Inlägg

Inlägg som trifix har skrivit i forumet
Av trifix

Jo jag har googlat lite nu och hittat några bilder på folk med samma setup som jag, EVGA 680 och 8800GTX i en P180 låda. Så det får nog bli en sån. Gillar ju att pyssla lite med byggandet så det ska nog gå bra.....

Av trifix

hmmm ja det var nog lite i det dyraste laget......max 1500 är budgeten

Av trifix

Chassi tips till mitt nya system

Intel E6600
Evga Nforce680
GeForce8800GTX
3 SATA diskar
1 IDE DVD
Soundblaster Audigy2 Platinum (den med drivebay för 5,25" platserna)
Antec Truepower 2.0 550w

Har tittat på Antec P180 men känner osäkerheten komma krypandes vad det gäller kabeldragning med tanke på GeForcekortet. Tystnad är ganska viktigt då jag bor i en etta och datorn i princip står på så fort jag är hemma (och används som HTPC också). Vet att grafikkortet inte är det tystaste men det är struntsamma.

Har nu ett Antec Sonata chassi men det är för litet för 8800kortet med en extrafläkt framför hårddisken installerad. Vill också ha ett nytt chassi.

Skadar ju inte om chassit är av den stilrenare varianten som just P180 men det är inget krav. Gillade även utseendet på COOLER MASTER MYSTIQUE 632.

Av trifix

Nej jag ska inte klocka någonting alls.

Anledningen till det moderkortet är att jag vill kunna ha möjligheten till SLI i framtiden.....

Av trifix

Uppg. paket för ~12.000

Ska nu uppgradera min dator hade jag tänkt inför Vista releasen.....

Vad tror ni om detta ?

INTEL CORE 2 DUO E6600 2.4GHZ 4MB 1066MHZ
ASUS P5N32-SLI PREMIUM NF590 SLI-X16 SKT-775 ATX
KINGSTON DIMM DDR2 2GB PC2-5300 667MHZ KIT (2X1GB), KVR
ASUS GEFORCE 8800GTX 768MB HDTV DVI-I HDCP PCI-E
eventuellt ett 8800GTS kort istället....

Minnena har jag bara med som utfyllnad då jag inte har en susning om vad jag ska köpa.

Hur stor skillnad blir det med bättre minnen ? En del säger att skillnaden är väldigt liten.

Nån som vet om 8800GTX får plats i en Antec Sonata låda ?

Av trifix

LCD för DTP arbete

Jo jag är ute efter en LCD som visar korrekta färger. Jag har en Hyundai L90D+ som inte funkar så bra till detta då den visar ganska ordentligt med banding vid skapandet av gradienter. Vet att det finns några olika paneltyper men vet inte alls vad dom heter.

Det är inte jag som ska ha en utan farsan som håller på väldigt mycket i photoshop. Spel är totalt ointressant.

Av trifix

DiNovo BT problem...

Jo jag har ett DiNovo Laser paket som körs via Bluetooth och jag börjar tröttna rätt rejält på räckvidden vad det gäller musen. Sitter jag som nu i soffan så är jag tvungen att vrida musen en aning mot mottagaren som står precis till höger om soffan MAX 2 meter bort med fri sikt. Ska det verkligen vara så dålig räckvidd ?

Det märkliga är att räckvidden är det väl egentligen itne heller något fel på eftersom musen funkar ifrån sängen också som står på andra sidan soffan (ja en trång 1:a på 26kvm) OM den har helt fri sikt till mottagaren.

Mottagaren står nu utdragen på skrivbordet och är ungefär i huvudhöjd där jag sitter nu.

Problemet som uppstår är att musen börjar lagga nått fruktansvärt. Tangentbord och mediapaden har det aldrig varit några problem med.....

Av trifix

Men är det inte högre överföringshastighet på SATA diskar ? Det borde väl alstra mer värme ?

Av trifix

Lånar denna tråden då jag missade den

Alstrar SATA mer värme än IDE ? Kort historia så har min SATA ballat ur idag och den är 2 månader gammal. Den håller i ca 10 minuter sen lägger den av. Har nu satt den där min floppy satt så får vi se om den funkar bättre. Har 3 IDE diskar i datorn och när den 4:e SATA disken sattes in så blev det väldigt trångt bland hårddiskarna.....

Det märkliga ändå är ju att det inte var några som helst problem första månaden (slutet juli/augusti) när det var så j*vla varmt.....

Av trifix

Seagate som strular...

Har en 320gb SATA disk som är rätt ny (köpt för 2-3 månader sen bara) som nu idag ballade ur helt.

Det började med att datorn tvärhängde sig när jag använde den hårddisken (kopierade filer). Startade om datorn och den gick in i Windows men sen var det kört. Fick felmeddelande om "sen skrivning på disken" eller liknande och det var bara att starta om den igen. Nu kommer jag inte ens förbi bios om jag har hårddisken inkopplad utan den hänger sig när den söker efter IDE enheter.

Har hårddisken pajat helt och hållet ? Kan det vara för varmt som många tjatar om ? Har 4 diskar i datorn och var faktiskt lite rädd för att det kunde bli för varmt men det har funkat utan några som helst problem tills nu. Tidigare hade jag en disks mellanrum men nu var jag ju tvungen att stoppa in den mellan 2 diskar för att få plats.

edit: Körde igång datorn nu igen och då funkar hårddisken i 10 minuter kanske. Den gick då på högvarv eftersom jag passade på att göra backup av allt på hårddisken. Sen hängde sig datorn igen.

Jag har nu bytt plats på hårddisken och satt den där floppyn satt (har aldrig varit ikopplad utan satt där för att täcka hålet helt enkelt) och nu verkar den funka igen. När jag tog ut hårddisken så var den riktigt varm, mycket varmare än mina vanliga IDE diskar. Alstrar SATA mer värme än IDE ?

Det kanske är så helt enkelt att den har legat på gränsen hela tiden och nu blev den lite gnällig till slut......

Av trifix

Detta blev ju lite intressant. Datorn jag sitter på (på jobbet) var redan inloggad på Sweclockers som en annan användare

Av trifix

PROBLEM med Logitech DiNovo

Jag kan inte ens installera drivrutinerna till Logitech DiNovo Laser. Jag får upp en ruta precis i början att jag ska koppla in alla enheterna men den skärmen går aldrig att komma förbi. Jag har tryckt connect på alla enheterna men det spelar ingen roll. Nu skriver jag tex på DiNovo t-bordet utan problem. BT adaptern installeras som Allmänt USB Nav på datorn av någon anledning.

Jag har en BT adapter sen tidigare men den har jag tagit ur ifrån datorn. Kan det vara det som stör ? Har gjort som dom ville att man skulle göra på logitechs hemsida vad det gäller en annan BT adapter (avaktivera den i enhetshanteraren).....

Vad göra ?

Av trifix

Köpa hårddisk

Tjo..

Jag tänkte köpa en ny hårddisk för att spara undan en massa bilder och videos bla så den ska väl vara på minst 300gb. Frågan är då vilket märke som anses vara bäst idag. När jag köpte mina interna för 2 år sen var det Seagate som gällde men hur är det nu ? (ska vara en SATA2 disk)

Har även funderingar på att införskaffa en extern och använda som backupenhet, vilket märke är mest tillförlitligt där ? Jag hade en Maxtor för drygt två år sen som var rena skiten. Jag fick byta ut den 3 gånger innan jag till slut tog dom 2 interna seagatediskarna istället.

Största anledningen till detta är att jag börjar få lite väl mycket egenskapade grejer såsom fotografier/hemsidor/videos osv som skulle vara ett rent helvete att förlora pga hårddiskkrasch. Att skyffla dvdskivor är inte ett tänka på då det är runt 200gb som skulle behövas.

Av trifix

Överklocka, vad är det ?

Av trifix

Titta vad jag hitta

http://www.firingsquad.com/hardware/oblivion_high-end_perform...

edit: Enligt denna artikel så klarar ett X1900xt bättre av just oblivion än ett 7900gt. Nått annat man kan titta på genom detta test är ju faktiskt X1800xt som inte ligger många FPS bakom X1900

En annan fråga, är det nån skillnad på X1900XT och X1900XTX förutom att den sistnämnda är något högre klockad ? Dessa två kort går ju nästan hand i hand genom hela testet och det skiljer ju bara 2-3 fps mellan dom.

Av trifix

Jo jag vet att CPU'n blir flaskhals men den kommer senare om nån månad eller två. Jag måste ju börja nånstans och då är moderkortet första valet och då måste jag ju byta grafikkort samtidigt.

Ja jag spelar en hel del och kör i 1280*1024 (lcd). Är en riktig eye candy människa och vill inget hellre än att köra tex Oblivion med HDR eller Tomb Raider Legend med Nextgen settings (varav den sista får vilket grafikkort som helst att gå på knäna tydligen).

Av trifix

ytt grafikkort, vad välja ?

Jag har idag ett X800XTPE och börjar störa mig rätt rejält på att jag inte kan använda mig av SM 3.0 då fler och fler spel har stöd för det.

Vad är bäst idag ? Ett X1900XT eller 7900GTX ? Ati har ju på senare tid haft problem med strulande grafik osv (bf2 tex). Därför känns Nvidia som det bättre valet idag.

Hur är det med ljudnivåerna på dessa två kort ? Vilket låter högst ?

Sen är det ju lite trist att 7900GT bara kommer med 256mb då det annars verkar vara ett bra prisvärt alternativ. Hur tror ni detta kort kommer att stå sig i framtiden om man köper ett till och kör SLI ? Tänkte mest på minnesmängden. Att spel skulle kräva mer än 512mb känns rätt avlägset, eller ?

Ifall ni undrar så är det Oblivion som får mig att verkligen vilja uppgradera

edit: Ifall nån nu reagerar så är jag medveten om att jag måste köra nytt moderkort också.

Av trifix

SM 3.0 börjar bli mer och mer vanligt idag och körs för att få snygga grafikeffekter såsom HDR i Oblivion. Jag är tex riktigt irriterad för att jag inte kan köra HDR i Oblivion eftersom jag sitter på ett X800XTPE kort

Av trifix

Nu har jag testat minnena med memtest86 i 2 timmar utan att hitta några fel. Ska nu plocka isär datorn och göra rent den ordentligt hade jag tänkt.

Av trifix

Nu har jag ändrat så att windows inte startar om vid fel men nu blir det tokhäng på datorn istället. Går inte att göra nånting förutom att trycka på resetknappen....