar Sitter idag på ett GTX 950 i en speldator "light" och önskar en lättare uppgradering. Känns som att detta kortet är svaret.

Av Gregermeister

2006/7: Microsoft Habu + Compaq tangentbord anno 2003. Habun höll några månader, tangentbordet slängdes fullt fungerande.
2007: Razer Deathadder + Razer Tarantula. Skänktes bort fullt fungerande 2013. Musen väldigt sliten kosmetiskt, tangentbordet i mycket gott skick. Och ja, det blev mycket chips och läsk framför datorn.
2013-2016 var det laptop som gällde.
2016 (januari): Asus Strix Claw mus + Asus Strix Tactic pro tangentbord. Förväntar mig att de håller minst lika bra som razer prylarna gjorde.

Har däremot haft mer otur med Headsets. 2007 köpte jag ett Razer Barracuda 7.1 som inte bara gick sönder i sig självt utan även på något vis sköt ett moderkort för mig när jag kopplade in det, efter jag var inne på 4:de exemplaret med glapp och knastrande högtalare så gav jag upp. Köpte sedan ett Razer Carcharis 2.0 cirka 2008-2009 som fungerar felfritt än idag. Köpte ett lätt begagnat Strix DSP 7.1 med fantastiskt ljud men efter nån månad började micken glappa och nån månad till glappar hela vänster luren. Använder provisoriskt ett Sony PS4 wireless som funkar bra men ljudet är väl skapligt som bäst.

Av Gregermeister

Inte helt oväntat att det skulle bli på detta viset.

Av Gregermeister

1000kr för samtliga asus strix prylarna + hämtning.

Av Gregermeister
Skrivet av spinxen:

Det är ju 1151 med Skylake

Ja jäklar, det var det! Ja då var det verkligen ett kanonbra paket ^^

Av Gregermeister
Skrivet av moox:

skulle rekommendera att köpa grejerna ifrån olika affärer. grafikkortet ser väldigt dyrt ut i mina ögon, jag köpte ett gtx 960 4gig för läge pris på blackfriday. hårddisken ser dyr ut, jag köpte en 500 gig för 500 kr. jag skulle värkligen rekommendera en 4 kärnig processor till spel. har du tänkt på amd cpu eller bara intel? om jag var du skulle jag kolla över priserna på prisjakt först. sen så skulle jag tänka på amd cpu. //Filip

Då jag köpte senast (vilket var länge sedan) så föredrog jag alltid komplett och webhallen. Men prisbilderna kan ju förstås ha förändrats. Även om man kunde komma ner i pris en aning med att köpa från olika så föredrar jag att ta allt från ett och samma ställe p.g.a leveranstider, garanti och att det känns allmänt smidigare. Ja en av mina funderingar är just på 2 eller 4 kärnigt. Kunde misstänka att det är 4 kärnigt som gäller idag om man ska spela, förr var det nästan bara overkill. Jag har även haft amd tidigare men eftersom både den gamla c2d och den nuvarande i5an funkat så bra så tänkte jag köra vidare på det.

Skrivet av godspeed:

Det där är inte ett bra paket
Bättre lägga på lite mer pengar, köpa det här paketet https://www.komplett.se/komplett-winter-gamer/11066#!tab:info och lägga till en skärm, senare köpa bättre tillbehör som mus o tangentbord

Det måhända, just därför jag tänkte kolla med er som är mer insatta idag om man är helt ute och cyklar eller om det kunde tänkas dugligt. Det där verkar vara ett bra paket men det är över min budget.

Skrivet av SUMITOMO:

Du vill ha den senaste arkitekturen Skylake och väljer moderkort/minnen med DDR3?
En musmatta för 200kr är lyx som du inte har råd med.

Jag är intresserad av den, ja. Enligt tidigare erfarenheter så har det varit så att en arkitektur som är påväg bort går det snart inte att köpa nya processorer/minnen till om man skulle vilja uppgradera utan att byta ut allt. Enligt vad jag förstått så är prestandaskillnaden inte jätte enorm mellan ddr3-ddr4, därför kan jag tänka mig en i grund och botten ny arkitektur men med äldre minnen för att försöka hålla budgeten till 10k. De extra kr man sparat på att välja ddr3 kan man istället lägga på något som gör mer skillnad, exempelvis grafikkort eller cpu. En musmatta för 199kr bör man nog kunna ha råd med i en budget för 10k, anser jag nog.

Det här var nog den bästa responsen hittils! Det verkar vara ett mycket prisvärt system, som inte spräcker budgeten. Även om detta är ett socket 1150 så är det intressant att se vad man får för pengarna.

Av Gregermeister

Budget komplett speldator 10k

Hej!

Nu har suget och behovet efter en lättare speldator infunnit sig.
Tanken är att den ska fungera som komplement till min Playstation 4. Den behöver inte kunna klara de senaste spelen på max utan snarare spel som Skyrim och Elder scrolls online, kanske lite cs:go med andra ord inte särskilt krävande spel.

Här kommer lite bakgrundsinfo.

Senast jag byggde en speldator var runt 2007-2008 och jag hade då en för sin tid relativt kapabel maskin. Det var ett s775 system med följande specs:

PSU: Corsair TX750
MB: Asus Commando p965
CPU: Intel c2d E6420 @ 3.2Ghz (Thermalright ultra120extreme)
RAM: 4gb Corsair ddr2 pc6400
GPU: Radeon HD3850 512mb ddr3
HDD: WD Caviar 320gb SE

När denna till sist gav upp inhandlades en Laptop för cirka 2 år sedan då spelande helt gått över till konsol.
Denna är en Sony Vaio Pro 13 Ultrabook med följande specs:

CPU: Intel core i5-4200U (Haswell) @ 1.6Ghz
RAM: 4gb
GPU: Intel HD 4400
HDD: 120gb SSD

Den är snabb och smidig men den är inte på något sett en spelmaskin. I dagsläget spelar både jag och min sambo på PS4 och därför har behovet av en "extra" spelmaskin blivit större. Min tanke är en komplett PC med skärm, mus, tangentbord och ett äkta OS för cirka 10k och det är en ganska stram budget, men även en sådan PC lär vara bra mycket mer kapabel än någon av mina gamla maskiner och det är ju dem som jag har att jämföra med.

Jag har läst på endel och är väldigt intresserad av Intels nya Skylake system. Jag inser att man får mer PC för pengarna med ett Haswell baserat bygge men jag känner att om jag ska ha en ny maskin idag så ska det vara med den senaste arkitekturen, inte ett som är påväg ur tiden. Den skall icke klockas eller så utan den ska bara kunna klara av relativt nya spel på hygglig grafik.

Har själv plockat ihop en lista som jag gärna tar åsikter på:

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=16489...

Mvh Robin