Inlägg

Inlägg som IMPANI har skrivit i forumet
Av IMPANI
Skrivet av KillOMG:

Gjorde ett konto för att väga in lite snabbt. Det finns en annan sida utav myntet som ingen har pratat om och det är kostnad kontra besparing.

Ja, det kostar extra att ha FLEX i det långa loppet, men det många inte tänker på är att den smartare skaran utav människor utnyttjar avbetalningar och lån på daglig basis medans deras pengar jobbar på i diverse investeringar.

Jag tog FLEX på min dator. 25,000kr blev 550kr per månad. Dessa 25,000kr har legat och sparat ihop mig 60% på aktiemarknaden dessa 2 år jag har haft FLEX. Mina 25,000kr har nu blivit 40,000kr. Jag väljer då att fortsätta byta in datorn, hålla mig up-to-date med spel/jobb och bra prestanda och låter pengarna jobba vidare.

Kan du använda FLEX på ett smart sett, dvs du investerar dina pengar och INTE spenderar dom så rekommenderar jag det starkt.

Om du väljer att spendera pengarna, då är det bättre du köper produkten direkt fullt pris.

Fascinerande i hur du lyckats ha FLEX i två år då FLEX lanserades förra året. Det råkar inte vara så att du jobbar för Komplett och vill ge en positiv bild då övriga kommentarer är av negativ klang och ifrågasättande?

Av IMPANI
Skrivet av Jutvify:

Mjukvarufel som definitivt inte skall ta stor tid, lämnade in den idag, en arrogant fan tog emot den och sa två veckor men det kan ta hur lång tid som helst sa han, krävde svar på att det måste finnas en maxgräns som han vägrade svara på. Tacksam för svar vad är maxgräns att vänta?

Skrivet av Jutvify:

Gå och lägg dig.

Härlig attityd, gör ju saken säkerligen bättre att få hjälp!

Det korta svaret om maxgräns: nej det finns inte i lagen någon bestämd maxgräns av tid.

Det längre svaret: Det varierar. Vet inte om det är service inom eller utanför garanti. Vad som anses vara skäligt varierar. Utan att veta något mer så är två veckor absolut en skälig tid. Även om det tar 5 min att fixa så hanteras ju ärenden i turordning. Det kan ju vara så att först dag nummer 10 så påbörjas ditt ärende. Är det exempelvis ett intermittent fel så tar det längre att åtgärda.

Sen har vi ju det faktum att produkten kan behöva skickas iväg till en auktoriserad serviceverkstad för reparation, speciellt om det avser garanti. Visst var det aningen frustrerande då jag jobba inom branschen och kunde lösa konsumentens problem, men fick inte göra det, då allt måste gå via tillverkarens auktoriserade serviceverkstäder. Oavsett hur löjligt och onödigt den vägen känns.

Som bonus så pågår det en pandemi och förseningar kan uppstå.

Av IMPANI
Skrivet av Komplett:

Scenario 1: Du kan ju välja en annan produkt också än en gamingdator för +20k? Det är ingen som tvingar dig att välja en dyrare produkt och du kan alltid välja att behålla produkten istället. Är detta en konspirationsteori kring att vi plötsligt skulle begränsa vad du kan välja på? Vår tanke är att utöka med fler produkter med tiden, inte färre.
Vad är det som säger att du inte kan FLEXa en produkt i samma prisklass?

”Du förbinder dig inte till en bestämd kategori, FLEXar du en TV, men inser att du inte längre behöver den kommer du få möjligheten att byta TVn mot en annan produkt efter 24 månader.”
Scenario 2: Ja, du äger produkten och ansvarar för att den fungerar som den ska, är hel och ren och kan säljas vidare efter 24 mån. Gör den inte det, kommer den nekas och du får fortsätta betala den. Dvs du får istället behålla den.

Scenario 1: Det finns ingen text som säger att jag inte kan FLEXa en produkt i samma prisklass. Vilket är en del av poängen, att det saknas information. Även om er tanke är att utöka med fler produkter så kan ju verkligheten se annorlunda ut om 24 månader. Men är ni så säker på er sida att detta scenario inte kommer att inträffa så bör det inte va något hinder i att ange det i avtalet. Skapar ju en bättre trygghet hos konsument.

Scenario 2: Skulle produkten ha ett kosmetiskt fel, vilket inte är helt osannolikt efter 24 månader. Så bör ju denna information framgå i avtalet, att nekar ni inspektionen så kommer konsumenten behöva fortsätta betala produkten i 12 månader till. Den bristfälliga informationen medför ju att man måste utgå från det värsta även om det i era ögon är en konspirationsteori. Så man inte sitter där efter 24 månader och har en liten reva på sin dator som får avslag på inspektionen.

Av IMPANI
Skrivet av Henrik-W:

Efter lite googlande så vill jag påstå att det här företaget inte är 20år gammalt. Jag hittar inte deras startår men deras egen beskrivning under About us så står det att de har 20 års erfarenhet i sitt team, men det verkar vara från att ha jobbat på andra ställen. I en recension på ett av deras system så skriver författaren 1/12 2021 att företaget var relativt nystartat.

Kan någon med bättre googel-skills få fram ett riktigt startdatum på företaget?

Det grundades 2019 enligt deras egna Linkedin. Så efter drygt 2 år (grundaren och CEO började november 2019) i Australien så stiger man in i Sverige.

Kikar man närmare på deras anställda så har alla börjat under 2019 och samtliga (som har öppen profil) har bakgrund från OriginPC.

Av IMPANI
Skrivet av Nautilus011:

Hade verkligen varit trevligt med en ordentlig ÅF för CUSOMbuild.
Alla(dom flesta) kör ju bara standardkompontenter från olika tillverkare.
Vad jag vet så kan man ju inte få en pre-build dator levererad med customloop vattenkylning från någon ÅF i sverige.

Skulle säga att det beror på att det inte finns en efterfrågan. Personer som vill lägga pengar på helt custom har i sin tur intresset och viljan att göra det själv. Medans gemene man inte vill lägga summorna på produkter och arbetstid som custom medför.

Av IMPANI

@Komplett kan ni svara på mina funderingar på mitt tidigare inlägg. #19465184

Av IMPANI
Skrivet av ante9224:

Har 50 idag och det är alldeles för grunt. Har planer på att köpa en Karlby skiva från IKEA och montera den på ett par justerbara ben. Den är 63.5cm i djup men jag hade nog föredragit 70 eller 80.

Fick hem mitt Karlby förra veckan, funkar bra för mig. Har 2x 27" skärmar på gaslift stativ. Skulle inte kunna nyttja den vanliga foten då jag använder 900x400mm musmatta. Sure, hade varit trevligt med 700mm djup men 635mm funkar. Gick snabbare än vad jag trodde det skulle ta att vänja sig, med tanke på att jag hade 800mm innan.

Av IMPANI

Komplett lägger fokus på att man äger produkten under tiden man flexar. Jag förstår det låter mer lockande att äga en produkt och att man har ryggen fri att marknadsföra denna köp-hybrid. Tycker det blir Klarna-retoriken, där man istället för att kalla det avbetalning som kan ses som något negativt, så väljer man något med en positiv klang och kallar det betala i egen takt

Om vi lägger formuleringar och skickliga retoriska dribblingar åt sidan. Vad är den praktiska skillnaden?

Jag ingår avtal som har bindningstid X månader. Jag kan inte säga upp avtalet.
Jag kan "köpa ut" mig och betala det resterande beloppet som avtalet avser.
Jag måste lämna tillbaka produkten i gott skick för att klara inspektion.
Jag bekostar eventuella reparationer under tiden. Förutsatt att jag inte kan åberopa garanti eller reklamationsrätt.

Ovanstående kan tillämpas för flex/leasa/hyra.

Jag kanske missar något väsentligt, men i ärlighetens namn så ser jag inte skillnaden i praktiken mellan flex och leasa/hyra. Utöver att jag kan "skryta" med att säga att jag äger produkten under X månader. Även om jag äger produkten på papper så måste jag ju behandla produkten som att jag leasar/hyr den.

Scenario 1:
Jag flexar en nintendo switch och efter 24 månader så vill jag flexa något annat. Enda produkter som finns att flexa är gamingdatorer för +20k. Vilket "tvingar" mig till att fortsätta flexen på nintendo switchen.

Komplett kan ju nu till en början ha ett stort utbud av flex-produkter i olika prisklasser för håva in kunderunderlag. Sen ändras förutsättningarna och efter 24 månader så tillhandahåller man bara flex-produkter som tillhör en helt annan prisklass. Vilket resulterar i bra klirr i kassan då konsumenten hellre fortsätter löpa tiden ut.

För i dagsläget så finns det inget i avtalet och villkoren som säger att jag kommer ha möjlighet om 24 månader att flexa en annan produkt i samma prisklass.

Scenario 2:
"Enheten måste vara fullt funktionsduglig utan några problem med den strukturella integriteten, t.ex. skärmfläckar, kosmetiska fel eller vattenskador, och den ska laddas och laddas ur korrekt. Den får inte ha några saknade eller icke-funktionella komponenter, t.ex. tangenter, knappar eller portar. Strömförsörjningen och kabeln ska vara oskadade. Enheten får inte vara eller vara listad som stulen.

Alla komponenter i den ursprungliga beställningen måste återlämnas i gott skick för att klara vår inspektion, de får inte vara skadade eller förlorade."

Vad händer om Komplett inte godkänner inspektionen? Hur mycket avdrag blir det? Finns det en max % på vad avdraget kan bli? Eller kommer Komplett neka produkten och man måste fortsätta flex-perioden ut? Vad anses vara kosmetiska fel? Finns ju flertalet frågetecken.

Av IMPANI

Räknas det då jag använder mitt usb-minne till att skrapa lotter? Perfekt att skrapa med då man ej har mynt längre!

Av IMPANI
Skrivet av Matzig:

Hej

Är det nån här som kan förklara VARFÖR man INTE! får sälja biljetter på Facebooks Marketplace?

Har säsongs kort till ett SHL lag och när man inte har möjlighet att gå så vill jag kunna sälja min plats.

SHL lagen har ju nu fixat så att det enkelt går att "skapa" en mobil biljett för en enskild match som man sen enkelt kan dela.

Men när man skapar en annons på Marketplace så kommer det bara upp att försäljning av biljetter bryter mot våra "principer"!???Facebooks svar!

Med tanke på att Facebook själva inte redovisar varför det inte är tillåtet, så kommer inte någon på Sweclockers veta detta. Vi kan endast spekulera och det har redan sagts några relevanta orsaker.

Skrivet av Matzig:

På Blocket så kostar det att annonsera.
Man kan ju inte hålla på och betala till blocket för en annons för en billig "kortlivad" vara som man inte är säker på att få såld.

En annons för sportevenemang kostar 30 kr. Säljer du för 150 kr så har du 120 kr profit. Visst finns risken att du inte får sålt, som med alla andra annonser. Men jag skulle säga att din biljett är tämligen lättsålt.

Istället för nya annonser så kan du ju bara uppdatera den befintliga med senaste informationen om vilka matcher som biljett finns till. Då får du ju ned styckepriset per annons.

Av IMPANI

Produkt: Samsung 980 1TB (MZ-V8V1T0BW)
Länk: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/harddisk-ssd/ssd...
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5729675
Pris: 1090kr

Av IMPANI

Mer subtilt bidrag som bakgrund. Då den fysiska hemknappen är borta på nya iPhones så får nya logotypen agera hemknapp.

Röd - mockup

https://i.imgur.com/i7AMk3n.png

Röd - Full res

https://i.imgur.com/ddSmjdM.png

Svart -mockup. Ser dock att den svarta kan nog vara för mörk för vissa skärmar. Får se om jag hinner redigera den något innan kvällen är slut.

https://i.imgur.com/SC5S1VM.png

Svart - full res

https://i.imgur.com/vgFhWI0.png

Av IMPANI
Skrivet av Jonathanknet:

Är det någon som vet ifall dom har typ videoövervakning när dom jobbar på datorer?

Jag fick ett tips av en kompis att öppna datorns undersida och kolla ifall dom har tagit sönder något mer då dom verkar ha varit vårdslösa men jag vet inte ifall man får göra det. Påverkas reklamationsrätten på nåt sätt?

Frustrerad över det hela och vet inte vad jag ska göra mer eller gå vidare.
Håll er borta från elcare nordic så långt det är möjligt är iaf mitt tips till alla där ute.

1. Företaget kan mycket väl ha videoövervakning. Du tänker det är en kamera riktad mot arbetsstationen där en tekniker arbetar med produkten? Om så är fallet så har jag svårt att tro att företaget kommer tillhandahålla dig den videon.

2. Du har alltid 3 års reklamationsrätt. Efter 6 månader så ligger bevisbördan på dig om du vill nyttja reklamationsrätten.

3. Det svåra med dessa serviceverkstäder är att du som konsument inte kan påverka vem som utför service. Tillverkarna väljer ut vilka företag som får utföra service. Det kan t ex vara så att oavsett var du köper din dator så kommer service av Acer alltid utföras av Elcare.

Av IMPANI
Skrivet av KurtEgon:

Det verkar som att köpet inte har gått igenom eller att EA inte har levererat produkten efter köpet. Många som köpt det för ett par månader sen men det står ändå "processing" under ordern. Kolla orderstatus på köpet och ändra betalmetod.

https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/BF2042-Preload-Pro...

Tack. Har inte gått in där för se status på ett köp som jag fått bekräftelsemejl på. Kunde inte ändra betalmetod så jag avbröt köpet och genomförde det på nytt som löste problemet.

Av IMPANI

Jag och en vän får samma felmeddelande oavsett om jag testar ladda ned via Origin eller EA appen. Hjälpte heller inte för min del att rensa cache.

Av IMPANI

Även jag sitter och väntar på mitt 3070 (beställde Gigabyte Eagle). Men jag kan inte minnas att Inet sagt det skulle ta en viss tid så som en vecka till en månad. Det som blev sagt var väl snarare att dom såg ett ljus i att antalet inleveranser som skulle ske inom kommande veckor. För det var väl den information som fanns tillgänglig vid det tillfället.

Visst suger det att inte fått sitt kort än, efter snart två månader. Men samtidigt så är det så verkligheten ser ut idag. Det är ingen som vet eller kan lova att X eller Y. Om inte leverantören kan tillhandahålla någon information om läget så är det ju svårt för support/kundtjänst att veta något och kunna förmedla det vidare till oss konsumenter.

För min del så har @inet erbjudit mig att byta (utan extra kostnad) till ett MSI GeForce RTX 3070 8GB VENTUS 2X OC LHR för ett tag sedan som dom hade fått in i lager. Men jag tackade nej till det erbjudandet då jag vill ha någon modell med tre fläktar.

Av IMPANI
Skrivet av Chrisism8:

Tvivlar på att Inet är särskilt aktiva i denna tråden lägre, är nog bättre att höra av sig till deras kundservice eller dyl.

Var mer att ge en uppdatering och hum om leveranstid. För min del så är jag inställd det kommer ta ett antal veckor. Som jag skrev i tidigare kommentar så är min förhoppning att @inet lyckas få iväg mitt exemplar till BF 2042 release

Av IMPANI
Skrivet av westrandy:

jag har nog tagit upp det med dem redan...

det som stör mig är dessutom att det INTE råder brist på 3060 Ti kort! de finns överallt o vill ha rätten o få handla där jag vill..!

har alltid handlat hos Inet men får nog tänka över det nu

En översikt i hur det ser ut runt 10-tiden 2021-09-22:
Inet: 14 modeller / 2 modeller i lager
Komplett: 16 / 3
Webhallen: 26 / 4
NetOnNet: 14 / 2
Proshop: 42 / 3

Bara för att Inet lyckats få in en batch med ett antal grafikkort av en modell, så råder det uppenbarligen fortfarande stor brist. Så helt rätt att Inet inte tar bort "spärren" bara för dom just nu fått in ett antal grafikkort. Utan ser på helheten och det faktum att det är bristvara på grafikkort.

Av IMPANI

Kan va intressant att ge en uppdatering till er för att ge indikation på leveranstider. Jag är en av dom som har gul plupp på 3070 eagle och inget har hänt med min beställning än så länge.

Av IMPANI

Även om jag kan tycka det var ett kul inslag med att ta klivet till att introducera färg som inte är svart i gamingvärlden, så borde dom inte helt övergett deras rötter. Diggar faktiskt deras galna musmattor och äger några stycken. Men hade hellre sett att deras artist/lifestyle-koncept varit en kollektion och inte gått all-in med hela produktportföljen.

Kul att se vad dom har på G.