Inlägg

Inlägg som Pahwn har skrivit i forumet
Av Pahwn
Skrivet av NorthLight:

Jajamen stämmer bra det

Alright! Jag kan ge 3000 + upphämtning

Av Pahwn

@NorthLight: Går de trådlös via 5ghz på pro-varianten?

Av Pahwn

Om du har råd kan jag verkligen rekommendera en 17" med 1060, jag hade tidigare en 15" msi och upplevde att den var väldigt liten att spela på. Jag hade en 7700HQ/1060 6GB och den gjorde ok ifrån sig i spel, blev dock väldigt varm.

Skulle tro att 17" ofta kommer med en schysstare kylning också

Av Pahwn

När är dom inköpta?

Av Pahwn

3500 och kan hämta när som i Uppsala.

Av Pahwn

Varför vill du ha en lågprofil kylare i det där chassit? För övrigt ser det bra ut. Men jag skulle nog slå till med ett 1080ti i din budgetklass

Av Pahwn

@Dansken88: Runt 3000 för ett 1070, då ska du ha riktigt flyt. Det är ju bara titta på marknaden här, 1070 som lades upp idag är redan uppe i 3500...

Av Pahwn

För 5-6 tusen maxar du inte WoW, jag kan inte spela wow med allting på max utan fps drops under 60 med ett gtx 1080. CS är ju lite svårare att "maxa", då det alltid går att få mer fps, mitt går i ~400 fps med en 7600k@5.2ghz.

För att hålla några år bör han iallafall köpa ett 1070, och priserna på GPU är idag helt vansinniga. Samma sak gäller minnen... Han får nog se över sin budget lite eller spara lite längre

Av Pahwn

[K] Gtx 1060 6GB

Hej SweC!

Som rubriken lyder söker jag ett 1060 6GB kort, dags att uppgradera sambons burk från ett 680. Söker ett fullt fungerande kort utan coilwhine eller andra defekter, ser hemskt gärna att kortet går att köpa på plats i Uppsala alt. i närheten av Uppsala.

Har köpt/sålt saker här tidigare

Trevlig helg!

/Henrik

Läs hela annonsen här

Av Pahwn

@jocke92: Nätet dör för alla enheter, testat med 4 stycken olika typer av router. Ja det ville dom inte svara på
Jag bor i studentlägenhet så jag kan tyvär ej byta leverantör.

Av Pahwn
Skrivet av Overwatch:

@Pahwn: Sätt DNS till 8.8.8.8 / 8.8.4.4 i både routern och datorn

Har provat detta, dock bara med 8.8.8.8 som DNS, gör det någon skillnad att lägga till 8.8.4.4 också?

Av Pahwn
Skrivet av Naga:

Det uppenbara är väl att plocka bort routern helt för att säkerställa var felet ligger? Går nätet fortfarande ned så är det nog inte mycket du kan göra.

Ja det glömde jag skriva, nätet går inte ner när det är direktkopplat. Jag har dock bara testat direktkopplat 1 dag ännu. Så något blir ju fel när vi kopplar in en router..

Av Pahwn

Då var det dags igen, problem med stadsnät (bredband2)

Hallå allihopa!

Som titeln lyder så har jag enorma problem med mitt nät, som går via bredband2 (stadsnät). För cirka 10 dagar sedan så var internet helt dött, efter ungefär 1 vecka så "fixade" bredband2 detta och jag fick veta via sms att mitt nät var nu fungerande. Nätet gick i ungefär 4-5 timmar innan det dog, ringde upp bredband2 och dom hävdar att det är löst från deras sida och hänvisar mig till supporten hos asus (min router). Jag köpte en ny router då jag ändå gått i tankarna att köpa en ny, det blev en asus ac68u. Och nätet går fortfarande ner sporadiskt varje dag.

Vissa saker gör att internet fungerar igen, t.ex. dra ur nätverkssladden som går via routern in i uttaget på väggen. Att ändra DNS inställningar, t.ex. från 8.8.8.8 till automatiskt gör att internet funkar igen. Hur länge internet fungerar efter dessa "lösningar" varierar från 2 minuter till en halv dag.

Att pinga 8.8.8.8 går ej då nätet är nere och felmeddelandet jag får via windows felsökaren är att windows ej kan konfigurera nätverkets proxyinställningar. När jag tittar igenom proxyinställningarna så verkar dom vara i sin ordning...

Vi kör alltså en kabel direkt från uttaget in i routerns WAN-port, från routern kör vi 2 enheter via sladd och diverse trådlösa.

Vad kan tänkas vara fel? Tålamodet börjar ta slut och ingen hjälp finns att få från bredband2.

Tacksam för all hjälp

/Henrik

Av Pahwn

Jag hann knipa en galaxy s8 från Tele2 för 3999:- . Mycket nöjd, efterlängtat byte från s5an.

Av Pahwn

@Pottsork666: Alright, tack för svar

Av Pahwn
Skrivet av Pottsork666:

Så där, precis diskuterat min lön med chefen efter att ha fått överta en del ansvarsområden efter en kollega som slutat. En tusenlapp upp, men ligger fortfarande i underkant med mina nu 36 200:- som kemist i läkemedelsbranschen. Men många bäckar små...

Hur många år har du i branschen? Kul att veta då jag snart är färdig civilingenjör inom läkemedelsbranschen

Av Pahwn
Skrivet av Chromatic:

Slog till på Witcher GOTY för 200 spänn, har hört att det är ett najs spel!

Det är ett så jävla bra spel, du kommer inte bli missnöjd.

Av Pahwn
Skrivet av Asssor:

Känns som att alla artiklar på Webhallens rea inte är ute än. Under "Hårddiskar & Minnen" så finns endast hårddiskar just nu.

Hela BF sidan hos dom verkar krångla, flertalet kategorier som saknar artiklar.

Av Pahwn
Skrivet av schtibbe:

Hej. Har en speldator som jag tänkt sälja, tror den är köpt 2012.. har ingen aning vad man kan få för den så skulle gärna vilja ha något att utgå ifrån, nypris va 13000. Har bytt ut gpu:n mot ett GeForce gtx 960 4gb och bytt till Windows 10 pro annars är det den här datorn https://www.komplett.se/product/638022#technical-details . Tack på förhand!

Ja du, det enda som i stort sett är värt något är grafikkortet, och det säger en en hel del om resten av datorn. 2-3k på sin höjd skulle jag säga.

Av Pahwn
Skrivet av Matheeeew:

Hur brukar rabatter på laptops se ut under BF? Tänker mig de som vid ordinariepris ligger runt 6-7k.

Dåligt tyvärr. Brukar vara laptops för 15k+ som sänks några procentenheter. Förra året gick även HP's spectre på rea, vill minnas att den landade runt 12-13k men då var det 6e generationens Intel...

Kontentan är att baserat på förra årets BF, ha inga förhoppningar gällande laptops i det segmentet du skriver om.