Inlägg

Inlägg som raaaz har skrivit i forumet
Av raaaz
Skrivet av xervz:

Att det vanliga WF-kortet har sämre asic är inte riktigt sant. Jag hade ett WF men köpte två G1-or istället, båda med sämre asic och sämre klockningsförmåga än standard WF-kortet. Ingen skillnad på temperatur heller trots "sämre" fläkt. Nu i efterhand borde jag köpt två WF för totalt 6000kr istället för två G1 för 7400kr.

Intressant att höra, är mest skeptisk för att jag läste folk som haft problem med att PCB:n skadas av tung kylare när den saknar backplate, men det är nog lite överdrivet kanske. Har nog ändå inte tänkt överklocka något. Men nu blev jag mer sugen på att köra på WF-kortet ändå Var det nån direkt skillnad i ljudnivå om fläktarna är olika?

Skrivet av Gulketchup:

Tack för svar, skummade igenom tråden men måste väl ha missat det! Sorry! Det sitter ingen "ASIC" på något av korten, men förstår vad du menar, men tänkte om det var något Gigabyte hade sagt. Alltså att det sitter golden samples på g1 korten, det har det ju gjort förut.

Sitter garanterat ASIC:s på ett grafikkort Men jag syftade på termen som kommer från GPU-Z:s funktion att mäta grafikkortets "ASIC Quality", se t.ex.: http://www.sweclockers.com/forum/4-ovrigt/1239692-asic-qualit...

Av raaaz
Skrivet av Gulketchup:

Ett gigabyte gtx 970 INTE g1 versionen utan vanliga för 2990kr känns sjuk lockande. Ska man slå till? Det är inga problem med specifikt detta kort va?

Läst föregående sida i tråden? Kortet saknar backplate och är lägre klockat än G1-varianten, vilket skulle innebära att det är lägre kvalitet på ASIC:en. Det senare bör dock inte spela någon större roll om du inte tänkt överklocka. Ingen aning om detta kort lider av coil whine, men det verkar vanligt i GTX 970-serien.

Av raaaz
Skrivet av Darkreaver:

Är det värt att satsa på ett sånt kort ändå ? http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/grafikkort/nvidi...

Jag kan tillägga att det iaf i min butik var öppet köp fram till 7:e januari. Så man kan göra som mig och köpa ett först och sen vela, ända fram till nästa år om man vill.

För min del funderar jag på att på sikt bygga ut med ett kort till för SLI, och då känns priset relevant, särskilt då denna modell lär vara billigare även i framtiden. Två dumma frågor:

1. Någon som vet om denna är en utgående modell iom det nya G1-kortet?
2. Om jag bygger ut med SLI, måste jag ha två identiska kort?

EDIT:
Kommentarerna till den här artikeln angående avsakand av backplate låter ju inte särskilt lovande Någon här som har erfarenhet av att kort utan backlplate börjat bågna?
http://www.guru3d.com/news-story/gigabyte-releases-geforce-gt...

EDIT2:
För att bidra till förvirringen ser kortet ut att faktiskt ha en backplate i denna review:
http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-980-97...

Får öppna kartongen och kika imorrn

Av raaaz

Det kanske är jag som inte kan läsa, men i vilken upplösning gjordes speltesterna?

Kommer en fullständig recension eller får vi nöja oss med en snabbtitt?

Av raaaz
Skrivet av JimmieSan:

Tycker det är massvis här som fyndar på Dustins olika weekend rush.
Men folk gillar o klaga, dom vill väl ha 80%+ alltid.

The greeeeeeed

Kräver inte 80%, men iaf en prissänkning, vilket ofta inte är fallet när Dustin har "rea"

Av raaaz
Skrivet av tomjut:

Ja, datorn är inne hos dem för felsökning. Vi får se vad som händer där, jag uppdaterar tråden när jag vet mer.

Någon uppdatering?

Sitter själv med ett slutet vattenkylningssystem och skulle vara intressant att höra hur det går om man skulle ha maximal otur som dig (vilket jag tenderar att ha ).

Av raaaz
Skrivet av Robin_Markstedt:

Blev sugeb på ett 7950 som dallebull tipsade om eller ett r9 290x
Men hur går det att spela i 1080p på en qnix?

Undrar samma sak. Min erfarenhet av att spela i icke-native är att det brukar se riktigt trist ut. I fallet med dessa skärmar antar jag att grafikkortet måste skala upp också då skärmen saknar scaler. Funkar det bra?

Av raaaz

Utan tvekan The Last of Us, bästa spelupplevelsen jag haft på åratal

Även Bioshock: Infinite var väldigt trevligt, men nådde inte upp till The Last of Us vad gäller inlevelse för min del.
Kollar man på icke-AAA-titlar så gillade jag verkligen Papers, Please. Riktigt rolig spelidé.

Av raaaz
Skrivet av StenTuff:

Intel Core i7 4770K finns med i mellandags rean men priset är inte nedsatt nånting.

Ja i år börjar tydligen mellandagarna redan innan jul

Vanlig taktik av Dustin Home som de kört med i flera år, och ett klart brott mot marknadsföringslagen. Lita inte på de "ordinarie" priserna heller, ibland har de aldrig tagit det priset, eller sänkt från det långt före "rean".

Exempel:
SAMSUNG SYNCMASTER S24C750P
1790kr
http://www.dustinhome.se/product/5010746516/samsung-syncmaste...
Prissänktes till "rea"-priset redan den 16:e:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=1807652

SEAGATE EXPANSION PORTABLE 500GB USB 3.
499kr
http://www.dustinhome.se/product/5010643055/seagate-expansion...
Prissänktes till "rea"-priset redan i oktober, och är helt ordinarie i andra butiker:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?pu=1298197

Skrev precis ett sånt här inlägg vid deras mellandags-"rea" för flera år sen, och inget verkar ha hänt sedan dess.

EDIT:
Från marknadsföringslagen, jag tycker den är ganska tydlig här:

Citat:

Realisationer
Begreppet "realisationer" eller uttryck med motsvarande innebörd får bara användas om varorna ingår i säljarens ordinarie sortiment, försäljningen sker under begränsad tid och priserna är mycket lägre än normalt.

Och jag förväntar mig inte någon kommentar från Dustin Home denna gång heller

Av raaaz
Skrivet av Xiano:

Du är rolig du. Nedan är några utdrag från vad du skrev.

Baserat på dem kan drar jag följande slutsatser:

1. Du sitter i samma sits som TS
2. Du lägger fram fakta för att processorn kan flaska märkbart i spel som BF4.

Då tråden handlar om huruvida det är värt att uppgradera från en i7 920 är det väldigt lätt att tolka det som att du kopplar dina två påståenden till hur en 920 presterar i BF4. Om inte sitter du bara och skriver för din egen skull?

Åter igen, blir mörkrädd pga. din bristande analytiska förmåga som hindrar dig från att komma till egna slutsatser baserat på tillgänglig information. Hade du tagit dig 2 minuter att läsa resultaten istället för att läsa slutsatsen hade du sett att påståendet jag la fram i mitt tidigare inlägg stämmer. 5-10 FPS kanske inte låter mycket, men när du har 30FPS som minimum är det en väldigt stor skillnad, dock verkar du ha svårt att förstå detta. Varför du har svårt att förstå vet jag inte och då jag inte känner dig dömer jag dig inte för det genom att kalla dig en massa saker, orkar dock inte lägga mer tid på dig då budskapet inte går fram hela vägen.

Min intention var aldrig att vara dryg eller att sätta mig över dig. Hade du läst mitt inlägg ordentligt hade du förstått det. Men du verkar på fullaste allvar tro att någon som bidrar med en lösning till ett problem skriver för att vara dryg. Om min intention hade vart att vara dryg hade jag aldrig tagit mig mödan att ge TS eller dig en lösning utan enbart rått er att åka till valfri elektronikkedja och köpt er en Svensson PC på grund av er bristande kunskap.

Återigen, hade du läst inlägget ordentligt så hade du sett att:

1. Missförstånd. Med situationen menade jag att jag hade precis samma processor och grafikkort, inte specifikt att jag ville få bättre FPS i BF4 (även om jag så klart vill det också). Jag såg dock senare att jag läst fel angående grafikkortet och skrev det i en tydligt EDIT.

2. Missförstånd. Här var jag kanske ganska otydlig, dock. Du verkar bli väldigt upprörd över att jag påstått att prestandatestet jag länkar till visar att en Core i7 920 flaskar i BF4. Det tycker jag är lite lustigt, för det var inte alls vad jag menade. Det jag menade var att processorn, som i processor i allmän mening, kan flaska prestandan i BF4 om man spelar med ett R9 290X. Jag syftade alltså inte på en Core i7 920 specifikt. Då var det förhoppningsvis klargjort.

Vad gäller Windows 8 så delar varken jag eller personen som skrev inlägget du länkade till din slutsats, att det ger ett rejält lyft att uppdatera från Windows 7. Där lämnar jag den diskussionen utan att göra personangrepp på dig, eller börja prata om att bli mörkrädd, bara för att din åsikt skiljer sig där, jag går inte ner på den nivån.

Så din analytiska förmåga verkar kanske kunna brista lite också, även om jag inte kan göra en särskild grundlig analys av den baserat på några foruminlägg. Jag kunde dock ha skrivit mitt inlägg tydligare delvis, då du som sagt verkar ha misstolkat det på flera punkter. Låt oss nu släppa denna tråkiga diskussion som har gått helt off-topic. Sen tror jag att varken du eller jag kan göra en särskilt korrekt analys av varandras analytiska förmåga, då vi inte känner varandra som du säger, så låt oss släppa dessa närmast personangreppsliknande anklagelser.

Jag delar som sagt din slutsats om att det förmodligen inte är nödvändigt att uppgradera processorn i TS situation, vilket jag nu försöker förtydliga för tredje gången.

Av raaaz
Skrivet av Xiano:

Att titta på overall prestanda skillnad mellan OSen är helt meningslöst då det egentligen bara är Min fps som är av intresse. Då är det en helt annan bild som visar sig. I länken nedan kan du se ett utförligt test som visar på samma resultat som du länkade. Skillnaden är att här kan du se att Min.FPS är 15% högre med win 8.1 gentemot win 7. Jag skulle vilja påstå att det är ett "rejält lyft" då det motsvarar att köpa ett snäpp dyrare grafikkort ungefär. Så åter igen så länkar du inte till relevant information som tillför något till diskussionen.

http://www.overclock.net/t/1433904/comparison-of-windows-7-vs...

Sedan att du påstår att jag sprider en dålig stämning får stå för dig, jag försökte enbart hjälpa dig att spara in en i mina ögon onödig uppgradering genom att med några enkla steg få dig och alla andra som går i samma tankar att inse potentialen i den hårdvaran ni sitter på just nu. Men du är välkommen att köpa precis vad du vill kommer inte hindra dig. Dock kommer jag inte sitta tyst när det kommer in folk i tråden med bristfällig information som leder till att folk uppgraderar pga. helt fel anledning.

Yes, jag sålde mitt system och uppgraderade då jag var tvungen att riva min loop för att installera en ny pump. Slog två flugor i en smäll så att säga

Och hade du överhuvudtaget försökt läsa mitt inlägg ordentligt, vilket jag nu påpekar för andra gången, så hade du förstått att jag inte heller tycker att det är en nödvändig uppgradering. Jag försökte förmedla att jag tyckte att hela diskussionen kring huruvida en Core i7 920 flaskar ett nyare grafikkort i BF4 var lite löjlig, vilket du helt verkar ha missat.

Och precis som dig, tog jag mitt beslut att uppgradera baserat på helt andra anledningar än FPS i BF4, vilket du hade också hade förstått om du försökt läsa mitt inlägg.

Att ditt inlägg var otrevligt och drygt tycker jag inte att det råder någon som helst oklarhet kring, dessutom var det helt orelevant för mig.

Goddag yxskaft.

EDIT:
Du verkar ju inte läsa de länkar du själv postar heller. Här är slutsatsen från inlägget du länkar till:

Citat:

Again, for people stating "ERMAGAD Win8 / 8.1 solves all my problems and gives me 80FPS whilst Win 7 gave me 40FPS" - I can't stress enough how wrong that is.
There's LESS than 5-10FPS difference between win7 and win8 8.1.

I'm sticking and GAMING on Win7 and extremely happy with the performance it gives. GG Win8.1

Av raaaz
Skrivet av Xiano:

Man blir mörkrädd av all okunnighet på forumet ibland. Försöker inte sätta mig över dig på något sätt men snälla det du länkar till har inget att göra med en överklockad i7 920. Innan du går och köper nya saker för att du tror att din processor inte hänger med i BF4 som TS gjorde ska du göra följande:

1. Installera Win 8. Det kommer ge dig ett rejält lyft gentemot Win 7
2. Följ denna guiden och överklocka till 4-4.2GHz http://www.overclock.net/t/538439/guide-to-overclocking-the-c... - Ja du kommer behöva en kompetent kylare för det.
3. Köp ett valfrit high en kort och släng ditt 280.
4. Citera mitt svar och säg tack när du benchat och inser att du precis spart in en i mina ögon helt onödig uppgradering om du bara ska spela.

Windows 8 verkar ju inte direkt ge ett "rejält lyft" mot Windows 7 heller, finns flera källor på det:
http://www.hardocp.com/article/2013/11/24/battlefield_4_windo...
http://www.tomshardware.com/reviews/windows-8-gaming-performa...

Inte ens 10%... Och du ska snacka om okunnighet

Sen finns det andra anledningar till att jag inte vill uppgradera till Windows 8 heller, inte för att jag nånstans nämnde i mitt inlägg att jag kör Windows 7, det verkar du bara antagit (även om det var korrekt )

EDIT: Såg att du ska sälja din i7 920, uppgradering på gång själv?

Av raaaz
Skrivet av Xiano:

Man blir mörkrädd av all okunnighet på forumet ibland. Försöker inte sätta mig över dig på något sätt men snälla det du länkar till har inget att göra med en överklockad i7 920. Innan du går och köper nya saker för att du tror att din processor inte hänger med i BF4 som TS gjorde ska du göra följande:

1. Installera Win 8. Det kommer ge dig ett rejält lyft gentemot Win 7
2. Följ denna guiden och överklocka till 4-4.2GHz http://www.overclock.net/t/538439/guide-to-overclocking-the-c... - Ja du kommer behöva en kompetent kylare för det.
3. Köp ett valfrit high en kort och släng ditt 280.
4. Citera mitt svar och säg tack när du benchat och inser att du precis spart in en i mina ögon helt onödig uppgradering om du bara ska spela.

Jag tror inte du läste mitt inlägg ordentligt. Jag tänker inte tacka för ett drygt och otrevligt inlägg. God Jul

EDIT: Jag vill uppgradera av andra anledningar vilket framgår av inlägget. Andra länken handlar om en Core i7 920, men du kanske inte håller med om slutsatserna. Om det var prestandaanalysen så ingår inte en överklockad i7 920 där, vilket jag inte heller menade, utan ville bara visa på att processorn spelar roll i BF4. Du har ingen anledning att vara otrevlig för det IMO, du sprider bara dålig stämning på forumet.

Av raaaz
Skrivet av Dustin Home:

Hej!
När vi har ett bättre pris på någon produkt så har vi 9/10 gånger fått ett bättre pris från tillverkaren. Att vi kan sälja ett visst antal för ett lägre pris. Men vissa gånger har vi fler på lager, som tex chromecast. Vi kan sälja ett begränsat antal för ett lägre pris, sen säljs resten för sitt ordinarie pris.

Hej Dustin Home!

Varför kommenterar ni inte faktumet att Chromecast var slutsåld redan när den "släpptes" på Weekend Rush?

Enligt mailet som skickades ut skulle den släppas klockan 12 på Söndag, men jag noterade att den fanns som "kampanjvara" och var slutsåld redan innan den släpptes:

http://www.dustinhome.se/Content/utskick/banners/Mailbanner_stor...

Av raaaz

Tack för svaret, jag provar nog med gamla nätagget först. Men det blir samma sak där i så fall, i värsta fall får servern nytt nätagg

Börjar dock bli lite sugen på att vänta med CPU-uppgradering ändå, Haswell-E ser ju ganska trevlig ut http://www.sweclockers.com/nyhet/18024-intel-haswell-e-far-at...

Men Hösten 2014 är ju ganska långt bort...

Av raaaz

Varför lägger ni upp produkter som ni skyltar med ska släppas kl 12.00 i eran weekend rush, som redan är slutsålda när de "släpps"?

Denna gång var det Chromecast, som jag noterade var "slutsåld" redan igår: http://www.dustinhome.se/product/5010760825/google-chromecast...

Och nu lades upp som "slutsåld" direkt när den skulle släppas kl 12.

Jag tycker det är fult att göra så.

EDIT: Jag verkar inte vara den enda som reagerat på det. Jag är lite trött på er och era reor. Jag tycker detta är falsk marknadsföring. Jag slutade lita på att ni faktiskt prissänkt grejerna eller skriver ut verkligt ordinarie pris på era reor för flera år sen.

Av raaaz
Skrivet av Nibbe_79:

Har i dagsläget:
CPU: i7 920 2,67GHz @ 3.0 med någon jättestor Noctuakylare.
MK: Intel DX58SO (som ej går att flasha)
RAM: 3x4gb Corsair PC3-12800 DDR3-1600 (har en till platta med 4gb som inte får plats pga cpukylare)
GPU: Asus Radeon R9 280X DirectCU II 3gb
HD: 1x SSD OCZ Aigility 3 120Gb

Är det någon vits att köpa ny cpu och moderkort?
Tittar på i5 4670K eller i7 4770K och något i stil med Gigabyte GA-Z87X-D3H - LGA 1150.
Plånboken tillåter en i7 men jag vet inte om jag tycker det är värt pengarna.

Spelar för det mesta BF4.

Roligt att springa på den här tråden, sitter nämligen i nästan exakt samma situation

Jag har också en Core i7 920 och ett GTX 280 inköpt i januari 2009, och känner att det börjat bli dags att uppgradera. Spelar i 1920x1200 och var egentligen först när BF3 kom som jag kände att det bara var spelbart på Low, och det knappt, och nu i BF4 är det riktigt trögt även på Low, så nu är det dags. Går även i tankarna att köpa en 2560x1440-skärm och då skulle min burk verkligen få gå på knäna. Men överraskad över att den hållt så pass länge ändå.

Tycker den ganska upphettade diskussionen om huruvida ett i7 920 _kan_ flaska grafikkort är lite lustig. Det är ju knappast relevant för TS (eller mig) om CPU:n flaskar 10% med 3 stycken 7970, utan om den flaskar i ett normalt användningsscenario som framställs i tråden. Dvs om den flaskar märkbart om man köper bara ett nytt grafikkort utan att uppgradera resten av burken, i spel som t.ex. BF4. Vilket TS nämner i första inlägget som jag citerar, som många inte verkar ha läst.

Det verkar ju dock som att processorn kan flaska märkbart i spel som BF4, det ser man ju t.ex. även om man kollar på SweClockers prestandaanalys med ett R9 290X: http://www.sweclockers.com/artikel/17810-prestandaanalys-batt...

Jag gick också i tankarna att försöka låta resten av burken hålla i varje fall ett år till, och bara köpa nytt grafikkort. I så fall tänkte jag också försöka klocka upp processorn mot iaf 3.8 GHz. Lekte med den lite snabbt tidigare i veckan och fick upp den till 3,2 GHz utan att behöva höja spänningen. Kikade på bl.a. denna artikel, och att försöka få upp den högre än 3.8 GHz känns inte riktigt värt den extra strömförbrukningen och värmeutvecklingen: http://www.tomshardware.com/reviews/overclock-core-i7,2268-10...

I mitt fall föll det till sist på att jag vill ha ny hårdvara till min server också, så det passar bra att pensionera nuvarande workstation-hårdvara till den och köpa allt nytt. Nu undrar jag bara om mitt nätaggregat (Corsair TX-650 650W) håller till nya prylar, t.ex. en Core i7 4770K och ett Radeon R9 290, och om jag kanske borde köpa en 250 GB SSD när jag ändå är igång.

EDIT: såg att jag läste fel ang. grafikkortet

Av raaaz

Stäng av "TruMotion".

EDIT: Har en LM620T själv, och med TruMotion på blir det såna där eftersläpningar och dylikt, finns under avancerade bildinställningar.

Av raaaz

Även jag använder fortfarande min gamla func-musmatta från tidigt 2000-tal

EDIT: Nu när ni har en skärmrecensent så hade en recension av de populära Korea-skärmarna varit trevligt (http://www.sweclockers.com/forum/101-skarmar-och-tv-apparater...) Kanske t.om. en jämförelse med Apple Cinema Display?

Av raaaz
Skrivet av Dwightschrute:

Tänk på maxvikten dock, 10kg-
En 27 ligger väl på 6-9kg?

Skrivet av freddan83:

6.5kg väger min 27'a, hittar inte den andre på nätet men runt 5 är väl en rimmlig gissning, det får bära eller brista

Enligt produktsidan (http://www.arctic.ac/en/p/equipment/monitor-arm/459/z2.html) så är det 10 kg per arm: "Capacity 10 kg / 22 lbs per arm"