Inlägg

Inlägg som raaaz har skrivit i forumet
Av raaaz
Skrivet av Gipp3r:

Något som har fästet som vet om det går att höja och sänka skärmarna separat?

Jag undrar också över detta. Någon som har Arctic Z2 och kan svara på det?

Av raaaz

Förstår inte tankesättet många verkar dela på twitter, framförallt Raspberry Pi själva; "Raspberry Pi har gjort vad dom kan, det är RS och Farnells fel att lanseringen sket sig".

Nej, Raspberry Pi-gänget har ju planerat lanseringen jättedåligt. Dom verkar ju inte ha haft tillräckligt bra kommunikation med RS och Farnell före lanseringen, då dom inte verkar veta vad som gäller. Nu när det sket sig vid lanseringen vore det väl inte särskilt svårt för Raspberry Pi-gänget att ringa upp Farnell och RS och 1. Se till att båda parter vet vad som gäller 2. Ta reda på om dom redan sålt slut och 3. Informera om detta på Twitter och raspberrypi.org.

Såna här tweets blir man ju bara lite irriterad på:

Citat:

Colton Blumhagen ‏ @mrcanadiantech
@Raspberry_Pi I wish your freekin distributors could get their act together

Raspberry Pi ‏ @Raspberry_Pi
@mrcanadiantech So do we.

Nej, ni kan väl se till att dom faktiskt "get their act together" istället för att bara skylla på dom?

Citat:

i42n ‏ @i42n
.@tgoossens Just talked to one of their staff via good old telephone. No orders by private people at all. @raspberry_Pi #raspberrypi

Raspberry Pi ‏ @Raspberry_Pi
@i42n @tgoossens What? That's DEFINITELY not right.

Seriöst, har dom inte klagjort detta innan lansering? Det verkar ju uppenbarligen som att det stämmer.

Citat:

Sam ‏ @dervish666
@Raspberry_Pi Is it confirmed that farnell has sold out, I'll give their servers a rest if so...

Raspberry Pi ‏ @Raspberry_Pi
@dervish666 We're not sure - keep trying for now.

Här är det väl bättre att ringa företagen och släppa bekräftad information istället för att be alla fortsätta DDoS-attacken.

I vilket fall är det väl inte helt lätt att fixa nåt sånt här om man inte gjort det förut, men jag tycker att Raspberry Pi-gänget kan ta på sig lite ansvar istället för att bara skylla på sina samarbetspartners.

Nåväl, en vacker morgon kanske man får sig en hallonpaj.

EDIT: Suck..

Citat:

Grumpyoldgit ‏ @Grumpyoldgit99
@Raspberry_Pi Spoken to RS sales team. Not on sale until end of week.
Retweeted by Raspberry Pi

Av raaaz
Skrivet av fläsklägg:

Hmm ja det är möjligt. Borde ju vara enkelt åtgärdat isåfall. Men borde det inte vara ett kontinuerligt ljud isåfall?

Förmodligen som andra skrivit tidigare, så orsakar spänningsreguleringen för processorn vid energisparläge såna där ljud, googla "coil whine". Är nog tyvärr inte så mycket att göra åt, brukar inte gå på garanti.

Av raaaz
Skrivet av zeridox:

Lite synd för en i7:a skulle vara trevligt men tänker inte lägga 11.000kr på en dator med ett nästan 2 år gammalt grafikkort, det känns bara idiotiskt..

Vad dillar du om? Nvidia GeForce GT 520M släpptes i april i år

Av raaaz
Skrivet av ninjaidiot:

Jag vet att det inte är en gaminglaptop, men kommer man att kunna lira typ GTA IV eller BF3 på denna, på low-medium settings?

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6490M.43843.0.html

BF3 är nog tyvärr ytterst tveksamt iaf.

Av raaaz
Skrivet av alindvall:

Det intressanta är ju dock hur mycket Samsung får låna in av Apple. Tangentbordet, pekplattan, instant on, hur skärmen är fäst i datorn osv osv.

Metallfärgad lack, QWERTY-tangentbord, inbyggt batteri, en processor från Intel, listan kan göras lång över på vilka punkter Samsung plagierat Apple.

Av raaaz

Den här datorn matchar mina krav perfekt! Släpps den i Sverige säljer jag utan tvekan min (relativt nya ) Asus U36SD och köper denna.

Man kan väl kanske hoppas på att den hamnar under 10.000 kr i Sverige om den kostar motsvarande ca 8000 kr i Sydkorea.

Av raaaz

Tack för länkarna reviews!

Jag var rätt inne på att köpa denna och sälja min Asus U36SD, främst för att jag vill ha högre skärmupplösning.
Man får ju dessutom en större skärm (14" vs 13.3") trots mindre yttermått!

Samsungen har ju även IMO väldigt snygg design. Dock kommer jag nog iaf att vänta och se om LG P330 släpps i Sverige.
Den har IPS-panel till skillnad från Samsungen och även ett fläskigare grafikkort (Nvidia GT555M).

Av raaaz
Skrivet av bengt-re:

För att du tillåter det. Installera inte produkten om du inte vill lämna ut dig!

Det där var för mig ett väldigt intressant sätt att se på saken...

</facepalm>

Skickades från m.sweclockers.com

Av raaaz
Skrivet av fläsklägg:

Japp får bluescreen när jag pluggar in min Galaxy SII på högra sidan... Har inte orkat felsöka däremot då jag lika gärna kan använda den vänstra

Jag har precis samma fenomen på min U36SD med min Galaxy S II

Av raaaz
Skrivet av fläsklägg:

Vad tror du att man kan få ut i BF3? Är det ens värt att försöka? Det vore ju trevligt att kunna köra medium i nativeupplösning men det är nog för mycket att hoppas på.

Det är det nog. Skulle nog gissa på att det på sin höjd är spelbart på low i native upplösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av raaaz
Skrivet av N3ssaja:

Hur pass bra är U36 till spel osv? Har antingen denna eller U41/46 på g och undrar om 520m räcker till dagens meny (b-lands, cod bo, wow, sc2 t.ex) medium/high settings 30fps>

SC2: alltid över 60 fps på low, alltid över 40 fps på medium, i nativeupplösning. Har dock inte provat medium så mycket, så vet inte hur det blir i stora battles.
COD: BO är jag lite besviken på, klart spelbart, men ca 40-50 fps som droppar så det nästan känns hackigt ibland. Verkar inte göra någon större skillnad om man kör på high eller low vilket förbryllar mig lite.

GT 540M i Asus U46SV är ett betydligt bättre grafikkort. Asus U46SV är en riktigt trevlig dator också, betydligt snyggare färg IRL än på bild, bra byggkvalitet, men den känns inte lika portabel som en U36SD. Är spelprestanda viktigare än mobilitet så skulle jag rekommendera att välja en sån istället.

Av raaaz

Du kunde inte använda den befintliga tråden http://www.sweclockers.com/forum/112-barbara-datorer-koprad/1... ?
Jag tror inte du märker någon jättestor skillnad i prestanda i alla fall. Vill du ha klart märkbart bättre prestanda är det nog SSD eller hybriddisk-varianterna av U36SD som gäller.

Av raaaz
Skrivet av mauriz:

Kan tipsa om detta lilla program: http://code.google.com/p/two-finger-scroll/

Vet att man får tillgång till two finger scroll med uppdaterad synaptics-drivrutin, men tycker att den fungerar riktigt uselt.

Gå in i synaptics-inställningarna, där drar du ner "palm check" en till nästan minimum och avaktiverar two finger scroll. Sen kör du detta lilla programmet och går in i dess inställningar. Välj Smart under Scroll Mode.

Detta innebar en rejäl förbättring hos mig iaf!

Mången tack till dig!

Touchpaden gick från närmast värdelös till helt okej

Av raaaz
Skrivet av patrikt:

Hallå,

Är det värt att lägga ut cirka 4000 kr för att gå från i5 2410M / 2.3 GHz till
i7-2620M Processor 2.7 GHz (Turbo upp till 3.4GHz). Samt att gå från
500 GB - Serial ATA-300 - 7200 rpm till 160GB SSD ?

De jag har jämfört är givetvis dessa två:

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=638196#extra
http://www.webhallen.com/hardvara/135993-asus_u36sd-rx145v-co...

Kan ni se/vet någon mer skillnad än bara de två jag har nämnt? Min fråga är alltså, är det värt att betala nästan 4k för de två, vad tycker ni?

// P

Om du känner att du har behov av prestandaökningen, jag tycker i alla fall inte att det är värt det för mina behov, en Core i5 räcker utmärkt för dom.
Däremot är ju en fördel att du slipper sabba garantin genom att själv byta till SSD, om du tänkt göra det annars. SSD:n är ju värd en prisökning på ca 2 400 kr iaf, så processorn kostar ju isf 1600 kr, om du ändå skulle stoppat in SSD:n själv (plus värdet i att du slipper sabba garantin eller göra arbetet med att installera SSD:n själv).

Av raaaz
Skrivet av damn00:

Hur blir det om man installerar OS mac på Asus U36SD? Blir datorn mer stabilt jämfört med windows 7?

Antar att du menar Mac OS X. Först och främst blir det nog problem med drivrutiner, för det andra undrar jag vad du menar med "mer stabil"?
Det är nog ingen jättebra idé i alla fall, vill du köra Mac OS X rekommenderar jag en fruktdator. Vill du ha ett unixliknande operativsystem på Asus U36SD så finns det linuxdistributioner som Ubuntu som verkar fungera bra på den, enligt rapporter i tråden.

Av raaaz

Jag skulle rekommendera en dator på högst 13", gärna mindre, om du ska orka ta med den till skolan. Har själv haft en 15" laptop men det blir jävligt tungt i väskan tillsammans med alla böcker och dessutom rätt otympligt att slänga upp på en föreläsning.

Köpte sedan en 10" netbook som man bara kunde slänga ner i väskan utifall att man skulle behöva den. Blev dock snabbt leds på den dåliga prestandan så skulle kanske inte rekommendera en low-end netbook iaf.

Skolan ska väl tillhandahålla datorsalar så man behöver väl oftast inte ha en egen laptop, även om vissa kurser kan förutsätta att man iaf har en privat dator. Märker dock en trend där man ser studenter använda smartphones (och ibland surfplattor) istället för laptops. Oftast behöver man ju bara googla upp något eller räkna ut nåt med Wolfram Alpha eller så. Ska man samarbeta i programmering eller så är det dessutom oftast smidigare att göra det vid en stationär dator i en datorsal.

Jag pluggar datateknik och har uppfattningen att kanske 95% av alla studenter där har en bärbar dator dock. Även om man knappast har med den till skolan varje dag.

Själv är jag lite intresserad av denna ThinkPad med Sandy Bridge-processor (för just under 7000):
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=927908

Av raaaz

Varken tablets eller smartphones är särskilt ergonomiska eller effektiva att göra annat än att läsa och leka med. Därför tror jag att vi kommer att ha vanliga bärbara och stationära datorer länge till.

Ganska bra artikel på ämnet: http://arstechnica.com/staff/carthage/2011/02/why-i-dont-care...

Av raaaz

Jag fick en med 16 MB cache som dessutom var DOA Inget vidare köp.

Av raaaz
Skrivet av Alexei:

Hetsar upp mig på att folk tror att jag har nån skyldighet att länka dom till allt jag har någon uppfattning om, helst en hel uppsats med. Nej måste säga det att när jag läser, av folk som t ex har ett ATI kort och klagar på det, eller en OCZ disk och påstår att hans krashat 2 ggr (vertex 2) och hans kompisar har bytt ut sina flertalet gånger, så TROR jag på honom, kanske är dumt i en del ögon här men jag kan leva med det. Tror han hade gått över till en G2 utan problem dock så. Inte däremot inte fått nån större negativ uppfattning om G2an, finns säkert exemplar som krashat, har faktiskt även sett STATISTIK på returer för SSD. Hoppas ni blir nöjda nu när jag googlar åt er!!!!! http://www.behardware.com/articles/810-6/components-returns-r...

Sorry var bara tvungen med lite flame, är väl relevant för tråden ändå.

Kommer man med radikala påståenden som att OCZ:s diskar kraschar ofta så tar inte jag in det om det inte är uppbackat med en källa, och att din polares disk kraschat två gånger är ingen vidare källa i mina ögon.