Inlägg

Inlägg som IMPANI har skrivit i forumet
Av IMPANI
Skrivet av Sarato:

Tack för varningen. Låter sannerligen oseriöst.

Så det är ett oseriöst företag för att du som konsument inte läser villkoren du godkänner..?

Rent generellt så har ju vi konsumenter blivit bortskämda med gratis frakt och fri retur. Vilket resulterar i en självförvållad negativ upplevelse som i det här fallet. Istället för ta sig tiden att läsa returvillkoren så utgår man från sin egen tro om hur det fungerar.

Nu är ju företaget i fråga en tyskt bolag, vilket kan förklara i varför man ej erbjuder en bättre returupplevelse för sina konsumenter. Sverige är ju ledande inom e-handel i europa som också är en förklaring till varför vi reagerar så kraftigt då andra länder och företag inte erbjuder det som vi kan anse är en standard. Att erbjuda en bättre returupplevelse för konsumenter så som att registrera sin retur online, där man samtidigt kan köpa returfraktsedel via företagets fraktavtal, det är ju något som vi kan se som en standard. Medans företag i andra länder ligger ett par år efter oss i utvecklingen och vikten av bra eftermarknadshantering.

Visst svider det att betala så pass mycket för returfrakt, men man får se det som en påminnelse av hur viktigt det är att läsa denna typ av villkor innan man genomför ett köp.

Av IMPANI

Missade eventet någon som har lista/bild på vad det var för erbjudanden?

Av IMPANI

Mitt önskemål kvarstår från tidigare bonanza:

Ax-router som är stilren, helst vit. Även om transformer-spaceship-über-gaming-maxad-rgb-med-antenner-som-får-mig-att-tänka-på-filmen-eight-legged-freaks-routrar är coola, så hade det varit trevligt med något stilrent.

osså utökar vi önskelistan med Apple TV 4K och Nvidia shield pro

Av IMPANI

Jobbar åt arbetsgivare som anställt 3 programmerare som utbildat sig via utbildning nord. Anställda mer eller mindre direkt efter dom gått klart utbildningen. I slutändan så handlar det om ditt intresse och utvecklingspotential. Brinner du för programmering så kommer du inte ha några problem att få jobb då det råder stor brist på utvecklare.

Av IMPANI
Skrivet av jimjans:

Har fortfarande inte fått något utslag hos blocket vad är det egentligen som gäller enligt deras avtal så har säljaren och köparen 7 dagar på sig att lämna in bevis från det reklamationen startat sen skall ett beslut tas ifrån de uppgifter som kommit in, men de säger att de väntar på säljarens svar bevis fortfarande.
Då har de väl frångått sina egna avtal som de har? Blir så trött har gått över en månad nu skulle ta max 7 dagar.

Blocket verkar ju även inte förstå problemet heller de verkar tro att det jag reklamerar att någon varit inne i datorn men det jag reklamerar är utförandet av rengörandet och de skador som blivit av det sen vem som gjort det är ointressant för mig.

En tanke kan man gå till ARN om nått skulle skita sig och kräva blocket på de kostnader som uppkommit det är ju en tjänst, försäkring som de säljer som de verkar utföra lite sådär de verkar ju inte ens följa sina egna avtal?

Bara för klargöra för andra som läser så prövar ARN inga tvister om du köpt en vara/tjänst av en privatperson. När det kommer till ditt fall så kan du inte anmäla Blocket till ARN då värdet understiger 500kr.

Av IMPANI
Skrivet av killawife:

Jo, det stämmer men man behöver inte välja tillgodo. Som kund har man rätt till reparation, att få varan utbytt eller att få sina pengar tillbaka. Man BEHÖVER inte acceptera ett tillgodo vid reklamation. Det är oklart varför ts har gjort det här och visst händer det att företag lägger upp det som att man kan få ett tillgodo och inget annat men så är det inte. Och som jag även sa så är detta ju egentligen ett icke-problem då ts bara kan köpa nåt för 5k, sen returnera det inom ångerrätten och begära sina pengar tillbaka.

Betalar du med ett presentkort/tillgodo så kan du inte kräva att få det i pengar istället. Du kommer få nytt tillgodokvitto.

Av IMPANI

Det är tillåtet att företag kan erbjuda dig tillgodokvitto, du behöver dock inte acceptera det. Har du underlag där det tydligt framgår att webbhallen VÄGRAR betala ut pengar? Eller är det en egen slutsats du dragit? För det är ju en oerhört viktig detalj.

Utifrån den information du tillhandahållit så skulle jag säga att du godtagit tillgodokvitto, men nu ett par år senare så ångrar du dig och vill ha pengarna istället. Om du inte skulle godta tillgodokvitto, varför skulle du vänta ett par år innan du gör något åt det?

Kan inte hitta någon specifik information eller indikation på vad som gäller om en konsument godtagit tillgodokvitto och ångrar sig sedan och vill ha pengar istället. Är det en done deal direkt konsument godtar förslaget? eller tillämpas det även här skälig tid, på samma sätt som då konsumenten upptäcker ett fel till att meddela återförsäljaren? Dvs är det inom två månader så klassas det som inom skälig tid.

Av IMPANI
Skrivet av jimjans:

Är nog inga problem när det gäller annonsen killen sa att den var i nyskick och allt fungerade . Enligt honom hade han ingen aning om detta påstår att han aldrig öppnat datorn förutom när han lämnade in den då.

Han är mest arg att jag öppnade luckan och påstår att det kanske är jag som gjort det. Öppnat ett gäng laptops men nu öppnade jag bara skydds luckan som satt med fyra skruv för att den glipade och det kändes som nått tryckte på den.
Tror de som rengjort den än gång i tiden tog isär datorn för rengöring lossade en av fläktarna fel och böjde plåtarna är nog rätt lätt fixat om inte annat byta ut fläkten men vet ju inte hur resten ser ut.

Har reklamerat till blocket får se vad de säger.

Som sagt viktigt att se vad denne skrivit exakt. Hur vill du att detta ärende ska lösas? Vill du häva köpet eller?

Av IMPANI

För att ge dig en hjälpande hand så behöver man börja med att titta på exakt hur annonsen är utformad. Då det är köp mellan privatperson så gäller köplagen, som är dispositiv. Därav viktigt att veta exakt vad som framgick i annonsen.

Av IMPANI
Skrivet av frong:

Får man schysta löner där uppe också? Hur står det sig mot låt säga Sthlm/GBG? Hur lockar de 'talang' som inte redan bor norr till dessa ställen? Tänker på "white collar"-jobb.

Jag anser att vi har schyssta löner men visst är det ett stort gap till vad jag skulle kunna tjäna i stockholm. Ser jag till mina arbetskollegor som flyttat hit från olika delar av Sverige så nämns det att det är "lugnt och skönt och mindre stressig atmosfär". Bra och trygg plats för bilda familj med billigt boende.

Jobbar inom IT.

Av IMPANI

Ax-router som är stilren, helst vit. Även om transformer-spaceship-über-gaming-maxad-rgb-med-antenner-som-får-mig-att-tänka-på-filmen-eight-legged-freaks-routrar är coola, så hade det varit trevligt med något stilrent.

Av IMPANI

Kan inte bistå med någon hjälp som avser programmering. Däremot så jobbar jag som product designer inom IT så UX och UI är där mina kunskaper sitter.

Gällande font så är det ju ett omfattande område. Vill du endast ha några simpla riktlinjer att utgå ifrån? eller är du intresserad av att verkligen gå ned på djupet?

Av IMPANI

Nostalgi att se namnet wesellcd. Är nog en 15 år sedan jag sist hörde någon nämna det företaget. Om jag inte missminner mig så är det ett danskt bolag, så enda tips jag har är att kolla om företaget är aktivt eller försatts i konkurs.

Av IMPANI

Det här med att krydda maten. Är du överambitiös så har du säkerligen redan mätt exakta mått i små skålar som du bara häller i då det är dags. Men jag tror många är som mig och kör på freestyla (RAKA MAKA FON) konceptet med att skaka frenetiskt upp och ned på burken och hoppas att det blir jämn fördelning. Vare sig du gör det över stek-os eller ska ge en generös mängd kryddning innan grillning, så finns det ett annat alternativ till "runk-manövern".

Om du tittar på undersidan av kryddburkar så är det vanligt förekommande med en knottrig ring. Välj den burk du ska krydda med och en annan som också har samma undersida. Sedan tar du undersidorna mot varandra och gör en cirkulär rörelse så att det blir friktion. Detta kommer att resultera i att du dels får ett jämnare flöde av att peppra en hel stekbit och dels snabbare kryddning då friktionen skapar en större tillförsel av krydda.

Här kommer en video för att visa dom två varianterna.

Av IMPANI

Mitt bidrag handlar om att Thread director kan navigera och hitta rätt i labyrinten. Siffrorna är inte random utan blir något läsbart, hint: ascii characters

****** ************************************** ***************************** ****** *. :* +? =- *. +: .* =- :+ ./ +: .* *. .* /? /- *. +: .* =- := .+ +/ * *. .* .:::-* .. ) -+:::: :+ : .* <:::-#::::::::# . &. .? : * *. .* * # -= :+ .* # $ *. /+ * *. ^^ ^. =----. { -= +=--==-~-+=--==---+: < -- =----~~--^. |*--~-< * *. +| =- $ -= *. +: =- -= &. .? * *. =---*: - =+---# -= * .: +. - =+---- -+--~~----\ \. |+ :---=* *. .* < -= :+ .* # -= := \. .+ * *-::-* .^::{#:::: ::::== .:;:-+ .:::-* . #:::== : :{ *. .*:::\ * *:.... ?-.......+- ..... *:...< >-.... =- ...;. ? := . ....+: * *. ?{ =- *. >: =- ? {= +: * *. ----?: ----;;---& .--~~~---== +: .+ =- #==--. #--------*=---==---. * *. +| ) :+ >: .* =- \ # *. * *=--== +=--++---=: [ .----+ :+ >: .*---=: # .----+ .- ==--=\ -=--=* *. .* ?: =- [ *. :+ +: .* \ := .+ +: * *. .*---?> : =- & .. *. :*---*: .* .----\--;;;---- :*---- .+ +: * *. .* * &- & -= *. :+ .* { # *. .+ * *. .* ....* =- [ -=...*:..-+ intel & ....$.... *. .*...\ * *. . +-:::: =- ( .::::*-:::. $$$$$$$$$$$ & .::&::::&== *? ::::*) * *. +: =& ) *. $$ $$ # ?= *. +] * *=---~---*: *---==&--= :- - $$$$$$$ $$ $$-=-=---+- <---+= ----=< +] * *. +: * -= $$ $$ $$ $$ -= ?= .+ +( * *. =---*: *---=. =---++-------$$$$$$$ $$ $$ = -+---= &= ----=+ || * *. .* +: =- # $$ $$ $$ { # *. +] * *. .* +> : ==:::# .. .:::$$ $$$$$$ $$ { .. #::::::::*. ::::*( * *. &* & =&..&& -- ....$$ $$$$$$ $$ & -= ....-+.... .*.... * *. .* * =- -- $$ $$ $$ # -= := .+ * *. .*-~--. & .. #----. *. $$$$$$$$$$$$$$$$---^ .----# .: ^=--=+ +=---* *. ?* * # *. .* =: # *. .+ +) * *. .* -=-^-+---=: <---=: ==--=- . <= -: <---==---] .=---+ .+ +] * *. .* +: =- -= :+ +: ) -= >= .+ +] * *. .* +=---^ =+-^;; <+---~~--=> +=-~-~~---. | -= - >= :---=( +) * *. * [ *. +: =- & ( := +( * *:........< #.... (.... *. ....+: . =- (........]...-= .....\ +] * *-::&&:::*: :&::+- [:::== . :+:::: .* . ]:::~~:::|:..-= *-::-+ ] * *. +: =- ) -= :+ .* ] ] := *. .+ * *. <+ >----- =- [ .=///////-=---+=~~-=--++----) -- & .: - =--+-~--=* *. .* =& & +: ( -= ] * *. |* >----= =- {---;;---=-==-> +: =---=. ]---+= & .: -^^------=\ * *. .* ~: * =- [ *. +: .* =- -= := +: * *. .* +: { =- ( .. *. . +: .* =- : -= : :+:~~::++::^::*: * *. |* +: ={ -= :+ =* # ] ~ .*: ~ * *. .* +~ =- -= :+ .* # # *. * ****** ******************************************************************************* START 84 104 114 101 97 100 32 100 105 114 101 99 116 111 114 32 97 108 119 97 121 115 32 102 105 110 100 32 116 104 101 32 114 105 103 104 116 32 112 97 116 104

Av IMPANI
Skrivet av molliz:

COBOL är första gången jag hör talas om. Utveckla gärna! Ser efter en googling att det är ett programspråk.

Vill du tjäna löjliga summor pengar så är cobol the way to go. Det används bl a inom banker och är ett språk inte många kan eller känner till. Generationen som kan cobol håller ju på dö ut och bankerna står inför en tuff utmaning. Kan du cobol så kan du i princip sätta vilken lön du vill, för bankerna har ändå inget annat val än att betala.

Nu är jag ju ingen programmerare men jag kan tänka mig det är kraftigt begränsat utbildningsmaterial om man nu skulle vilja satsa på cobol. Så lär ju inte va helt lätt att lära sig.

Av IMPANI

Kan du ge lite mer info om vad inom programmering du vill jobba med? Vill du programmera spel? webbsidor? appar? IT-system? Backend, frontend eller fullstack? Har du tidigare läst någon kurs eller har relevant arbetslivserfarenhet?

Svårt att ge något mer konkret tips innan man vet mer.

Av IMPANI
Skrivet av Geckod:

Jag hade nog kontaktat ASUS, de borde borde kunna laga det eller ge dig ett nytt beroende på garanti.
De flesta brukar bara behöva S/N, så ser de att det finns garanti kvar. Sedan löser de antingen att man får skicka in kortet till dem, eller skickar de bara ut ett nytt. Är det inte garanti dock är de nog rätt kört, men lät som du hade det?
Tillverkas det inte längre dock så är de kanske svårt.

Är så det funkar med datorer / skärmar osv.

Utifrån min erfarenhet av att ha jobbat i branschen så skulle jag säga det är det motsatta. Vilka tillverkare känner du till som inte behöver kvitto?

I det här fallet så avser det en produkt från Asus som anger följande "Observera att en kopia av kvitto/faktura krävs för att rapportera en garantireparation."

Av IMPANI
Skrivet av två tusen:

Hej! Jag har ett ASUS gtx 1650 super TUF gaming som slutade visa bild. Jag vet att man har 3 år lagstadgad reklamationsrätt och 1650 super släpptes hösten 2019 och det har alltså med säkerhet inte gått 3 år sedan inköp. Och enligt snlookup.com har kortet garanti till februari 2023. Problemet är att jag har köpt kortet av en privatperson som inte gav mig något kvitto. Jag har också kontaktat säljaren som sa att han i sin tur köp det av en privatperson som han nu inte kan få tag i. Så jag undrar om det går att genomföra en reklamation ändå på något sätt. Vad jag läst mig till så har inte ASUS hand om reklamationer av grafikkort de tillverkat utan det går via återförsäljaren, vilket jag inte vet vilken den är. Kan man kanske på nåt sätt spåra serienumret och kolla vem som sålde det. (Och sedan hoppas att det är någon snäll återförsäljare som kan tänka sig att ta emot kortet.) Eller prata med ASUS direkt? Eller är jag helt enkelt körd? Tacksam för all hjälp!

3 år reklamationsrätt avser konsumentköplagen. Du har köpt från en privatperson och då tillämpas köplagen. Enligt köplagen kan du reklamera ett fel på en vara i 2 år från att du köpte varan. Sen är det värt att poängtera att köplagen är inte ens tvingande. Du och säljaren kan ha en annan överenskommelse som då gäller över lagen.

Av IMPANI

Netonnet kanske inför FLEX. För det är ju mer gynnsamt för konsumenten än att hyra/leasa som NoN erbjuder, enligt Komplett.