Inlägg

Inlägg som pa1983 har skrivit i forumet
Av pa1983

Nu har ju en SSD och en HDD kretskort med IC kretsar på sig men kollar man i övrigt på en hårddisk så är den i majoritet byggd av aluminium vilket är relativt enkelt och attraktivt att återvinna så finns ju en stor skrothandel för både Aluminium, stål och koppar en HDD innehåller så MYCKET av en HDD kan återanvändas för att producera nya varor och det är dessutom mycket mer energieffektivt att återanvända Aluminium än det är att bryta nytt.

En SSD behöver mindre material men också svårare att återanvända nåt i den.

Av pa1983

Audacious med Winamp skin.

XMMS ersattes av Audacious för många många år sedan så varför den är med på omröstningen men inte Audacious är lite konstigt.

Annars kör jag Winamp 2.50 då den är helt gratis och fungerar prima på Windows 95/2000/XP för mina retro burkar.

Av pa1983

Är priset rätt och encoding prestandan bra så kan jag tänka mig ett för att komplettera mitt RX5700 som suger totalt på encoding, vist min CPU med 12 kärnor gör jobbet med brute force men rätt nice med en GPU för det och en blower dessutom passar min låda perfekt.
Så handlar bara om pris och linux kompatibilitet nu då.

Av pa1983
Av pa1983
Skrivet av Svensktiger:

En varm bygdegård med massor av CRT'er, kan det bli bättre!

Men var är den obligatoriska bilden av någon som installerar om Windows 98?

Vi körde Windows 2000/XP då det var Pentium 4 / Athlon XP era lan, vet dock inte om nån installerade om, inga av våra burkar kraschade, rock solid old shit!

EDIT: försökte ladda upp mina bilder men möts bara av en röd ruta att jag tankat upp för många, har tankat upp noll bilder.

Av pa1983
Skrivet av medbor:

Blev av med min intressent, någon annan som vill hämta? Kör ut det på discord(vilken?), varför inte?!

Här är vår discord.
https://discord.gg/j4AVB6uyWW

Av pa1983

Antar det är fördelen med att pyssla med gamla och nyare datorer.

Har ljudkort eller märken av det mesta förutom Gravis och Roland tyvärr men kanske fixar sig en dag.

Skrivet av OSkar000:

Mitt resultat: 9/10.

Räknefel på isabussen såklart...

Effektiv bandbredd på den brukar dock bli en bit lägre än den teoretiska bandbredden.

Bra quiz med kul och bra frågor om ett ämne ligger nära mitt intresseområde.

Fins lite olika sifforar på ISA bussen vad den klarar, en del anger teoretisk, andra anger om vi ska kalla det "teoretisk praktisk" bandbred, den riktiga bandbreden är ganska bedrövlig speciellt på SIS kretsar runt 1MB/sek max i praktiken vilket ofta är varför 486 mobos med SIS alltid har VLB då grafikprestandan blir så haltande annars.

Av pa1983
Skrivet av Yatagarasu:

Passé i min bok, händelsen är i backspegeln sedan länge och ändrar varken min syn på H1 V2 eller H7 Elite som jag testat

Nu försvarar jag inte NZXT egentligen, men de är inte första, värsta eller sista företaget som är sen på bollen med rättande om inte övre makter är på väg att kliva in i bilden. NZXT må inte ha skött det exemplariskt, men finns företag som går betydligt längre i sin vägran eller rakt ut aldrig erkänner att de sålt en felande produkt.

Nu säger jag inte åt folk vad de ska tycka, vilka företag som ska bojkottas och inte, det är upp till var och en i slutet av dagen. Däremot tänker jag inte rekommendera folk att avstå en enligt mig bra produkt.

Det ska till mer än ovan exempel likt en riser för att jag ska sätta mig på tvären och bojkotta ett helt företag – blir inte många alternativ kvar längre då om det är linjen som inte får korsas

Folk får göra som dom vill, själv avvaktar jag tills ett företag som tex NZXT sköter nästa dåliga produkt lansering snyggt istället och sätter kundens säkerhet först innan jag sätter dom på listan av företag jag vill göra affär med.

Här är ett exempel på hur man sköter det och hur dom borde gjort det.

Själv har jag inga problem att hitta företag för produkter jag behöver som sköter lösningar med dåliga produkter snyggt så personligen tycker jag nog allt det finns gott med alternativ att välja på tills företag X börjat bete sig konsumentvänligt och visat att dom ändrat sig.

Viktigt att skilja på en dålig produkt och hur företaget hanterar problemet och inte blanda ihop dom två och jag tror rationella människor förstår skillnaden.

Av pa1983
Skrivet av Yatagarasu:

Äh, det där är passé!

De återkallade samtliga H1:or, alternativt skickade ut ersättningsbrygga till de som ville byta denna själv istället bara. Har faktiskt skrivit en recension på nya H1:an som kan läsas här.

Skulle personligen inte rata NZXT p.g.a. en dålig brygga i en produkt, som dessutom sköttes gallant i jämförelse med exempelvis Gigabyte och deras nätagg

Det är passé?

Ett företag som absolut inte ville veta av problemet, som inte ville återkalla en produkt som brunnit 11 gånger!

Skickar ut nylonskruv som work around som ej fixar felet och gör att det kan ske igen om vanliga skruv används av omedvetna konsumenter!

Det tog Gamers Nexus flera videos och påtryckningar mot NZXT där Gamers Nexus dessutom involverade United States Consumer Product Safety Commission, efter DET "frivilligt" återkallade NZXT chassit efter månader av "nej vi vill inte", det var det eller ofrivilligt få säljförbud.

Hantera det snyggt säger du?
Hur mycket sämre kan man hantera det när man hellre tar pengarna och springer även om folk skulle dö i en brand?
Gigabyte är väl igen måttstock värdig att användas, båda hanterade sina fall skit och katastrofoffer och skiter i om deras produkter brinner och folk skulle förlora hus och lem!

CPSC sida med återkallandet av produkten.
https://www.cpsc.gov/Recalls/2021/NZXT-Recalls-H1-Computer-Ca...

En artikel som summerar det mesta med nyttolänkar.
https://www.theverge.com/2021/2/17/22287950/nzxt-h1-pc-mini-i...

Flera av Gamers Nexus vidoes på denna skandal.
Rekommenderar alla att kolla in deras videos, kom sedan tillbaks och säg att det hanterades snyggt med ett straight face!

Inget sköttes galant och det hela handlar inte om en dålig produkt utan om ett "dåligt företag" som hellre tar dina pengar och låter dig dö i sömnen när din dator sätter eld på kåken och du dör av rök förgiftning!

Folk som ej vill köpa NZXT produkter igen undviker nog dem snarare för att dom har noll förtroende för företaget än produkten då företaget absolut inte satte kundens säkerhet före sina egna ekonomiska intressen!

Av pa1983

Behövde ta bild på en retro dator jag byggt och solen sken så varför inte.
Är igen fotograf så det är var det är.

Av pa1983
Skrivet av medbor:

Ingen som ville ha datorn jag fotade ovan (förra sidan)?

Tänkte försöka städa lite nu

Vi har definitivt folk som söker dator som frågat om lånedatorer, kan slänga upp det på vår discord.

Av pa1983

Byggde en dator till lanet jag tänkte skulle vara lånedator.

GeForce 4 Ti4200 128Mb, Athlon XP 2200+, 1Gb DDR, Swiftech MC462 kylare med Delta 80!

Av pa1983
Skrivet av Delerium:

Det ser ut som att någon har bräckt loss kylflänsen med en skruvmejsel eller liknande. En resistor verkar vara knäckt och det finns ett brytmärke i utkanten av kretsen. Ska man ha igång kortet kanske det vore bra att se över åtminstone resistorn.

<Uppladdad bildlänk>

Jupp den GPU'n är mest troligen död. Fick ett par banshees med samma problem. Av 3 kort var en GPU bra nog att jag kunde flytta den till kortet med bra PCB men ja totalt 2 av 3 var skrot, krossade kanter på GPU och söndermejslade PCB'er.

Lagade också ett V3 3000 med SMD skador i samma område åt en polare nyligen, ser samma SMD skador här så detta koret är 95% sanolikt dött. SMD resistorer är simpla nog att ersätta, GPU'n kräver en donator och reballing vilket är svårt och dyrt om man inte gjort det innan.

Men det är ju ett bra donator kort för att laga andra Voodoo kort med.

Gjorde en video på min reballing och GPU swap på mitt Banshee.

Av pa1983
Skrivet av medbor:

Blir lite mer på lika villkor, inte lika mycket unika prylar från ebay för 10000kr+ och sånt

Framförallt med retro så har man ju råd att pressa lite, och P4 och deras kompisar var ju ganska mycket skill att få upp högt

Sen kan ju folk välja att stoppa i något exotiskt för att vinna, men då stödja någon annan till nästa tillfälle

Och angående lanet i sig så låter det sjukt kul, men skulle nog behöva vara någon breddgradd närmare för att jag skulle komma, om jag inte ändå råkar vara i krokarna såklart

Bjuder på en idé till: ha en 20-års-kategori och en 40-års kategori (i alla fall i framtiden), så kan man dra fram en amiga eller liknande

Vi tillåter redan udda saker. Förra lanet hade vi 486 på utöver 1999 temat, fans även Consoler, NES och annat.
Så det har aldrig varit förbjudet att ta med sig annat "utöver" temat.

Men man bör ju säga till @necrodude så han vet vad för plats saker kan förväntas ta.

Av pa1983
Skrivet av medbor:

Kanske ha en folkrejstävling? Vem som helst får vara med och klocka/gaming, men alla riggar får vara värda som mest 3000kr eller något, och efter tävlingen får vem som helst köpa riggarna för de pengarna

Då kan många vara med på kul och liknande villkor

Haha!
Rätt cool ide, inte tänkt på den innan.

Får utforska det för framtiden.

Av pa1983
Skrivet av holta:

Blir sugen på att testa lite vad ens gamla retroburk går för. Den är inte helt "original", det sitter två Voodoo2-kort till skillnad mot för då det enbart var ett. Måste också kolla om jag kanske kan byta min Celeron 533 mot något bättre, har nog en p3 i gömmorna men dessvärre är den nog mer än 850MHz. Tror burken kör Win98SE. Är det värt att testa prestandan? Tror den blir slagen då någon säkerligen sitter på GeForce eller dylikt...

Grafikkort spelar roll, men det är inte den viktigare hådvaran för en bra Q3 score fast folk tror det.
Sedan finns det mer tweaks man kan göra med Q3 än jag skulle orka skriva ett inlägg om.
Men config filer kan editeras för massa extra prestanda.
Custom DLL filer finns för deverse processorer.
Modefiera pak filer.
Källkoden till Q3 finns så man kan kompilera om eller gå än lägre och optimera Q3 genom att optimera koden om man nu kan det.

Finns massa saker man kan göra för att få en mycket bättre prestanda i Q3 och ett GeForce kommer INTE automatiskt vinna bara för nån sitter på det men inte vet något om hur man tweakar Quake3.

Av pa1983
Skrivet av AshyStyle:

Take a chill pill so löser det sig

Och i framtiden kan du sluta nedvärdera folk pga stavning och behandla oss med samma respekt som alla andra grupper ges högt och lågt i samhället i dag.

Om det var nåt du inte höll med om i mitt inlägg kunde du påpekat det istället för att förminska min rätt att bidra till diskussionen.

Jag gjorde inget mot dig annat än att skriva ett inlägg vem som helst kan läsa intagen dom är insatt eller ej, du påpekar min stavning på det helt obefogat och nedvärderar då mitt bidrag istället för att framföra tex för och mot argument.

Jag vet var du kan stoppa dit chill pill....

Av pa1983
Skrivet av AshyStyle:

"Verkar som folk lever under en sten"
Vad försöker du påstå?

Åtminstone stava rätt till "right to repair" till att börja med och därerfter påstå att "folk" inte har ngn aning on vad som pågår i usa med tanke på rtr.

Detta program kmr inte leda till nåt tyvärr.

https://youtu.be/MBsZHaGLF-Y

Jag jag påstår att folk lever under en sten annars hade vi inte varit i den situation ignoransen tillåtits skapas och allt för många är inte upplysta när det kommer till R2R.

Sedan kan du stoppa upp din rättstavning där solen inte skiner för jag är urbotat trött på folk som inte har bättre skit för sig!
Finns nåt som heter dyslexi men ja medans alla andra ska tyckas synd om över all jävla skit så anses det helt ok att trycka ner folk över dyslexi som är et handikapp, och tror du inte vi kollar över det vi skriver eller har rättstavningsprogram installerade? Men tror du det hjälper till 100%?

Min åsikt är inte mindre värd än din bara för jag aldrig kommer bli en mästare på att stava korekt.

Av pa1983
Skrivet av AshyStyle:

Vad är vitsen om de inte kommer att sälja ett batteri till konsumenter??

Vitsen är att se ut att vara för Rigth To Repair samtidigt som dom lobbar emot det med argumentet att lagen är onödig för vi kan vist självreglera oss.

Samsung använder argumentet att byta batteri är farligt så det är för din säkerhet enligt dom så du får bara köpa Batteri med skärmen vilket gör att reparationen troligen kostar lika mycket eller mer än telefonen, så varför laga telefonen om du kan köpa en ny eller begagnad för samma eller mindre.

Verkar lite som folk lever under en sten men i USA har man i flera år nu försökt rösta igenom Rigth To Repair men företag som Apple, Samsung lobbar (mutar politiker) för att rösta ner det.
Samma process pågår i EU också.

Detta görs av andra företag med, Majoriteten av bilmärken, tillverkare av jordbruksmaskiner så som Jhon Deere som just nu är stämda från alla håll för sina Anti Repair Tactics där bönderna tröttnat.
Det är inte bara lönsamt att sälja nytt när förra årets produkt inte kan lagas men det är också extremt lönsamt att kunna vara den enda som kan laga produkten man tillverkat, Jhon Deere i dag tex tjänar extrema summor när enbart dom kan laga sina traktorer och ta betalt i princip vad dom vill.

Förra året Skrev USA's president under en presidentiel order att ta tag i saken där FTC har släppt en rapport där dom anser att företags argument mot Rigth To Repair är baserat på rena lögner och inte håller vatten, så som att inte få byta batteri pga "vi tänker på din säkerhet". Faktum är att det nu anses göras onödigt riskabelt pga limmade batterier, pga avsaknad av manual, pga avsaknaden av genuina batterier där folk får köpa nåt på ebay, så om någon gör det "farligare" så är det tillverkaren.

Faktum är att det nyligen användes mot Jhon Deere och det fastslogs av Attorney general i (Justitiekansler) USA att Rigth To Repair är förenligt med konstitutionen och att om företag gör precis som Samsung nu, påstår sig erbjuda delar ja varför lobbar dom då emot R2R lagar och skickar lobbyister som kan övertyga politiker att rösta emot.
Jhon Deere har påstått sig tillhandahålla delar, Apple har det med men i prakten har oberoende reparatörer och privatpersoner inte sett röken av delar.

Om folk missat att en kamp om rätten att äga och laga sin produkt pågått i flera år i både USA och EU, ja även i EU är R2R tänkt att bli lag för företag klarar inte av att reglera sig själva.

Och om man tror att EU inte är berört eller att det inte finns en koppling mellan EU och USA så lurar man sig ännu mer.
Alla företag vet att om R2R blir lag i EU eller USA så blir det i praktiken möjligt att laga sina saker oavsett var i världen man bor då folk bara köper delar eller skickar in sina produkter till oberoende reparatörer DÄR delar finns legalt att köpa och måste tillhandahållas.

Vad företag försöker göra just nu är att se ut att vara för R2R så dom kan hävda att R2R lagar inte behövs så dom sedan kan gå tillbaks och fortsätta att ta bort möjligheten för folk att få sina produkter lagade av någon annan än tillverkaren.

Så detta är bara billiga PR poäng och tyvärr fungerar det, industrin har skapat problemet, folk är i uppror mot det till den grad att det blivit en stor politisk fråga och då går dom ut lite då och då och säger att dom drar igång nåt Program som är Pro R2R, men i praktiken finns inga delar, inte delarna som behövs, priserna gör det ekonomiskt olönsamt etc etc.
Målet är att om folk lugnar ner sig och tror att företaget är pro R2R fast dom samtidigt betalar lobbyister att vara emot det så kanske det hela blåser över så kan dom gå tillbaks till att låsa ner dina produkter och se till att få betalt igen och igen via nya köp eller dyra reparationer gjorda av dom och igen annan.

Vad Samsung gör just nu har Apple redan prövat och det programmet var ren PR utan substans.

Företagen i dag tjänar så mycket mer på att du måste köpa en ny telefon eller att bara dom kan laga din telefon eller laptop och kan diktera priserna, det påverkar dessutom deras börs värde positivt nåt enormt.
SÅ dom kommer inte sluta och dom kommer inte låta dig i praktiken laga nåt så länge dom tjänar miljarder och värderas till astronomiska summor.

Av pa1983
Skrivet av Donnerstal:

Men det är inte ens igång än, så hur vet du?

Har du ens kollat videon eller artiklarna han hänvisar till med Samsungs egna info?
Han vet och jag vet för Samsung säger så själva.

Jösses vakna upp!

Och ja det är inte ens igång än, typ ett år bort och då är batterier inte en del av det utan kanske kommer efter obestämd tid.

Någon ledande inom området R2R och Reparation Som Louis menar du inte kan läsa eller vet vad han pratar om?

Detta är bara Samsungs försök att låtsas om som att dom låter folk laga sin skit så att R2R inte ska lagföras i USA/EU.