Inlägg

Inlägg som trifix har skrivit i forumet
Av trifix

Dator som kraschar/startar om

Vet inte riktigt om detta ligger i rätt avdelning.

Jo min dator har börjat starta om sig själv med några dagars mellanrum, ungefär som att trycka på resetknappen. Mao kommer det inga felmeddelanden utan det bara startar om. Detta kan hända precis när som helst, antingen att jag gör något vid datorn eller att den bara "idlar". Idag händet det för 20 minuter sen och innan dess var det 2 dagar sen det hände. Datorn kan ha varit på i allt ifrån 2 timmar till 1 dygn.

Jag har precis installerat om Windows så där är det inga problem. Inga nya programvaror heller utan jag kör med i princip samma grejer som jag gjort i flera månader. Har även kollat eventloggen i Windows men där ser man ingenting överhuvudtaget som skulle vara fel. Det är inga värmeproblem heller för temperaturerna ligger stadigt på det dom ska ligga på. Jag fick tipset om att det kan vara nättagget som strular men hur sjutton kollar man det ?

Finns det något sätt att stresstesta datorns olika komponenter för att köra uteslutningsmetoden ?

Nättagget är iaf ett Antec Truepower 380w och är 2½ år gammalt (det som satt i den absolut första Antec Sonata lådan).

Det fruktansvärt frustrerande att inte veta exakt vad som är fel i datorn eftersom man inte får några felmeddelanden.

En polare sa till mig (lyssnade inte riktigt 100% på det han sa) att man kan ställa in i Windows någonstans att man får en blåskärm istället för en omstart. Får man då olika felkoder för varje gång det händer så är det nätagget som strular. Har han rätt eller fel ?

edit: Det enda nya som tillkommit till datorn är en Netgear Router (som ballar ur ibland och man är tvungen att starta om den). Men inte sjutton kan det spela någon roll ? eller ?

edit2: Får 341W på eXtreme PSU Calculator men det har aldrig varit några problem tidigare.

// Jonte - som börjat tappa tålamodet.

Av trifix

Jag fick 1946 med mitt system....

Sen blev jag riktigt irriterad att Deep Freeze demot KRÄVDE ett SM 3.0 kort. Varför inte göra 2 versionerna av dom nya testerna så folk med åtminstone SM 2.0 kort ta del av dom. Sen är det ju ett hån mot oss med SM 2.0 kort att bara inkludera 2 GAMLA tester som man redan sett....nää BUUUU....

Av trifix

Nvidia Nforce nätverksproblem

Jag har ett Asus K8N Neo2 Platinum moderkort med en Nvidia Gigabit port på.

Nu är det så att försöker jag inaktivera den porten så startar datorn om sig direkt. TOTALkrasch mao. Nån som vet vad som är fel ? Jag har precis formaterat datorn och installerat senaste nForce drivrutinerna och även drivrutinen för den andra gigabit porten. I övrigt funkar den som den ska....

edit: Har nu installerat en äldre drivrutin till nätverkskortet och nu funkar det, märkligt måste jag säga......

Av trifix

Det är just det som är problemet. Inga ikoner kommer upp igen. Spelar ingen roll om jag lägger till favoriten igen...

Av trifix

Ikoner för Favoriter försvinner

Nån som vet hur man lyckas hålla kvar ikoner som följer med vissa länkar i Explorer ? Tex har ju www.fz.se en egen ikon när man lägger upp den som favorit. Men efter ett tag försvinner både den och alla andra ikoner för favoriterna.

Nu får jag inte upp en enda ikon i adressfältet längre...

Har precis gått över till Explorer ifrån Netscape och tyckte ikonerna var ett trevligt grepp i Explorer för att lättare se vilken favorit det är.

Av trifix

Outlook och firewall frågor

Går det att få email notification i Outlook Express utan att ha programmet öppet men ha explorer öppet ? Som i tex Netscape (som jag precis bytt ifrån) där browsern kollar mailen. Störande att behöva ha Outlook öppet hela tiden. Eller är det någonting alla lever med i Explorer/Outlook världen ?

Hur är den inbyggda brandväggen i Win XP i jämförelse med tex Zonealarm eller Norton Firewall ?

Av trifix

ajja: HELT fel person att fråga. Jag har aldrig klockat i hela mitt liv och kommer inte börja göra det nu heller så

Av trifix

Just Dell är ju lite kända för att ha bra skärmar. Deras Wideskärm på 20tum nånting ska tydligen vara riktigt bra.

Av trifix

Har nu installerat Kingston Value 2048mb och det funkade ju skitbra. Bättre fps i doom3 (som jag kör som snabb benchmark) och inget lagg överhuvudtaget i BF2.

Vill tacka dom som tipsade om detta

*uppdaterar sign*

Av trifix

En recension på komplett säger att just 2gb Corsair CL2 HAR kostat 2500. Nu kostar dom 3300 vilket iofs är rätt hyfsat det med.....

Av trifix

Ok kan någon rekommendera ett par schyssta 1024 stickor då till ett bra pris ?

Av trifix

2X1024 value eller 2X512 snabba....

Tänkte köpa nya minnen och undrar hur stor skillnad det är i hastighet på dessa:

2X1024 value minnen (typ value select eller liknande)

2X512 snabba minnen (typ ballistic eller hyper x)

Jag vill helst ha 2gb i minnen men har ingen större lust att lägga ut över 4000 på 2 st 1024 CL2 stickor.

Budget är MAX 2500-3000 iaf....

Är ingen överklockare heller för den delen.

Anledningen till 2gb är att nyare spel börjar kräva runt 1gb för att flyta på bra och då vill man ju ha lite över. Tex så funkar BF2 bra med 1gb men när man avslutar spelet så tar det en himla tid att ladda skrivbordet igen eftersom BF2 tar upp 800-900mb av minnet.

Nån som kan hänivsa till nått test där skillnaden visas mellan value och snabbare minnen ?

Av trifix

BF2 tycker inte att 1GB räcker

Sen måste jag uppgradera i vilket fall som helst eftersom minnena jag har i burken nu är PC2700 minnen som har hängt med i några år.

Av trifix

2048 i ram

Tänkte uppgradera till 2gb ram.

vad tror ni om dessa minnen:

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=310260&cks=SER

Det finns ju inte såååå mycket att välja på om man vill ha CL2 1024mb stickor.

Här hamnar man iaf på 3000. Sen finns det ju andra minnen men dom är dyrare och då hamnar man på minst 4000 vilket känns liiiite i överkant faktiskt.

Hur stor är skillnaden på CL2, CL2.5 respektive CL3.0 ?

Hur mycket mer prestanda ger minnen i Dual konfig ?

Är det nån skillnad på att köra 4x512 eller 2x1024 ? Mitt mobo stödjer tydligen dual med 4x512 också.

Av trifix

Startar nätagg utan fläkt ikopplad ?

Min polares fläkt till nätagget har nästan lagt av. Den snurrar lite när den har lust. Det är en 120mm fläkt som sitter i agget.

Vi har löst det tillfälligt efter lite brainstorming.

Han köpte en 120mm fläkt. Kopplade in den med Molex kontakt och sen skruvade han ur den gamla fläkten och skruvade i den nya. Den gamla fläkten är fortfarande ikopplad i nätagget.

Frågan är nu om han tar bort nätaggs fläkten helt, startar nätagget då ? Ganska störande att ha en fläkt hängandes fritt i datorn.

Av trifix

Jo det vet jag men Trinitron skärmar går inte att få tag på i dag. Diamondtron är det ju en del olika tillverkare som använder sig av tex.

Av trifix

JA Sony verkar ju ha slutat tillverka skärmar

Av trifix

Diamondtron = Trinitron ?

Är ute efter en ny skärm och totaldissar just nu LCD skärmar. Min 7 år gamla Sony Trinitron skärm är på väg att ge upp och jag VÄGRAR att använda en skärm med vanlig skuggmask. Skärmen jag har nu har börjat hoppa i sidled och har sen nått år tillbaka tappat en massa ljusstyrka. Bilden börjar helt enkelt se rätt grådassig ut.

Min fråga är om diamondtron och trinitron är samma sak ? Iåsfall borde väl en Samsung 959NF 19" CRT Diamondtron vara det bästa valet ?

Skrämmande billigt egentligen då jag betalade över 8000 för min 19" 1998

Av trifix

Hög temp på AMD64 3500

Har en Antec Sonata med orginalfläktar och har precis stoppat in en AMD64 3500 winchester med orginalfläkt och CPUfläkten låter SOM FAN!

Under load ligger CPU'n på runt 57-60. Är inte det lite väl högt ? Då går dessutom fläkten upp i runt 5000rpm. Låter ju som ett reaplan.

Ska snart köpa ny fläkt men jag undrar om jag kan ha satt dit fläkten knasigt när jag monterade grejerna.

Är hemma på det mesta vad det gäller datorer men INTE kylning och speciellt inte nått som används till processorn.

Ska väl tilläggas att min förra cpu, en XP2800 låg på runt 30-35 med samma grejer i burken. 3500:an hoppar upp i 53-54 på en gång jag startar windows.

Funderar i övrigt på en Zalman CNPS7000B-AlCu LED eller koppar. Hur mycket skiljer det i kylningsförmåga på alu/koppar och enbart koppar ?

Av trifix

tack