Inlägg

Inlägg som Xanwarrior har skrivit i forumet
Av Xanwarrior

Samsung S5 Ljud problem!!

Hej!

Köpte min S5 och den kom hem idag!

Men jag har märkt att det bara kommer ljud från vänstra sidan?? Prövade de inkluderade hörlurarna och mina audio technica Ath-m50's.
Inget fel på lurarna. Men fof ljud från vänster lur. Är detta normalt? kan det fixas?

Fyfan vad jag hatar sånt här..... Förstör hela glädjen..

EDIT: Genom att plugga massa olika hörlurar in och ut och in och ut, så verkar det som att problemet nu är löst! Nu funkar det perfekt med alla hörlurar.

Av Xanwarrior

MEH, e nöjd med min blåa Phanteks ph-tc14pe, Billigare, MYCKET snyggare, och kyler ungefär lika bra.

Av Xanwarrior
Skrivet av Zotamedu:

Nvidia är nog inte alltför rädda för Mantle men de måste göra något för att sno tillbaks uppmärksamheten. AMD har fått massa PR i och med Mantle och då måste Nvidia släppa en egen nyhet relaterad till prestanda så att alla sidor skriver om dem en stund. Det är så marknaden fungerar. Så fort ena laget gör något måste andra laget också släppa en nyhet om något liknande för att inte konkurrenten ska få för mycket uppmärksamhet. Det är ett ständigt PR-krig och den här drivrutinen verkar vara ett direkt svar mot Mantle.

Det sista stycket går inte alls ihop. Du kan inte på fullaste allvar säga att Nvidia krossar AMD i alla lägen och samtidigt påstå att du är neutral. Det är omöjligt. Jämför till exempel GTX 780 och R7 290. De är likvärdiga när det kommer till prestanda men skiljer 500-800 kr i pris. Tittar vi i toppen så får man säga att 780 Ti är ett bättre val än 290X om man inte har väldigt tajt budget. Ett 290X med vettig kylare går å 5000 kr och 780 Ti hittar man för 5500 kr men då är det också en tydlig prestandaskillnad mellan de båda till Nvidias fördel. Priset på 290X ligger lite för högt, speciellt i USA. I de lägre segmenten är AMD starka och har varit länge. Titta på Anandtechs lilla genomgång här: http://www.anandtech.com/show/7888/best-video-cards-march-201...
Notera för övrigt att anledningen till att 780 vann över 290 är det höga priset på 290 i USA. Det var helt galet ett tag vilket eventuellt berodde på att många köpte mycket kort för att gräva kryptovalutor. Verkar som om AMD haft lite problem med produktionsvolymerna också då de tillverkar processorerna till PS4 och Xbone i samma fabriker som sina grafikkort.

Så om du tror att Nvidia alltid är ett bättre val så tror du fel. Det beror på budget och vad du ska spela och om du ska göra något mer än spela.

Sant, men det med att en R9 290* är jämn med ett GTX 780 är ren bullshit. De flesta benchmarks där ute är benchade med reference GTX 780. Ett GTX 780 går att pusha upp till 1189 mhz boost clock utan problem med minnena på/nära 7000 mhz utan att behöva höja volten. Där krossar krossar den ett titan och kommer rätt nära en stock GTX 780 ti prestanda vis. Medans R9 290 knappast kan klockas så bra alls. Hade ett R9 290 och bytte ut den direkt eftersom jag föredrog att betala en extra sex hundring för att få ett Asus gtx 780 som presterade märkbart bättre i spel. (jag har benchat båda) och PLUS en MSI GTX Titan i stock jämfört med mitt GTX 780 OC i BF4, Bioshock infinite Unigine valley, o Metro last light. den överklockade 780'n presterade bättre än R9 290 i alla spel, även MSI GTX titan i stock med dess turbo boost till 876 mhz. Dont Underestimate the power of the GTX 780. Ajo visst R9 290 är ett grymmt kort för dess pris, men för lite mer så kan du få rätt mycket mer. Men det är upp till dig som person vad du strävar efter.

Av Xanwarrior

No Surprise. -.-

Av Xanwarrior
Skrivet av lit3n:

Jag har inte överklockat. Och jag sa ju att jag inte får medelandet nå mer dock så är frame droppet kvar :/

Hade ett liknande problem för några veckor sedan. Löste det genom att avinstallera alla drivers från Nvidia. Plus radera foldern (NVIDIA) som hos mig låg vid (C) Drive, vid program (x86). Och sedan stänga av datorn, ta ut kortet, sätta i det igen, starta datorn och sedan installera alla drivrutiner från ''scratch''.

Kolla också så att du nu inte har ''adaptive'' power management mode på Nvidia/AMD kontrollpanelen. Sedan kan det också vara fel med drivrutinen i sig, det kan också vara något problem med när ditt kort vilar. Skulle först kolla efter någon ny bios uppdatering eftersom dom kan fixa system stabiliteten.

Kolla detta och hör av dig.

Av Xanwarrior

Msi GTX 780 fläkt oljud

Hej, köpte ett msi GTX 780 för en månad sen. Är riktigt nöjd över prestandan, men jag har nu märkt att den ena fläkten gör ett skrap-liknande,klickande ljud när jag höjer fläkt hastigheten till 88% eller över. Under 86% fan speed, så hörs det konstiga ljudet inte längre, Vad kan det bero på tror ni?

När jag höjer fläkt hastigheten till 87% eller över så hör jag bara fläktens ''noise'', Vilket är vanligt. Men efter typ 6 sekunder så drar det konstiga ljudet igång.

Dessutom vid full/hög load så har jag också märkt att den 'coil-whinar, det är inte störande när jag spelar, då mina monitor-högtalar frekvenser täcker datorns. Jag har alltid haft coil-whinande grafikkortar så jag antar att det är vanligt vid dom lite starkare kortarna.

Av Xanwarrior

Ser ut ungefär som en mycket snyggare Noctua kylare!

Av Xanwarrior
Skrivet av Rouge of Darkness:

troligen något i drivrutinen som inte gillar viloläget så att den tror du har en skärm som ska köras i 66hz istället för 60hz

Väldigt konstigt är det. Har ej hört det från någon annan heller.

Av Xanwarrior
Skrivet av Rouge of Darkness:

troligen viloläget som strular. har själv problem med att vissa program t.ex skype buggar ur efter viloläget. (får uppitchad röst så låter typ som piff å puff) inte omöjligt att de blir nått cp med drivrutinerna för kortet vid viloläget.

Jag upplever inga bugs i något utav mina program, som t ex skype. Det enda jag märker är att min fps plötsligt är fast vid 66. Kan det vara Nvidias drivrutiner som är felet? för jag har inte upplevt något liknande någonsin förut. Hmm

Av Xanwarrior
Skrivet av Ferrat:

Droppar från 66 så får du tearing?
Grejen är att skärmar idag inte har ren hz uppdatering, de är oftast ett lås på uppdateringen i mjukvara eller så kör den så mycket det orkar, kan vara att din skärm kör i 66 updates / sec och rapporterar detta till grafikkkortet?

Har du testat köra med en FPS locker istället?

Vad menar du med 66 updates/sec? Vart kan jag se det? För det har inte varit så förut. Förut körde jag med 60 fps konstant. Men helt plötsligt så hände detta, hur och varför vet jag inte.

Jag har inte testat att köra med en fps locker, och vad är/gör detta? får det spelupplevelsen att bli lika ''smooth'' som att det körs på riktig 60 fps? Skulle kanske behöva det.

Av Xanwarrior

Låst 66 FPS????

Har någon en idé om varför detta händer? Jag har ett GTX 780 och min fps stannar vid 66 hela tiden när jag har en 60 hz skärm. (kommer köpa en med G sync senare) men det verkar som att något är riktigt fel med min dators drivrutiner (som vanligt). Har aldrig haft en fel fri dator.

Jag har inga virusar, mitt register osv är bra, har inga onödiga processer. Men detta har ingen påverkan på att det är låst. Grejen är den att jag vill ha 60 fps, och inte 66 eftersom det lätt droppar från 66 och då blir det tearing och microstutter vilket förstör spelupplevelsen för mig.

Det konstiga med det hela är att varje gång jag startar om datorn, så är det fixat. REN 60 fps som det skall vara. Men sen när jag lägger datorn på strömsparläge under natten och sätter på datorn dagen efter så är den uppe vid 66 fps igen. Och ibland när jag startar om datorn efter någon windows uppdatering osv så visar skärmen ingen bild, så jag måste starta om datorn två gånger för att den skall boota. Någon som kan hjälpa tack? Jag tror att detta är ihopkopplat till något väldigt konstigt, men vad felet är vet jag inte, och kan ej hitta det. :/

Av Xanwarrior

Okej, efter en hel fräsch ominstallation av mina drivrutiner blev det ingen skillnad alls. Efter jag tagit datorn ur strömsparläge och sedan öppnat upp skyrim osv så ser jag 68 fps igen. Detta stör mig som fan. Har aldrig haft en dator som fungerar utan problem, plus att min dator är helt fräsch när det gäller virus, processes osv osv.

Vad kan problemet vara??

Av Xanwarrior
Skrivet av elajt_1:

Ta bort de gamla drivrutinerna helt från datorn (försäkra dig om att de är helt borta), ladda ner de senaste på nytt. Gör en helt fräsch installation av dem.

Okej, jag gjorde en fräsch installation av Grafikkortets drivrutiner, och nu är allt på 60 fps som det skall vara, men som jag nämnde förut så är det alltid såhär när jag precis har startat upp datorn. 68 fps alltid händer efter att jag startat datorn ur strömsparläge. Eller när jag haft på datorn under en lång tid. Så jag får se hur det blir senare under dagen när jag kommer hem från jobbet. Kommer med resultat!

Av Xanwarrior
Skrivet av elajt_1:

Ta bort de gamla drivrutinerna helt från datorn (försäkra dig om att de är helt borta), ladda ner de senaste på nytt. Gör en helt fräsch installation av dem.

Ska göra det nu, återkommer med resultat.

Av Xanwarrior
Skrivet av Blorr:

Ja det låter ju onekligen skumt. Du kan ju låsa fpsen i bf4 som en tillfällig lösning iallafall. Öppna konsol och skriv gametime.maxvariablefps 61

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för det, kan använda det tills eller OM jag hittar en lösning.

Av Xanwarrior
Skrivet av deadich:

adaptive v-sync brukar gå lite över, fast 8 fps verkar lite mycket. Vanlig vsync brukar också gå lite över har jag för mig.

Ja, jag har upplevt det, men innan detta när allting funkade som vanligt så brukade det gå upp till 62-63, antar att det är vanligt, men den växlade fort ner igen till 60. fast nu är det fast på 67-68 fps. :/

Ja, det står så både på kontroll panelen och på skärm inställningarna.

Av Xanwarrior
Skrivet av Palme_570:

Det är adaptive. När hårdvaran kan pressa över 60 = V-sync på , under av . Vill du ha mer stäng av v-sync.

Det är ingen fråga om mer eller mindre fps, utan varför i h*lvete den stannar på 68 fps när min skärm endast är 60 Hz? Väldigt konstigt. Den ska sitta på 60 fps igentligen. Men istället pushar det min GPU lite mer i onödan. Och micro stuttrar som fan. :/

Av Xanwarrior
Skrivet av medstud:

Enda skillnaden med adaptive vsync är väl att det inte går ned till 30 om du har 59 fps, annars ska den väl låsa fpsen vid skärmens uppdateringsfrekvens som vanligt när du har minst 60 fps. Det som förvånar mig är att du alltså tidigare fick mer än just 68 fps med adaptive vsync på 60Hz-skärm.

Precis, det är det som förvirrar mig med. Det är som att min GPU tror att min Skärm har en uppdateringsfrekvens på 68 Hz, vilket den inte har, spelar ingen roll vilken inställning jag sätter på så stannar den på 68 fps. Vanligtvis ska den vara vid 60 fps som max. Jag kan inte tåla att ha V sync av PGA Tearing och stuttering, känns inte lika smooth som med V sync eller adaptive. Det är väldigt konstigt.

Av Xanwarrior
Skrivet av Blorr:

Det v sync gör är ju så fpsen inte går över din skärms hertz. Antar att du sitter på en 60 hz skärm?

Jag sitter på en 60 Hz skärm och jo jag vet vad V sync gör. Men jag kör med Adaptive V sync. Och oavsett vilken inställning jag aktiverar (förutom V sync AV) så stannar min fps på 67-68. Som att det är något som cappar min fps. Men jag har inget annat än msi afterburner på, Speedfan, skype och fraps.. Detta har jag aldrig stött på någonsin innnan.

Av Xanwarrior
Skrivet av Minsc S2:

Har du v-sync igång?

Vad har du för komponenter?

Jag kör med Adaptive V sync, spelar ingen roll alls vad jag sätter på för inställning. Förutom V sync AV då går den över 68 fps.

Komponenter är listade ovan.