Inlägg

Inlägg som deV666 har skrivit i forumet
Av deV666

SLI 980 ti.
SLI Pascal när det väl kommer. Beroende på pris ;P

Andra delar

4790kK 4.8 ghz
16gb RAM
Asus Z97-A
adata ssd 250 gb
Intel ssd 120 gb
kraft 700w

Skrivet av Grönahunden:

SLI vadå ? skriv gärna ner delarna i datorn.

Av deV666

Jag ska kanske köpa ett till evga gtx 980 ti extra, får se iaf. men vill vara garderad för det.
Hade ju tänkt sälja min PC för ett tag sen, men saker och ting har ändrats. så nu kan jag tänka mig att köpa lite extra grejer till den
Jag störs inte så mycket av fläkt ljuden i sig, så om fläktarna går hela tiden gör mig ingenting Jag ska gräva lite mer i vad som är skillnaden mellan g2/p2 så får vi se

Skrivet av Ogge1337:

@deV666:

Det verkade som P2 är effektivare då det är 80 plus Platinum, men kostar lite mer. Är någon utav dessa semi-passiva, har själv insett att detta är en jätteskön sak. Kör Corsair RM850i vilket jag varmt kan rekommendera, jag vet att flera utav Corsairs nätagg är semi-passiva vilket gör att fläkten drar igång när det börjar bli lite högre belastning, detta gör att datorn inte låter så mycket

Vilka grafikkort har du tänkt att köra?

Av deV666

Köp av ny PSU

Hej jag har blivit tvingad att köpa ny PSU då min gammla börjar ge med sig.
Jag har funderingar på att gå med EVGA, men är öppen för förslag.

Men då är frågan vilket. Jag har tänkt köra SLI i framtiden.

Ska man köra med evga supernova g2 850 eller p2.

Är tacksam för snabba svar

Med vänlig hälsning.

Andreas

Av deV666

Aah ok då chansar jag inte, då köper jag ett nytt imorgon ;D
Ville bara se hur illa det kan gå, tack för era tips och rekommendationer

Skrivet av bobzombie:

Okej då är jag med i bästa fall att det bara stänger av sig och du för köpa ett nytt. Men i värsta fall att den tar med sig datorn i smällen, det hände mig för ca 2 månader sen var ett Be quiet gold agg som tog med sig grafikkortet och en ssd.

Av deV666

nätagget köpte jag för 2-3 år sedan 980 ti släpptes i sommras går väl för ett nytt nätagg då. men vad kan hända om den nu skulle gå sönder?

Skrivet av bobzombie:

Kolla med butiken du har köpt det av och se om du kan byta. Sen undrar jag varför i hela friden köper du ett grafikkort för 7-8k och sen snålar på nätagget. Kraft är ju Be quiets budgetserie.

Ha det gött

Av deV666

Problem med PSU Be quiet Kraft 700w

Hej jag har ett problem med Be quiet Kraft 700w.

Så fort jag går in och spelar t.ex path of exile så börjar det låta från nätagget, trodde först det var coil whine från gpun men så var inte fallet.
Det är svårt att förklara ljudet men det låter som att det har med spänningen att göra, det knastrar typ.

Det låter mindre när jag kör fullscreen, men bytar jag över till fullscreen windowed så låter det betydligt mer.
Ibland låter det jättemycket i vissa miljöer med mycket visuella effekter, med mycket mobs, när effekterna avtar, avtar också ljudet.

Vad ska jag göra?
Vad kan hända om jag låter det vara?

Om jag behöver byta , så tar jag tar gärna tips och rekommendationer på nya nätagg.

Mina speccs är

4790k OC 4,8ghz
16gb ram
Evga gtx 980 ti
Be quiet Kraft 700w
Asus Z97-a

Om ni behöver mer info är det bara att fråga

Med vänlig hälsning

Andreas

Av deV666

Ok tack för era svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av deV666

Jasså minst? Då har jag undervärderat lite då kollade upp likvärdiga delar det skulle kosta lite över 20k i runda slängar

Skickades från m.sweclockers.com

Av deV666

Hjälp med prissättning

Hej jag skulle vilja ha hjälp med prissättning på min dator då jag har tänkt sälja den till min lillasysters kille.
Har själv värderat till runt 11k+ med skärmar, hur bra stämmer detta?

cpu: i7 4790K
kylning Cooler Master Hyper 212 EVO
gpu: Evga gtx 980ti sc
psu: be quiet kraft 700w
Motherboard: Asus z97-A
Ram: 8gb 1333mhz
Sdd intel OEM 120gb
Sdd: Adata 250 gb
chassi: Antec p280

Skärm: Benq XL2420T 120hz
Skärm 2: Benqg2420HDB 60 hz

OS windows 10 proffessional

Tack på förhand!

Av deV666

Heal monk med nästan 1 m life per second söker spelare för grift 60+ adda wagabagawaga#2724

Av deV666

Men för spel så antar jag att det inte är nån skillnad mellan dem olika?

Av deV666

ok tack då vet jag

Av deV666

windows 7 pro = windows 10 pro

Hej frågan har säkert ställts innan men som topic beskriver får man windows 10 pro om man har windows 7 pro? eller hur funkar det?

Med vänlig hälsning

Av deV666

Tjo söker spelare att köra heist eller dylikt med , jag har mumble/ts. Lirar PC!
adda AHEDSTROM på social, skriv gärna ett meddelande typ SWEC så jag vet vad det handlar om för folk

Av deV666

Priskoll på benq XL2420T

Hej jag tänkte uppgradera till ny skärm och tänkte sälja min nuvarande skärm som är en 120hz benq xl2420t.
Vad skulle jag kunna få för denna?

Mvh deV

Av deV666

Ok det låter bra men då får jag tacka så mycket för alla svar

Av deV666
Skrivet av tvelander:

Så du vet att han inte har en 5960X på 4.4Ghz +?
Eller 3930k etc?

sitter på 4790k

Av deV666

Nätagg till 980 ti SLI

Hej tänkte köra 2 st GTX 980 ti och undrar hur bra nätagg man behöver,sitter för närvarande på be quiet kraft 700w och det känns som den skulle vara för klen för detta ändamål.

Av deV666
Skrivet av cider123:

Jo det är väl sant, fast det finns ju postförskott upp till 20kg via blocketpaketet (googla) - kanske du skulle kunna dela upp grejerna i tre olika paket med 20kg i varje drygt (fast det kan ju vara svårt om en grej väger mer än 20kg, hehe). Jag tror fortfarande det blir lättast om du ringer till Schenker och frågar snällt.

Jo jag hade ju kunnat dela upp paketet i 3 x 20kg men jag tror inte att köparen hade blivit så nöjd när han öppnat paketen
Jag har kollat alla ställen jag vet och det är verkligen tvärstop på maxvikt och postförskott/efterkrav.

Verkar som det kanske blir att han hämtar nu

Av deV666
Skrivet av lanbonden:

Hmm då blev det svårare, vet att Schenker tar emot paket upp till 1000kg men det är rätt dyrt att skicka stora paket med dom, lite osäker på om dom har "postförskott" dock.

Annars finns DHL, har för mig att de ska erbjuda "postförskott" men de brukar vara ännu dyrare för att inte tala om att deras hemsida är typ sämst i värden som privatperson...

Schenker har bara postförskott/efterkrav för företag. Jag kollade dhls sida den var som du sa sämst fyllde i uppgifter på en sida och det skulle totalt kosta 6k? oO (Gjorde säkert nått fel )

Skrivet av cider123:

60kg.. Känns som att det blir en halv pall (DYRT), hehe. Nä men varför är Postförskott så viktigt? Finns ju det där Blocketpaketet via schenker så man kanske skulle testa ringa dom och fråga om det går att lägga en special-order (kanske dock 3 gånger priset 3x20=60kg). Dom brukar ju inte vara helt omöjliga om man pratar med rätt personer dock.

Lycka till!

Jo det blir en dyr frakt men köparen är villig att betala 1k i frakt, blocketpaketet är upp till 20-25kg so its a no no tyvärr. använde blocketpaketet när jag sålde mitt grafikkort gick jättesmidigt, bara man skriver upp ev. serienummer på grejerna man skickar för det är lätt att bli blåst om dom sitter med en exakt samma grafikkort fast trasigt.

Skrivet av grizzly666:

Då har dom ändrat det för inte så länge sedan en kompis köpte en komplett zundapp ks50 (moppe och ej plast skit) som väger en hel del och fick den via bussgods enda kravet var tömd på olja/bensin.

Såg även nu att dom har ändrat så man INTE behöver ha bank/postgiro för att utnyttja efterkrav vilket var ett krav för inte alls länge sedan.

Posten var det samma sak med MEN det var då enbart postgiro som gällde (och det är lika med dyrt, bankgiro är billigare men fortfarande dyrt) dom kan ha ändrat (orkar inte kolla) men tvivlar på det.

Blocketpaketet gör nästintill ingenting för säkerheten för varken köparen heller säljare!!!
Säljaren kan tex skicka en hög stenar och hävda att han skickat rätt pryl, köparen kan när den får varorna hävda (dvs ljuga) att den fått en hög stenar istället för vad denne köpt.
Blocketpaketet gör i bästa fall inte ett skit förutom att säga lös det genom polis/domstol (pengarna behålls då av blocketpacket tills dom finns) i värsta fall så beslutar dom att en part har rätt, vilken part är en 50/50 chans dock och är man den lurade parten så är det polis/domstol som gäller även då.
I värsta fall så har ju den som blåste den andre fått pengarna och den lurade får kräva pengarna av denne för från blocklet kommer inte ett öre dvs EXAKT PÅ SAMMA SÄTT SOM OM DU INTE ANVÄNT BLOCKTPAKET.
I normal fallet så får den som blivit blåst pengarna tillbaks av blocketpaket MEN det först EFTER rättegångar/domar fallit.
I bästa fall belsutar dom att den lurade parten ska få pengarna men den chansen är väldigt liten då dom i majoritetean av fall inte gör nåt utan domstols beslut.

Jo allt verkar jättekrångligt, sjukt att det inte finns en tjänst för privatpersoner som täcker detta med postförskott...
ser 2 alternativ antingen så får jag övertala en polare som har en firma att skicka(tvivlar dock på att han hinner detta) eller så får köparen komma och hämta. tack för era svar!