Inlägg

Inlägg som IMPANI har skrivit i forumet
Av IMPANI

Mineralerna på jorden börjar ta slut och vi behöver intensifiera arbetet med att utforska universum. Efter många års resande närmar sig rymdskeppet SC-1999 mitten av amdromedagalaxen.

https://i.imgur.com/uFhuckQ.png

Efter en legendarisk manöver för att landa skeppet på planeten A-BOV-9000 så börjar äventyret. Beslutsångesten stiger.. vart ska vi börja att utforska planeten i jakten på mineraler?

https://i.imgur.com/BUAWSB7.png

Efter veckor av intensivt sökande så blir det slutligen ett genombrott i en av tusentals grottor. Ett fängslande glimmer som aldrig tidigare har beskådats av mänskligheten är ett faktum. Men vad är det för något? Fortsättning följer..

https://i.imgur.com/rD0mdbd.png

Av IMPANI
Skrivet av Thomas:

Färgåtergivning ja, men svärta nej. IPS är klart sämre än VA på svärta/kontrast; IPS har ofta omkring 1000:1 medan en bra VA kan ha 3000:1-4000:1.

Japp, du är helt korrekt, my bad. Tankevurpa, hade OLED i tankarna som har både färgåtergivning och svärta medan IPS har bara färgåtergivning.

Av IMPANI

Vilken Razer modell på skärmen har du just nu?

Av IMPANI

Spontant så skulle jag säga det du är ute efter är en skärm med IPS-panel då dessa har bäst färgåtergivning och svärta, jämfört med VA och TN.

Huruvida det ska va 1080p eller 1440p är en smaksak och svårt att ge någon rekommendation där utifrån din beskrivning. Detsamma gäller för vilken tum du är ute efter. Själv så använder jag en 27" 1440 och en 27" 1080p hemma.

Gällande vilket märke som är bäst så skulle jag säga att du lär inte märka någon skillnad. Många skärmar som produceras har ju samma pool av tillverkare/leverantörer. Ta LG som exempel, dom tillverkar ju panel åt både ASUS och Dell.

Min default rekommendation för simpel skärm är 27", 1080p, IPS, höj- och sänkbart stativ. Gällande varumärke så kör på någon av dom större aktörerna. LG, Asus, Acer, AOC, Samsung, Philips eller BenQ för nämna några. Sådan skärm kan du köpa för så lågt som 1400kr, men oftast runt 2000kr.

https://classic.prisjakt.nu/kategori.php?b=s491885610&o=produ...

Av IMPANI
Skrivet av imo:

Givetvis får folk ha olika åsikte och är du nöjd och har kul, skitbra för dig!
Men jag tycker du missar mycket av kritiken som folk har om spelet.

Har precis själv fått min druid (tornado) till lvl 100. Och bara för att jag vet hur jag själv funkar vill jag någon gång i framtiden haft alla klasser lvl 100, så det var typ ända anledningen jag spelade efter lvl 80.
Tog första lvl 100 nm dungeon jag testade utan respek/byte av gear, spelade bara lite försiktigare. Hade varit en fördel och varit tankigare.

1: Någonstans vid lvl 80-85 insåg jag att det tar för mycket tid att plocka upp och kolla alla ancestral dropps och slutade helt plocka items för att jag bara vill bli lvl 100. Du får lägga på väldigt många procent i tid för att plocka upp och kolla och sen sälja varje item i en NM dungeon. Många items droppar ju rent utav långt bakom dig om du har har snabb build.
Med lootfiler hade de kunna vara en helt anna sak.

2: typ typ lvl 90 är alla glyphs lvl 21 nu har man i stort sett 0 saker att faktiskt spela för. Go paragons!

3: haft mer eller mindra samma gear sedan lvl 70 (detta brukar vara en stark drivande faktor om du kollar spel som poe osv)

4: legendary items är inte bättre än gula... och alla gula kan bli legendary. "Min puls höjs vid legendary dropps" sa ingen d4 spelare någonsin

5: repseka paragon, hur missade någon "reset alld där??"

6: loadouts som ändrar både gear och speck saknas för experiment. Där behöver finnas minst 2 slots så man kan få testa nytt!!!!

7: uber lilith är den extremt dåligt fight. Inte bara hur man valt att designa arenanan på 2 kvadratmeter och vill man nu använda blizzards nya dodge knapp man ge sig fan på att lätt bli för långt ut på kanten man fastnar.
Tom i guiderna poängterar de som skrivit/ spelat in dem att "du måste ha tur med hennes pattern" visst man kan öka odsen för att viss aoe på marken ska hamna "rätt" men det är ingen garanti för att man står på ett ställe. Som druid där man inte har blink eller odödlighet i någon sekund är det är jäkla bullshit fight.
Att döda henne så fort som möjligt är bara att slippa fler av hennes rotations = slippa att spela bossen. Där bli bara en eller två rundor av rng i varje fas istället för 5 för icke specialiserade builds.
Sen finns där roliga visuella buggar i denna fighten, tex ser jag i stort sett inte alls vart hon lägger sina aoes på marken, och då sitter jag på en 42" oled. En snabb googling "där är fel på ljussättning så många har svårt att se hennes attacker på marken", "inzoomningen funkar inte som den ska i fighten", mm....
För mig är hon en artificiell sett att förlänga spelet, tror jag skippar henner tills jag är en klass som snabbare kan gibba henne, kanske kan hoppa igenom hennes one shots och ljusättningen funkar som sig bör!

Det är stora delar av min kritik, missar säkert något.
Högst osannolikt att jag lirar säsongen 2 för det kan tveksamt fixa tillräckligt på den tiden. Nästa spelomgång ska någon ny klass bli lvl 100 och då får det allt vara lite roligare på höga nivåer.

Jag håller med i det stora hela om dess brister som finns. Jag lyfte bara fram att jag finner det komiskt då folk i klanen klagar på att det inte finns endgame då dom samtidigt aldrig varit nära på NM/uber lilith. Tråkigt att NM blev söndernerfad i S1 då NM 100 = NM 70 pre-season.

Speedrunna uber lilith passar ju inte alla. Jag ser en förtjusning i att optimera gear/build för se hur snabbt man kan döda henne. Kan bero på att jag kört mycket Lost Ark tidigare och deras mechanics på bossar är ju på en helt annan nivå i svårighetsgrad. Vilket resulterat i att då är det mer utmaning i speedrunna för min del.

För min del så är det också högst osannolikt jag kommer spela S2. Tveksamt att det finns tillräckligt som lockar för S3

Av IMPANI

Som det tidigare nämnts så är det väl som vanligt att spelet blivit rushat och ska lanseras så snabbt som möjligt. För i slutändan är det ledningen som har sista ordet, även om utvecklarna får motta mycket kritik i hur man kan släppa ett spel där X, Y och Z brister helt. Sen kan det ju även vara medvetet att vissa saker ej funnits vid release för man vill ge sken av att man lyssnar på sitt community och åtgärdar det folket skriker mest om.

Sen tycker jag det är lite komiskt att människor i ens klan klagar på det inte finns nå endgame att sträva efter samtidigt som dom varken har klarat NM 100 eller uber lilith.

Högst upp på min önskelista är att kunna smidigt switcha mellan olika builds. Nu har jag gått all in för se hur snabbt jag kan döda uber lilith (under 70 sek med rogue atm) men det går ju inte ens nästan att köra några högre NM's med denna setup.

Av IMPANI
Skrivet av AlexHjelm:

Jag är varken Linus fanboy eller Andrew-tate fanboy. Hennes jobb var att göra 5 posts per dag på socialamedier och nej det tar inte 8 timmar per dag, snarare 3-4h om man gör dom väldigt _BRA_.

Skrivet av Jumpcut:

Jobbet hon hade var alltså:

Ta fram idéer för, skapa och publicera 3 Tweets, 2 TikTok, 2 Instagram per dag. Ta fram idéer för, skapa och publicera 2 exklusiva videos till FloatPlane.com i veckan. Detta inkluderade då manus, planera, boka in deltagare, plåta, redigera, efterfråga och vänta på ev. godkännanden, stämma av med sponsorer att dom är nöjda etc, publicera och slutligen arkivera. I tillägg ansvarade hon för att sköta sponsrat innehåll till sociala medier, vilket bara det kan vara ett heltidsjobb.

Vore intressant att veta vilken yrkeserfarenhet av liknande arbetsuppgifter du har eftersom du kan göra ovan bedömning av tiden det tar?

Vi får väl se om det kommer något svar av @AlexHjelm på den frågan.

Av IMPANI
Skrivet av Mayhem SWE:

Det var inget sådant skämt. Luke sade inte sixtynine, utan "six nines" som i 99,9999% uptime på deras interna system. Inte alls konstigt att prata om antal nior i det sammanhanget, snarare branschstandard inom IT.

Visst, han sa inte sixtynine utan six nines som du säger. Med tanke på hur deras kultur verkar vara och hur han inleder sitt anförande, så visst tusan anspelar han på 69 medvetet, för lulz. Sen blir det ju ännu tydligare då han förstärker det med någon sorts sensuell röst och cringe pose.

Med tanke på deras målgrupp till stor del är personer som inte förstår den terminologi, så kan man ju räkna med att det kommer mottas som 69. Så då får man ju göra en avvägning huruvida det är mer prioriterat att fortsätta sin frat house culture som är orsaken till en shit fest, eller om det är värt att ta bort det helt (för denna video), för att framstå som mer uppriktig.

Av IMPANI

Jag kunde inte låta bli.

https://i.imgur.com/eDOFnpw.jpg

Av IMPANI

Tillverkare: LG
Modell:OLED65B2
Paneltyp: OLED
Inköpt: 2022-12-25
Tid: Kvalificerad gissning, 3-5 timmar totalt..
Inbränning: Hell no.

Någon som har en nyare LG OLED som vet hur man kan komma åt antalet timmar?

Kan inte se det via General > Devices > TV > TV information då det ej existerar på EU-marknaden. Kan heller inte komma åt servicemenyn via https://webosapp.club/instart/ för "Web page is not available".

Av IMPANI

Känslan efter att ha läst patch notes och ens förhoppning om lite buff till sin sorc dog helt. Nåja då blir det necro i s1

https://i.imgur.com/PLoNe0X.png

Av IMPANI
Skrivet av HEXB1T:

När datorn anländer hör jag direkt att nätaggregatet inte låter ok och meddelar detta till butiken. Har erbjudit mig att själv byta komponenten, men det ville de inte.

Skrivet av HEXB1T:

Osäker till anledning. De lämnar garanti på bygget som då kanske inte gäller vilket jag kan förstå.. men samtidigt täcks komponenterna av garanti, så är inte säker på varför jag inte fick ta mig an detta.

Först anger du att butiken inte ville du skulle byta själv och sen att du inte fick ta dig an att byta? En detalj som är intressant att veta vad som är korrekt.

Visst kan butiken i fråga ha en extra garanti om dom monterar det själv och vill ha viss "kontroll" genom att bara anställda bör skruva i datorn. Som du själv är inne på så har du oavsett garanti per komponent. Tar vi nätagg så lär du ha lika lång garanti som butiken erbjuder. Ett billigt corsair från CV-serien har 3 års garanti, medan RM-serien som ändå är rätt default för gamingdatorer, har 10 år.

Det här med hanteringstiden så är det ju av förklarliga skäl, vanligt att kunder baserar sin förväntan utifrån sin åsikt och önskemål, istället för mer underliggande fakta. Säg att snittiden för att påbörja ett ärende är 15 dagar nu, och butiken har ditt ärende som prio och påbörjar det dag 10. Din prio har ju i så fall resulterat i 30% snabbare tid. Det känns fortfarande alldeles för lång tid för dig då du vill det ska ske snabbare, medan för butiken så är det en bra bedrift av att kunna klämma in det på en lucka som knappt existerar i backloggen.

Med tanke på det är semestertider så skulle jag då klassa 3 veckor som snabbt. Även om ett problem kan kännas löjligt lätt att lösa så finns det ju en backlogg man bearbetar allt eftersom. Även om man tar in sommarpersonal för stärka upp så kommer ju denne personal inte kunna jobba lika effektivt som ordinarie.

Av IMPANI

Utifrån vad du skrivit så skulle jag helt utesluta ux/ui för din del iaf. Själv jobbar jag som Product Designer (vilket omfattar ux/ui) därav rekommendationen att utesluta ux/ui för din del, då jag inte finner något som indikerar att det passar dig. Du verkar snarare brinna för nätverk och programmering.

Sen föreslår jag att du börjar med att drömma dig bort och reflektera över vad som vore ditt drömjobb. När du väl börjar komma i dom tankarna så blir det enklare att hitta vägen dit då du har ett mål i sikte. Du kan även göra en lista på vad som får dig att trivas på en arbetsplats och vad som får dig att trivas mindre. Nu är ju allt du sökt inom IT så inte jättestora skillnader, men alltid bra ändå att reflektera över för du ska ju trivas på ditt framtida yrke. Om du exempelvis har svårt för det sociala så kanske inte det är optimalt att vara konsult och hela tiden färdas runt och hoppa bland arbetsplatser, utan kanske bättre lämpat att jobba inhouse.

Av IMPANI
Av IMPANI

Beror helt och hållet på hur logotypen ser ut och i vilken kvalité den är i. Finns ju diverse onlineverktyg som konverterar filer till vektorgrafik. Men utfallet varierar ju kraftigt beroende på vad som ska göras och från vilket underlag. I illustrator så kan du köra tracing och då har du vissa justeringar med preview du kan testa dig fram med för att få så bra resultat som möjligt. Sen kan det ju hända du ändå behöver göra vissa mindre justeringar.

Av IMPANI
Skrivet av Nauie:

Vilken besvikelse detta var för mig. Kommer nog kalla det för "Potions 4".
Inte kommit längre än typ lvl 16 på nån klass ännu, men fortfarande ingen chans till hp regen/defence. Kommer det snart eller ska man måste suga i sig potions varannan minut genom hela spelet?

Urghh, Nej provar att få igenom en refund. Kommer inte spela detta som det är nu.

Inte kommit längre så som att du dör lvl 16 i hardcore, eller att tappar motivationen för levla över 16?

Av IMPANI
Skrivet av AGI:

Helt ärligt, vem tittar på ARNs svarta lista ens? Har aldrig hört talas om någon som tittar där innan ett köp. Hur effektiv är ARN egentligen..

Bara en detalj att klargöra, ARN har ingen svart lista, utan det är Råd & Rön. Men ja, är nog hög medelålder på personerna som kollar på Råd & Röns svarta lista. Sen ska man ju också ha i åtanke att ärenden som understiger 1000kr tas ej med i svarta listan.

Från konsumentens perspektiv så kan det ge en viss trygghet om företaget anger att man följer alltid ARNs rekommendation. Från företagets perspektiv så ser jag en fördel i att få ärendet prövat men skulle inte låta ARN ha sista ordet. För ibland så funderar man ju då hur ARN resonerat.

Av IMPANI

OH COME ON. Happ då blir det AIO tillsvidare.

Av IMPANI

@sweclockers när får vi medlemmar ett kampanjpris på S8?

Av IMPANI

Prisjakt har uppdaterat Fynd24's butikskonto med en varning, samt det går inte hitta butiken via deras sökfunktion.

https://i.imgur.com/wfFLm2X.png

(och ja, Prisjakt classic ftw)

https://classic.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=38809
https://www.prisjakt.nu/butiksinfo.php?f=38809