Inlägg

Inlägg som Remmer har skrivit i forumet
Av Remmer
Skrivet av SStar:

Behöver julkkappstips på en spelkonsoll till min dotter på 4 år.

Nintendo Switcb

Av Remmer
Skrivet av DaXia:

Har kollar pricerunner men det känns som att många mobilshoppar inom EU inte nödvändigtvis är representerade. Undrar vilka tips ni har på butiker man kan lita på som har bra priser?

Tack!

Köp från Ali men räkna med 2-3 veckors väntetid.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av flipp:

Som andra redan påpekat är det framför allt kameran som är bättre på dyrare lurar. Där kan man verkligen tala om en rejäl skillnad till flaggskeppens fördel. Visst, i strålande solsken tar även billigare lurar acceptabla foton men i dunkel belysning blir resultatet ofta obrukbart. För mig som bor i Norra Sverige är det senare scenariot mycket vanligare än det förra, speciellt under vinterhalvåret och att lägga extra pengar på en bra kameramobil blir därför rimligt.

Tycker att kamerorna på budgetelurar blivit betydligt bättre även i lågljus. Tog lite foton nattetid igår och kvalitén är bra nog om man bara ska ha för eget bruk.

Tagen med RedMi Note 4
http://www.bilddump.se/bilder/20171108115013-80.34.176.240.jp...

Av Remmer
Skrivet av Jäger:

Håller inte alls med.

Men du får gärna länka den bästa telefonen som man (enligt dig) kan hitta för max 1500 kr så jag kan se om den skulle matcha mina behov/krav på en mobil!

Xiaomi gör mest prisvärda telefoner i budgetsegmentet.

Om du står ut med vit telefon.

Xiaomi RedMi Note 4 Global, 64GB
https://m.aliexpress.com/s/item/32802702957.html?spm=a2g0n.se...

Annars Xiaomi RedMi Note 4 Global, 32GB
https://m.aliexpress.com/s/item/32794594929.html?spm=a2g0n.se...

Alternativt Xiaomi RedMi 4X Global, 32GB
https://m.aliexpress.com/s/item/32798067714.html?spm=a2g0n.se...

Om du vill sträcka ut budgetten till 2000:- för dubbla kameror, USB-C och stock Android.

Xiaomi Mi A1, 64GB
https://m.aliexpress.com/s/item/32831155611.html?spm=a2g0n.se...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av flipp:

Elephone är ett "källarföretag", hade inte köpt den. Visst är designen cool och specifikationerna ser bra ut på papperet men du får vara beredd på halvdålig batteritid, en taskig kamera och diverse buggar i mjukvaran. Om du vill köpa en prisvärd kinalur kolla på telefoner från Xiaomi, Leeco, ZTE eller Meizu, det är stora företag som har en helt annan standard på kvalitetskontrollen jämfört med de kinesiska småföretagen.

Lyssna på flipp och lär!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer

Såvida man inte använder kameran professionellt finns det ingen som helst anledning att lägga mer än 1500 på en mobil.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av walkir:

Kanske bättre att försöka sälja luren på hemmaplan? Själv har jag en Xiaomi Redmi 4X (Global) 3GB 32GB som jag är supernöjd med. Perfekt storlek då jag kört Samsung S3 samt S4 mini tidigare. Redmi 4X är i stort sett identisk med iPhone 7 storleksmässigt.

Svårt att göra en bättre telefon än Xiaomi RedMi Note 4 faktiskt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av drwlz:

Nokia 5310 XpressMusic
Samsung Galaxy S2

Sen blev jag faktiskt smått imponerad utav min Huawei Mate 9 Pro, men det är nog mest för att jag hade 0 förväntningar. Den är inte så märkvärdig egentligen.

Tycker också Samsung S2 tar priset. Fantastisk telefon. Det säger lite att de flesta telefoner fortfarande har liknande design.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av CROE:

Ser att Xiaomi A1 finns på både Xiaomis hemsida och Aliexpress, varav det sistnämnda har ett väldigt fördelaktigt pris. Någon som har handlat denna telefon från Ali med eller utan problem?

http://www.swedroid.se/forum/threads/xiaomi-mi-a1-googlesamar...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Karazhan:

Sitter och funderar på en Xiaomi mi6, byter mobil var 5-6 år kanske så kände att jag kunde lägga lite mer pengar och gå för en mi 6 istället för mi a1. Dock så försöker jag läsa på lite om att vissa band saknas men som någon helt okunnig om mobiler så vet jag inte riktigt vad det innebär. Sämre 4g på landet är det jag fått fram men vad betyder det rent konkret? att man inte kan surfa alls? Att det går långsammare men ändå ok eller att det går segt som satan?

Eftersom det numera finns kinamobiler med de band som behövs finns det ingen anledning att köpa något annat. Jag har haft både och och märkt en generell förbättring av uppkopplingen. Pålitligare och stabilare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer

De etablerade märkena på västerländska marknaderna har sådana extrema vinstmarginaler på framförallt flaggskeppen att det är nästan korkat köpa dessa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av anon214822:

Mitt tips är Xiaomi Mi A1. Kör Android One. Första telefonen där alltså Google själva sköter uppdateringarna, inte Xiaomi. Helt stock givetvis.

Instämmer

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av -=Mr_B=-:

Till det har jag bara ett svar. Pungsvett.

Eftersom fuktskador inte går på garantin, så ska man inte ha telefonen varken i framfickorna, eller i vinterjackans innerfickor. "Självklara" ställen att transportera dem på, där luftfuktigheten är så pass hög att telefoner med "fuktsensor" i form av klisterlappar som ändrar färg, reagerar, och sedan spelar det ingen roll vad det är för fel på produkten, det är alltid en fuktskada, och lämnas utan reparation.
Plus då att en telefon som legat och gottat sig i framfickan på mina jeans i ett par år, antagligen inte är något jag vill ha i närheten av ansiktet. Om så bara för att den antagligen luktar...

Du måste ha en djävulsk pungsvett.

Svettas själv rätt mycket men mobilen har inte påverkats av det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av mibsweden:

Hoppas att arbetarna på de fabriker där telefonerna tillverkas behandlas väl och har skäliga löner och arbetsvillkor.

Du är naiv om du tror att arbetarna på Samsungs eller Sonys fabriker skulle behandlas bättre än Xiaomis eller Huaweis.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av Grönahunden:

kan du ha den i jeansfickan fram och sätta dig? utan att få den i ljumsken.
kan du ha den i jeansfickan bak och sätta dig? utan att få en banantelefon.

Inga som helst problem med det. Dock har jag alltid telefonen i framfickan.

De mindre skärmarna kommer dö ut eftersom mobiler kring 5.5 är så överlägset mycket bättre att använda.

Precis som du var jag också tveksam till stora mobiler. Så skaffade jag motvilligt 4", därefter, 4,8" och nu 5.5". Väl uppe i 5,5 tum kan du skrota de flesta andra elektronikprodukter.

Beträffande Kina mobiler så rekommenderar jag nu:
Lenovo Vibe K6, RedMi Note 4X, RedMi 4X och Mi A1

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer

Mitt skärmglas fick en spricka så beställde hem en RedMi Note 4x. Riktigt bra!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av PatrikNordstrm:

För en oinvigd... Finns de några kinalurar under säg 3k som har en "bra" kamera? Sumpade precis min Galaxy S5. Söker framförallt nåt med en bättre kamera och bättre batteritid!
Har tittat på Asus Zenfone 3 zoom men den verkar bli rätt dyr innan den är hemma. För prispåslaget blir ca 25% va?

Tror Huawei är det bästa kinesiska märket vad gäller kamera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av S_Z:

I övrigt? Den en anledning till att det skulle vara bättre att ha "blaffan" där nere är för din subjektiva åsikt är att det är snyggare är vad jag hör. Funktionsmässigt är det ju bättre att ha dem där uppe på alla sätt och vis, sensorer/kamera är ur vägen för handen och att ha "blaffa" där nere gör ju också att du får svårare att nå toppen på skärmen. Och i mina ögon inte mindre snyggt än att ha den där nere. Så personligen ser jag inga fördelar med att ha den där nere...

Liknande mobiler som gjorts har basen nere såväl historiskt som i nutid. Övertunga mobiler är väldigt ovanligt så det är inte min subjektiva åsikt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer
Skrivet av S_Z:

Att har sensor och kameradel i nederkant är enligt mig en usel idé då man mycket enklare råkar täcka dem med handen och kameravinkeln känns som den blir konstig. Själv har jag igen emot den fysiska designen på X utan misstaget jag tycker dom gjort är att låta appar/video "läcka" ut på sidorna om sensordelen. De skulle ju haft den delen dedikerad för klocka, batteri osv och kört svartbakgrund så den såg ut att höra till bezeln.

Bättre ur selfiesynpunkt men i övrigt hade det varit bättre att ha blaffan där nere, framförallt designmässigt. Överraskande att Apple som brukar vara så stilmedvetna gör en sådan fadäs. Typisk tekniknörd-miss där man frånsett det estetiska.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Remmer

Adagio for strings -Barber

Skickades från m.sweclockers.com