Inlägg

Inlägg som andor.lundgren har skrivit i forumet
Av andor.lundgren

Fick med denna härliga micro med huset, används dagligen:

https://digitaltmuseum.se/021028545327/mikrovagsugn

Av andor.lundgren

LEEL LLLTLLLTLL LEOOOEEEETEESSOOSLL LESOOSEETETETETETEEEEOOOEL LTSSOSEEETETTTTTTTTTTTTTTTEESSOSEL LTEOSSEEEETTTTTETTTTTETTTTTETTTETEEESOOSTL LLESSSEEETETTTTTETETTTTTETETTTETTTTTETETEEEEOGKKLL OSOSTTTTTTTTTETTTTTTTETTTETTTETETTTTTETEESSOSELL SEOOOSEETLTLTTTTTTTTTTTTTTETTTETTTTTTTSSSEL EEOOSOSOSSEETTLTTTTTTTTTTTTTTTTTLLLLTL SEOOOOOSOOOSOSETTLTLTTTTTTTTTLLLLTSGWK SSGGOOOOSOSOSOOOSSEETTLTLLLLLTEOKWWWWWWL OSGOGOOOOOOOOOOSOSOSOEELLLEOKWWWWWKKKKWWS SSGGOGOGOOOOOOOOSOSSESOKKWWWWWKKKKGGGGGKWG OSKGGGGGGGGOGOOSSSOGKWWWWWWKKKKGGGGGGOGOGKGL OOKKGKGGGKKKGGGGKWWWWWWWKKGKGKGGOGOOOOSOSOGKL GOWKKKWWWWKOOKWWWWWKKKKGKGGGGGGOOOOSSSOSSSSOKE GKWWWWWKSELLLEKWWKKKGKGGGGGGOOOOSSSSSSSSSSESSGS WWWWGETLLLTTTLLOWKKGGGGOGOOSOSSSSSSSSESESEEEEEGO EESETTTTTETTTTLLEKKGOOOOSOSSSSSSSSEEEEEEEEEEEOOKTT LTSOSSEETETTLLTOGOOOSOSSSSSSESESEEEEESSOOOTL LTSOSEEEETLTSOOSSSSSSESEEEEESSSOGOEL LESOSETTTESSSSESEEEEESSOOOEL LEOSSEESSESEEESSGOSTL LLESSSSESSOSTL LLTL

LL SO LSKKGL LL LLL LLEESSST T LLESSSSSSOT GSSELLLESSG LOSEELLTSSOS WW TWWL EWKELLTGWK WWW LWWG WWLEEEESWW LWL WWETETETEEL SSETGWKTESS LSEELWWETESE WW SWWL WW KWT WTWW WTWW WW WW LWT WW LWL WW LSOOSL LOOOE WW KWW WW WW WL WK WO WK WW TWW LWT WWTLTTETEE LWL WW WW LWE LWG LWW WWWT WWL WW WW WE LWL WW WW WWKWWWWWKL LWL WWTTEEEEEO LWT WW KWGOL WWLLLLLGWO WW EWW LWW LWK WE GW LW WW WW LWL WW LWT WW LTEWW WW L WW WWK WWKLLLLSWWE LWG WWWL WW WW EWWLLTTTEL WWLLLLLLLTT EWS WW WK LWW WW LWG LWW TL LGL TOKKGEL SL SL SL EL ESSOOOOGT LTSSOOOOOOG S TE KG LOGGSL LOGOOL GWWWWWWWWL LWE WW LWWO KW LWT LWW EWS LLLL LTL WT L SWL WGTW WK LLLL LTL LWL L LWK SWOLLTWW LWKTLTGWL WL GWG WW GW WW WW OWOLLEWK LWKTLLKWL WL KWO WWL WWWKKK OWS LWW WW WWL WSGWO LWL WL WL WL KWT LWW WW WW WSKWS WW WW WWLLTETLLE LWKLTEELLT WWLGWL WW WW WW WW WWLLTELLLT LWGLTEELLT WWLKWL WWSL LWW WK LWL WW WK WL LWW WWW WWW LWO LWL WW WK LWL TWW LSOGOOSL LSSSSS ESSSSL G GO LGL OL LSSSSE ESESSL G GS

Av andor.lundgren
Skrivet av talonmas:

Förklara för barnet hur ljuset har färdats längre tid att nå oss än universum är gammalt på ett enkelt sätt

Light's Travel Time Explanation

Andor Lundgren
Förklara för barnet hur ljuset har färdats längre tid att nå oss än universum är gammalt på ett enkelt sätt

Var nyfiken: ChatGTP::
Ljus är en form av energi som reser genom rymden. Det tar tid för ljuset att resa från en stjärna till vår planet jorden, och det tar längre tid för ljuset att resa från stjärnor som är väldigt långt borta. Universum är väldigt, väldigt stort och gammalt, så det har tagit många, många år för ljuset från vissa stjärnor att nå oss.

Det är som om du står långt borta från en lamppost och ser ljuset från lampan. Du vet att det tog lite tid för ljuset att nå dig, och ju längre bort du står, desto längre tid tar det för ljuset att nå dig. På samma sätt tar det längre tid för ljuset från stjärnor som är väldigt långt borta att nå oss här på jorden.

Av andor.lundgren

Allt handlar om plats. Tror de flesta sparar/hamstrar för mycket. Hur många har kvar sina böcker de inte kommer läsa om?

Av andor.lundgren

Behöver nog lära mig mer om detta, känner mig allderles för bekväm med att låta de ha mig i sina datamodeller.

Vad är det som de gör med ens data som gör att man borde må dåligt av?

Om man inte vill att någon ska vet om att du lever bör man väl:
1. Inte bo i Sverige
2. Inte använda någon elektronisk produkt
3. Inte träffa andra människor

Tycker det låter lite trisst.

Borde nog vända på min fråga:

Hur och vad har Google gjort mot dig personligen för att du valt att aktivt undvika google.

Av andor.lundgren
Skrivet av cyprus:

Jag tror du överskattar Trumps inflytande. Varför skulle de intelligentaste kinesiska forskarna låta sig begränsas av Kina? Intelligentian dras till USA där en helt annat tänkande råder. Man behöver ju bara se i backspegel ca 80 år tillbaka för att se vart de skarpaste hjärnorna sökte sig.

Du har säkert rätt. I mina ögon så växer Kina mycket snabbt men det betyder inte att landet som sådant har eller kommer förändras.
Om Kina går om USA ekonomiskt eller teknologiskt kan önskan för många att vara kvar bli större men som sagt, lite svårt att se vad som kommer hända.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren
Skrivet av cyprus:

De skarpaste hjärnorna från Kina och Indien (och övriga världen) verkar sugas upp av Amerikanska universitet och forskningsinstitutioner, det är bara att se till Nobelprisen eller publicerade forskningsresultat. USA har helt enkelt ett annat klimat som intresserar dessa förmågor.

Tror många sugs upp, men att Trump gör det svårare för uppsugning. Sen tror jag att länderna producerar fler än USA kan ta hand om.

Nobelpriset delas ut i efterhand och där tror jag Kina och Indien snart kommer gå om. Har inte länkar men där jag tidigare jobbade fick jag indikationer på att Kina investerade väldigt mycket mer an vad övriga länder har gjort. Idag är det många som pratar mycket om AI och där ligger Kina i framkant.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren

Är faktiskt lite nyfiken vad som kommer hända när USA hamnar efter Kina och Indien. Kommer bli spännande de närmsta åren. CRISPR, AI och omkullkastande av världsekonomin. Undrar vilka|vad som vinner och vilka som ger upp först?

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren
Skrivet av Cameltotem:

Annan ton här än på Reddit, de verkar tro att det inte kommer något Vega gamingkort till slutet av Juni utan senare i år.

Det måste suga om man sitter och vänta på Vega..

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/6blakz/psa_wait_for_com...

Tycker det känns lite som glaset halvfullt. Vissa tror på computex och vissa senare. Ingen vet och de flesta är less på att vänta.
Själv väntar jag på VR headset v2 så jag kan vänta men många andra orkar inte vänta tills computex. Själv skulle jag visa Vega på computex, men är långt ifrån insatt. Glaset är halvfullt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren

"Today we’re announcing the first of several Vega architecture-based products to roll out this summer, and soon we’ll be launching Radeon Instinct, Radeon Pro, and Radeon RX flavors of Vega. But today’s Vega is just a little different. Let me tell you why."

Har fortfarande hoppet uppe. Tror de väntar till computex med att visa gamingkorten. Vet inte alls hur bra de är men om de tar marknadsandelar från Nvidia så blir jag nöjd.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren
Skrivet av anon12433:

När VR floppade så var de väl tvungna att hitta en alternativ inkomstkälla

Tror det är allmän praxis att stämma allt som går att stämma på andra sidan Atlanten.
Hoppas dock inte VR har floppat. Vill verkligen spela och uppleva VR så fort det kommer lite fler titlar som stödjer och är gjorda för det samtidigt som upplösning och POV blir lite större. Tar några år för att utveckla AAA spel med helt nya gränssnitt och det tar också lite tid för grafikkort blir billiga nog för att kunna driva VR i bättre upplösning.
Har du testat VR och är det det som gör att du tycker att VR har floppat?

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren

Hade hoppats på avläsning av händerna som kontroller. Tråkigt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren
Skrivet av The-Architect:

"det är inte bra nu, men vänta bara tills..."

Jag säger förresten inte att VR inte har potential, jag tror bara inte att det kommer slå (tyvärr)

Jag hoppas det slår. Det enda sättet jag tror det kan slå är att produkten är bra och att många köper första versionen och inte bli besvikna. Om många har den så kommer det med lite tur slå så mycket att spel och verktyg anpassas för den och nya spel tas fram enbart för den. Det ända sura som jag kan se om det slår är att ett redan stort företag tjänar pengarna på det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren

God jul!

Skickades från m.sweclockers.com

Av andor.lundgren
Skrivet av Foqnax:

Se det från den ljusa sidan, du hade kunnat sitta på UpUnet. Har just nu en relativt hög nedladdningskapacitet med tanke på att det är kvällstid, på söndagskvällar ligger det ofta under 1. Tror dock att det är Studentstaden som vägrar uppgradera sina switchar som är problemet, ryktet går att de inte använder ens hälften av sin allokerade bandbredd.

http://i.imgur.com/QyXBChK.jpg

Ouch, jo kanske ska vara glad att jag troligen kan få ADSL i alla fall. Måste bara ta reda på hur jag ska bli av med Netflix beroendet. UpUnet var väldigt bra i början, hoppas de byter switcharna för dig, om felet nu ligger i dem.

Av andor.lundgren

Haft 100/10 sen 99. Ska flytta till villa i februari. Hörde med Uppsala stadsnät att de har dragit kabel till tomt men skulle kunna installera till huset innan köp. Ringde idag för att starta processen, fick svaret att de inte gör efteranslutningar. Huset ligger 2 m från kabeln. Nu har alla i området som vill ha internet fått fiber och jag måste vänta tills Uppsala stadsnät förändrar sin policy och godkänner efteranslutningar eller till det att jag kan få alla som inte vill ha fiber i området att vilja installera. Suck.